Konstrukční vady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

02.10.01  22:13

« Crash test Octavia

Ano to jsou ty movíčka co jsem včera psal. Až na to že tuto stránku vidím poprvé a je jich zde dokonce 6. Včera jsem se ještě podíval u těch mých do vlastností souboru a jsou z roku 1996. Jde tedy asi o homologační zkoušky. Takže nemusím nic posílat. Zde si může každý stáhnout sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  16:05

« Re: Crash test Octavia

to all: Crash testy OCTAVIE sú na www.ltc.sk/octavia. Tam si ich môžete volne stiahnuť a majú všetky cca.10MB.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  13:03

kim - ten test nie je NCAP, ale nejaky interny test Skodovky a videl som tie videa, dokonca som videl aj video, kde bol zaber na podvozok auta, ako pracuje pri tomto naraze. Nikde ale k tomuto testu nie je napisane, ako dopadol interier auta a kolko miesta zostalo na prezitie posadky. Ten test uz je niekde na webe, ale neviem si spomenut kde. Kby ste ho niekto nasiel, nemusel by kim posielat maily.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  10:17

Kime, fakt bys to mohl dát někam ke stažení, je to poprvé, co vůbec něco takového někdo má ....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  08:20

To by mohlo byt zajimave. Bylo by dobre to dat na tu uschovnu. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  08:10

Ted jde taky o to, kdo ty testy provadel, jestli NCAP nebo Skodovka! Na NCAP jsem totiz octavii nenasel!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  07:56

Nejlépe je to posílat přes www.uschovna.cz protože SMTP server k tomu přidává dalších 50% systémových dat.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  06:55

« Re: Palubka v Octavii

To marcels: Jo jsou to presne ty srouby pod mrizkami ofuku na palubce. Je nutno mit hvezdickovy klic, ale nejlepe v podobe sroubovaku. Myslim tim na dlouhe uzke tycce, protoze srouby jsou utopene cca 12 cm. Martin V.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.01  23:12

« Crash test Octavia

Mám ty testy Octavie uz delší dobu stažené na disku. Budete se divit dopadla velmi dobře. Jedná se o tu horší variantu se 40% přesahem při rychlosti 64km/hod. Jsou to čtyři movíčka, celkem asi 30MB. Nevím odkud jsem to tenkrát stáhnul, takže kdo má zájem mohu po částech poslat(ten nejdelší záběr má asi 10MB, takže běžná schránka to zvládne). Jen pro informaci, dopadla lépe než Golf IV (možná i to je důvod proč je tak obtížné tyto záběry získat). Je to natočeno vysokorychlostní kamerou, celkový pohled zleva. zprava, zezhora a zbízka zprava (činnost airbagů). Je tam velmi dobře vidět průběh deformace. Na levé straně, kde je hlavní nápor na překážku (40% přesah simuluje tu nejhorší variantu nesymetrického nárazu) je předek zničen až ke kolu, to se dokonce krátce pohybuje asi 10cm vzad a potom se vrátí. Zajímavý detail, přední okno se nevysklí, dokonce zůstane po celém obvodu tam kde má být, což svědčí o vynikající tuhosti střední části (doporučuji porovnat s fotkami z testů které jsou bežně dostupné). Napište kdo máte zájem, aspoň to nejkratší movíčko (cca 5,5MB) určitě přežijete.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  18:46

« Re: crash test

Skodovka psala na svych strankach, ze se Octavia prave testuje a ze vysledky testu budou. Ja se ale spis priklanim k tomu, ze vysledky byly mizerne tak to zkousi znovu..
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  18:41

copak o test, ale kdo uhradi naklady ? Kup mi frajo novy auto a svy ojety ti klidne k testu dam :-)))))
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.01  13:41

« crash test

A co takhle udělat si crash test vlastní. Nehlásí se nějaký majitel Octavie dobrovolně???
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  12:54

Zrejme nebol nejak hviezdny, ked Skodovka nepovolila jeho zverejnenie. Automobilka musi dat suhlas na zverejnenie vysledkov testu a kdesi som cital, ze Octavia bola v NCAP testovana. Ale nie je to tutovka.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 30.09.01  16:15

Aj ja som hľadal. Ale v EuroNCAP ho nerobili. Mňa by to tiež zaujímalo. Ale predpokladám, že bezpečnosť bude na úrovni Golfu IV.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.01  23:13

« crash test

Hledal jsem crash test Octavie a bohužel jsem ho nenašel. Nevíte někdo zda existuje?
    Díky
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.01  19:29

« Palubka v Octavii

Zdravim, nevie niekto, ako vysrobovat v Octavii so starou palubkou ten plast, co je okolo pristrojovky (su v nom aj vyduchy ventilacie)? Nasiel som zatial 3 sroby: dva nad pristrojovkou a jeden pod napisom Octavia. Stale ale drzi niekde dole. Nejake sroby su aj vo vyduchoch, ale neviem, ci su to oni.

Dovod, preco to chcem, je, ze mi tam za prerusovacom smeroviek nieco rezonuje (asi nejaky drotik alebo co) a v servise mi to nejak nespravili. Dik za rady :)

Marcel

• « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  16:31

« Re: HLAVNI

no nejmensi co jsem videl jen jakejsi Hyundai, a dokonce to ma 5 dveri. Prijde mi to kratsi nez Matiz!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  14:05

Zajdi do Nissanu - Micra je menši
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  13:38

byli jsme v patek v Renaultu, a manzelka, ze by chtela neco kratsiho nez je Twingo, cimz toho prodejce totoalne dostala, rikal, ze v tom pripade ji Renault nema co nabidnout :-)))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  12:26

No co uz, ja som mal poradie najskorej byt, potom 2. auto (ved sme iba dvaja a kocik sa do Clia tiez zmesti) a potom 1. auto. Ale skoro som kupil miesto Clia Megana, ale manzelka tvrdila ze jej je moc velky a mne by bol zase casom maly :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…