ŠKODA OCTAVIA 1.9TDI/81kW (VTG-variabile turbo geometry) mát

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

01.10.99  20:11

« plyn

to je právě ta pohoda oproti 1.8T, člověk si tam položí nohu a jede a je dokonce jedno jestli má obutý lyžáky :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.99  07:54

« Re: 1.8T

V TDIcku vas noha neboli, jinak nez s cihlou na pedalu to vubec ale vubec nejede... :-)))))
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.99  18:28

« 1.8T

TDI jsem jel taky (má ho kolega) ale jsem rád, že mám benzínové turbo. je to větší pohoda i když víc bolí noha od toho jak jenom lochtáte plynový pedál :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.99  00:00

« Kanadan potrebuje informace na TDI....

• 00 Reagovat !

foto

28.09.99  00:00

« Kanadan potrebuje informace na TDI....

proc se ne prodava Octavia TDI 84KW/115 bhp "pumpe-duse" z sest rychlosti spojku? V nemecku je ten motor dava to pasatu a pry do golfa?
    Slysel jsem ze fabia bude myt 1.9 TDI "pumpe duse" ale ma to jenom 74KW/100 bhp. jak je to mozne?
    Hodne jse my liby ten motor co nemi v severni Americe. My jenom mame 90kune TDI. Koupil by jsem jake koliv auto z TDI 84KW ale prednost davam Skodovce.
    Promin za spatnou Cestinu.
    Dan in Vancouver
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.99  09:11

« Spotreba a tak vubec...

Spotreba je samozrejme asi nejvetsi tahak TDIcka. Podle pocitace mne dlouhodoba spotreba posledni dobou vyrorstla z 5.9 l/100km na 6.2. Je to zpusobeny tim, ze jsem zacal jezdit do prace autem, a to znamena denne dvakrat ujet pres mesto se studenym motorem asi 5 kilaku. A to, prave diky tomu studenymu motoru, dela vzdy neco kolem 8 litru. Jinak v normalnim provozu neni problem se dostat i pod 5 litru, kdyz se jede plynule.

Jinak jsem rad, ze jsem pri rozhodovani limusina-kombik vzal to druhe. Driv jsem sice kombiky nenavidel, ale zmenil jsem nazor: Jednak je tento disajnove velice podareny a mimoredne pekny, a jednak je to pro mladou rodinku fakt pohoda, capnout kocarek a hodit ho do kufru, a k nemu jeste kupu baglu a vseho moznyho (Kdo je zenatej, vi o cem mluvim :-)))).

Climatronic funguje naprosto skvele a pohodove, nechapu, jak jsem driv mohl jezdit bez klimy. V lete mi obcas pripadala skoro jako nejdulezitejsi cast auta :-))).

Nevyhody: malo mista vzadu nema cenu diskutovat, je to znama vec, mne to zatim nevadilo, ti dva malinci prcci maji vzadu i se sedackama mista hafo, a nejakej ten patek mit jeste budou. Akorat uprostred vzadu se kvuli loketni operce sedi dost blbe, tchyne to holt jednou za rok musi vydrzet :-)), je to spis auto pro ctyri lidi, tech pet se tam sice vleze taky, ale pohoda to samozrejme neni.

Suma sumarum - naprosta spokojenost, nemenil bych.
    Nova pristrojovka SLX uz se docela necha videt, osobne bych privital vykrojenou palubku pred spolujezdcem, ale to je detail, bez nehoz lze zit.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  16:38

« Re: Úvodný (rozbiehajúci) sa komentár.

A co by te zajimalo, mako ?
    Mam Octavii Combi, SLX, TDI 81kW. Mas pravdu v tom, ze Rakusaci si pri koupi noveho vozu kupujou takrka vylucne TDI-cka, a toto klasicke 110-konove jde na dracku ze vsech nejvic, jak u Octavek tak i u Passatu. No a protoze se momentalne v Rakousku taky prechodne nachazim, mam TDIcko i ja (samozrejme nejen proto :-)))). Zatim v zadnym pripade nelituju. Az na to, ze mne nekdo voskrabal znaky na kapote a ukradl jeden znak z kola, uloupl oznaceni SLX TD(cervene)I a tak... Ale to nejsem jediny. Momentalne mne nic dal nenapada, snad jen ze pro rodinu s dvema malinkejma detma je to auticko naprosto idealni.
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.99  16:16

« Úvodný (rozbiehajúci) sa komentár.

Túto rubriku som založil preto ,že sa mi zdá pri mojich cestách ,že Octávií hodne na cestách pribúda najmä s motorom TDI (66 alebo 81kW).Najmä Rakúsko momentálne prežíva úplné naftové šialenstvo po motoroch TDI.Preto určite každému majitelovi tohoto auta dobre padne každá,čo i len maličká rada alebo skúsenosť kolegu,ktorý zistí niečo zaujímavé.
    Len toľko snáď na úvod.
    P:S: Ja mám Octaviu TDI/81kW.
    Dojem zatiaľ celkom slušné auto za ty peniaze.
    A ďalej prosím pokračujte už Vy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…