BMW - E28 - Zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > BMW
524TD je dle mě na starýho ropáka velmi vyvedený auto. Parametry: 115PS, maximální rychlost v TP 180km/h, ale běžně jezděj i 200km/h - tachometru, průměrná spotřeba při svižný jízdě, kde je toho dost po Praze je do 8 litrů, bez problémů jezdí i za 6 litrů, když jezdíš venku a jezdíš mravně (to znamená po okreskách v davu a dálnice tak 120km/h. Jsou to taky šestiválce a jízdní vlastnosti a ostatní parametry jsou dost podobný 525e, je to jen o něco slabší. Můžu jenom doporučit, cenově jsou kolem 50.000 Kč + - a službu udělaj velkou. Mám tažný na 1.800kg a auta za tím tahám na plaťáku pořád a motor je opravdu neúnavnej! -
« Volvistovi: Volvo a BMW?
Volvisto, sice jsou tvoje prispevky uz 2 mes. stare, ale stejne si neodpustim komentar. Srovnavas sportovni modely Volva s temer lowendy od BMW. To nejde. Svez se v M5, nebo M3 (jeste mnohem lepsi) a az se ti prestanou klepat ruce, tak rekni. Proti Volvu nemam vubec nic, svagr ma S80 s automatem a na cesty po Evrope je to super. Auta jsou to urcite kvalitni a pohodlna. Jenze BMW ma neco navic. To auto s tebou proste komunikuje a drazdi te k poradny jizde. Ja osobne jsem se v taky neco najezdil jak v BMW, tak v Audi A6 s quattrem (i kdyz jenom 2,6) a jsou to super auta. Kdybych si to kupoval, tak asi pujdu do Audi, ale jizda v BMW je stejne o kus jinde. Asi se to neda rozumne popsat. Jo, a to jsi sel z A8 4,2q na Volvo dobrovolne? Tomu neverim! -
TAk jestli je ta tvoje Eta extra libovec, třeba za ní těch 40 dostaneš. Za těch 70 se prodávaj vyvoněný 524td. Jinak s tím tdesem jsem osobně nikdy nejel, ale jezdil jsem 524TD E34. A něco jsem najezdil v Opel Omega 2,5TD - ta má bavoráckej motor právě z těch 525tds a můžu jenom říct: dooost dobrý!!! -
« Re:zadek524
Jojo je mi jasný ze 2.7 je na dnesní lidi dost.Konkrétně to moje je 85ka,extrémně zachovalý auto.Nevim no. V ackach mi za nej chteli dat na protiucet 35 tak sem na ne sral.Jsem od Liberce a tady jsou zraloci tak od 25 do 68000/pojizdný/.nevim no jsem sam zvedavej.Nedavno jsem si jeste koupil 525 sport za 2000!!! jelo to jak slak a jedina vada na krase byla to,ze nemel svetla.3dny jsme s kamosema zkouseli co to vydrzi ted uz je ve srotu chudak.Zbyly mi z nej jen skla volant a jednotka. -
« 5-er Reihe
Ciao Volvisto. Mám mírně upavený 480 TURBO (kola 205/50 R 15,vzpěry vpředu a vzadu,sportovní filtry, svíčky, olej, nový turbo a samozřelmě sportovní podvozek a celej komplet vejfuk. Až mě někdy potkáš na silnici tak použij fšecky svý zkušenosti a kvality, stejně myslim, že nebudeš mít šanci - cca 165HP na zhruba 945Kg je neporazitený (pokud nemáš zrovna Super 7).
O to tady ale nejde. Potřeboval bych poradit co za auto když podle tebe neni nejlepší pětka.
Budu kupovat jetý auto za zhruba 750 000. -
Ty máš ETU? Tý se budeš asi trochu hůř zbavovat... Motor to není parametrama vůbec špatnej, ale obsah 2,7 je v dnešní době dost nezajímavej. Jestli budeš chtít prodat, mám pocit, že budeš muset ještě takovejch 10 koliků slevit (pokud je to pěkný auto). Nechci strašit, ale takovej názor na to mám. -
« Ahoj žralokáři
Čte tuhle rubriku ještě někdo? Já osobně mám BMW E28 524TD. S autem mám celkem dost zkušeností a k tomu 3 auta na díly. Takže celkem slušný zabezpečení co se týče dílů. Kdybyste někdo chtěl probrat ňákej problém nebo pokecat, tak budu rubriku sledovat. Co se týče ladění benziňáků ale nevim nic. -
« CB
Tak mě tak napadlo - máte někdo E28 a máte v něm CB ? Já ho mám zatím schované ve schránce u spolujezdce a rád bych ho zadělal někam do palubky, ale nechci aby bylo moc vidět. Napadlo mě, že bych ho mohl zadělat na střední panel u stropu, ale nevím, jestli si neodpálím stanici, když budu mít kabel k anténě třeba jenom půl metru (mám ji uprostřed střechy). Jestli někdo máte víc zkušeností, prosím poraďte ! Pro informaci na CB mám volačku stejnou jako login "Bestiáš" 20 CH. -
« Z 9
Právě se dívám do novýho MOTu a je tu představená studie BMW Z9 Grad Turismo. Jako že BMW miluju, tak tahle studie je příšerná. Jestli takhle budou vypadat auta budouctnosti, tak to potěš koště. Z vnějšku to ještě jde, i když tradiční "tvář" BMW - dvojitý vstup vzduchu je tu znásilněnej snahou bejt moderní, takže to vypadá spíš jak "sahara". Ten, kdo dělal interiér, byl asi v těžkým rauši. Z9 mi připadá jako nějaká Bertoneho nepovedená studie (i když v MOTu píšou, že je to práce z Mnichova)......