Škoda Fabia
« Re: Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
No s mou 1.4 16V 74kW je to nasledujici... Brno-Stuttgart, prumerna rychlost 106kmh takze jsem to po nemecku docela hnal (plzen-rozvadov+nemecko 160-170kmh), spotreba dle PP 7,2. Kdyz jsem jel na spotrebu (120-130) tak za 6,8. Jinak po brne mam tak 10-12 v rusnem provozu. Pri setrne jizde po okreskach tak 6,2. Ale papirovych 5.5 ??? to mam problem tam vubec nejak pedalem dostat na rovince aby to zralo 5.5 :)) -
« Re: Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
Teda to skláním klobouk nad těmito údaji spotřeby. Já osobně, jsem s 50 kW 1.4 neměl nižší průměrnou spotřebu 5.0 l/100 km. A ty máš spotřebu jak Dies. 3,8 l/100 km, Jak to děláš? Ty to auto snad máš šlapací. Potom co jsem jezdil s 44 kW, tak mám zkušenosti, že je žížnivější asi tak o 0,5 l/km, velký rozdíl je znát na dálnici. Po tunningu motoru a sportovnější nebo dynamičtější jízdě mám po městě 8 - 10 l/100 km, pokud je trasa přes město delší tak i pod 8 l/100 km. Podotýkám s klimatizací. Mimo město spotřebu pod 6 l/100 km při 120 km/h nebo 5.0 l/100 km při 90-100 km/h. Při jízdě po dálnici při 160 km/h je průměrná spotřeba 7,6 l/100 km. Všechny údaje jsou s klimatizací. Bez klimatizace jsou údaje tak zhruba o 0,5 l/100 km nižší. Celkovou průměrnou spotřebu mám 7,4 l/100 km (Hodně teď jezdím po městě). Na takovou spotřebu je nádrž Fábie velmi skromná. Pozn.: asi bych neměl nervy jezdit tak úsporně a pořád si hlídat spotřebu. -
« Re: Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
S Fabií Kombi Comfort, 1,4 16V kW jsme zajeli trasu Jihlava Brno (okolo 100 km), jízdní průměr 62 km/h, za 3,8 l/100 km ve třech lidech. Palivo Natural 95. Sám jezdím v Sedanu, Comfort, 1,4 50 kW MPI a mám průměr na nádrž okolo 5,8 litru (nebo podle počítače, ale reálně spočítanou). Mimochodem, počítač mi ukazuje průměrnou spotřebu o 0,15 l/100 km nižší. -
"-- skrytý --" 04.09.01 20:19
« Re: Ste smrkáči,pánové...
huf, neviem ako si vyratal, ze za svoju fabiu 10 scorpii. vyjde ti tak 1.5 maximalne, ked zoberies scorpio posledneho roku vyroby. s tym nemozes porovnavat ziadnu skodovku, jedine superb, ak do toho budu robit 3.0 V6 (cosworth). tie vase porovnavacky nechapem. ved tvoja fabia je o dve triedy nizsie. nerozumiem tej potrebe stale sa o nieco hadat, hlavne ak to mam ja. skusali ste niekedy masturbovat nad erotickymi obrazkami? z mladosti si pamatam, ze to pomahalo prave na taketo veci. -
« Re: pukanie vo fabii
Soused má Sedana, "puká" mu to taky. A navíc mu vrže palubovka a něco se ozývá i z pravých předních dveří. To jsou maličkosti, které dokáží pořádně pokazit dojem z auta.
Mimochodem. Neznám auto (jiné značky) které by byly zcela bez problémů. A různé neidentifikované zvuky vydávají také všechny auta. -
« Re: Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
lago> řekl bych, že odpovídá firemním údajům - 6,2/4,9/4,0. Já osobně jezdím ve městě za míň, mimo město za víc. Mimo město jsem měl zatím rekord 3,4 (podle PP a při prům. rychlosti 66km/h). Při kombinaci 1/2město a 1/2 mimo mám průměr mezi tankováním vždy pod 5 l/100 (reálně, ne podle PP), to vše na Setu, tedy cca 1Kč/km. -
« Re: Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
lago: Už jsem se tím tady kdysi chlubil. Olomouc - Nové mesto n. Váhom: Spotřeba 4,9l/100km, průměrná rychlost 63km/hod, 2 dospělí lidi + 1 dítě + batožina. Mám 1.4/44kW Comfort. Ale strašně záleží na tom, jak jezdíš - můžeš jet dost svižně a přitom ještě hodně benzínu ušetřit. ;-) -
« Re: Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
Mozem Ti akurat povedat ze po 12 000 km s 50kW Comfort je dlhodoba 6.3 l/100 km. Ked idem mimo mesto a moc to nekrvim tak medzi 5 - 5.5. Trasa Praha - TN mavam tak 6.1. A to idem po dialnici 140. Takze tipujem ze Classic bude mat spotrebu este mensiu. -
« Spotreba Fabie Classic 1.4/44 kW
1/ Moze mi niekto povedat skutocnu spotrebu Fabie 1.4/44 kW po odjazdeni aspon 10000 km ? Su tie udaje Skodovky 5,5/7,0/9,5 spravne alebo je to viac. Hlavne by ma zaujimala spotreba mimo mesto pri 90 km/hod.
2/ Ma niekto skusenosti s LPG na Fabii 1.4 ? Aka je tam spotreba a stoji to zato ?
Vdaka.