Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  16:41

« Re: Převodovky

diky za radu, pri najblizsej prilezitosti to necham v servise "omrknut"...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  16:04

To: Skl. Přesně jak říká kolega Jiri99, problém je třeba odstranit zřejmě seřízením lanovodů. To se nerozchodí, ale musí seřídit. Ty lanovody mají spoustu pozitivních vlastností pro řazení a přenos vibrací od motoru, ale jsou citlivé na seřízení.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  15:11

to SKL > Rikam, ze mam taky 44KW a v pohode. Nech si zkontrolovat v servisu nastaveni lanovodu. Treba Ti to pomuze. Za zeptani nic nedas... :-)
    TO ALL > Uprime jsem rad, kdyz se tu diskutuje o problemech a ty se tu mnohdy vyresi rychleji, nez vzniknou. Nez jsem si koupil FABII, tak jsem projel tuto rubriku a zjistil co a jak. A nejsem urcite sam. Proto vitam kazdy prispevek, kazdy dotaz, ve kterem je citit zajem o to, neco se dozvedet. Lidi typu "mracek" necht si zalozi vlastni rubriku a tam si plkaji, jak je jim libo - jestlize tomu se libi to, tomu zase ono, s tim se neda nic delat.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  14:07

joed, tak neviem ako to vlastne naozaj je s tymi prevodovkami... kazdopadne ale musim povedat, ze u mna (MPI 44) s nou uplne spokojny nie som - 1+2 ide tazsie nez 3+4, nie zriedka sa stane ze namiesto 1ky zastrcim 3ku a namiesto 2ky 4ku... To sa mi na inom aute nikdy nestalo... mozno (dufam) sa to casom trosku "rozchodi" (zatial iba 5000km).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.01  13:28

« Re:

Nesliboval nám Huf fotky OCTAVIE, když už je tu? :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  13:26

« Re: Fabia - naprostá ubohost

mkral> Huf je v pohodě. Hufa nezajímá mkral. Huf kašle na to, co si myslí mkral ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:58

Pives, kazdy o sobe muze rikat co chce, co jsi za odbornika ? Neco pres auta ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.01  12:49

huf, ty sa proste vies vzdy blisnut. myslim, ze casom mi ten octavian az tak chybat nebude. teda pokial nezmiznes aj ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:48

slavos> Mně to k smíchu nepřipadne. Pokaždé, když se přesvědčím o existenci dalšího idiota (Píves), tak je mi smutno.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:47

mracek> Píves bude mít asi VAZ 2105 kombi. Vůbec si takových * nevšímej.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:45

« Re: TDI - opravdu nejlepsi motor ve Fabii?

pava> Vibrace jsou asi kus od kusu jiné, poněvadž mně to absolutně netřepe. TDI v základu vůbec nejede. Jakmile jsem ho koupil, musel jsem u ATX čipovat a montovat kit sání.

Nechápu, s čím srovnáváš, když říkáš, že Fabia TDI na 4.kvalt jede. Třeba M3 jede. Má čiplá Fabka s cca 140PS je stejně jen slabé přibližovadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:22

Podběrák a Pives, prozradte nam v jakych super autech jezdite? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:05

slavos:Zasmát se můžeš tak sám sobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  11:43

Hrozne dobre sa vzdy zasmejem na takychto prispevkoch :o))))))))))))
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.01  11:11

« Fabia - naprostá ubohost

Hoši,minulej tejden jsem jel ve Fabii combi...Jako osoba bych do toho nikdy nevlez,ale přemoh jsem se a z pozice odborníka jsem se kousek svez...Něco tak ubohýho už jsem dlouho neviděl!Předek před sebou jen tušíte,ani to ne,takže bezpečnost prakticky nulová,teď ty hnusný plasty v interiéru,že se nestyděj,vypadá to jak ňákej Korejec.O místu vzadu se radši ani nebudu vyjadřovat,protože tam žádný není.dojem z tohohle "zázraku" naší techniky je teda víc než děsivý.A za tu cenu - to je nehoráznost.tolik můj názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.01  11:09

« Re: fabia problemy

ja som ti hovoril. kup p307.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  10:58

Ze zdrojů které mám jsem se dozvěděl, že v současnosti se v MB vyrábějí 2 druhy převodovek a to :
    1) převodovka do 55 kW, která se montuje na motory 44, 50 a 55 kW (k 44 je poze jiný stálý převod, u 50 a 55 jsou shodné)
    2) převodovka do 74 kW
    Tyto převodovky se používají jak na Fabie, tak i na oktávky. Pro vyšší výkony (např. 2,0) se dovážejí spolu s motory 1,8 z Maďarska. Konstrukce je samozřejmě "německá".
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.01  09:35

« fabia problemy

stretli ste sa niekto s problemom prefukovania pri vodicovych dverach? asi tak od 60ky zacne nieco neprijemne svistat a pistat pri vodicovych dverach, v servise nastavili zamok aby viac pritlacal dvere k tesneniu, no nepomohlo to, ako dalsi postup mi navrhli vymenu tesnenia vodicovych dveri, no to sa zda byt v poriadku bez poskododenia... uvidime ci to pomoze, no nemate niekto iny napad v com moze byt problem?

dalsia vec - asi pred tyzdnom zacalo pri 2000 otackach nieco drncat pod motorom, z mojich skusenosti s vlatnictvom S120 mi to pripada ako uvolneny vyfuk, any idea?

btw pomaly zacinam mat mindrak, ze som kupil zase skodovku :))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  08:58

Vidis, ja mam zas Comfort 1.4MPI 50kW a radenie mi ide uplne super. Mam z neho podobny pocit ako z radenia na VW Passat (r.v. 96). No a 1.9 TDI ma urcite inu prevodovku a tak sa mi oproti mojej zda trosku presnejsia a trosku lahsia, ale nie moc. Na druhej strane spojka na 1.9 TDI je ovela tuhsia hlavne zo zaciatku, je tiez ina, to urcite. Ale su to subjektivne pocity. Kolega ma 1.4MPI 44kW a dalsi bude mat dneska sedan 1.4 16V 55kW. Uz sme sa bavili ze by sme ich zobrali a nejako potestovali, uvidime, dam vediet.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  08:53

Mám Sedan Comfort 1,4 MPI 50 KW a řazení jedna, dva a zpátečky je docela tuhé. Kolega má Comfort Kombi 1,4 16V a převodovka mu jde jako po másle. I některé zdroje tvrdí, že MPI má tuhou převodovku. Tak jak je to tedy? Jsou tam stejné nebo jiné převodovky?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…