Škoda Fabia
« Re: Motor 1,0
peekaa - mozem hovorit iba za Reanulty, lebo tych mame doma zopar kusov a mozem ti zodpovedne prehlasit, ze Renault sa nehupe ked ma dobre tlmice. Ale nasledkom nasich zlych ciest tlmice dost rychlo odchadzaju a tak vacsina jazdi na vymlatenych starych suntoch. Potom sa nediv, ze sa hupaju. BTW mam rad ten pocit, ked sa auto hladko prenasa cez nerovnosti a vobec mi nevadi naklon v zakrutach, az na hranici podvozku aj tak nejazdim. Francuzi mi vyhovuju najlepsie :-))) -
« Re: Motor 1,0
Peeka: kazda fabrika neco stoji, asi si naklady na jeji stavbu pak rozpocitaji na par let dopredu do cen produktu, to je fakt. Jenze by v ni nemeli delat furt to samy a investovat neco do vyvoje. Ostatne kdy zacne Skoda delat v te nove motorarne neco poradneho? Proste nas vsichni drbou co to da nebo spis co dame. -
« Re: Motor 1,0
nevim co myslite tim pajslem, rad se necham poucit. I kdyby byl motor u Fava podstatne jiny nez u S1000, coz svoji konstrukci proste neni, tak cim se pak lisi motor u Feldy a Fabie. Krome automatickeho doladovani vuli ventilu (a to jen u nekterych modelu), abys nemusel byt kazdejch tricet tisic v servisu? Nicim. -
« Re: Motor 1,0
JoeD: zalezi na tom, co so predstavis pod pojmem motor. Ja si pod tim predstavim blok motoru, ulozeni kliky a rozvod. A to se pokud vim od dob S1000 nezmenilo. Jestli jsi mel na mysli to, ze na Favo dali dvoukomorovy karburator, pak jednobodovy vstrik a na Feldu pak vicebodovy, obcas zmenili objem valcu, aby se nereklo, tak pod tim si novy motor nepredstavuju. -
« Re: Motor 1,0
>stare atmosferaky su tiez dobre drziaky,
>tak ja teda neviem kde je problem
ted uz u je problem mensi, ale driv to byly hlucny kramy s vetsi spotrebou a malym vykonem...
V*W mel u motoru se srovnatelnym objemem vetsi vykon, mensi spotrebu o hlucnosti ani nemluve.
Ted uz je to o neco lepsi
>tiez si myslim, ze to ze su francuzi makki
>nieje zla vlastnost. su proste len nesportovi
ja myslim ze je...
podivej se na ford - je taky mekej a nehoupese jak parnik pod mostem - a podvozek drzi..
PeeKaa -
« Re: Motor 1,0
To : Luf. Přesně takový motor měla Škodovka vyvinutý a zkončil ve Wolfsburgu. Jeho následníkem jsou 1,4 16V 74 a 55 kW. VW když koupil Škodu neuměl hliníkové bloky (v běžné produkci), jenže já reagoval na srovnání motoru Š 1000 a Fava. Jsou co vzhledu obdobné, ale podstatně se při tom liší. ATX by řekl, že pajšlem. Problém je v tom, že 16V motory budou o cca 50 tis. a u vás o víc dražší, ať je bude vyrábět Škoda nebo VW. Pak se nabízí otázka, kdo to koupí? -
« Re: Motor 1,0
peekaa - mne je len luto, ze Skoda je zo strany VW obmedzovana. Urcite ma dost know-how na to, aby vyvinula nejaky 1.6 16V s 5x ulozenou klukovkou a mozno aj variabilnym casovanim ventilov atd. A verim, ze ten motor by bol lepsi od koncernovej 1.6 74kW a urcite na mile vzdialeny 1.4MPi.
Na francuzov mi nesiahaj, ja som do nich uplny blazon - ze su maksie mi vyhovuje a neviem co mas proti 1.9dCi alebo 2.0HDi :-))) -
« Re: Motor 1,0
>joed - cim iny? Dizajnom, objemom to mozno, ale nie pouzitou technikou. Nehnevaj sa, ale Skoda ma na viac, ako montovat disnosaury a koncernove
>* (okrem 1.9TDI).
víš lufe, ono je to tak. Každá automobilka je v něčem lepší a v jiným horší. Nevím, která se líbí tobě, ale KAŽDEJ má nějakou mouchu.
- francouzi měkouše a dýzly
- japonci dýzly
- italové výrobní zpracování
- američani podvozek
(sem tam se najde výjimka, ale jinak bych řek, že to furt platí)
PeeKaa
« Re: Motor 1,0
ruprecht: Nenech se zmást - vývoj procesorů není zas tak drahej. Drahý jsou fabriky. Ale jakmile fabrika stojí, chrlí procesory za pár babek.
Nedělej si iluze, že výrobci procesorů vydělávaj
míň než škodovka (podívej se na hosp. výsledek intelu za posledních 5 let).
A to vůbec nemluvě o M$. Proti tomu je škodovka (co se týče oblbování zákazníků) naprostej břídil...
PeeKaa -
« Re: Motor 1,0
U pocitacov je to diametralne ine. Uz len procesory. Ich konecna rychlost sa urcije pri vystupnej kontrole podla toho ako sa ho podari vyrobit, aky bol material. Len priblizna je urcena technologiou. Potom sa zamkne na danu rychlost a fajka zhasla.
Ja mam v robote P3 666MHz, 256MB RAM, 19' Nokia, 20GB HDD + Dual 2 x P3 800MHz, 512MB RAM, 17' Hansol, 30GB RAID + 40GB IDE. Tu v Nemecku mam 650 Athlon, 256MB RAM, 21' Sony 520GS, 40GB HDD. Pripojenie vsade pevna lajna ... download max. 50kb/s. Jo ale pred rokom som bol par mesiacov v DWD (Nemecke meteorologicka sluzba) a tam bol internet ine kafe ... 400kb/s to slapalo.
Tak a uz sme kompletny? -
« Re: Motor 1,0
No S1000MB prisla v dobe, kdy prisly do mody motory vzadu (VW Brouk, Fiat 600, ...). Cili na svou dobu celkem dobry auto. Tim to ale melo skoncit, zadna dalsi S1xx, ale to uz je na jinou debatu. Nevim jestli se ten motor do nove Fabie vyrabi u nas, ale myslim ze je to furt prevrtana OHV 1.3 z Fava. Tudiz pochybuju, ze by se vyrabel nekde jinde. -
« Re: Motor 1,0
Mal som kedysi "facelift" Skody 1000 - Skodu 100 a na to auto nedam dopustit, bolo to fakt vyborne auto. A ked som ho porovnal s Feliciou co mala najazdene tolko isto km (ale o 20r menej), nevidel som najmensi rozdiel, tak isto hlucny motor, makka karoseria a nepresne riadenie. Ak z toho vychadzam aka bola nova Skoda 100, tak to muselo byt na svoju dobu vynikajuce auto.