Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  07:55

« Re: 50 kW a nová prevodovka

Tuhle převodovku snad mají tyhle verze už od začátku, ne? Třeba naše služební 44kW 04/2001...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  01:23

« Re: xenony

Ups, strilel jsem to vsechno jen z hlavy, takze par chybicek se vloudilo, oprava:

Xenony se davaji do aut od roku 94, od 96 je povinnost mit dynamickou regulaci sklonu a ostrikovace. (predtim nebyli ani ostrikovace predepsane, ale vsechny automobilky je k tomu davali ve vybave) a k rozhaveni vybojek je potreba "jen" 28 000V. Takze nic s 120 000V :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  00:00

« Re: xenony

Mate v tom peknej salat..... takze:

1. Xenonove vybojky nejsou integrovane ve svetlometu, maji tez objimku jak i obycejna zarovka, prumer objimky je stejny jak H7.

2. Jina elektrika k napajeni neni nutna, napajeci jednotky (trafo) maji vstup 12V.

3. Jen ke startu (roznuti) potrebuji vybojky vysoke napeti, a to az max. 55 000V, na provoz potrebuji uz jen neco kolem 80V

4. Ne kazde xenonove svetla maji i dynamicky naklon. Xenony se zacali davat do aut od roku 92, tehda meli predepsane jen ostrikovace! Az teprve od 95 zacala povinnost vybavovat nove auta s xenony i automatickou regulaci naklonu. Takze prvni auta ktere meli xenony, ( Audi A6/8, BMW 750 atd.) toto nemaji

Jinak ja je mam, a to ve 12ti letem BMW :-) Pokud nekdo ma zajem, dokazi sehnat sadu na dodatecnou montaz za 12 000,-........

• 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.01  22:41

« xenony

12000V ide do otcovych xenonov
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.01  22:37

« Re: Xenonove ziarovky

slavos> teoreticky by to tak malo byt, ale sam asi vies, ze to tak nefunguje a xenony bohuzial oslnuju
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 02.08.01  21:31

« 50 kW a nová prevodovka

Bol som sa dnes pozrieť a skutočne má fabia 50 kW MPI (dokonca aj 44 kW) prevodovku typu VW s radením spiatočky dopredu so stlačením. Aspoň kulisa na páke to tak zobrazuje. To by ale vysvetľovalo posledné zdraženie všetkých MPI o cca 10.000 a ostatné VW motory stúpli len o cca 2.000. To by potom nebola tá Škodovka na tom až tak zle, lebo to nebolo až také neopodstatnené zdraženie.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  14:31

matuS: Jo, ze vyrovnava nerovnosti vozovku a sklapa sa podla toho lebo by oslnoval protiiducich. Inak sranda, taka vec a kolko noveho som sa dozvedel. Na nieco je to predsa len dobre, viac hlav viac rozumu. Uplne vazne dik za info.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.01  13:27

slavos> xenonovy svetlomet ma aj dynamicke vyrovnavanie
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  12:52

Oki, chapem ze xenonove svetlomety su so xenonovymi vybojkami ktorym je zrejme malo 12V tak ako klasickym neonkam 220V a preto maju tzv. starter. Treba na to uplne iny svetlomet a mozno aj elektriku, to mi je jasne. Uz som mudrejsi. Tieto vyskusam, ved za to nic nedam a uvidim ci to citi alebo nie, len som mal taku moznost tak ich mam v kabele.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  12:50

« Re: Shell V-Power Racing

Jak jsem jiz psal mam Fabiu 1.4 16V 74kw lonsky model jeste s tou prodlevou pri stisku plynu. Ale tato prodleva se zasadne meni pri pouziti paliva 98/95. Tzn, ze jednotka zrejme serizuje smes ci co... jak to detekuje-nevim... No jinak jsem zvedav taky chci zkusit Power+. Jinak po jsem ted tech 6.8 Brno-Stuttgart udelal na 95ku, tak priste zkusim 98, jak se zmeni spotreba...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  12:27

Dik za radu. Uz jsem o tom dlouho uvazoval, ale vahal jsem. Pokud je to tak jak rikas, tak to rozhodne zkusim. Je fakt ze je drazsi ale to pokuseni mi neda. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  12:17

Ne primo v 50 kW, ale ted sem vyjel nadrz s 1.416V/74 kW. Fakt je to znat, lepe to tahne od spodu a zere to asi o 0.5l min (i kdyz to nebylo na trase, kterou mam najetou, takze bez zaruky). Je to podobne jako prechod od 95 na 98 , tak o dalsi stupen lepe. Nevim, co na to tvuj motor, ale muj je na kvalitu benzinu citlivy a fakt se to lisi benzin od benzinu. Poradte nekdo, podle ceho to vstrikovadlo dela ? Myslim si, ze sleduje emise za katalyzatorem (EURO4), kdyz blbe, tak pri akceleraci nedava tolik benzinu -> jede min, lepsi benzin -> mensi emise ... Nebo cidlo klepani ? Nevim...
    Jo, kdyby nestal 35, tak jezdim jen na to (Tak 32 bych snesl, kdyz 98 stoji 30.90 ).
    PS: Neocekavam prispevky typu proc davas perly svinim ...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  11:55

Já zase kdysi z blbosti koupil modré H4 Lucas a byla to hrůza. Není nad bílé 100W.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  11:44

Da da fija...sam jsem testoval Osram Cool blue,ktere jsou oproti standartnim lehce do modra,ale ta svitivost je stejne mizerna...Do Fabie xenony nedas,potrebujes svetlomet s cockou jako Oktavka.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  11:25

ehm, existuji zarovky plnene inertnimi plyny, muze to pak mit jinou barvu svetla. Ale nema to obvykle vyssi svitivost (v Luxech, pochopitelne) a neda se tomu rikat "xenonova svetla". Je to jen paradicka a zpusob, jak z lidi vytahat prachy. Hlavni rozdil u xenonu je v tom, ze jsou napajeny nikoliv vedenim 12V, ale vysokym napetim, proto je to integrovano do celeho svetlometu. Navic tam neni vlakno jako v zarovce, cili svetlo se vytvari na drobet jinem principu, ze .... jak jsme se ucili v chemii jiz na stredni skole :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  11:21

no vidis, to je rec, teraz uz viem ako to je, su to uplne ine svetlomety so xenonnovymi vybojkami. Ale napriek tomu tu mam nejake ziarovku a je napisane ze su plenene xenonovy plyno, vyzeraju ako normalne len su do modra. Osobne si myslim ze je to odrb a su to klasicke ziarovky len maju namodralu farbu (aj to vidno takto okom). Ved vyskusam a mozem dat vediet ci sa zmenila len farba svetla alebo aj svietivost, teda ak uvidime nejaky rozdiel.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.01  11:20

« Shell V-Power Racing

Ahoj,
    nemate nekdo zkusenosti s pouzitim tohoto paliva ve FABII 50 KW ? Dik Jirka
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  11:06

nic takoveho jako xenonova zarovka neexistuje.... xenony maji vybojky a ty jsou primo integrovane ve svetlometech ....
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.01  09:39

« Xenonove ziarovky

Mate s tym niekto skusenosti? Nenapalia mi za to pokutu policajti?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  09:24

« Re: Spotřeba

4,4 l ??? ja mam na 44kw/5000km spotrebu za poslednych 1500 cca 8.5 - 80% po meste, zbytok dialnica/130km/h...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…