Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Divnej smrad
Hmm zahulem to neni. Dneska jsem to detekoval po 5ti km jizdy rano z toho 2km jsou z kopce bez plynu :-) Jakmile jsem zastavil, citil jsem to. Neco jako spalenej benzin (vyfukove plyny). Ale taky jsem detekoval ze kdyz otocim regulaci teploty vzduchu (bez AC) a dam to jenom kousicek nad tech 18 stupnu, tak to zacne okamzite poustet do kabiny horkej vzduch... Mam takovej pocit, ze mi v autoservisu neco zkurvili ve vetrani, kdyz mi rozdelavali palubku kvuli tomu vrzani... -
« Re: Fabia Combi II.
fesor> To je tak, ked niekto cita napisane inac. Citujem sam seba:"Porovnavat budem s mojou Ibizou, kedze je to auto najblizsie Fabii z aut, s ktorymi som hodne najazdil". Ak chces, mozem Fabiu porovnat s Alfou 164, ked s Ibizou nie. Stojim si za tym, ze Ibiza ma lepsie jazdne vlastnosti, nez Fabka Combi. Mam na nej najazdene cez 30kkm a ked som prehnal Fabiu po mne notoricky znamych trasach, obcas som sa cudoval. O sedackach som nepisal, ze su nepohodlne. Sedi sa dobre. Len sa potom nemozem hybat. -
« Re: Fabia Combi I.
McStinger: Nemusis mi verit vobec nic tak ako ja tebe. A vobec sa mi nechce nic dokazovat ale kludne sa dojdi pozriet Lukasstrasse 1, Velbert, Nemecko a v tom Golfe ta povozim aj hned. A fotky plus video z Chorvatska by som ti tiez ukazal aj 3 svedkov. Ale kaslem na to lebo mi je fuk ci mi veris, viem o com pisem a zrejme aj vacsina ludi tu len nevedia o com pises ty. -
« Re: Fabia Combi II.
Ibiza versus Fabia? Nesrovnávej nesrovnatelné. Netvrdím, že je Fabia bez chyb, ale toto je už moc! Šcica měla Ibizu, prodala ji a koupila krátkou Fabku (já mám Sedana). Jezdil jsem s oběma a můžu říct, že je to nesrovnatelné (ve prospěch Fabie). Popisuješ nepohodlná sedadla. Chacha. -
« Re: Divnej smrad
A neni to ze spojky? Ja ji jednou dal pořádně pokouřit při několikasetmetrovým couvání do kopce po polní cestě (nešlo se otočit). Tenkrát jsem poprvé ucítil smrad, který se dá stěží k něčemu přirovnat (něco mezi pálící se umělou hmotou a ho...m). Od té doby jsem tento zápach (v podstatně menší intenzitě) cítil např. po delší cestě atd. -
« Divnej smrad
V me Fabii (seriova, 74kW, dlouha) se obcas po zastaveni objevi divnej smrad. Ne ze by to zamorilo cely interier, ale ke to citit. (Neco podobnyho psal Smarty v disk. Autokomlexu.) Je to jen obcas a nejde ani popsat cemu se ten smrad podoba. Od brzd to neni, kdyz to smrdelo tak jsem obesel brdzy a ty to nebyly. Uz jsem to i reklamoval, ale v servisu na nic neprisli. Nema nekdo podobnou zkusenost?
Kavcus -
slavos> Sam to predsa pises. Okrem zadku. Ta horna hrana zadneho okna je nizko. Bavime sa o kombiku. Spatne zrkadlo som mal zle nastavene, jasne :-))) Clovece, ja ti neverim, ze mas vyssieho kolegu, ani ze si jazdil na Golfe (to si si pomylil s Oltcitom). Neverim, ze si bol minul_y_ rok v Chorvatsku so 450l boxom, ktory ma taku nizku spotrebu. Verim ti, ze si jazdil po dialnici.Zabudol som u Fabie spomenut este slusne fungujuce ASR, nezapina okamzite, da trosku priestoru aj soferovi. Na Vectre to v lete vypinam, reaguje rychlo a parkrat som zostal stat, ked som potrebova rychlo ist :-) Celkom dobre sa mi radili rychlosti. A brzdy take neurcite, ale brzdia. -
Diamant 11.09.01 20:33
« Re: TDI vo Fabii a Golfe
Ja tiež dodávam, že ten plast u Golfu na spodku motora už nemám. Prvá zima - odtrhol som prvý. Druhá zima - odtrhol som druhý a povedal som DOSŤ. Už tam tretí nemám a konečne zima bez problémov. Aj tak to auto má až neuveritelne nízky spodok. Fabia je na tom lepšie. -
Neverim ze kombik ma iny interier okrem zadku ako klasicka Fabia. Okrem toho sme isli do Chorvatska 4 (3 dospeli a jedno dieta 12 rocne) a mal som sedadlo dost dopredu aby sa dalo za mnou sediet. Ale so zrkadlom som problemy nemal. Ked za mnou nikto nesedi tak som rozvaleny a tiez nemam problemy so zrkadlom. Takze si vyber, bud ti neverim alebo si si ho zle nastavil. Ale ja ti neverim, kolega ma tiez Fabiu a je vyssi odomna o 2-3 cm a tiez toto cita a zrejme sa ti tiez divi.
Ani tie sedadla ti neverim, teraz tu mam Golf dost novy, najazdil som cca 300-400km cez tento vikend a som tak v pohode ako v mojej Fabii a to mam sedave zamestnanie a chrbat dost citlivy. Tazke ani to ti neverim. Sorry.
Co sa tyka spotreby ja som urobil Chorvatsko s tymi 4 ludmi ako som pisal PLUS 450 litrovy box na streche so spotrebou 6,2l/100km a to bolo minuli rok. Tento sme sli traja, rovnaka spotreba ale na dialnici kde nebola obmedzena rychlost som siel 140km/h (Rakusko, Slovinsko).
A posledna vec, ked ides s kopca tak ti to ukazovala spravne, to ti verim.
Inak ti verim aj ten podvozok, uz som pocul ze kombi sa s hatchback-om neda porovnat ze je nestabilny, nachylny na bozny vietor. -
slavos> Isiel si kombikom? 3cm je dost, to je priblizne tolko, kolko som sa musel zohnut, aby som videl popod horny okraj skla. Co sa tyka sedadiel, je to subjektivna vec, nehadam sa. Mam trochu problem s krizami, Fabia je po Felicii druhe auto, z ktoreho som vystupoval polamany. ehvie> Je rozdiel ist z Trencina do Brna sam a je rozdiel ist nalozeny z dovolenky, v dazdi, silnom vetre kopcovitym terenom s castym predbiehanim kamionov na kratkych rovinkach. Ked som isiel z kopca, tak mi to ukazovalo aj 0 l/100km. haha> haha. Cakal som od niekoho podobnu inteligentnu reakciu. Neviem, naco by mi bola.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!