Škoda Fabia
« Re: Motor 1,0
Je fakt ze na tak tezky auto bude spotreba ve meste pres 10l. U me 74kw Fabie je taky kolem 10l nekdy i vic kdyz tomu davam, nekdy min, kdyz se da obcas jet bez rozjizdeni... A rozjet tohle auto s 37kw bude chtit poradne vohulit plyn. litrovej motor je na krabicky typu Matiz. Mno osobne si myslim ze VW benzinove motory nejsou nic moc. To samozrejme neplati pro TDI kde si naopak myslim ze zatim nemaji konkurenci. -
"-- skrytý --" 18.09.01 17:13
« Re: Motor 1,0
Dost som bol zvedavy, co MB ponukne s motorom 1.0, ale toto ma fakt dost prekvapilo. Uz len ten nazov JUNIOR by ma odradil :-))
Za usetrenych 10tKc (pri motore 1.4) pridem o posilovac, plato, schranku pred spolujazdcom a ktovieco este... to je hroza ved to bude vyzerat ako vybrakovane a este k tomu 13" kolesa. Ved to musi byt jasne aj blondinkam, ze by to bolo draho zaplatenych 10 tisic.
Litrovy motor pre viac ako tonovu fabiu je nezmysel, dost to bude podla mna nebezpecne hlavne mimo mesta.
Co sa tyka toho, ze to auto bude hlavne do mesta, a urcene ako nakupna taska na 13" kolesach pre zeny, podla mna neobstoji, pretoze tam chyba posilovac a to by sa vsetkym zienkam neuveritelne pacilo zapasit s volantom, co Vy na to?
S tym, ze 1.4 50kW je minimum, pre ako-tak pohodlnu jazdu nesuhlasim. Medzi 1.4 44kW a 50kW je prilis maly rozdiel na to aby to bolo drahsie o 20 tisic, takze som si kupil 44kW, a 1.4 16V je pre mna predrazeny. Idealnu motorizaciu pre Fabiu by som si predstavoval takto:
1.4 MPI 44kW = zaklad
1.2 12V 50kW = zaklad + 10 000
1.4 16V 55kW = zaklad + 30 000
1.6 16V 74kW = zaklad + 50 000
1.8T 20V = zaklad + 120 000
1.9 SDI = zaklad + 40 000
1.9 TDI = zaklad + 100 000
Za najvacsie slabiny v ponuke motorov povazujem zaradenie 1.0 MPI, zbytocny rozdiel v 1.4 MPI medzi 44 a 50kW, predrazena 1.4 16V a absenciu objemu 1.6
Nejako som sa rozpisal, qa... :-)) -
« antena
Hele nevite nekdo o nejake lepsi antene nez standardni VW? Nejakej * mi ji pres noc ukradl. Na mercech a bmw vidavam takovou malou hutnou antenku (cca 6cm). Neco podobneho by se mi libilo. Napevno, ale aby to melo dobry signal. Musel jsem jet do nemecka bez anteny a houby jsem chytl :-( -
« Re: Motor 1,0
:-))) precetl jsem si parametry na nize uvedenem webu a je to presne jak jsem ocekaval, dynamika 0-100km/h za 21.6s, fakt bomba, za to se auto odvdeci nizkou spotrebou paliva v kombinaci (6.7l/100km), coz je v podstate stejne jako 1.4MPi (v realu to bude urcite jeste vic). Taky bych chtel ten motor videt po cca 100tis. To auto si koupi fakt jen totalni magor. Ta skodovka se fakt nestiti niceho, aby si udrzela za kazdou cenu prodeje. Jinak nemam nic proti litrovym autum, kdyz se umej vyrobit, coz v zadnem pripade neni pripad skody. -
« Re: Motor 1,0
>Pokud by alespoň byl cenový rozdíl výrazný pak >by se dalo počínání Škodovky pochopit (v zájmu >uspokojení méně majetných zákazníků), ale těch >10 tis. je opravdu směšných.
Jo to je fakt trapný..... :-(((
>No a na konec jenom poznámku k tomu autu do >města. Je pravda, že na stání v koloně a >popojíždění 1.0 motor určitě stačí, to by možná >stačila i 0.5.
>Horší to bude až se kolona rozjede
Ještě jsem nezažil kolonu, která by se rozjela (pokud teda víš kudy jezdit :-))
PeeKaa -
« Re: Motor 1,0
>Nesouhlasím s Peekaa. Každý občas ocení pár >kobyl pod kapotou navíc. Dle mého mínění je 50kW >MPi minimum, se kterým se dá normálně jet bez >vypětí všech (i duševních) sil.
K čemu? Já to mám k hypermarketu 800 m a dojel bych tam i ve 120. Ale eště jednou opakuju, že pro 1/2 je to nepohodlný. Mimochodem, já mám 44kW a najel jsem s ní bez problémů spousty kiláků. mj. i 700 kiláků v kuse po celodenním lyžování. A nevšim jsem si žádnýho vypětí (teda kromě toho, že jsem měl opilýho navigátora, kterej si nevšim odbočky, takže jsem jel centrem mnichova :-)))
Nebo že bych byl tak dobrej?
:-)))
>BTW, k internetu jsem připojen ISDN a >Thunderbirdem 1GHZ s 512MHz RAM, 32MB GeForce >2GTS DDR, SB Live, MB Asus A7V ... prostě >průměným PC, ale mě stačí.
No tohle je tak průměrný PC, asi jako je Audi TT průměrný kupé.
Ty pracuješ s grafikou, hraješ, nebo jseš gambler?
> Mracek - jo TO je průmernej pocitac. Ale na 99% věcí bohatě stačí. P4 nepotřebuješ, to je jen masírka firem, který se snažej zblbnout joudy, co tomu nerozuměj. Dokonce i málo firem využije p4ku.
(ale to je jen tak offtopic)
> Autokomplex - souhlas :-))))
> Luf - to je nesmysl s 16mb p4 nevyužiješ. V případě slabšího motoru nic nezkazíš - jen to pojede pomalejc.
PeeKaa
« Re: Motor 1,0
Tady přece nejde o nějaké komlexní srovnávání Fabie 1.0 se Š 120 to je nesmysl. Jde o to že si myslím, že na začátku třetího tisíciletí začít vyrábět vozidlo s tam slabým motorem v poměru k hmotnosti je dost odvážné (výkony na úrovni Š105-120). Vždyť i Matízek zvládne stovku kolem 18 s. To není o tom, jaký je kdo závodník, ale o tom, že to auto je tak slabé, že mi to přijde až nebezpečné. Pokud by alespoň byl cenový rozdíl výrazný pak by se dalo počínání Škodovky pochopit (v zájmu uspokojení méně majetných zákazníků), ale těch 10 tis. je opravdu směšných. No a na konec jenom poznámku k tomu autu do města. Je pravda, že na stání v koloně a popojíždění 1.0 motor určitě stačí, to by možná stačila i 0.5. Horší to bude až se kolona rozjede. -
Diamant 17.09.01 22:29
« Re: Motor 1,0
Pozrite, načo hneď všetko odsudzujete. Pokiaľ niekto chce, tak nech si takúto Fabiu kúpi. Navyše takíto ľudia by boli v autách so silnejším motorom nebezpeční. Ak je to starší človek s pomalšími reflexami než vy všetci, tak so slabším autom radšej nebude predbiehať, pričom so silnejším by si aj trúfol. Inak ja mám len Cel900 a čo všetko na tom robím. Síce to niekedy trvá aj 2,5 hodiny, ale výsledok je rovnaký ako u vás. Ak chcete, tak vás zoznámim s kamošom. Vždy musí mať všetko NAJ v počítači. Keď som kupoval skener, chcel som, aby mi moje testovacie vzorky na svojom super skeneri oskenoval. Hádajte čo sa stalo? Ani ho nevedel ovládať :o) Ale má ho!!! -
« Re: Motor 1,0
Tak ja jsem pripojen klasicky pres modem, ale funguje super, na PC Celeron 300, 96 MB RAM, 3,2GB HDD a bohate mi to staci, Pentiem 4 bych nepohrdnul, ale vykon je zbytecny pro moje operace! Totez plati i o autech, 300PS je super, ale 110PS mi staci...:-) -
« Re: Motor 1,0
Nesouhlasím s Peekaa. Každý občas ocení pár kobyl pod kapotou navíc. Dle mého mínění je 50kW MPi minimum, se kterým se dá normálně jet bez vypětí všech (i duševních) sil.
BTW, k internetu jsem připojen ISDN a Thunderbirdem 1GHZ s 512MHz RAM, 32MB GeForce 2GTS DDR, SB Live, MB Asus A7V ... prostě průměným PC, ale mě stačí. -
« Re: Motor 1,0
peeka: mas naprostou pravdu, ale ja to bral z pohledu techniky. Tenhle motor si koupej opravdu lidi, kteri nepotrebuji vykon, prudkou akceleraci atd. Vetsinou vsak od takoveho za to pak pozaduji nizkou spotrebu a nizke provozni naklady obecne. Jenze toho se u tohoto auta nikdy nedockaji, zvlaste ne pri teto hmotnosti a kombinaci motoru. Proste do Skody Fabia motor 1.0 vubec nepatri. Kdyz si libujes ve srovnani s PC tak asi stejne jako ISA grafika do bordu s AGP :-) A vubec, vzdyt me to muze bejt jedno ... -
« eště něco...
Eště jsem zapoměl poznamenat, že ten, kdo srovnává fabku s 120 buď ani v jednom neseděl, nebo drsně žertuje.
Je sice fakt, že co se týče maximálky a akcelerace budou srovnatelný, ale ostatní je nesrovnatelný...
Tvrďáci s opravářským talentem a zkušenostma určitě zvolí 120ku, ale zkuste to samé chtít po svých křehkých polovičkách.
Pee Kaa
:-)))