Škoda Fabia
« Re: Fabia Junior
To teda fakt nevim. Ale neco tam kurwa posrali, protoze ten smrad z vetracich otvoru je fakt silenej. Zkousel jsem to ted kdyz jsem jel do Parize. Jakmile je auto v pohybu, normalka. Vetrani je ciste. Ale jakmile se auto zastavi, jde dovnitr uplne silenej smrad, fakt jak kdyby prede mnou kourila Avia... Nevim cim to je, ale dela to od te prohlidky. Ale palubovka ani nevrzgne... -
« Re: Svicky
S víceelektrodovými svíčkami mám dobrou zkušenost: na radu známého jsem si před 2 lety do obou aut (Favorit a Clio) dal 4elektrodové Beru UltraX a výrazně se zlepšily studené starty,motor má klidnější běh a tak o 0,3 klesla spotřeba. Interval výměny je doporučený po 50000km. -
Diamant 15.09.01 22:59
« Re: Svicky
Ja mozem z vlastnej praxe potvrdit, ze sviecky s troma iskristami naozaj netreba vyrobcom udavanych 60.000 km menit. A to je uz slusna hodnota. Samozrejme tie s jednym iskristom vydrzia len 30.000. Inak ten nepotrebny zabeh je somarina. Motor vo fabrike bezi niekolko desiatok sekund, co zodpoveda povedzme prejdenej vzdialenosti 5 km. Nic viac. Potom este trochu, ked auto nakladaju na vlak alebo na naves. Ale zabiehajte si ako chcete. Najlepsie rychlo a prudko. Auto rychlo dosiahne vysoky vykon (bude mat male trenie a velke vole) a rychlo pojde do ... -
« Re: Svicky
Ty trikontaktové svíčky jsou O.K. nevím proč se ti nezdají,ale jestli ti to nejede tak jak bysis představoval,tak tam nalej pořádnej benzin,a pořádně ten motor vytáčej.Neboj se toho to neni motor jako felicie,tenhle se nekousne :-).ty motory maj částečnej záběh už ve fabrice na brzdě. -
« Svicky
Zdar vsichni.... Jake mate zkusenosti se svickami do 1.4 / 44 a 50Kw. Jsou stene, nebo maji ruzne znaceni. Z fabriky jsou tam brisky s tremi hroty a me se moc nezamlouvaji. Nevite, jak velke jiskriste u nich je ( 0.7 - 0.9 mm )nebo tak nejak.... nikde jsem to nenasel. Dik. -
« Re: Fabia Junior
Tak tento údaj je skutečně "ohromující"!!! Fabie s motory 1,0 by měly být nějak výrazně označené ze zadu, aby je mohli předjíždět bez obav i majitelé stodvacítek a dalších podobných sporťáků (taky jsem jednu měl,takže nechci urazit 120-tkáře,ale už nebudou nejpomalejší:-)) -
« Re: Fabia Junior
Podle informací které mám se Fabia 1,0 i rozjede, a 0-100 zvládne za "velice slušných 21 s". Cha cha. No než abych si koupil takový dělo za cca 250 tis. tak to bych snad raději sáhnul po Š 120 ta zvládne kilko za nějakých 18-20 s a za tolik peněz jich budu mít tak 12-25 ks v rozumnym stavu. I kdyby každá z nich vydržela jenom rok, tak to není zcela mimo mísu. Octávia "pro bídu" se 44kW motorem 1.4 se mi zdála za ty peníze slabá(rozdíl proti 1.6 byl 15 tis.?!). Je vidět, že Škodovka v rámci uspopkojení "chudých zákazníků" tehdy neřekla poslední slovo. Doufám, že novopečené majitele Fábie 1.0 při vychutnávání pohodové a pružné jízdu navíc uspokojí i to, že ušetřili celých 10 tis. Kč. Už vidím ty bilboardy "Fabia už od 249.900,- Kč kvalita za skvělou cenu i pro Vás" - nebo tak něco. Upřímně lituji budoucích majitelů Fabií 1.0, kteří se nechají reklamní kampaní napálit. -
« Re: Fabia Junior
Kdo si to koupi: verim ze dost lidi, kteri tomu vubec nerozumi a naletej na skodovacke kecy o kvalitnim koncernovem motoru, spotrebe a vyhodne koupi. Reklama a papirove hodnoty budou totiz jedna vec a realita jak uz to u skody byva uplne jina. Pak je tu taky halda firem a ty budou kupovat firemni auta, Filcky dosly a co myslis ze vetsina firem kupuje, zakladni model :-) fuj dela se mi zle. -
« Re: Fabia Junior
Nic proti motorum kolem litru, kdyz se umej vyrobit a hlavne pouzit (vykon:hmotnost). Ale 1.0 ve Fabii bude fakt asi zazitek. On ten nazev Junior je dost naznacujici, asi hracka za ctvrt melounu pro deti, neco jako slapadlo, ... Asi chce skoda za kazdou cenu udrzet prodeje, az dojdou Filcky.

Je sice možný, že jste rychlí jezdci, ale uvědomte si, že existujou lidi, který nepotřebujou jezdit denně 500 km a nebo třeba který za celej život nevyjedou z města. Nebo maj tuhle fabku jen jako druhý auto na nákupy.
Vaši rodiče a prarodiče jezdili taky v autech s ještě menším výkonem a stačilo jim to. Pár mejch známejch má Wartburgy a už s nima jezděj víc než 10 let bez nehod.
Neříkám, že mít 150 koní je k zahození, ale každej to prostě nevyužije.
a nesnažte se prosimvás používat ty argumenty o předjíždění. Ve městě je to nesmysl a mimo město obvykle když nechcete - tak předjíždět nemusíte.
Nezlobte se, ale mě tyhle řeči připomínaj kecy těch rozmazlenejch fracků, co musej mít v počítači každou novinku (jsem z oboru). I když pro PRÁCI by jim stačilo 10% výkonu. Mít Pentium IV jen proto, že jim čas od času někdo pošle sprostý video v DivX mě přijde zbytečný. A stejný je to s tím autem.
Je určitě nesmysl, aby si tohle auto kupoval někdo, kdo měsíčně najezdí 5t km, nebo často někam spěchá, ale proč ho hnedka odsuzovat.
BTW - na jakým PC jste vy připojený na inet?
Je to Pentium 4 na 1,4 GHz s 512 MB RAM a 80GB HDD ?
:-)))))))
PeeKaa