Konstrukční vady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  15:22

« Re: to DIM

druhym resenim by byl aerodynamicky tunel :-), abych vyloucil aerodynamicky hluk
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  15:22

jenom LP. Ostatni se jim zdala subjektivne v poradku. Ten zvuk vychazi nekde z leve strany, ze sedadla spolujezdce neni tak markantni. Chtelo by to dat na takove ty zkusebni valce ( jako u STK ), a roztocit to. Kde by neco takoveho mohlo byt ?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  15:10

..a vyměnili ti ložiska obě nebo jenom jedno ???
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  14:49

ja bych jen potreboval nekoho, kdo by mi rekl, ze se mu lozisko projevovalo podobne, uz jsem kvuli toho zalozil rubriku. Nechci jit nanejisto do vymeny za 3 tKc, potrebuji alespon jedno potvrzeni. Na druhou stranu, co by to mohlo jineho delat, nez lozisko, kdyz bych na 99% vyloucil aerodynamicky hluk, protoze to ted slysim jemne huhulahat uz pri 40 km/h
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  14:46

leda kvuli palubniho pocitace :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  14:42

....mě to teď jede jako nové :-)) Tím jsem tě nechtěl na..., jen je jasné, že to ložiska byla.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  13:46

kup si Octavku a mas to :-)))))))))))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  13:42

ja uz mam taky po vymene ( 1100 ( 900 bylo bez DPH ) + 1400 za praci ( 4 hodiny )), ale ten zvuk ktery mne trapi se neodstranil, spise naopak, je diky celkove mensimu hluku slyset vic. Tak jsem tam, kde jsem byl. Muze se lozisko v zadnim kole projevovat takovym prerusovanym kolisavym tichsim hucenim ( neco jako vitr v komine ) ? Projevovalo se to pri 80 km/h a vic, ted to obcas zaslechnu uz pri 40 km/h, ale v trosku jine forme. Svezl jsem dneska technika, a jemu se to jevilo jako aeordynamicky vzduch, ale to se mi nezda, protoze ten zvuk kolisa. A ted vycet veci, ktere na to nemaji vliv, nebot se zvuk neustale projevuje: pneumatiky, zapnuty/vypnuty motor, zarazena/nezarazena rychlost, predni zasterky, spodni kryt motoru, vitr/protivitr, zatacky nebo rovna cesta, furt ten pitomy zvuk. Budu muset asi jeste zdemnotovat takove plastove *, co jsou pred zadnimi koly. Asi to prodam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  11:06

.........a nenechá a nenechá mě ten Michal chvilku v klidu..........Já to samozřejmě vím :-)), ale mě to HOMO nejde nějak přes klapky......:-))Taky by se mohl jmenovat kuličkové stejnoběžné klouby, no to už je přece skoro ložisko !! :-))Jinak opravdová ložiska v kolech mi vyměnili za pár hodin za avizovaných bezmála 8 tis kč., ale mám klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  20:46

« to DIM

To není ložisko, ale homokynetický kloub. Nejvíce trpí pod zátěží a plynem v rejdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  11:09

Svatá pravda, bavili jsme se o ložisku v kloubu hnacího hřídele, tam se proti sobě v krajních polohách posouvají vnitřní a vnější ložiskový kroužek snad až o čtyřicet mm ....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  17:59

Samosřejmě. Já to přehlíd... To je blbost jako prase.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  15:09

« to DIM

Ložisko v kole se nikam nenaklápí, nýbrž se hýbe spolu s nábojem. Otáčení kola doleva a doprava řeší kloub v poloose.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  12:51

« to DIM

Ono to ložisko bude hlavně montované na velkou část produkce WV a.g. (Octavie, Golf III, IV, Bora, Vento, toledo, A3....) a tudíž bude i v náhradě a tudíž cena jednoho předního nebude výš než 1200Kč. Tipuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  11:51

« Re: Hukot kol aložiska.

......ono sned není tak drahé to ložisko samotné ale taky ta výměna.......ale pokud se pamatuji, tak jsme se o ložiscích na Octávku bavil s někým od ložisek, že v předních kolech Octávie díky požadavku na malý poloměr otáčení jsou ložiska , které musí zvládnout velký úhel naklápění v krajních polohách - a že to ložisko je poměrně unikátně " tvárné " .
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.02  13:51

« Re: Hukot kol aložiska.

Ja jdu taky pristi ctvrtek s Bravou na vymenu loziska. Ale ceny jsou trosku prijatelnejsi: 900 za lozisko a pripadne 1500 za naboj. 175 tkm
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  12:22

« Hukot kol aložiska.

Tak mi kola ( kolo) vydávají stále hlubší valivý zvuk a mé podezření na ložisko se vyplnilo - podle technika. Výměna za 4 tis za jedno kolo. Mám najeto 120 tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  15:47

« Re: Combi - střikovač zadního skla

Brunox> 1 praminek
    Jinak mam ze vcerejska jeden poznatek, treba se to bude hodit i nekomu jinymu. Pri rychlostech nad 100 km/h mi zacalo vibrovat rizeni a cely auto se chvelo. Tipnul jsem si na upadly zavazicko. U pumpy jsem obhlidl kola a ejhle - v pravym prednim (plechace) byl docela slusnej kus ledu - to je to parkovani venku :o) - po odstraneni pohoda
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  10:45

« Re: zamrzlé stěrače

V pátek jsem se pokusil je nastříkat glykosolem a po jízdě začaly jít, ale v sobotu ráno zase nic. Ani se nehly, tak jsem je vytáhl z auta a rozdělal. Ten glykosol jim nepomohl a ani nemohl, protože na čepech jsou nejen ty gumové krytky ale i gumové O kroužky. Tak jsem ty čepy vytáhl, vyčistil, namazal, vyměnil O kroužky za nové a celé znovu složil. Teď už budu mít od stěračů klid, už šlapou tak jak mají.
    Motorkem to naštěstí nebylo. K ozubenému kolečku se nedá dostat aspoň u mé Octavie. Je totiž v zanýtovaném pouzdře.

>
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.02  13:53

« Re: zamrzlé stěrače

dneska tam pod stěrač dávají gumovou krytku,která chrání ten čep
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…