Konstrukční vady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

22.08.01  12:31

« Re: Lambda a vyfuk

A to ještě snad jen těch prvních.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.01  11:50

• « 00 Reagovat !

foto

22.08.01  11:50

[odkaz]

oficialne
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.01  10:22

To je hezke ze ma TDi. Ono se to s tim vyfukem tyka pry jen 1.6/55 kW, vis?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.01  08:45

hmm to mas blby. Tata ma Oktavku 99 TDI 66kw , ma ji ted 2 roky a cca 100tis.Km krome nejakyho vadnyho preplnovaciho ventilu nemel jedinou poruchu a to tam ma prvni tlumice a jednou se mu podarilo tam natankovat pul nadrze specialu a na to jeste dojet do servisu... :-) takze ja mam o Oktavkach jenom nejlepsi mineni :)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.01  11:16

Měl jsem služební Octavii 1.6/55kW. První výměna výfuku byla po velkých tahanicích ještě v záruce (uvolněná přepážka a koroze (po 10ti měsících provozu!!). Po cca 15ti měsících to začalo cukat a chcípat studený - klasika, výměna lambda sondy - to už se o těch problémech s výfukem obecně vědělo - autorizované servisy měly podle mých informací "neoficiální" pokyn tyto závady uznávat i po záruce jako "záruční". Lambda sondy tam byly za 3 roky provozu (najeto cca 110000km) celkem 3, kompletní výfuky 2 a díly výfuků se měnily snad každých 20000km (příruby, uvolněné přepážky, vlnovec, katalyzátor). Po třech letech šla Octávie z "domu" (konec leasingu).
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.08.01  10:33

« Bez nadpisu

vcera ma predbiehala nova SLX kombi TDI, a visel jej ten spodny kryt motora. ja to nechapem, preco to nevymyslia nejako lepsie, ved sa na ten neustale odpadavajuci kryt stale stazuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.01  09:47

« Lambda a vyfuk

Jo tak to jsem asi vedle, na ty zvuky se ATX ptal DIM, ktery myslim 1.6 55kW urcite nema, takze beru zpet. Nicmene Vase nazory a zkusenosti ohledne techto problemu me zajimaji. Dik Martin V.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.01  09:35

« Lambda a vyfuk

Slysel jsem vcera ze sdelovacich prostredku vyjadreni tiskoveho mluvciho Skody ohledne Octavii 1.6 55kW a jejich dost omilanych problemu s lambdou a vyfukem. Docela by me zajimalo co si o tom kdo myslite ci co o tom vite. BTW v Octavianove foru se nekdo ptal ATX na urcite zvuky ozyvajici se pri akceleraci z predni casti na jednicku a nekdy i na dvojku. ATX samozrejme zcela logicky odpovedel, ze by to musel videt. Nicmene u meho auta se presne takhle projevuji ty vibrace vlnovce ve vyfuku, kterych se tykala ta informace ze Skodovky. Ten clovek, ktery se ptal ATX, neuvadel, co ma za motor. No to jenom mimochodem. Spis by me zajimalo, jestli jiz nekdo z vas treba nezkousel v ramci tohoto pristupu Skody tyto zavady reklamamovat a jestli treba jiz nahodou neuspel. Diky Martin V.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.01  10:14

« Re: klepot

Klepání...byl jsem v servisu a tam mi technik rikal, ze znaji mista, kde nejcasteji palubovka klepe a podkladaji je molitanem. Me osobne klepala palubovka za vydechem ventilace na predni okno. Jsou tam takove ploska na kterych ta deska sedi. Pod nedali molitan a je klid. Jiak jsem rozebral temer celou palubku a vsechna mista, kde neco mohlo klepat jsem "odizoloval". ted mam klid i kdyz je pod nulou...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.01  15:18

« klepot

Čo s tým? Na mojej Octávii r.v. 2000 sa pri rozjazde a pri prechode cez nerovnosti neustále ozýva klepot a škrípanie z palubnej dosky
    (čo s tým robiť?) je to TDI 81 a už nie je v záruke.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.01  23:01

« Re: Otáčky

klapku a cidla
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.01  15:15

Zkus tu klapku, jak jsem psal!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.01  12:30

Ty otáčky mi zlobí u octavie za studena i za tepla. Ale když řadím při vyšších otáčkách (cca od 4000), tak je to OK (nedojde k jejich krátkodobému zvýšení).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  18:08

Mám zkušenost s Feldou 96 50kW BMM, naposled mi studený motor i chcípal. Stačilo to dát na diagnostiku a udělat základní nastavení škrtící klapky a je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  11:00

Mám pocit, že je to horší když je venku tepleji.........to by mohlo ukazovat na snímač teploty nasávaného vzduchu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  10:45

A sam to tezko vymenis, protoze se to programuje!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  10:41

Ta Felda je MPI a klapku tam ridej servomoturky-znamy v servisu rikal, ze je to komplikovanejsi nez treba u Forda, nejdriv vsechno rozebral, promazal(coz ti v servisu neudelaji), pak ty otacky byly v pohode a po 10000km to zacalo delat znovu, tak se dala nova a uz to krasne funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  08:38

No u Feldy je plynove lanko pripojene na skrtiacu klapku na ktorej je snimac polohy otvorenia klapky a podla toho ake hodnoty tento snimac dava, tak podla toho dava jednotka bud menej alebo viac paliva. Takze teoreticky, ked ten snimac polohy otvorenia blbne, tak to moze zblbnut jednotku. Ale je to len teoria. A este nieco na Felde BMM je volnobech rieseny tym, ze si jednotka servomotorom priotvara alebo zatvara klapku a to robi podla snimaca otaciek, ktory je na prevodovke. Takze opät teoria. Ak jednotka na volnobehu otvori klapku a dostane zle info od snimaca polohy otvorenia, tak moze zblbnut a zacat otvarat a zatvarat..........
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.01  23:22

jaky el. plyn? jaky elektromoturky? snimac polohy skrtici klapky snima polohu mechanicky prestavovane klapky. mel jsem za to, ze tim el.plynem myslis reseni pri kterem neni plynovy pedal mechanicky spojen s tou klapkou, ale prestavuje ji elektromotor. jen se mi to nejak nezdalu u feldy :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…