ŠKODA OCTAVIA 1.9TDI/81kW (VTG-variabile turbo geometry) mát
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Kanadan potrebuje informace na TDI....
proc se ne prodava Octavia TDI 84KW/115 bhp "pumpe-duse" z sest rychlosti spojku? V nemecku je ten motor dava to pasatu a pry do golfa?
Slysel jsem ze fabia bude myt 1.9 TDI "pumpe duse" ale ma to jenom 74KW/100 bhp. jak je to mozne?
Hodne jse my liby ten motor co nemi v severni Americe. My jenom mame 90kune TDI. Koupil by jsem jake koliv auto z TDI 84KW ale prednost davam Skodovce.
Promin za spatnou Cestinu.
Dan in Vancouver -
« Spotreba a tak vubec...
Spotreba je samozrejme asi nejvetsi tahak TDIcka. Podle pocitace mne dlouhodoba spotreba posledni dobou vyrorstla z 5.9 l/100km na 6.2. Je to zpusobeny tim, ze jsem zacal jezdit do prace autem, a to znamena denne dvakrat ujet pres mesto se studenym motorem asi 5 kilaku. A to, prave diky tomu studenymu motoru, dela vzdy neco kolem 8 litru. Jinak v normalnim provozu neni problem se dostat i pod 5 litru, kdyz se jede plynule.
Jinak jsem rad, ze jsem pri rozhodovani limusina-kombik vzal to druhe. Driv jsem sice kombiky nenavidel, ale zmenil jsem nazor: Jednak je tento disajnove velice podareny a mimoredne pekny, a jednak je to pro mladou rodinku fakt pohoda, capnout kocarek a hodit ho do kufru, a k nemu jeste kupu baglu a vseho moznyho (Kdo je zenatej, vi o cem mluvim :-)))).
Climatronic funguje naprosto skvele a pohodove, nechapu, jak jsem driv mohl jezdit bez klimy. V lete mi obcas pripadala skoro jako nejdulezitejsi cast auta :-))).
Nevyhody: malo mista vzadu nema cenu diskutovat, je to znama vec, mne to zatim nevadilo, ti dva malinci prcci maji vzadu i se sedackama mista hafo, a nejakej ten patek mit jeste budou. Akorat uprostred vzadu se kvuli loketni operce sedi dost blbe, tchyne to holt jednou za rok musi vydrzet :-)), je to spis auto pro ctyri lidi, tech pet se tam sice vleze taky, ale pohoda to samozrejme neni.
Suma sumarum - naprosta spokojenost, nemenil bych.
Nova pristrojovka SLX uz se docela necha videt, osobne bych privital vykrojenou palubku pred spolujezdcem, ale to je detail, bez nehoz lze zit. -
« Re: Úvodný (rozbiehajúci) sa komentár.
A co by te zajimalo, mako ?
Mam Octavii Combi, SLX, TDI 81kW. Mas pravdu v tom, ze Rakusaci si pri koupi noveho vozu kupujou takrka vylucne TDI-cka, a toto klasicke 110-konove jde na dracku ze vsech nejvic, jak u Octavek tak i u Passatu. No a protoze se momentalne v Rakousku taky prechodne nachazim, mam TDIcko i ja (samozrejme nejen proto :-)))). Zatim v zadnym pripade nelituju. Az na to, ze mne nekdo voskrabal znaky na kapote a ukradl jeden znak z kola, uloupl oznaceni SLX TD(cervene)I a tak... Ale to nejsem jediny. Momentalne mne nic dal nenapada, snad jen ze pro rodinu s dvema malinkejma detma je to auticko naprosto idealni. -
« Úvodný (rozbiehajúci) sa komentár.
Túto rubriku som založil preto ,že sa mi zdá pri mojich cestách ,že Octávií hodne na cestách pribúda najmä s motorom TDI (66 alebo 81kW).Najmä Rakúsko momentálne prežíva úplné naftové šialenstvo po motoroch TDI.Preto určite každému majitelovi tohoto auta dobre padne každá,čo i len maličká rada alebo skúsenosť kolegu,ktorý zistí niečo zaujímavé.
Len toľko snáď na úvod.
P:S: Ja mám Octaviu TDI/81kW.
Dojem zatiaľ celkom slušné auto za ty peniaze.
A ďalej prosím pokračujte už Vy.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!