Slick 50

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

09.09.1999  11:03

Radek, prosim všechny, kteří mají zkušenost,

Chtěl bych poradit, jak moc je dobrý přípravek SLICK 50. Děkuji za náměty i zkušenosti.
    • 00 Reagovat !

foto

20.09.1999  14:39

« Re: Radek, prosim všechny, kteří mají zkušenost,

Prosim vas, slick nie a este raz nie. Je to pripravok na baze teflonu. Existuju webstranky, na ktorych je napisane o blamazi slicku. A logicky to vezmime, ved motor je z kovu a co sa na kov najlepsie chyta, predsa kov a nie umela hmota. Takze skuste to s metalickymi aditivami (Lubrifilm). Ved tie pripravky maju utesnit ryhy a zabezpecit tesnost a obnovenie kompresnych pomerov. No neviem jak dlho moze ta umela hmota vydrzat. Ja som vyskusal Lubrifilm a znizila sa spotreba oleja.
      • 00 Reagovat !

foto

23.09.1999  15:48

« to Lopta

Jak to, že teflon špatně chytá na kov, to jsi nikdy neviděl teflonovou pánev, tam přeci není teflon na umělé hmotě. Jinak sám taky takovým přípravkům moc nevěřím, byť jsem jich vyzkoušel taky celou řadu (Ekolube motor, Bardahl - No smoke, Wynn, Ligui Moly - Molislip, Petromark - Xeramic). Jejich účinek jsem pocítil většinou na nižší spotřebě oleje, spotřebu nafty jsem nemohl přesně posoudit. Účinek byl však o dost kratší než udávaný.
        • 00 Reagovat !

foto

28.09.1999  09:36

« Re: to Lopta

Teflon na panvici som uz videl, ale pokazdy krat radia nepouzivat kovove naradie a nedrhnut pieskom ani dratkami. A piesty vo valcoch, to nie je ziaden med. Ide o to, aby tam ten teflon potom aj zostal, neutrhaval sa a nezapraskal filter.
          • 00 Reagovat !

foto

29.09.1999  16:22

« Re: to Lopta

Zkus se podivat na stranky firmy vepos. Dovazi produkty Bishops Original udajne je to podstatne lepsi jak slick atd. Neobsahuji chlor ani pevne castice - kovy a firma ma vic 23 letou tradici. Sam zatim zjistuji o tom informace a zive diskutuji s dovozcem. [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.1999  15:03

slick

je zbytečně moc drahý, použij Liqui Moly na 3,5 litru oleje vystačí jedna plechovka za 150 Kč, vydrží to do výměny oleje, s olejem ale vyteče ven! takže každou výměnu znovu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.1999  17:23

.

.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.1999  17:33

TATRA 613

Strasne se omlouvam za muj prispevek.

Ja autum vubec nerozumim, mam totiz v hlave
    NASRANY. Nemam ani ridicak a jsem rad kdyz me

tatinek dovoli sahnout na volant.

• 00 Reagovat !

foto

14.09.1999  09:41

Lubrifilm metal

Mate nekdo zkusenost s timto pripravkem za 270,-
    Dik. Radek
    • 00 Reagovat !

foto

20.09.1999  11:46

« Re: Lubrifilm metal

1) K LUBRIFILMU
      Do starý Š100 a Š120 jsem to párkrát nalil v případě, když spotřeba oleje stoupla nad aspoň trošku akceptovatelnou mez - ta 100ka mi žrala 1 litr na 100 km (oleje) a 120ka tak 1 litr na 1000 km. Pak se ale ukázalo, že u tý 120ky to byla prasklá hlava. Nicméně i tam to pomohlo - aspoň trochu do tý doby než jsem se odhodlal do toho pořádně hrábnout. Fakt to pomohlo a spotřeba oleje silně klesla. Pak zase postupně stoupala, ale vydržela 1 dávka Lubrifilmu těch skoro 5000 km, co byla předepsaná výměna oleje. Po těch asi 4500 km to zase žralo jako před nalitím Lubrifilmu. Takže zkušenosti veskrze pozitivní - u těhle starejch a pěkně vylágrovanejch převážedel. Pkud jde o novější - těžko říct. Slyšel jsem hypotézu: naleješ Lubrifilm - ten zafunguje, rozmaže se, utěsní, postupně utěsní třeba i větší rýhu ve válci: a tam může začít problém: tohle doplnění rýhy Lubrifilmem s může celé najednou odloupnout a tahle uvolněná špóna pak udělá svý, co - to je skoro jasný, hlavně to nebude nic, co by prospělo, válci, kroužkům, ložisku, těsnění, ventilu - kamkoli se to dostane. Ale je to jen hypotéza, kterou jsem slyšel, jako odpověď na tutéž otázku (zkušenosti s Lubrifilmem) tak nevím... Ale jako hypotéza mi to nepřijde až tak blbý. Do dražších motorů by to chtělo asi něco jinýho, nebo prostě holt dražší zásah: otevřít motor a vyměnit, co je potřeba. A pak prej taky může zanýst mazací kanálky - hlavně ty na konci, který už mají menší tlak mazacího oleje. ........................................… /> 2) OTÁZKA DO DISKUSE Ke Slicku50:......................... Co je pravdy na tom, že před zimou není dobrý ho do některejch aut dávat z následujícího důvodu: udělá, co má (sníží tření atd. atd. atd.) ale tím taky sníží tepelné ztráty, které v zimě nejsou ztrátami, ale jsou využity k topení vevnitř a protože se toho tepla uvolňuje v motoru míň a protože si vevnitř topíme, tak je motor podchlazenej (třeba o 2 - 4 stupně, což mu hrubě nesvědčí, takže žere víc (čímž po Slicku není úspora paliva, ale naopak) a navíc se může nadměrně opotřebovávat cosi, co by se nemělo - u každého motoru to může být něco jiného)........A pak prej taky může zanýst některý mazací kanálky - jako Lubrifilm. Co vy na tuhle teorii??? Mě by se spíš líbilo, aby to nebyla pravda
      Dík za vaše úvahy.
      • 00 Reagovat !

foto

23.09.1999  08:22

« Re: Lubrifilm metal

To s tím podchlazením motoru je totální nesmysl. Přinejhorším to bude méně topit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…