Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: pukanie vo fabii
No ja jsem byl na prohlidce po 30ti tis. km. Rekl jsem jim ze mi vrze palubka at to spravi. Palubka uz nepraska... super.. Fakt je, ze tatik tam ma znami a rano tam byl se mnou aby jim pripomnel ze se o to auto maj nalezite postarat... takze doporucuju jezdit nekam kde mate znameho.. -
« Re: 2 Xyzz & vencax - KN filtr
Plastovej dekl v sobe ukryva i ten seriovej filtr. Takze dekl se hodi do pr... a na privod (pred skrtici klapku) se namontuje ten KN. k nemu se popr. privede privod cerstvyho luftu z venku... tot vse.. o zadnym Injection Kitu nic nevim... -
"-- skrytý --" 10.09.01 19:20
« 2 Xyzz & vencax - KN filtr
To smarty: Mas cely K&N fuel injection kit, nebo jsi vymenil jen filtr v puvodnim boxu. Prave jsem vznesl dotaz na K&N injection kit v rubrice Focus. Uvazuji o celem kitu (mam benzin 1.8 16V), ale mam obavy ze zvysene hlucnosti. To, co tu uvadis, ve me vzbuzuje nadeje.
-
« Re: Fabia Combi II.
Mcstinger: Tak ked si po okreskach jazdill so spotrebou 5,7 litra tak to teda sa nehnevaj, nevies jazdit na spotrebu. Moja 50 kW MPI je urcite nenazranejsia ako 16v a ked idem z TN do Prahy tak po Brno mi to ukazuje tak 5,3 a ked idem na spotrebu tak pod 5. Co sa tyka stability na bocny vietor to mas pravdu, to ale asi bude dan za trosku maksi podvozok. -
« 2 Xyzz & vencax - KN filtr
Tak KN filtr je nahrada serioveho papiroveho vzduchoveho filtru za technologicky mnohem lepsi filtr, jenz ma nekolikanasobne lepsi propustnost vzduchu... V praxi u 1.4 16V 74kW to znamena to, ze ve vyssich otackach je zivejsi, min zere a taky neztraci tah az do max. otacek tzn. omezovace :-) Hluk se nepatrne zvysil pri normalni jizde - pouze pri plnem seslapnuti plynu na podlahu asi od 2000 az do 4000 rpm KN rezonuje a vydava dost krutej zvuk, kterej je vsak velice sportovni a zvenku neni urvanej jako deravej vejfuk, ale prijemnej a kdyz na dvojku pekne zaberes tak se lidi ohlidnou :-) Jinak napr. zrychleni bylo testovano Michalem (AutoKomplex) a ze seriovych 11,5 sec. se zlepsilo s KN filtrem na 9sec... tot zatim vse. -
« Re: Fabia Combi I.
Ja som Fabkou tiez urobil Chorvatsko a nechapem celkom o com pises. Mam iba o 3cm menej ako ty ale vydim z auta bez problemov aj dozadu.
V lepsich sedadlach som doteraz nesedel tak tiez neviem o com pises, alebo mas problemy s chrbticou z tvojej Ibizi?
:o)))))))))))) -
« Fabia Combi II.
Jazdne vlastnosti: Cital som tu niekde chvaly na podvozok, mna teda moc nepresvedcil. IMHO dost nevyspytatelny. Parkrat som vyskusal, co znesie a vzdy som mal stiahnutu *, ako to dopadne. Auto sa pomerne skoro snazi utrhnut predkom von zo zatacky. Podiel mozu mat aj pneu Barum Bravura. Tak ci tak sa mi v ostrejsich zatackach auta predo mnou vzdalovali a mne uz lepilo, ze skoncim niekde v olivovom sade, ci udoli. Aby som len nehanil, musim pochvalit posilnovac. Je dost citlivy, ale stale je citit, co robia kolesa.
Uplnou katastrofou je vsak citlivost auta na bocny vietor. Za dazda a vetra som sa na okreskach bal predbiehat kamiony. Na dialnici z Grazu na Vieden pri silnom vetre a 130kmh som sa ledva udrzal v pruhu. Priecna nerovnost znamenala preskok do druheho pruhu, pri pozdlznych som sa modlil. To auto lietalo jak handra, zobudilo to aj moju staru. Moja Ibiza sedi lepsie a to je uz skoro osemrocna kara s bratislavskymi tlmicmi a pneu Barum Brilantis.
Spotreba: Po okreskach s priemernou rychlostou niekde okolo 50kmh 5,7l, s velmi lahkou nohou. Podotykam, ze som sa velmi snazil a ze viem jazdit na spotrebu.
Motor: Nic moc, lenivy odspodu. Slovo pruzny sa pouziva v suvislosti s nejakymi inymi motormi. Oziva az nad 4000ot. Na predbiehanie sa treba pekne pripravit, podradit a rozbehnut, potom sa da predbiehat. Pravdu povedane, od 74kW som cakal viac. Nejazdil som s tymi slabsimi motormi, ale asi to bude horsie. No, asi to nebude len motorom, zrejme je Fabka tazsia, nez je treba.
Zaver: Ono to tu dost vyznieva, ze to auto hanim. Nieje to az take zle, tie dobre vlastnosti som nevymenovaval. Napr. palubny pocitac a cyklovac stieracov :-). Inac je to IMHO auto pre menej narocneho sofera, ktory sa nikam neponahla a auto mu je len priblizovadlom. Ja by som si ho dobrovolne nekupil. Podotykam, ze nie som nijak zmlsany, na priblizovanie po meste mi Ibiza vyhovuje.
No, a teraz ma roztrhajte :-) -
« Fabia Combi I.
No, tak som mal moznost tyzden jazdit na Fabii combi 74kW. Chorvatsko, tzn. prakticky vsetky typy ciest, pocasie od tropickeho po veternu smrst :-), nieco cez 2000km. Porovnavat budem s mojou Ibizou, kedze je to auto najblizsie Fabii z aut, s ktorymi som hodne najazdil. Rozdelil som pokec na dve casti.
Exterier: ten vyplesteny kukuc mi furt nejde pod nos, ale to je vec vkusu.
Interier: vzhladom k vyskovo nastavitelnej sedacke a nastavitelnemu volantu sa da najst dobra poloha za volantom. Vzhladom k mojim 193cm tato poloha znamenala, ze som v spatnom zrkadle videl asi 4m za auto, ked som chcel vidiet dalej, musel som sa prikrcit. To sa mi v inom aute este nestalo.
Inac je interier skutocne priestranny a nemohol som sa stazovat na nedostatok miesta. Za mna si uz samozrejme nesadol nikto, u mna ale nic neobvykle. Sedacky katastrofa, po 200km tuha krcna chrbtica, postupne odumieranie dolnych koncatin. Palubka nic zvlastneho, neuveritelne je spracovana plocha pod oknom. Na jej krasny obluk sa nic neda polozit. Co sa tyka specialneho na dotyk prijemneho plastu, po par hodinach som mal z neho bolestivo otlaceny laket. Niektore ovladacie prvky su velmi neergonomicke a je prakticky nemozne ovladat ich bez odtrhnutia oci z vozovky (spinac klimy, ...).
Zvysok: Ti, co navrhovali optiku svetiel, by si zasluzili facku. Neustale na mna vyblikovali protiiduci v domneni, ze mam zapnute dialkove svetla. Podotykam, ze svetla boli dobre nastavene a stiahnute na minimum. Ja som toho moc nevidel, ti oproti zjavne ano. Aj predomnou jazdiaci kamosi mi vycitali, ze im vysvecujem do spatnych. Nalozeny som bol 2 osoby a primerana batozina.
-
« Napajanie antenneho zosilovaca
Meral som s merakom, kde je trvale napajanie aj pri vypnutom kluciku a potom som skusil prehodit tie "dva dratiky" na konektore, nepomohlo. Samotny Kenwood v navode uvadza tri moznosti zapojenia. Nezabralo ani jedno. Nakoniec som nasiel na trvalom napajani rozbocku, ktoru som zapojil na 4-ku, (alebo 7-ku ?, neviem, nechal som ten navod doma). Potom si uz pamatal predvolby. Kedysi sme napajali antenne predzosilovace ( po "zivom" islo plus 12 volt, opletenie koaxialu bolo zem, este nejaka ta cievocka - preco by takto nemohlo chodit aj napajanie anten. predzosika na Fóbii). Ale asi uz je taka doba. Vsetko nechat na "odbornikov" a nebastlit krabicky 2x2 cm, nekupovat konektory a nechat spat multimeter na polici. A zavsetko vyzivne zacvakat. Vdaka za pomoc. Este prosim LU, posli zapojenie konektora, pripadne odkazy na stranky na morgan@pobox.sk -
« Re: Napajanie antenneho zosilovaca
Zapjenie ISO konektora je totozne so zapojenim ake mas popisane na radiu. Ale Skoda (a asi aj cely VW group) ma na konektoroch nejak prehodene kabliky, takze radio sice funguje, ale nie spravne. Jediny rozdiel asi bude iba v napajani stalom a prevadzkovom, ktore bude prehodene. Vyber radio a zmeraj, ktory kablik ma stale napajanie a ktory sa zapina so zapalovanim. A fantomove napajanie bude mat urcite kazdy predajca elektronickych suciastok, pripadne autohifi, montaz zvladne aj cvicena opica, takze servisu neplat vobec. BTW videl som v rakusku redukciu na ISO konektor pre auta VW group, ale stala cca 100ATS, co je uplna blbost, ked staci prehodit dva kable. -
« Re: Napajanie antenneho zosilovaca
staci natiahnut napajanie z toho ISO konektora - ale ako presne to neviem (tusim od cerveneho kabla..). Ja som si to ale dal robit u Matlovica v Pod.Biskupiciach (BA) - a stalo ma to 650 Sk - vyzivovac aj s robotou (chlapik to zrobil za 10 minut). Teraz chytam uplne vsetko - rakuske FM stanice jedna radost... -
« Napajanie antenneho zosilovaca
Poradte please, ako sa da napajat antenny predzosilovac ? Najjednoduchsie je ist do servisu, (ale tam chcu 600 - 1000 Skk za fantomovy adapter napajania), plus 300 za hodinu "prace" elektrikara. Radio hra, ale chytam len stanice so silnym signalom. Navyse, po vytiahnuti klucika sa odpoji od 12 V, potom si nepamata ulozene stanice. Ked som to kupoval, vsade ma ubezpecovali, ze auto ma predpripravu pre autoradio. Len nikto uz nepovedal, ze je to predpriprava pre to ich flinstonovske radio od Grundigu. Velmi by mi pomohol popis zapojenia ISO konektora (popis zo strany radia mam podrobny).