ŠKODA Felicia a její tuning
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Al kola + pneu na Felicii
Nejak to tu spi. Najde se nekdo kdo kupoval sirsi kola na Felcku r.v.98, vic nez 175/60/R14? Rad bych koupil 185/55/R14, jaky rozmer rafku je potreba? Pripadne 185/?/R15, sirka 195 uz je prilis, nemam posilovac rizeni :-) Kdo s tim ma zkusenosti? -
« Re: konicke filtry K&N, JR Racing
Na ten konicky filtr se vykaslu, nikdo to prilis nedoporucuje, krome Kinga.. :-)) Vyresit privod studeneho vzduchu je nutne a navic docela komplikovane. Koupim asi normalni KN-filtr, ten se vymeni za puvodni, cena se vejde do cca 1950Kc. Sice nema takovy zvuk jako konicky filtr, ale vysledky testů mluví v jeho prospech... -
« Re: Sportmotor
Sportmotor (tez Sprasmotor) je dle meho nazoru velmi zajimava "tunel" firma. Kdyz jsem kdysi chtel upravu Fava, tak jsem zjistil, ze firma Sportmotor s.r.o. ani neexistuje, nemaj (nebo tehdy nemeli) ani sidlo firmy, ksefty delaj v nejakych garazich.Jejich nejakych 60kW MPi je priblizne stejny tunel jako 61,5kW Cimbu.Upravou jednotky nelze dosahnout takoveho zvyseni vykonu a kroutaku,jak obe tyto firmy uvadeji. Jinak MPi ma v serii normalne pres 50kW, prej se vyskytly i 58kW..... Chce to vacku, hlavu a jednotku a taky kratsi prevodovku.... Samotna jednotka take neni k zahozeni, z MPi to dela auto, ve kterem se da jezdit, nema to "diru" pod plynem, zlepsi se prechody, je to znat, ale 60kW to NIKDY nebude!!!! -
« konicke filtry K&N, JR Racing
Hledam firmu v Praze, ktera ma zkusenosti s montazi konickych air-filtru do Felicie 1.3 MPI. Jde mi zejmena o vyreseni privodu studeneho vzduchu nejlepe z puvodniho mista v narazniku, pri bezne montazi totiz filtr nasava vzduch ohraty v motorovem prostoru, mozna by stacilo filtr pouze odstinit nejakou prepazkou. Diky za info -
« Re: Sportmotor/Cimbu
Firmu Cimbu muzu doporucit, nechal jsem si od p.Jandy upravit ridici jednotku pro motor 1.3 MPI 50kW a vysledek je opravdu znat. Vyrazne se zvedla krivka krouticiho momentu v celem rozsahu a zejmena v otackach >4000, motor lze vytacet az do 6000-6500ot. Akcelerace na dvojku a trojku je mnohem lepsi, take ctyrka do kopcu tahne lepe nez v serii, maximalni rychlost se prilis nezvysila, spotreba je priblizne stejna. Pred upravou mel motor 54.5kW/118Nm (pri vyssich otackach nez jsou udaje v dokumentaci) - namereno na Jarove, po uprave jsem jeste nemeril. -
« Re: Chip tuning na Slovensku
Tiez som niekedy hladal taku firmu a dostali sa mi do ruk materialy od TRANS-EP,s.r.o, V.Greschika 6,054 01,Levoca. 0966/451 11 12.Dost pripominali Cimbu. No nenasiel som nikoho, kto by mal s nimi nejake skusenosti tak som od toho upustil. Ked to s nimi alebo niekym inym skusis daj vediet ako si dopadol. -
« Vše o Škodovkách
Právě jsme otevřeli zbrusu nový server. Škoda TechWeb. Najdete zde spousty zajímavých informací o Škodovkách, hlavně o modelech 105-Favorit, ale časem doufejme i o jiných. Oblasti zaměření jsou tuning, opravy, úpravy a prostě vše, co by se Vám mohlo hodit.
Přijďte nás navštívit, a pokud shledáte, že byste rádi také pravidelně či nepravidelně přispívali, jste vítáni!
[odkaz] -
« Kontakt na f. Martínek výrobce platových doplňků
Dobrý den.
Právě jsem obdržel zprávu od svého webmastera, že dokončil první variantu internetové prezentace naší firmy. Nalézá se na Adrese: [odkaz] Naleznete tam především schválené plastové doplňky pro vozy Škoda, kontakty, ceny i obchod. Rádi uvítáme Vaši návštěvu, nákup i připomínky. -
« Kingova vytunena Felinka
Jooo panove, az uvidite ve zpetnym zrcatku fialovou Feldu s karbonovyma mracitkama, lizinama na strese, tak radsi uhnete, protoze ji hned tak neujedete. Ten chiptuning opravdu hezky zabira, fakt jsem byl u vytrzeni co se da tak lacino z 50KW dostat. Jo King sel jeste trochu dal a hodil tam novej filtr, tak mu to seste krasne prede, jako by s tim mel vyjet na okruh hehehehe.... Ja jsem vas chtel jenom varovat... :)))) Lukas -
« Re: Zkušenosti
zkus zkontaktovat nějakého úpravce,který má na podbnou úpravu kol homologaci a nech si to napsat do TP. Já mám na Fe 175, to není tak vidět, ale mají trochu vyšší profilové číslo (moje blbost)- 65, asi je prodám na jaře a koupím 55, to by mohlo dobře sedět. -
« Re: Zkušenosti
Ty 195/50 mam teda na facku, jsou to Continental
sport contact. Na vode jsem pochopitelne jezdil
opatrne, nicmene jsem nepocitoval pri prujezdu
louzema nejakou zradu. Je to celkem O.K. Vetsi
strach mam z poldu, protoze jestli se tech kol
vsimnou(jako ze jo...ET 28 -jsou celkem vysazeny)
, tak me asi seberou i rodnej list. -
« Re: Chiptunning od Cimbu autosport - první dojmy
Jsem tu znovu, zatím ne se spotřebou, ještě jsem se nedonutil jezdit normálně. Provedli jsme s kamarádem měření akclerace v rámci běžných možností stopky, tachometr.
Před chipem bylo zrychlení 0-100km/h za 15vteřin,
podařilo se nám dostat i na 14vt.,
ale mám podezření, že to bylo mírně z kopečka.
Oproti oficiálně udávaným hodnotám 13,5 je to docela přiměřené, když přihlédnu k zatížení vozu téměř 200kg (přesně 192).
Po přečipování se zrychlení zlepšilo o 2vteřiny na 13,
respektive dokonce 12 z mírného kopečka (tak asi 1stupeň). Poměrně slušný výsledek, myslím.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!