Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  18:15

« Re: Fabia! Jak se Vam libi?

Můj dojem není moc dobrý, protože použitému designu přebývá na výšku min.5 cm, což je nejlíp vidět na předním nárazníku a lištách na dveřích. Když jsem viděl první černý Focus zepředu, tak jsem nejdřív myslel, že jede pohřebák, a tady to bude podobné. Když se ten přebytečný střed odřízne, tak je to pěkné, ale ono to odříznout nepůjde.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  17:25

« Re: Fabia! Jak se Vam libi? to tom

Tipoval bych to na 1,8 T - co jiného. Ale až tak za rok. Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  17:13

Tu 1,4 bych viděl taky tak. Otázkou zůstává asi jen ten nejvýkonnější benzin. To snad ne, italové už tam opruzuji moc dlouho, chce to změnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  17:09

Já si myslím, že v COTY si tam talijáni prosadí Punto :(( Fabiu tipuju na 2-3 místo. 1,4/50 je 100 procentně starý motor se zvýšeným výkonem. Jinak jsem z Fabie zatím nadšen. Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:54

Naopak, myslím, že naše očekávání předčila. Podle strategie VW můžeme být rádi, že vypadá úplně stejně dynamicky, jako sportovní ibiza a co do krásy bych jí dal stříbrnou medaili, hned po toledu. ... Neokomentoval jsem ještě motory. Ubezpečuji všechny škarohlídy a hnidopichy, že další motory rozhodně přijdou, Octavia taky startovala se dvěma (1,8/94 a 1,9tdi/66). Motor 1,4/50 kW bude buď nový, nebo jde o ten z octavie se zvýšeným výkonem. Jezdit bude ale rozhodně lépe, než stávající fe s 1,3. 1,9SDI - bez komentáře. Komu to stačí, jeho věc ..... a 1,4/74, to by mohl být klidně vrchol nabídky (kdyby neměla konkurence svá GTI). 74KW s tím pěkně zatočí a pokud fabie nebude mít nějak zprasené převody, bude to drak. Jak tak na to koukám, tak tohle bych tipnul na vítěze COTY - auto roku 2000. Co? Nějaké punto? Hmmm... Otvírá se diskuse na téma motory. Známe 5 ze sedmi. Vidím to na ještě jeden TDI - asi 66kW (3litr by byl málo) a pak ten nejvýkonnější benzín. Tak jak to vidíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:49

« Re: Zdravím Auto.cz!

Já se připojuji ke KOTR. Opět jste jako jeden z mála serverů nezklamali. Díky moc!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:41

« Re: Fabia! Jak se Vam libi?- to fenix

Podle mě je Fabia velmi pěkná. Asi více nešlo očekávat, vzhledem k plánům koncernu (Audi, Seat, atd...) Tom
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:40

« Zdravím Auto.cz!

Super rychlost, jako vždy, díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:38

« Re: Fabia! Jak se Vam libi?- to fenix

Máš recht. Tak na lepší 2. A s kufrem taky. Já do "většího" u Fe nacpu 2 sportovní tašky a už je plný.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:34

Už se ukazuje opět tendence k starému známému "czech šmejd". Je to české, tak je to hnusné, okopírované, moc velké, moc malé, zkrátka seatoaudivwopel...., zapomněl jsem na něco? .... Jsem docela zvědavý, jak se poprali se zadní partií. Felicia má jeden z nejhezčích zadečků ve třídě, doufám, že tady nebude nějaká nevkusná napodobenina octavie. Na profilu mě velmi zaujala jedna věc: zkus si trochu zkroutit hlavu a podívej se na fabii tak, abys měl přední kola v rovině: co vidíš? Náááádherně dopředu sklopená boční okna, pod dost ostrým úhlem. To bde fakt dynamický profil. Špatná zpráva pro tunery: mračítka tam asi pasovat nebudou, maska by vypadala dost blbě. Uvidíme, co vymyslí RSD. Ale chtělo by to i 3D, což? To by byla bomba. Combi si nedovedu dost dobře představit. Profil oken jde dolů tak ostře, že by v místě kufru už asi žádné nebylo. Ale vidíte tu nádheru jako Cabrio? To si bude MTX chrochtat. Proč vůbec pustili jen jednu fotku? Mohli přihodit ještě 2 navíc. Proč nás tak napínají? ...... Můj žebříček krasavců v kategorii Fabie je zatím, po shlédnutí první fotky, následující: 206 3d, 206/5d, ibiza3d, fabia, Punto 3d, ibiza 5d, Clio 3d, Clio 5d, polo 3d, punto 5d, polo 5d. To je chaos, co? Každopádně z téhle kategorie se mi fakt líbí 206 celá, ibiza taky, a punto 3d (ale jen v HGT). Naše fabie taky. Uvidíme, jak se vyvrbí další fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:12

No taky přidám svůj názor. Souhlasím s Kingem. Jde o velice povedené auto. Škoda jen, že se hned vzápětí zde objeví diskusní fóra jako Fabia - total * apod. Opět se tady najdou takoví, kterým nebude ani Fabia dobrá, přestože podle mého názoru jde o sedmimílový krok kupředu oproti Felicii ba i Octavii. Malý kufr? Pánové, vždyť jsme to auto ještě ani neviděli. Myslím, že se shodneme na om, že nezáleží pouze na velikosti, ale také na konstrukci a provedení. Ze zkušenosti vím, že do dobře řešeného malého kufru se vejde někdy i více než do velkého, ale špatně použitelného. Budu-li známkovat jako ve škole, tak myslím, že Fabia zaslouží minimálně lepší 2!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  16:00

Kingu, ta kremova je super... Jak rikam jeste v kombinaci s temi elektrony, estetickej zazitek, fakt. Jinak fakt nechapu, ze lidi nemaj co rict, jen zvatlaj o tom jak je to hnusny, ci jaka to je kopie neceho, ale konkretni poznatky zadne... :((( Jsem si myslel ze na tenhle moment vsichni cekali. Ja jsem taky pozitivne prekvapen, ale chci to videt na vlastni oci, a hlavne ten vnitrek...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  15:46

Super, já si tu píšu sám se sebou. Asi to tady nechám vyhnít, ono se to rozjede. .... Tak já si tu budu pokračovat - čirá optika vypadá dobře. K autu se sportovním vzhledem, za které Fabii můžeme klidně považovat, patří (stejně jako u octavie) masivní konstrukce. Proto bych mohutné sloupky bral jako výhodu, ne handicap. Nakolik jsou opodstatněné, nám ukáže srovnání crashtestu s konkurencí. Myslím, že fiat a 206 ve srovnání s Fabií a Cliem dost pohoří. Ale to je můj osobní názor, čas ukáže. .... Lukasi, fakt TO NENÍ BORA!!!!. jestli máš prohlížeč, tak si za sebe dej libovolný * bory a fabie (bora byla taky hodně focená v této poloze) a dívej se. Já ji tam prostě nevidím. Ani ve tvaru světel ani v umístění, snad jen v čiré optice a tu má kdekdo. Zpětná zrcátka mají taky pěkný tvar. Možná jediný pohled, odkud bude vypadat trochu divně, bude přímý pohled zepředu. Nevím, co ta hrana udělá v pohledu. tak abych to shrnul: Ta kára se mi líbí a to tak, že moc. Jediné, co bych tomu vytknul, je, že to nemá kruhové mlhovky. Bude to určitě dravec, tuningové firmy se na něm vyřádí, Už vidím tu kapotáž od RSD. Tlustší prahy, vytažené blatníky a chtělo by to i něco provést s předním spoilerem. Trochu ho vytáhnout dole do stran a dopředu (RSD, můžeš ty svoje nápady naroubovat na tuhle fotku, ne?)Těší mě také, že to pravděpodobně nebude koncepce "focus - vše nehoře", auto je dost nízké. A s tou výbavou, mňam. Moje choutky na ojetého civica se trochu snížily. Přeci jen, všestranně seřiditelný volant a sedačka, to je super, budu moci sedět až na zemi. Lukasi, říkáš Acco v krémové metalíze? Tu barvu jsem ještě neviděl. Škoda, že dnes kolem Václaváku nepůjdu.
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.99  15:29

« CO JEEEEEEE?????????????

Bych ocekaval ze bude hafo prispevku a ono nic... :((((((((((((((
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  15:27

Kingu, souhlasim ze ten prechod mezi predni a bocni casti pripomina A6, hned jsem si toho vsiml. Ale ta svetla jsou posazena tak, ze z toho kouka cela Bora. Porovnej to. Jinak RSD mel vcelku moc dobrej odhad, ale kdyz vezmes v uvahu ze ten zlutej * byla ona, tak zas nebylo tak tezky dodelat par linii a priblizit se originalu. BTW, to auto na me pusobi velice drave, bude to dobrej premet ruzneho tuneni. Sam bych snizil podvozek, hodil tam 16ti palcovy elektrony v barve vozu s uzkoprofilovejma gumama. Na Vinohradsky je salon Hondy s prekrasnym novym kremovym Accordem (sedan), a ma elektrony v barve. Krasa.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  15:24

Tyto dva detaily, ať už se vám líbí, nebo ne, budou pravděpodobně charakteristickým rozpoznávacím znakem vozu, což je v současné unifikaci tvarů velmi vítané. Zdá se také, že bude mít jen minimální převisy, alespoň vpředu. Tvarově se povedlo vytvořit opravdu nekonvenční design s jistým sportovním nádechem, tak, jak bylo slibováno. zadní partie je zatím otázkou, stejně tak profil. Je zřejmé, že nejčastěji bude spojována s Astrou, díky stupínku na zádi. K zádi a profilu, ale i k interiéru bych se asi vrátil později, až bude k dispozici fotka. Takže, co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  15:18

.... najdeme pár podobností. Abych tedy udělal radost všem, co v tom něco hledají: ten zvláštní ostrý přechod nárazníku do blatníku, to je evidentní inspirace Audi A6 (sorry, žádná Bora). Přední maska je typická škodovka (už jsme si zvykli, ne?) a nezdá se mi vůbec příliš mohutná na tak malé auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  15:13

Tak začneme od pochval: RSD, ty jsi asi fakt měl fotku, ty holomku, přiznej se. Řekl bych, že jsi tu tunningovou skicu přivedl k dokonalosti. To tedy klobouk dolů. ..... Pochvala pro mne - chytrej King, uhodl motor 1,4-16V/74kW i 1,9SDI/49kW. ...... Pochvala všem: Obstřelovali jsme ji vytrvale, dlouho a docela úspěšně. Jen by mě zajímalo, jak se mohlo stát, že ji nechali i přes bezpečnostní opatření někde v Německu válet, protože to žluté bylo fakt ono.A teď k autu samotnému: Otázka první: Je to něčemu podobné? Odpověď: Je to divné, ale opravdu není! Nesouhlasím ani s názorem Lukase, že je to bora (to si myslí víc lidí). Proč každé auto musí být "jako něco"? Prostě je to Fabia a nepodobá se to ničemu, co tu jezdí. Pokud se podíváme na detaily, tak možná
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  14:52

Tak je to tady! Už je to venku, tak se do toho pustíme v trochu jiném duchu, než v jakém se tady zatím nesou ty příspěvky, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.99  13:47

« Fabia! Jak se Vam libi?

Je to zase hnusny jako obvykle a navic velikost zavazadlovyho prostoru 248 l je taky uchvatna...... Pritom Boleslavaci rikali, ze bude mit vetsi kufr nez "fekalie" (272 l). Koncern VW by se mel poucit v Italii, jak se dela maly auto s velkym kufrem a velkym prostorem pro cestujici (samozrejme mam na mysli novy Fiat Punto. Ten je sice coby petidverovej taky osklivej, ale kufr ma 297 l. A mista tam bude taky urcite vic).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…