Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Turbo
Kdyby někdo z Vás věděl o vhodném turbu pro benzinovou Fabii (i z Oktavie 1.8T nebo RS), napište mi prosím na adresu TUNINGMAN@seznam.cz
Uvítám i Vaše případné zkušenosti s přestavbami motorů Fabie(chiptuning, vačka, atd..) - všech benzínových motorových variant. Díky -
« Re: Reply na viacero veci...
Diamant Tak to som potom z toho puk. Ja mám 44ku z 01/01, spiatočka dole a dopredu. Mama má 44ku z 10/00, spiatočka takisto. Kolega z práce má 50ku z 05/00, spiatočka dole a dopredu... Tú starú prevodovku nemali len prvé Fabie? Pozriem sa po starých časopisoch, hádam tam nájdem nejaké info. Pamätám si, keď bola Fabia top novinka, v AMŠ vyšla o tom špeciálna príloha, tam by o tom niečo mohlo byť. -
Diamant 04.08.01 22:59
« Re: Reply na viacero veci...
igi.h S tou prevodovkou by som to tak jednoznačne netvrdil. Ja osobne som sa vozil tromi Fabiami MPI 50 kW a všetky mali prevodové stupne presne tak, ako ja vo Felicii. V literatúre som našiel, že sa do Fabie montujú (montovali?) dva druhy prevodoviek a tá spomínaná je "SK 14H". Je to pôvodná prevodovka z Felicie doplnená o ovládanie lanovodmi a hydraulickou spojkou. Pre motory VW je použitá iná prevodovka stavaná na prenos vyšších točivých momentov a tá má spiatočku á'la VW - čiže dopredu so stlačením. -
« Reply na viacero veci...
Som späť po nevynútenej prestávke neznámym streptokokom :-( Takže:
Jiri99>Tuším som to písal ja. Mne pri 15tisícovej prehliadke povedali, že moje auto je z "blbej" série, kde dodávateľ dodal zlé tesnenie pod hlavu valcov, ktoré za určitých podmienok reaguje s olejom a dochádza k jeho prenikaniu do chladiacej sústavy. Mne sa to zatiaľ ešte nestalo, ale preventívne to vymenia. Je to ale zvláštne, pretože ja som auto kupoval 01/01, vyrobené bolo 12/00, tvoje až 03/01 a že by 4 mesiace používali zlé tesnenia??? Inak bol som s tým minulý piatok, čakal som 3 hodiny, kým vychladol motor, potom dali auto na zdvihák. Tak som im ukázal, že olej z prevodovky tiež nejak tečie viac ako by mal, nakoniec usúdili aj oni, že to nie je normálne a tak že treba vymeniť tesnenie pod víkom prevodovky. Holt ale tesnenie nebolo a tak som sa radšej objednal na tento utorok, keď už sa v tom budú vŕtať, nech to všetko urobia. Napíšem, keď budem po...
Vrzanie palubovky - ak už ti budú meniť to tesnenie, tak ich dostatočne pobuzeruj, nech ti spravia aj to vrzanie. Ono dá sa to urobiť aj doma, ale musíš vedieť, ako ju rozobrať, aby si šrobovákom neurobil viac škody ako osohu. Použiješ obojstrannú lepiacu na správne miesto, zmontuješ a už nevrže :)
smarty>Sedadlo vodiča? Normálka, ak si trocha "nadštandardná" osoba, ako napr. ja (195/110) a sedadlo máš spustené celkom dole, tak vrže sedák. Riešenie je, že si buď zdvihneš sedadlo o kúsok vyššie, alebo nastriekaš silikónový sprej - je tam taká kovová priečka nad ňou je molitan a ten vrže.
Diamant>Prevodovky s radením spiatočky dole a dopredu je vo Fabii už od začiatku.
luf>Na Sereďskej štvorprúdovke som ešte nikdy nevidel, aby merali. Chodievam tade dosť často, ani v rádiu som ešte nepočul hlásenie...
-
« Re: Olej v chladici soustave
Takze to vrzani v palubovce je normalni? Je to takovy neprijemy škrčení... vzdycky do toho trisknu rukou jak mi poradil Huf a prestane to, ale treba po delsi jizde po dalnici se to asi zase uvolni a zacne to delat zase... BTW na nerovnostech mi vrze sedadlo (ridice) -
« Olej v chladici soustave
Pred delsi cestou se vyplati prohlednout auto i zevnitr... a obcas vycisti motor od spiny. Nahodou jsem zjistil, ze mi tece vodni pumpa, nebot tam byly zaschle naruzovele krystalky chladici smesy. Zadna tragedie, to se muze stat, ale pri zastavce v servisu mi chlapek otevrel vicko od nadobky na chlad. kap. a tam v sitku byl olejovy slem. Ac se mi voda nijak nestraci a na to, ze mi tece vodni cerpadlo jsem prisel spis nahodou, jsem rad, ze mi tesneni pod hlavou vymeni jeste v zaruce. Spis to beru jako stesti, ze se to projevilo ted, protoze mam najeto "jen" 11500 km a auto bylo vyrobeno 03/2001. Rikam vam to proto, ze tu nekdo zminoval serii, se kterou mely byt ptoblemy odstraneny! Az na vrzani v palubce - jinak O.K. -
« kolik točíte na 140?
Mám dotaz....
Na 1,4 44kW při cca 140-145 (tachomtrovejch) točím něco málo pod 4000.
Známej má to samý auto a tvrdí že jemu to točí 4000 až při 160...
Je to možný nebo si vymejšlí?
Nemůže to bejt tím, že by nám rozdílně proměřoval tachometr?
Dík
PeeKaa
-
« Re: xenony
Ještě malý doplněk : někde jsem četl (možná tady v MC), že xenony potřebují čočku. Ne všechny. Existují výbojky D2R do "normálních" reflektorů a D2S do projektorů (reflektory s čočkou). A příkon výbojky je 35W. Při obecně pětinásobném světelném výkonu výbojek oproti žárovkám to docela jde. To jsem chytrej co? Nejsem. Všechno (skoro )jsem to vyčetl na www.panda.cz -> Světla -> Xenony.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

www.chiptuning.cz