ŠKODA Felicia a její tuning
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
petous 09.06.00 08:44
« Re: Vyfukova soustava
Asi se moc vyplachuje (směs prolítne skrz až do výfuku, je to dáno časováním ventilů, které je laděno na standardní odpor výfukové soustavy). Chtělo by to zřejmě něco jako "akustické zrcadlo" ve vzdálenosti od motoru jako byl dřív katalyzátor. Případně ještě poladit chip, určitě by snesla další zvýšení předstihu, protože ve válcích nezůstavá tolik výfukových plynů, tudíž je směs studenější a má menší tendenci ke klepání.
-
« Re: Uprava Felicie 1.6 POLICIE
Zatim jsem o te uprave u policie neslysel. Kamos- polda ma 1.6 kombika a to je klasika 55 KW. Mozna , ze poldove neco takovyho maj , ale je to jen par kousku, takze jak uvidis policejni Feldu, tak muzes klidne zdrhat :-)) Ale jinak ta uprava na 100k je docela dobra, vozil me s tim kamos a oproti normalni Felde je to zihadlo. Felda je lehka a tech 100K s tim dela divy. Mel jsem Oktavku 100k a to byl proti tomu uplnej lenoch. -
« Uprava Felicie 1.6 POLICIE
Zdravím všechny. Slyšeli jste něco o policejních Feliciich 1.6. Slyšel jsem něco že maji 100 k, a že z moji standarti 1.6 raději jim nemám zdrhat.
Nevíte někdo jakou mají udělanou úpravu jestli něco podobného jako děla cimbu. Když už tady jsem nezkoušeli jste někdo provést barvu osvětlení přístrojové desky třeba na modrou jako VW ? -
« Re: Uprava Felicie 1.3 Monotronic
S Monotronicem se toho zas tak moc neudělá. Co jsem slyšel, ten motor má málo vzduchu a tudíž nemá smysl ho moc krmit. Takže v programu řídící jednotky se pracuje hlavně s předstihem. Já mám upravený chip od Cimbu (www.cimbu.cz). Mám ho tam někdy od 120.000 km, teď mám najeto 187.000 km. Hlavní změna je zmizení "díry" pod plynem, auto jde za plynem hned. Dále se snížila spotřeba, jezdím v létě okolo 6l (s kombíkem). -
« Uprava Felicie 1.3 Monotronic
Chtěl bych se poradit,má někdo zkušenosti z tuningem Felicie 1.3 Monotronic (r.95),tj.
chiptuning motoru (jaká firma,jaké vylepšení...),a nejaké zkušenosti z laděnýma výfukama (jaké,jaký vliv na motor,je potřeba takový výfuk nejak "doladit")???,a pak jeste co nejaký sportovní vzd.filtr, udělá to něco s motorem??
Díky
Mirek
-
« Uprava Felicie 1.3 Monotronic
Chtěl bych se poradit,má někdo zkušenosti z tuningem Felicie 1.3 Monotronic (r.95),tj.
chiptuning motoru (jaká firma,jaké vylepšení...),a nejaké zkušenosti z laděnýma výfukama (jaké,jaký vliv na motor,je potřeba takový výfuk nejak "doladit")???
Díky
Mirek
-
« Re: Vyfukova soustava
To ,ze to nejde tak rychle do otacek je docela dost mozny. Ten motor je stavenej na nejakej odpor vejfuku a pokud si vsechno vybrakoval, tak se nema o co oprit a mozna ztratil vykon i kroutak. Chtelo by to odbrzdit...
Jinak ten zvuk je fakt dobrej, taky jsem to zkousel, ale vyndal jsem jen stredni mezitlumic. -
« Vyfukova soustava
prvni, co jsem udelal bylo preprogramovani jednotky, pak filtr JR ( ne konicky ). Tedka jsem vyndal katalyzator a ten stredni tlumic. Na konci mam solaru, ale pripada mi, ze to po te uprave nejde tak rychle do otacek. Mate taky takove zkusenosti, nebo je to klamani zvukem ( ten je ted suprovy ) ? -
« Re: Vyzva!!!
Tak nezávoď. Jestli nejseš schopen strávit, že Tě předjela Felda a musíš přidat, je to jenom Tvůj problém. Já si jedu, kolik uznám za vhodný a jsem v klidu. Už mě předjela dokonce i Avia, byl to nějaký zkušebák z fabriky a jel asi 140. Dalším zářez na pažbě si udělala i tisícovka (Škoda 1000MB) v nějaký závoďácký úpravě, ten jel tak 150. Mám se zbláznit? -
« Vyzva!!!
Prosim vsechny feldy,aby se me na dalnici nepokousely predjet/cerna Octavia TDi 81 KW s brnenskou SPZ/.Uz mam dost toho zavodeni.Stejne Vam to jede max. 180.Jste jak blazni, vidite Octavku a muzete se pretrhnout.Natru vam to kdykoliv budu chtit,tak si nenicte ty svoje motorky...PLEASE.... -
« Re: Al kola + pneu na Felicii
Na Felicii mam lity kola 5,5x14 a gumy 185/60 R14(vepredu Bravura a vzadu Kleber). Zprvu bylo zatacení pekny fuska ale tedko po cca. 1000km ani nepoznam pri zataceni ze mam trochu sirsi gumy.Jina auto uplne skvele sedi v zatackach, jakpak by taky ne. Spotreba se trochu zvysila ale prechipovanim sem ji zase schodil.Tak ze skvely.Normalne jezdim za 7 l/100km.Kombinace mesto-normalni provoz.A to ji dost casto honim co se da.Jarda
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
ma nekdo z Vas jiz za sebou barveni brzd. kotoiuce a desticek? Obcas nejake vidam, bud svitive zlute, zlute nebo cervene. Staci jen ocistit drat. kartacem? A jakou barvu pouzit aby vydrzela tu teplotu. Pripadne jak dlouho takove nabarveni vydrzi?
Diky za jakekoliv nakopnuti (spravnym smerem)