Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  12:56

« Re: Sklamanie z Fabie

ps2: S tou krytkou na předních dveřích jsem měl stejnej problém: měnili mi okno ve dveřích a tu packu na té krytce zlomili. Ale hned mi to řekli a že ji hned objednají( zrovna ji neměli) a zdarma mi ji tam dají. Takže mě to stálo jednu jízdu do servisu navíc. Musím říct, že se na to klidně mohli vyprdnout, protože tu zlomenou tam provizorně natlačili tak, že to vůbec nebylo poznat. Ale automaticky a okamžitě se přiznali ! Takže neházejte všechny autorizované servisy Škodovky do jednoho pytle!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  09:28

Vrzání, které popisuješ mám i já. Vrzání u volantu a ve středové části u průduchů. Když poslouchám rádio, trochu víc puštěné, tak nic neslyším. Vrzání u volantu mi začlo dělat, když s ním točím,. ale není to pořád. Na autě se střídáme s partnerkou (není mi to zrovna povůli, ale jezdí dobře) a ona je menší a volant si přestavuje, takže to vrzání je určitě někde v manipulačním prostoru pro nastavitelnost volantu - zatím jsem se neptal jak to odstranit a ani s tím nepojedu do servisu, protože k těm chcípákům ze servisu do rukou auto už nedám. Nechával jsem si vyměnit repro v pravých dveřích, protože chrastil - chrastí dál a po několika měsících jsem si všimnul, že mám "dojebaný" plasty na madlu a u chromované kličky od dveří - ty * to tam lepili lepidlem (protože jim praskly patentky-šípy) a po několika měsících se to odlepilo. K kdnešku jezdím s autem k známému, který je před udělením licence od Škody a myslím, že má !zlaté ručičky" a opraví na autě vše co mu řeknu a vím, že to nebudu muset kontrolovat. Musím ještě říct, že si hodně rozmyslím jestli příští auto bude od Škodovky, protože s Fábií jsem si užil hodně, hodně času po servisech. Jestli tento příspěvěk čte někdo od ŠKODY, tak Vám chci říct jen jedno: DĚLEJTE NĚCO SE SERVISNÍMI SLUŽBAMI, protože Vám kazí jméno. Já osobně nemít známého, který dělá jen Škodovky, tak příští auto už by nebyla Škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  09:17

Hmm to vrzani v palubovce me fakt uz neuveritelne SERE!!! Huf mi kdysi poradil poradne do teho bouchnout, ale to pomuze na chvili, v podstate na cim dal mensi intervaly, ted uz to nepomuze vubec... Jedu pristi tyden na prohlidku po 30tis. tak jsem zvedav co s tim udelaji...
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.01  07:41

« Sklamanie z Fabie

Caute, mam Fabiu uz skoro rok, mal by som ist na garancku, mam vsak najazdenych necelych 8000km, no moja fabia si uz asi mesiac mysli, ze som uz prekrocil rok alebo 15000km. Niekto tu uz davno spomenul frazu "Vrzgajici Talian" to bolo myslene na Fiat, ale po mojej rocnej skusenosti podobne tvrdenie mozem povedat aj o Fabii. Ani rok nepresiel a na tej mojej sa uz prakticky neda jazdit. Len co nasadnem a nastartujem pocujem vrzganie od dveri (to bude asi od centralka vo dverach, co mi tam namontovali v servise, takze toto sa nerata). Po asi tak 5 min. jazdy pocujem vrzganie od volantu alebo, co je daleko horsie vyrazne mi vrzga stred palubnej dosky nad stredovymi vetrakmi (ked tam mam polozenu ruku, tak to nevrzga, skuste jazdit s polozenou jednou rukou na palubnej doke), ale to uz je pri jazde neznesitelne, ked sa k tomu prida pukanie od stropneho tapacirungu za mojou hlavou, tak sa dostanem do tej spravnej nalady. Servis na tieto auta stoji za prd, servisaci tam pri opravach laboruju, tom mozem aj ja doma, ved kazdu chvilu ma Grada uverejnit knihu o Fabii. Samozrejme sa mi nevyhla ani vrodena chybicka Fabie, ostrekovanie, vypadla hadicka. V servise som s tym bol na tri alebo styri krat, co tam vzdy nieco pohnojili a musel som ist znova. Ak ste sa s nejakou pukanicou, o ktorych som hovoril stretli, napiste mi vase skusenosti. Caute
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  07:39

« Re: zakolisani otacek

igi.h: S tím oknem se mě to stalo taky. Po znovupřipojení baterky v servisu mi nešlo úplné stahování a otvírání oken. Přišel jsem na to až v garáži. Než jsem volal do servisu, tak jsem si stačil přečíst manuál. Je to tam napsaný, takže jsem ze sebe nestačil udělat zmatkáře. Oficiálně je tam napsaný, že se po výměně baterky musí nastavit obě koncové polohy oken a proto je třeba klíčem otevřít okna a podržet ještě klíč cca 3 sec ve stejné poloze. Tím se to nastaví. A motor zaplý být nemusí, protože jsem to dělal při vyplém motoru a funguje to taky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.01  12:55

« Re: pukanie vo fabii

Naviják bezp. pásů mě také napadl, nevím ale jak se dostat za obložení zav. prostotu u Sedanu. Nejpravděpodobnější se mi ale pořád zdá, že "lupe" zadní pevné plato. Připadá mi to tak, že jakmile se na nerovnostech začne mírně deformovat (kroutit) karoserie, tak pevné plato vzdává ty zvuky.
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.01  23:13

« Tuning Fabie 1.4 MPi

Tak jsem si v tomto fóru přečetl, že Fabia s chiptuningem jede stejně jako převrtaná 1.4ka na 1520 ccm, upravená hlava+vačka+ŘJ. Toho *, co tvrdí tuhle hovadinu radši ani nebudu jmenovat. Podporuje tady podvodníky - chiptuning je totiž jeden velký podvod!!! - nech si změřit výkon a uvidíš!!!
    A navíc nevíš, jak jede pořádně upravený motor. Já jsem s tou Fábií nejel, ale vím jak jede třeba Favorit 145L. Řeknu Vám, že ten nárůst objemu z 1289 na 1450 ccm je dost bomba!!!
    Tak Čau - a bavte se o něčem pořádném!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.01  14:24

Setkal jsem se s něčím podobným, ale může jít o něco jiného. V místě, kde je uchycen naviják zadních bezpečnostních pásů, byla mezi karosérií a lisovanou výplní, která pokračuje do kufru, vůle. Výplň zejména při nižších rychlostech mlátila do plechu. Ve Fabii Combi jsem sundal část s přípravou pro zadní reproduktory a mezi výplň a karosérii dal těsnění - kousek kartónu. Pomohlo to, i když teď se ten kousek asi uvolnil a občas mi to mlátí zase.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.01  14:15

„Pukání“? Dalo by se to nazvat také „lupáním“ nebo méně přesně „praskáním“. Ozývá se to hlavně při přejíždění nerovností(i malou rychlostí) ze zadní části vozu, zejména tehdy, vjede-li na nerovnost pouze jedno kolo nebo v zatáčce. Nesouvisí to s naplněním zav. prostoru. Zdánlivě se to šíří od odkl. desky za zadními sedadly, ale může to být i cokoliv jiného.
    Důležitá poznámka – jedná se o Fabii Sedan.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  16:17

Pukanie? Skúste popísať trocha konkrétnejšie...
    Máte dobre utiahnutú rezervu v kufri? Nemáte ju obloženú trojuholníkom, náhradnými žiarovkami? Ale ak je to pukanie...

Ja som minule hľadal zdroj hrkania prístrojovej dosky pri spolujazdcovi, a našiel som v skrinke odložený držiak na nápoje, čo tam hrkal :))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  16:12

« Re: zakolisani otacek

No, niečo na tom bude. Ja som asi pred mesiacom absolvoval preventívnu výmenu tesnenia pod hlavou a tesnenia pod výkom prevodovky. Už som to tu spomínal, nebudem sa opakovať...

Tiež mi odpájali baterku, lebo sa k tomu víku nedá inak dostať (inak pikoška - pod víkom prevodovky nie je tesnenie, je tam lepidlo :)). Ked ju zapojili a odišiel som zo servisu, zistil som, že nefunguje úplné zatvorenie a otvorenie okien - okno išlo len vtedy, keď som držal tlačidlo. Telefonát do servisu priniesol svoje ovocie - trebalo pri naštartovanom motore a otvorených dverách úplne otvoriť a potom zavrieť okno. Potom zabuchnúť dvere a bolo to ok (asi sa resetli zóny vypínania motorčeka?)

Týmto dlhých vykecávaním som chcel povedať, že naozaj sa po odpojení baterky niečo resetuje (PP samozrejme tiež) a určite aj niečo s elektronikou motora. Najazdil som 17 tisíc bez zakolísania otáčok, na druhý deň po vrátení zo servisu hneď ráno mi to urobilo na prvej križovatke - odvtedy sa to nezopakovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  14:12

« Re: Fabia Basic...

ps2> U koho jsi delal upravu? A mas to auto na leasing nebo je Tve?
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.01  13:38

« zakolisani otacek

Vim ze tu probehla diskuze na tema - kolisani otacek. Jeden znamy rikal, ze kdyz se odpoji baterka, auto se potom samo "nastavuje" a trochu muze zazlobit i klapka. Mate nejaky tip, cim to je ?? Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.01  13:24

« Bez nadpisu

napsal jsem neco k tomu pukani do Automechaniku, mozna to pomuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  13:23

« Re: Ste smrkáči,pánové...

Bud rad, ze neni o cem psat u Fabii. Jsou to bezproblemova auta, kde treba nekdy nic nepuka.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  13:18

... a teraz sa tu budeme bavit o nejakych starych hrčiach??? ... tak to uz je moc. Toto je diskusia o Fabiach som si myslel ...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  13:07

"Puká" mi to tam taky, zdroj jsem neodhalil. Jestli něco zjistíš (jak to odstranit), tak to napiš.
    Mám Fabii Sedan, 50 kW, Comfort.
    Jinak zatím auto OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  12:51

Huf:Senator že je lepší?Haha...Nevím,kterej myslíš,ale ten předposlední určitě není větší,ten poslední vo kousek jo,ale pověst má mizernou,rezne jak blázen a žere moc benzínu...Pak ale nechápu,jak si můžeš koupit tu * Fabii...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  11:26

ja jsem se furt nedozvedel, jestli se spravne bavite o "starem" nebo o "poslednim", s tim experimentalnim faceliftem.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  10:24

Píves> Jestli to tady teda ještě čteš. Za 5 let, co mám papíry (je mi 23) jsem měl 5 aut, z toho 2 Škody. Před nima jsem měl Opla Senatora 3.0 automat a ten je jednak větší, než Scorpio a jednak po všech stránkách lepší auto. Před ním jsem měl Opel Commodore 2.5S r.v. 80 a to je tak jediný křáp srovnatelný s tím Tvým ;o)

BTW, za mou Fabii bych mohl mít 10 Scorpíí :o))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…