Škoda Fabia
« Nezhasnuti vnitřního osvětlení
Zdravím,
mám "problém" s nezhasínáním vnitřního osvětlení. Tuším, že to bude někde nějaký spínač, ale netuším kde sou uloženy. Prostě když je přepínač v poloze "zhasni když zavřu dveře", tak nezhasne a musím ho vypnout "natvdo" přepnutím do polohy O. Osvětlení má zpožďovač. Řešil jste to už někdo? Díky za radu, nechce se mi do service, byť je to eště v záruce :(
Btts -
« Re: S Octávkou TDi 66kW
s tim TDI v oCtavce jde jezdit za malo, ale nesmis predjizdet, jezdit po meste, a vic jak 100 km/h je zapovezena hranice. Ono stejne kdyz jedes vic jak 100 km/h mas pocit, ze se ta Octavka vznese. Jo jinak je jedna uplne skvela 1,9 TDI na prodej - v kombiku. -
« Porovnanie spotreby:
Tak mne sa podarilo zatiaľ získať len takéto údaje:
Fabia 1,2 HTP / 47 KW (len 5000 km) má len pár mesiacov:
Priemerná spotreba (75 % mesto) je 6,45 l / 100 km.
Moja stará Fabia 1,4 MPI / 44 KW (asi 60 000 km) za 3 roky má údaje: priemer 6,63 l / 100 km, ale táto spotreba sa vyvíjale postupne. Po prvých 14 000 km bola spotreba 7,07 l / 100 km, potom bola spotreba po prejdení zhruba 29 000 km asi 6,87 l / 100 km, potom po 40 000 km klesla na 6,66 l / 100 km a po 54 000 km klesla na 6,49 l / 100 km. Som zvedavý, či aj na Fabii 1,2 HTP 47 KW mi bude postupom času klesať spotreba? Aké máte vy skúsenosti s vývojom spotreby? -
« Re: S Octávkou TDi 66kW
fija - to akoze nad 5l sa nedostnaem alebo pod 5 sa nedostanem? V Clio rubrike je Ajvn, ktory jazdi za nechutne male peniaze na naftu, to je partner na debaty o spotrebe pre teba :-). A netvrdim, ze to neni elementom medzi sedackou a volantom. Ja iba nechapem ludi, co dosiahli s TDI spotrebu 5l, to sa mne v zivote nepodari. -
« Re: S Octávkou TDi 66kW
huf> jo, jenze tvoje chipnuta Fabia (mas ji jeste, ne ?) zere pri tomhle stylu o dost vic, nez nechipnuta (a to priznej, ze TDI-PD je proti TDI 66kW vochlasta - minimalne o 2-3 desetinky litru :-))) A ta cesta za tu dobu - to je jizda furt na max, co provoz a auto dovoli ... Ja bych to jel 2:14, ale pod 4 l :-)))))) -
« Re: S Octávkou TDi 66kW
luf> tak to bude tim elementem mezi sedackou a volantem :-)) Prece mi nechces tvrdit, ze pri stejnym stylu jizdy bude tvoje benzinove Clio uspornejsi nez TDIckova Octavia ... :-) Vis co - zkus si pujcit aktualni Clio dCi 65k a uvidis, ze to jde pod 5 litru max :-) -
« Re: Porovnanie spotreby:
1.4MPI/44kW, 32000km, ted v zime prumer 6,8. V lete 6. Rekord - Ostrava-Poprad-Ostrava, podle predpisu, dva lidi, plny kufr 5,2. Jezdim jen po okreskach, mesto minimalne. Nemam PP, spocitano od natankovani do vyjeti nadrze, jezdim na V-Power 95. -
« Re: S Octávkou TDi 66kW
Huf - odkial beries tu istotu, ze takto jazdit neviem? :-) S Maximou som mal rekord 16l/100 (z Brna od Esso benzinky pri vystavisku do Prahy na I.P. Pavlova za 1:20). BTW pekny vykon, teda predpokladam, ze tam nie je dialnica, cisto po okreskach mam rekordny priemer iba cca. 115 a to sa mi po prijazde dost triasli kolena :-))).