ŠKODA Felicia a její tuning

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  10:36

« Re: Klepání a zase klepání...

Dělá mi to taky. Brzdí to normálně, ale na nerovnostech to jakoby drnčí. Zjistil jsem že je vůle mezi těma dvěma malýma pístkama a jejich lůžkem. Pokud je v tělese brzdiče nějaká vložka (jako to lůžko pro ty pístky (jsou to dva šrouby)) tak by určitě pomohla výměna těch vložek a asi i šroubů. Nemělo by to být moc nákladné. V případě, že tam žádná vložka není musí se opravdu vyměnit brzdič nebo aspoň jeho polovina. Ale jak říkám brzdí to normálně tak na to zatím fuckuju.:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  09:39

« Re: Felicie RS

JENZi jaky mas majl (funkcni !!) na atlasu i na seznamu mi to vraci nondelivered ... dik Slavek
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  23:31

« Re: Kingova vytunena Felinka

Ahoj lidičky, a taky tobě Kingu. Jak čtu, máš to trochu poladěný. Chtěl bych dát trochu řeč o úpravách na Feldě, jestli chceš, pošli mi kontakt na fugas.jan@atlas.cz .Díky Fulan
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:08

Tak s tim výfukem, mam sice vyndaný prostřední tlumič, ale mám tam koncový tlumič seebring a ten to utlumí, tak to tolik neřve. Do 2500 tis. otáček vůbe a poté s přibývajícími otáčkami roste i síla zvuku. Vůnec netvrdím, že to udělá z auta závoďáka, ale psal jsem, že si mechám udělat kompletní kitový výfuk, od profíka, který to tu v Mladé boleslavi dělal dříve pro motosport a teď podniká soukromě. A s tímto výfukem díru do světa udělám. A s tím krouťákem pokud si udělám svody a.t.d., tak se mi zvýší krouťák v celém spektru otáček. Hlavu jsem myslel samozřejmě komplet(snížení, zaleštit kanálky, tvrdší pružiny a a odlehčené ventily, ale napsal jsem jen snížení. Do konce roku bych to měl mít hotové, tak hned po těchto úpravách to hodím na brzdu a uvidíme kdo měl pravdu. A ještě se vyjádřím ke kitovému filtru, který zvišuje výkon až o 5%, ale musí tomu být přispůsoben motor. taky byl v jednom z letošních čísel Tuningu test, kde to měřily na brzdě a naměrily až o 2kW větší výkon, ale s kitovým filtrem, ne s vložkou.
    tak se zatim měj a pokud budeš chtít tak mi napiš na jenz.rs@altlas.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  10:53

Jeste k tem vyfukum : nejmensi vliv na cokoliv ma vymena koncoveho tlumice, dle mereni na mot. brzde pry skoro zanedbatelny. Naopak nejdulezitejsi a nejucinejsi upravou vyfukoveho systemu jsou svody,pokud mozno navrzene a odbrzdene pro vackovy hridel daneho motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  10:48

Ja si tu na chytreho nehraju,ja netvrdim ze moje kara ma 70kW,i kdyz bych treba i mohl,ale nebylo to zatim na brzde a proto se o tom nezminuju. A s tim kroutakem se neptam, protoze bych si snad myslel ze jej dokazu jentak odhadnout,ale ptam se te proto ze kdyz si tady vymyslis vykony bez mereni, ze bys mohl primyslet taky nejaky ten kroutak taky bez mereni,jak rikas!
    Ke tvym upravam (jen kratce): 1)vyhozeni stredniho tlumice vyfuku a katu - pokud tam je jen trubka, dochazi k poklesu krouticiho momentu - overeno na motorove brzde! 2)vzduch. filtr : pri merenich na mot. brzde byl zkousen motor s filtrem a bez filtru a ke zmene parametru motoru vubec nedoslo! Z toho plyne ze sport. filtr zadny vliv zrejme nema... 3)a take jen pouhe snizeni hlavy na kterese chystas zrejme nebude dira do sveta, hlavvu je treba upravit jako celek (CMT jiste rad vysvetli) vcetne ventilu atd. a bez poradne vacky ta kara stejne nikdy slusne nepojede! O jednotce Cimbu bych jiz nerad z pochopitelnych duvodu dale diskutoval. Pokud chces muzu te seznamit tady s jednim "tunerem" od nas z kraje,ktery ma taky MPi s Cimbu a trubkou misto vyfuku, rikame mu Řepohlav - jeho kara strasne rve ale jinak doslova stoji na miste......
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  07:42

ty jsi ale chytrej viď ja se tu s vami nebudu dohadovat, ale až tam dodělám ty úpravy, tak s tim pujdu na brzdu a uvidime, kdo z koho. Jinak s tim krouťákem to nevim, ale jestli ty jsi takový inteligent, že krouťák poznáž bez měření, tak to klobouk dolu. zatim čau
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  19:49

A mimochodem kolik si tak myslis ze to ma kroutici moment (pokud vis co to je)? tak 170Nm ze?.....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  19:47

Jo, budem se hadat! Mas tak leda prd a ne 65 kW!!!!!! A za tim si stojim! Vici
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  17:23

To by me zajimalo, zkus si zajit nekde na brzdu a uvidime, aspon budes mit jistotu a pak to sem muzes vrazit.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  08:44

Nazdar chlapi tak jsem lehl na hadr po dvou zkušebních dnech s Fabií a její klimatizací již jí nechci vidět.
    Chtěl bych se vyjádřit k těm vašim pripomínkám k mému článku. Psal jsem, že tam mám jednotku, filtr, zapoměl jsem svíčky. A psal jsem, že mě cěká předělat celý výfukový systém a hlava motoru a nepsal jsem že tam mám 70 kW, ale že se jim budu blížit, přesněji že budu někde u. A jestli mi někdo chce namluvit, že s těmito úpravami nemohu dosáhnout min 65kW, když ze série má Felicie 1,3 okolo 55kW, tak ať se ozve a můžeme se dohadovat.
    Zatim čau
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.00  20:23

« Re: tuning felicie

Mam 1.3 50 kw.
    Nejlepsi uprava ridici jednotky pan Janda v Mlade Boleslavy firma se jmenuje Cimbu Autosport kontakt mozny v Autotuningu inzerce firem.
    Jinak dobre tlumice a poradna kola cena ridici jednotky se pohybuje okolo 3500 kc. vyfuk okolo 5000/6000kc.
    filtr okolo 3500 kc. tlumice 5000 kc.kola + pneu min.12000 vyslednou castku si spocitej a to je bez jedinyho plastu to te vyjde kdyz jses sikovnej min. na 15 - 20000 mozna min tlumice firma HP sporting Jablonec nad Nisou tel uvadim 0428/302230, 0428/302024 p.Husek Ota nebo Milan
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.00  23:50

« tuning felicie

Nevíte někdo kolik je možno maximálně dostat do felicie 1.3 (50Kw) navíc koní, tim myslim jako uprava řídící jednotky, vzuchový filtr,laděný vejfuk, vačka atd. a taky kolik by to stálo. Dále by mě zajímalo jestli je takový auto možno později předělat na plyn a jaká je výdrž motoru. dík
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.00  18:30

« jedina zachrana pro 1,3 - zvetseni objemu....

Plne souhlasim s CMT!Velka vacka sice neni vubec spatna vec,ale seriova skrin je potom opravdu sakra "dlouha" a jede to opticky ale i prakticky "hur" nez seriovka, je nutny minimalne kratsi staly prevod,ale na normalni jezdeni to neni. Ted mam 1450ku s rozumnou vackou a jede to bomba i se seriovou skrini (staly prevod ser. 4,17), jede to na 5ku 50km/h a v pohode se rozjede.. a je to s karbecem, strikacka bude mit jeste "lepsi spodek". Vsichni piloti 1,3 jsou z toho "nemocni" a nepomuze jim ani Cimbu....
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.00  01:06

« Re: Zvětšní objemu, he?

Nejlepší opravdu bude, když si přečteš moje články na Škoda tech webu. Tam je to celkem dost popsáno, pokud budeš mít nějaké otázky, pošli e-mail na: Chovanec.tuning@cmail.cz. Zvýšení objemu je sice dražší než nějaká úprava ve stylu hlava+vačka+počítač, ale nárůst kroutícího momentu a výkonu je výraznější. Použitelné otáčky motoru jsou 2000 - 6000 ot/min. Tedy žádné vyhoněné motory s životností 20 000 km. 120 000 km je minimum, kolik ty motory vydrží. S emisema taky není problém, spotřeba se zvýší podle stylu jízdy. Navíc ale nepotřebuješ nic dělat s převodovkou, sériové odstupňování je vyhovující. To jistě ocení ti, co s tím mají své zkušenosti, kdy si nechali dát do motoru nějakou hodně sportovní vačku a všechny kvalty teď mají dlouhé.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.00  06:45

« Re: Zvětšní objemu, he?

Odpovim si sam:
    [odkaz]
    "dobra nalejvarna + nazory"
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  14:44

« Re: Stredova operka/katalisator pryc???

A naco chces trapcit s atrapou katu, kdyz ho chces vracet pri TK zpet? Myslis ze ti budou na silnici svestky lezt pod tu tvou cervenou berusku a koukat jestli tam mas kat? A propos, kdyz na emisich projdes i bez katu, tak to muze byt kazdemu jedno -- to, jak se vejdes do emisnich limitu muze byt kazdemu ukradeno (fakticky to urcite bude jinak, ale co).
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.00  10:02

« Stredova operka/katalisator pryc???

Joj ted jsem si jeste vzpomnel...
    Nevite nahodou kde a za koli by se dala sehnat stredova operka do Feldy?
    A jeste jeden dotaz: pry existuje jakasi atrapa Katalisatoru ..proste jen trubka s jeho tvarem. Vyhoda: katal. jde vyndat a vratit v pripade TK
    nevite o tom neco ..opet zkusenosti/kdo/kde/kolik???
    Jeste jednou Diiiikch
    ROOOM
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.00  09:58

« Zvětšní objemu, he?

Zdravicko,
    rad bych ziskal Vase prakticke zkusenosti se zvetseni objemu u Felicie 1.3(BMM). Mam v tom dost "hokej"
    1)musi se to vrtat? nebo jen menit nejake podlozky pro presah valcu apod.
    2)Zivotnost motoru/spotreba/emise??
    3)na kolik to jde MAX., kdo, kde, za kolik to provadi v okoli Plzne.
    Diky ROOOM
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  13:17

zase 70kW a CIMBU...uz je mi z toho na bliti!!!! Rad bych te potkal na ceste a ukazal ti jek jede takovych nejakych 70kW s obsahem 1450!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…