Konstrukční vady
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Crash test Octavia
Ano to jsou ty movíčka co jsem včera psal. Až na to že tuto stránku vidím poprvé a je jich zde dokonce 6. Včera jsem se ještě podíval u těch mých do vlastností souboru a jsou z roku 1996. Jde tedy asi o homologační zkoušky. Takže nemusím nic posílat. Zde si může každý stáhnout sám. -
« Re: Crash test Octavia
kim - ten test nie je NCAP, ale nejaky interny test Skodovky a videl som tie videa, dokonca som videl aj video, kde bol zaber na podvozok auta, ako pracuje pri tomto naraze. Nikde ale k tomuto testu nie je napisane, ako dopadol interier auta a kolko miesta zostalo na prezitie posadky. Ten test uz je niekde na webe, ale neviem si spomenut kde. Kby ste ho niekto nasiel, nemusel by kim posielat maily. -
« Crash test Octavia
Mám ty testy Octavie uz delší dobu stažené na disku. Budete se divit dopadla velmi dobře. Jedná se o tu horší variantu se 40% přesahem při rychlosti 64km/hod. Jsou to čtyři movíčka, celkem asi 30MB. Nevím odkud jsem to tenkrát stáhnul, takže kdo má zájem mohu po částech poslat(ten nejdelší záběr má asi 10MB, takže běžná schránka to zvládne). Jen pro informaci, dopadla lépe než Golf IV (možná i to je důvod proč je tak obtížné tyto záběry získat). Je to natočeno vysokorychlostní kamerou, celkový pohled zleva. zprava, zezhora a zbízka zprava (činnost airbagů). Je tam velmi dobře vidět průběh deformace. Na levé straně, kde je hlavní nápor na překážku (40% přesah simuluje tu nejhorší variantu nesymetrického nárazu) je předek zničen až ke kolu, to se dokonce krátce pohybuje asi 10cm vzad a potom se vrátí. Zajímavý detail, přední okno se nevysklí, dokonce zůstane po celém obvodu tam kde má být, což svědčí o vynikající tuhosti střední části (doporučuji porovnat s fotkami z testů které jsou bežně dostupné). Napište kdo máte zájem, aspoň to nejkratší movíčko (cca 5,5MB) určitě přežijete. -
« Palubka v Octavii
Zdravim, nevie niekto, ako vysrobovat v Octavii so starou palubkou ten plast, co je okolo pristrojovky (su v nom aj vyduchy ventilacie)? Nasiel som zatial 3 sroby: dva nad pristrojovkou a jeden pod napisom Octavia. Stale ale drzi niekde dole. Nejake sroby su aj vo vyduchoch, ale neviem, ci su to oni.Dovod, preco to chcem, je, ze mi tam za prerusovacom smeroviek nieco rezonuje (asi nejaky drotik alebo co) a v servise mi to nejak nespravili. Dik za rady :)Marcel
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!