Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

20.08.01  12:25

« Vieto niekto nieco o modele Fabia BASIC ?

Tu niekde na MC sa mi zazdalo, ze niekto sa zmienoval o "Fabii basic". Viete niekto nieco o tom ? Hodilo by sa, keby Skodovka zacala ponukat nieco o hodne lacnejsie, nez je terajsia Fabia 44kw (ta stoji na Slovensku 320 tis. Sk).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.01  10:44

« Re: US guys and speed

Ja som jazdil v USA (jesen 95) dost vela, asi 16.000 mil som najazdil. Pouzival som tempomat, maximalka bola skoro vsade 65mph a jazdil som 73-74 mph a nezastavili ma a to som stretol kvantum "patrol" a policajtov. Akurat ma zastavili raz v meste ked som isiel cik-cak (nebol som triezvi) ale zvladol som ich testy, fukat mi nedali a urobili mi doprovod domov aj s majakom aby som dosiel bez problemov. A tie antiradary sa tam daju kupit od 60-200USD ale zevraj nie su 100% spolahlive a policia tiez vynovuje radary takze si furt musis aj ty menit detektor aby si bol "in". Len pre uplnost, jazdil som medzi Miamy a Chicago-om na Chevrolete Cparice (v starsich US filmoch ho pouzivaju policajti).
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.01  10:39

« Nevedel som ze to tak funguje

Zdravim. Pred casom sa tu pisalo o zatvarani elektrickych okien klucom. Staci ho podrzat v polohe zamknute 1-2 sekundy a elektricke okna sa zavru. Rovnako funguje aj otvaranie, staci pri otvoreni auta centralom podrzat kluc v polohe otvorene a po 1-2 sekunda sa okna otvoria. Ale co som nevedel je ze ked zavriem auto alarmom a okna su otvorene tak sa alarm postara aby sa zavreli. mam 1.4 50kW Comfort a domontovany alarm META v original servise. Potesilo mato ze nemusim zatvarat okna po zastaveni. Na druhej strane som si praveprecital ze zavretie dveri mozem sklo odpisat, tak teraz neviem. Asi ich budem zatvarat manualne a na objavenu spolupracu alarmu s oknami zabudnem.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.01  10:19

« Re: fabka 1.4 mpi 50 kw

Tunning za 6000.- Sk ?? Napis viacej o tej firme. Nemaju stranku na infernete ? Ako sa vola ta firma ?? Napis viac, please.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.01  09:15

« Okno

Tak mám novou zkušenost s Fábkou. Rozbilo se mi okno u spolujezdce. SAMO !!!!! Teda skoro samo. Pohým zavřením dveří, když bylo otevřené okno skoro až na doraz. Podotýkám - žádné bouchnutí, ale klasické zavření dveří (v podvečer ve stínu - žádný pečák na slunku). Tak sem s tím jel hned do servisu a tam mě to na počkání vyměnili - ALE - žádná záruka na boční okno neexistuje!!!!! Ještě tu Fábku nemám ani rok, tak jsem myslel, že je to samozřejmost. Ale v servisu se začali vytáčet, že kdyby to bylo přední okno, tak že snad jo, ale když je to boční, tak se musí domluvit nejdřív s Mladou Boleslaví a takový ty pindy a když uviděli, že tam mám vyleptaný VIN kód tak mě kopli do * úplně že na to se záruka nevztahuje, a že jsem si to v podstatě zavinil tím vyleptáním kódu. Sem pěkně nasranej, protože tohle je jednání řeznickýho psa a ne obchodníka v relativně civilizované zemi. No co se dá dělat, přišel jsem o 1500,- Kč (i s prací). Ještě jsem se ptal, jestli je to normální, že se při stáhnutém okénku a obyčejném zavírání dveří rozbije sklo a bylo mi řečeno, že to nepamatujou. Tak jsem se trošku zaměřil na to zavírání dveří a je fakt, že když je to okno úplně otevřu, a zabouchnu dveře, tak to stím oknem ve dveřích pěkně hodí. Takže stačí nějaká malá vada materiálu nebo co a je to v pytli. Takže si dávejte bacha a zavírejte dveře pokud možno se zavřeným oknem, protože jenom takto ten rám kolem to sklo pevně drží.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  21:41

v KE, 6.000 Sk
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  19:14

Jezdili jsme na jihu, limit na Interstate je obvykle 70 mph, pokud je práce na silnici tak míň. Limit se celkem dodržuje, s výjimkou měst, kde je na dálnici obvykle povoleno tak 50-65 mph, ale všichni na to kašlou. Jezdili jsme do 80 mph, těch 10 navíc se prej dá ukecat, zvlášť pokud je člověk cizinec. Policie si vás nevšímá, pokud nemáte rozpadající se auto případně černej ksicht. Každopádně narozdíl od ČR se i přes nižší limit dá bez problémů počítat s průměrem 100 km/h i se zastávkami na jídlo. Většina řidičů totiž používá tempomat, takže se opravdu jede, navíc všechna auta bez problémů těch 70 mph jedou. Trochu šok je, když vás při jízdě rychlostí 80 mph (cca 130 km/h) předjíždí kamión.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  17:55

Kolik tě ten tuning stál? Mám taky 1,4 50 kW a trošku bych ho chtěl vylepšit; auto je bohužel ještě v záruce, nevadí to?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.01  12:49

kyslo> kde si si dal robit ten chip? v blave alebo niekde v CZ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  12:07

Moja 1.4MPI 50kW ma 70.000km, z toho poslednych 15.000 s chiptuningom. Vysledok je jednoznacny, oplati sa. Nie je to sice aj tak ziaden trhac asfaltu, ale citelne sa rozsiril rozsah otacok, na ktorych to jednotlive prev. stupne krasne tahaju. Najviac sa to prejavilo na 4.prev.st., kde teraz pri predbiehani v 80-90 km/h vacsinou nie je nutne podradit, ako predtym. Jednoducho sliapnes na plyn a citis ze to ide. Na 2. to pekne taha do 70km/h, na 3 do 120 km/h a na 4 do 150km/h. Na 5. to rozbehnem na 170 (podla tacha 180) uplne krasne.. A spotreba ? Podla PP nezmenena, mimo dialnice (PO-ZA) aj pod 5l.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  10:46

« Re: výsledky po úpravě motoru 44 kW

karbecovy Facko. do ted jsem jezdil 1450ku, dnes nastartujeme uplne novou 1490ku, tak az to bude zajete, muzem treba jen tak z legrace porovnat, radsi driv nez budu mit sestikvalt:o)))
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.08.01  22:26

« Nove Polo

To nove Polo sa mi prilis nepaci (zvonka). Je to Lupo krizene s MB-E (pr. svetla) a Passatom (zadne sv.) na podvozku Fabie. Ale ta vybava ma poriadne zerie. Nie ze je to vsetko v serii a bezny clovek nema moznost volby (proste to musi zaplatit a hotovo - ci chce alebo nie) ale to, ze tam su aj okenne airbagy. To by som tak uvital. Aspon v Octavii, ked uz vo Fabii nie. Sakra! Je mozne, ze v CZ a SK tam nebude vsetko, ale aj Golf ma standardne ABS. Inak mrknite na www.auto.cz, ak ste to este nenasli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.01  20:06

« Re: novy polo

kde ste citali o tom novom pole? Ja som nieco videl na autobild.de, ale nebolo toho tam vela...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  19:24

V USA je na nekterych interstate az 75mph ale vic jsem tam nikde nevidel a jezdit vic se moc nevyplaci, highway patrol ma vzdy radar. jedini kdo jezdi znatelne rychlej jsou kamioneri co maj antiradary apod. Kdyz jsem jel nejakych 80mph, aby to nebylo moc nad 75, tak me bez problemu mijeli takovou 90-95. Neomezena rychlost tam nikde neni.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  18:57

« Re: výsledky po úpravě motoru 44 kW

vici: co mas za auto? Feldu? Srovnani se nebranim.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  15:58

smarty: mne se taky vic libi ty VW materialy. A jsem zvedavej na cenu. Ta bude asi zacinat na 299000 a nebudou v tom airbagy. Jinak ta zakladni vybava je jina v nemecku a jina u nas.
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.01  15:11

« fabka 1.4 mpi 50 kw

Dnes sa moja 13 mesiacov stara Fabia comfort (interne prezivana labya minor) dozila v zdravi 40.000 km.
    Vrzganie palubovky, co je jej jediny problem, sa uz neda liecit ani presne smerovanym uderom(co s pociatku celkom pomahalo) a vrzga stale.
    Priem.spotreba podla PP (prekvapivo nizkych na podmienky): 6.3 L/100km, 50 %dialnica, 50% mesto, vacsinou Nemecko. Zatial nadpriemerna spokojnost, aj ked to na tej dialnici chvilku trva, kym to ukazuje tych 150 dielikov.
    btw, skusil niekto Tuning tohoto motora?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  11:43

Jo ale palubka je mnohem hezci... cetl jsi co bude v ZAKLADNI vybave? To bude stat hroznej balik... ale ta maska z Lupa :-( nic moc
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.01  11:26

« novy polo

Mrknete na novy Polo od VW, jak jsem cekal, je to fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  11:24

Vypis z webu (visitusa.org)

Traffic laws are set by states and regions, but in general the interstate speed limit around the country ranges from 55 to 65 miles per hour. The speed limit in cities is usually set between 25 and 30 miles per hour. Speeding is a serious offence resulting in high fines.

takze no speed limit se mi taky nezda... ale nevim...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…