Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: serviz
tak to je blbej...
Podle zákona ti nesměj naúčtovat víc než 10 procent navíc, aniž bys to schválil..
a je jedno jestli to zacvaká pojišťovna nebo ty...
jo a eště k těm uvedenejm závadám:
u mě:
kufr perfektně doléhá a nemusím s ním třískat
Palubovka neklepe - je fakt, že mám jen 5T, ale zato v bojovejch podmínkách. Mám pocit, že teď praha místama připomíná tankodrom. Bohužel zrovna v těch místech pracuju... :-((
Volnobeh - kolísá mi + - 100 otáček což není skoro znát.
Tak tu oktávku ti závidím - to je téměř ideální stěhovák (lepší už je jen absolutně nedostupné (teda pro mě) volvo V70).
PeeKaa -
« Re: serviz
V Life-caru dost brutalne ojebali jednoho znamyho - nekde si odrel zadni dvere, kdyz to tam privez, tak mu rekli ze cena cca 4 tis., kdyz si pro to prijel, tak cena byla 14 tis., ze pry i s tema dverma museli vzit celej zadek, jinak by tam byl prechod. Na dotaz proc ho neinformovali, mu rekli, ze se nemohli dovolat a nakonec ho usadili, ze to ma jedno, neb to beztak zacvakne pojistovna. Samozrejme on to jako pojistnou udalost nehlasil (spoluucast 5 tis.). Od ty doby tam nebyl, ani se mu nedivim.
Auto Jarov si naopak jeden taxikar dost chvalil, ze pry tam maj moderni techniku a vedi ktera packa. Tak teda nevim... :(( -
"-- skrytý --" 08.08.01 15:07
« Re: výsledky po úpravě motoru 44 kW
jiri99> Kto Ti robil tu upravu? Ja som o tom tiez vazne uvazoval (sanie+chip), ale na radu zopar ludi, ktorim verim som sa na to zatial vykaslal. Vraj nestaci vymenit sanie, ale aj prisposobit vyfukovy trakt, ak vymenis iba sanie, tak to mozno lepsie taha vo vyssich otackach, ale stratis spodok. Vmax je pre mna nezaujimava, zaujima ma pruznost a tu tym zasahom velmi nezmenis (tak 0,5s). Moze sa navyse znizit zivotnost motora a tak mi z toho vyslo, ze investicia do tej upravy sa nevyplati.
All>Aky mate vy nazor na upravy chip+sanie na 44kW? -
To PS2 > Jasne ze se dalo jet na 4 stupen 140km/h ( bez upravy ). Po uprave - ja ale mluvim o poradnym skrpalu a plne nalozenem voze. Pod kopcem 145 za 5 - a na kopci porad za 5 ale uz jen 130km/h. Jinak kdyz jedu sam, tak to drzi jak zidovska vira 155-160 taky.( kdyz to pod kopcem strcis. Rozhodne mi to na 5-ku v kopci moc nezrychluje, ale drzi.)
To MRACEK > Ja mam motor beze zmen cca 1389 ccm ( sani + data ). PS2 ma jiny vlozky a pisty a kdovico jeste ( vacku + sani +data ). Alespon tak to popisuje.
To PEEKAA > to jsou fakta. Na 4-ku se da rozjet na 165km/h a tam teprve zacine cervene pole, ale na tech 140 ji davam pri predjizdeni a myslim, ze je tam neco kolem 5200 ot/min - to neni zdaleka krize :-)
-
« Re: klimatizace
Mám 50kW a klimu a jezdí to úplně v pohodě. Do kopce je vhodnější klimu vypnout, auto se trošku probere. Spíš než na spotřebu to má vliv na výkon motoru, ale jezdit se s tím opravdu dá.
Klima fungujem tak, že si nastavíte teplotu a poté otáčky větráku. KLima teplotu udržuje (alespoň se snaží), ovšem nemůže hýbat s větráky, takže to není automat, ale spíš poloautomat. Trošku zvláštní. Není tam také displej jako na climatronicu. -
« Prehliadka po 15 tis.
Pripravujem sa na prehliadku po 15 tis. km. Zatial som si obvolal predajcov aby som zistil cenu. Všade mi vychádza cena do 3000 Sk. Čo ma však zaráža je to že pri prvej záručnej prehliadke (15 tis. ) si účtuju za prácu cca 1000 Sk. V jednom servise mi povedali že na prehliadku môžem ísť len k svojmu predajcovi. Máte niekto podobnú skúsenosť resp. vaše názory a skúsenosti by som si rád prečítal. Vďaka. -
« Re: UFFF
mysleno: kufr=nejde dovrit, palubovka=klepe, volnobeh=hapruje. O velikost kufru mi ani celkem nejde, na stehovani mam Oct. kombi. Od Fabie ocekavam, ze jeji rizeni zvladne i pritelkyne a prezije to, neb o jejich ridicskych schopnostech si nejsem az tak celkem jistej. -
« Re: UFFF
Tak to ses dobrej, ja je pred tim prelouskal taky a este tejden sem se z toho vzpamatovaval...
O palubovce a volnobehu nic nevim, ale ten kufr je bolestne malej...
Pokud casteji prevazis stredni az velke veci, tak to je primo zoufalstvi. Ja mel tesne predtim feldu kombi a to se neda srovnavat...
Kdybych moh, tak ted beru sedan - hrozne se mi libi. Kdyz sme nedavno byli v kempu v ceskym raji, tak jsem tam videl sedan s par spojlerama a vypadal SUPER. (a krome toho ma vetsi kufr :-))
Ale jinak jsem celkem spokojenej.
PeeKaa -
To co píšeš, tak se choval motor i před úpravou, kdy jsem to na 4 tavil do kopce a motor pod 140 neklesl, ale k dnešku po úpravě mi neklesne pod 160 při 5. Hodnoty se liší ve zrychlení a to mi šlo, protože při předjíždění to bylo opravdu krizové. -
« problemy so servomriadenim
Zdravim, snad mi bude vediet niekto poradit. Na mojej fabii (50kw, rok vyroby 5/2000, najazdene 40000km) som zistil, ze pri urcitom uhle natocenia volantu (do pravej strany, skoro na doraz) je slabo citelne drhnutie. Pri toceni dolava je vsetko v poriadku. Co sa funkcnosti serva tyka, to pracuje tak jak ma vo vsetkych polohach. Ak ma niekto nejaky napad, co by to mohlo sposobovat tak sem s nim! -
« servis
s kterym servisem mate nejlepsi zkusenosti pri ceste Decin - Praha? Kde nejsou ojebavky a tak vubec? Ja koupil oktavku u Auto-Poly a po prvnim servisu po 15 tis. uz me tam neuvidej. Mate nekdo zkusenosti s Prerost a Svorc? Tam mi prisli moc simpaticky, jenze davali polovic zadara s porovnanim s Polym.

moje drahá polovička ze začátku brblala (že to moc nejede), ale teď si ji nemůže vynachválit...
PeeKaa