Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

07.08.01  17:25

« klimatizace

je dostatecny vykon 50KW na normalni jezdeni s klimou? "Automaticka klimatizace" funguje stejne jak climatronic?
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.01  17:24

« UFFF

Tak sem prelouskal poslednich cca 2 tis. prispevku.
    Chci koupit Fab., podle prispevku az na kufr a palubovku a volnobeh a ... je to celkem bezproblemovy auto. Mam par dotazu:
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  16:16

« Re: Prevodovky

igi.h> mam taky dojem ze klasicke radenie mala mat zamyslana 1.0
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  11:49

« Re: Reply na viacero veci...

vrzani sedacku > Super, zvedl jsem to jenom o kousinek, takze to nevadi a nevrze to... uplne jinej pocit... dik moc
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  10:48

« Re: výsledky po úpravě motoru 44 kW

to PS2 > Je to kazdeho vec, nechat si udelat upravu motoru. Nepochybuji o tom, ze ti to jede vyrazne lip, kdyz mas zvetseny obsah, vacku a data. Ja jsem dal prednost lehcimu zasahu 9 potrubi z 50kw, data )a hodnoty se zase tak moc od tech tvych nelisi. Maximalku ( podle tachometru ) po rovine mam 178km/h, z kopce 190km/h. Ve ctyrech lidech na D1 jsem to valil 140-160 bez problemu ( a sel by i vic, ale naco ). V kopcich vadnul, ale na 4. stupen pod 140 nepadl - spis lehce zrychloval ( to byl ale poradny kopec. Pri tomto stylu jizdy to vzalo 7.2 l/100km. Jsem spokojen, i proto, ze to bylo "jen" za 10000,- Kc. Zdar.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  08:47

ps2> Mohu jeste dotaz?: u koho? A kolik mas celkem najeto (bez upravy+s upravou)?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  07:56

« Re: HF ve F :-))

Ve fabce jsem viděl HF zatím jen na dvou místech. První je na středovém sloupku vpravo vedle ovládání ventilátoru, druhé v místě spínače varovných světel - je to takový můstek nad tím trojúhelníkovým spínačem mezi výdechy ventilátoru - podle mého vkusu je to dost vysoko na palubce. Na obě místa se dají sehnat originál konzoly (cca 200Kč), montáž je bez zásahu (vrtání apod.) do palubky. Já mám HF umístěnou dole a konzolu jsem si nakonec vyrobil sám, protože úhel natočení telefonu původní konzoly mi nevyhovoval - špatně jsem na nej viděl a navíc originál konzola je jen kus plechu a nevypadá dobře - hlavně z pohledu spolujezdce. Jinak těžká HF přijde kolem 5tis a víc, montáž 1-2tis (v Brně). Pokud jses trochu zručný, rozumíš základům elektro, něco z autorádií, máš čas a chuť, tak to namontuješ sám. Hodně zdaru. Málem bych zapomněl, ve fabce musíš mít z fabriky namontovanou duální anténu (radio/GSM, v ceníku je to tuším položka "příprava pro telefon"), jinak bys musel montovat samostatnou anténu, což není sranda.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  21:39

Děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  21:27

O těch úpravách jsem už psal: takže ještě jednou: zvýšení obsahu na 1540, sací potrubí z 50 kW MPI motoru, širší vačka a optimalizace čipu. Celkově to stálo 36.000 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  18:31

Jedná se o př.č.:3648 a jméno ps2.Omlouvám se nejak mi to vypadlo.Díky Hombré
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  18:28

Mám také 44 kW a počítám s úpravou.Tebou uvedené postřehy a hodnoty jsou velice přitažlivé.Napiš nám prosím o jaké úpravy šlo, kdo je dělal a za kolik.Díky Hombré
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  18:26

Mimochodem mě se to taky nezdá, neb švagr má jednu z prvních 44kW a má tam taky tu převodovku "zpátečka zatlačit a dopředu" :-))

peekaa
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.01  18:23

« HF ve F :-))

Už jsem se tady o tom jednou zmínil, ale asi to zaniklo...

Nemáte někdo zkušenosti s HF v fabce?

tzn.

- kam se vůbec dává?

- je na to dobře vidět?

- kolik za to asi chtěj?

Mám totiž s HF sadama různordý zkušenosti. Např. v některejch mazdách (626, xedos) a vůbec dražších autechse to dává do pravý loketní opěrky, což mi silně nevyhovuje.

Ve feldě a oktávce ho dávaj na palubku vpravo, což docela jde....

dík za jakoukoliv info...

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  14:03

Ja mam 50kW 01/00, radenie ako VW.
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.01  14:03

« Prevodovky

Diamant No tak som sa včera poobede hrabal v starých časopisoch a prospektoch, a našiel som takéto informácie. Vo Fabii sú použité 3 typy prevodoviek (zatiaľ):

Škoda SK 14H v kombinácii zo škodováckymi motormi MPI

VW MQ200 v kombinácii s benzínovými motormi VW

VW MQ250 v kombinácii s TDI od VW, kvôli vyššiemu krútiacemu momentu

Ďalej tam ešte bolo napísané, že SK 14H je úplne nová prevodovka využívajúca najnovšie trendy - kvapalinovú spojku a ovládanie dvomi lanovodmi. Aspoň takto to písali v papieroch pri oficiálnom predstavení Fabie v septembri 99... Nechcem nejak otravovať, ale nemýliš sa, naozaj si videl Fabiu s radením ako na Felde?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  13:48

smarty Silikónový spray je spray zo silikónovým olejom, používa sa na mazanie napr. bicyklov, šijacích stroj. WD40 je tiež niečo podobné, takže kľudne to tam môžeš špricnúť. Chvíľu to bude OK, ale potom to začne robiť znova - jediným 100%-ným riešením je len zdvihnúť sedadlo :(
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  12:32

« Re: Olej v chladici soustave

smarty> A pokud ani ta nepomůže, aplikuj brokovnici! Jen bych měl trochu strach o povrchovou úpravu palubky ;o) Pokud to dělá pořád, tak bych to rozhodil a zjistil příčinu. Já vím na 2cm přesně, ve kterém místě ten zvuk vzniká. Musí tam být nějaký spoj či co.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  11:40

No nadstandardni moc nejsem 182/80 ale i tak to vrze a sedadlo mam zapusteny uplne dole... takze to bude ono... Silikonovy spray je co ? Nestaci tam spricnout trochu WDcka ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  11:38

« Re: Olej v chladici soustave

OK ... vemu si na to bejsbolku :))
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 06.08.01  09:30

« Re: Turbo

To bude pěkně drahá úprava, protože budeš potřebovat téměř nový motor, ze starého toho moc nezbude.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…