Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Fabia Basic...
pava:otazka je kdo tu upravu udela. pokud bude udelana jak ma a ten motor nebude moc "nasponovany", bude to spis postavene na kroutak, tak to v pohode ujede 150 tis. Mimochodem to ze je klika jen trikrat ulozena zas tak tezka vada neni, nebot uz pri konstrukci kliky s tim tak nejak pocitali ze. Samozrejmosti ale bude pouzivani kvalitniho oleje a ohleduplne zachazeni dokud motor nebude zahraty. U MPi bych tu spotrebu videl spis nizsi nez tech deset:o)) -
« Převodovky ,,,
Všeobecně platí u Fábií a donedávna i Octávií tato zásada: německý motor - německá převodovka
český motor - česká převodovka
Nenechte se zmást řazením zpátečky, jedná se o modernizovanou převodovku a-la VW, která se vyrábí v ČZ Strakonice. V nejbližší době se uvažuje přemístění výroby těchto převodovek do nově postavené motorárny v Ml.Boleslavi. -
« Re: Fabia Basic...
vici: S těma úpravama bych to moc reálně neviděl. Koupit si nové auto a hned si nechat někoho rýpat v motoru, to asi ne! Jakoupak bude mít asi životnost takový motor, kde klika je ve třech ložiskách, stejně joko vačkový hřídel. Takový motor jestli vzdrží 100 ts km tak to bude moc. A spotřeba počítám nebude mít daleko do 10litrů/100km. -
« Re: Převodovky
to SKL > Rikam, ze mam taky 44KW a v pohode. Nech si zkontrolovat v servisu nastaveni lanovodu. Treba Ti to pomuze. Za zeptani nic nedas... :-)
TO ALL > Uprime jsem rad, kdyz se tu diskutuje o problemech a ty se tu mnohdy vyresi rychleji, nez vzniknou. Nez jsem si koupil FABII, tak jsem projel tuto rubriku a zjistil co a jak. A nejsem urcite sam. Proto vitam kazdy prispevek, kazdy dotaz, ve kterem je citit zajem o to, neco se dozvedet. Lidi typu "mracek" necht si zalozi vlastni rubriku a tam si plkaji, jak je jim libo - jestlize tomu se libi to, tomu zase ono, s tim se neda nic delat. -
« Re: Převodovky
joed, tak neviem ako to vlastne naozaj je s tymi prevodovkami... kazdopadne ale musim povedat, ze u mna (MPI 44) s nou uplne spokojny nie som - 1+2 ide tazsie nez 3+4, nie zriedka sa stane ze namiesto 1ky zastrcim 3ku a namiesto 2ky 4ku... To sa mi na inom aute nikdy nestalo... mozno (dufam) sa to casom trosku "rozchodi" (zatial iba 5000km). -
« Re: TDI - opravdu nejlepsi motor ve Fabii?
pava> Vibrace jsou asi kus od kusu jiné, poněvadž mně to absolutně netřepe. TDI v základu vůbec nejede. Jakmile jsem ho koupil, musel jsem u ATX čipovat a montovat kit sání.
Nechápu, s čím srovnáváš, když říkáš, že Fabia TDI na 4.kvalt jede. Třeba M3 jede. Má čiplá Fabka s cca 140PS je stejně jen slabé přibližovadlo.
-
« Fabia - naprostá ubohost
Hoši,minulej tejden jsem jel ve Fabii combi...Jako osoba bych do toho nikdy nevlez,ale přemoh jsem se a z pozice odborníka jsem se kousek svez...Něco tak ubohýho už jsem dlouho neviděl!Předek před sebou jen tušíte,ani to ne,takže bezpečnost prakticky nulová,teď ty hnusný plasty v interiéru,že se nestyděj,vypadá to jak ňákej Korejec.O místu vzadu se radši ani nebudu vyjadřovat,protože tam žádný není.dojem z tohohle "zázraku" naší techniky je teda víc než děsivý.A za tu cenu - to je nehoráznost.tolik můj názor.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!