Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  18:37

« to vici

Tvoja roba je vyjímka potvrzující pravidlo, stejně tak, jako ta co znám, která v hodně ostrých zatáčkách spěje k orgasmu...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  18:35

« to mispul

Kdo se v tych štolach zamoce, už se z teho nevymoce! Zamotal jsi se, stane se, ale vymotal jsi se nakonec. Nad tímto jsem přamýšlel už v 8-mi letech, když jsem jezdil na kole a přehazoval svoje čtyřkolečko. Jo holt kroutící moment je důležitý, na to nikdy nezapomeň! A otáčky při daném Mk dávají výkon. Konec konců platí jednoduchá souvztažnost P=(Mk*n)/9549 anebo Mk=P*(n/5252).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  14:28

« Re: 16V a stará plečka

Ještě takovej detail - 95% lidí si nekupuje Fabii - Človeče to by tady jezdily samé Fabie - to si trochu ujel ne? Zamysli se nad tim co tu píšeš.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  14:23

Však o to se tu nikdo nepře, ale o to který motor je lepši. On ten Škodovackej 16V taky neni nijak lacinej. 389t za tuzemské auto se ti nezdá silný kafe? Je to však alespoň srovnatelnej motor, kterej do toho patří. Ta 44kw "předělávka" tam vůbec nemá co dělat. Houbec je platná nižší cena když ten motor to auto "kazí". Toyota přišla s variantou menšího výkonu, ale také podstatně menšího objemu, což je prospěšné. CO JE TO ALE ZA ZHOVADILOST? motor o objemu 1,4 74Kw a vedle toho motor také o objemu 1,4 44Kw. To se ti zdá normální??? to teda promiň, ale to pak nejseš normální ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  13:04

Mnojo no,jenze ten Yarda 1.3 5D stoji 386 000Kc...trochu silny kafe ne?.Tak se nediv,ze si 95% lidi koupi Fabii.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.01  12:35

« cenzura

jeho raba je chlap, nebo mu ty články cenzuruje a napsal to povinně.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  12:02

« Re: to luf

vici, tvoji zenu ti vsichni slepe zavidime :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  10:58

Už sa na to nemôžem pozerať. - já se teda taky na to už dívat nemůžu - co to tady plácáš páté přes deváté a porovnáváš neporovnatelné. Srovnatelný motor se kterým to porovnáváš je u Toyoty 1.3L a ten má toč.m. 124 Nm a výkon 63Kw a díky VVT-i má tento toč.m ve velkém rozsahu otáček. Kde si přišel na 90Nm - jo asi u litru, U takového objemu to je však normální, vzpomeň co vyrobila v litru Škodovka, mělo to myslím 34Kw a hodilo se to tak leda do dětské buginy nebo travní sekačky. Takže při tech chvalospěvech na Škodovacké motory buď objektivní a neporovnavej neporovnatelný. Navíc je Yaris o dost lehčí auto takže kdyby měly teoreticky stejný motory, bude Yaris podstatně živější. Zrychlení na 100 za 10.7s mluví za vše.
    Yaris získal ve světě mnoho významných ocenění, proč to nezískává Fabie? Někdo tady argumentoval prodejem v zahraničí, to může fakt jenom úplnej ignorant, kterej si nevšiml jak je to velkej trh a kolik stojí dolar. S takovýmhle uvažováním by teda asi bylo nejlepší auto Daewoo Matiz.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:20

to ATX: s tim zenskym razenim: asi to tak bude, ale moje roba radi jako drak a podrazuje s meziplynem:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:00

to Diamant- To Clio bylo mysleno tak, ze dostanes lepsi vybavu za stejnou cenu jako Fabie!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  08:44

« Re: to mispul

AUTOKOMPLEXCZ: Odvolávám co jsem napsal. Podíval jsem se do moudré knihy a zjistil jsem, že co jsem napsal platí pro soukolí se stejnýma otáčkama. Takže v tomto případě máš zřejmě pravdu. Sorry. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  08:07

« Re: to mispul

AUTOKOMLEXCZ: Opakuju ti, stejně jako lufovi, že si pleteš obvodovou sílu a točivý moment. Točivý moment je na všech "kolečkách" co jich v autě je stejný (zanedbáme-li ztráty a o to teď nejde). Pro přirovnání: je to stejný princip jako páka - rameno krát hmotnost obou stran páky se musí rovnat, aby došlo k rovnováze. Tzn., že 1-no metrový rameno krát 10kg závaží je stejný jako 10-ti metrový rameno s 1-no kilovým závažím. A v našem případě je síla tohoto závaží (při vektorovém znázornění působící díky gravitaci směrem do středu země) právě obvodová síla a to rameno páky je poloměr konkrétního kola v autě (v převodovce). Takže se změnou poloměru kola v převodovce se mění obvodová síla, ale točivý moment zůstává stejný !!! (až na stráty). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  07:44

Diamant: Já ti tvůj názor (zkušenost) rozhodně nemíním brát ani vyvracet. Jenom, jestli dovolíš, jsem se zmínil o mé zkušenosti kdy opakuju se s tankováním V-power (asi po třetí plné nádrži) zmenšila spotřeba zhruba o 0,5l/100km. Holt každý má jinou zkušenost - I to je možný. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.09.01  07:14

Už sa na to nemôžem pozerať. Prečo nám sem Danula (ten falošný - neverím, že tu niekto má 40 rokov) stále vnucuje toho svojho Yarisa? Čo keď sa mne Yaris nepáči, zato taká žltá krátka Fabia je u mňa šampión č.1. Ako to teraz prevedieš na peniaze a odôvodníš, že Yaris je aj tak výhodnejší? Nie každý si kupuje len to najlacnejšie či najvýkonnejšie pri čo najmenšej kubatúre.

Navyše neviem prečo tak to auto vychvaľuješ. 50 kW je stále 50 kW bez ohľadu na kubatúru. To má vplyv hlavne na max. rýchlosť. Ak má Fabia rovnaké Cx ako Yaris (neviem) tak či je tých 50 kW z 1,0 alebo 1,4 je totálne jedno. Maximálka bude rovnaká. Vyšší točivý moment je už iná vec. Autocomplex to vysvetlil úplne na jednotku. Aspon už nemusím vysvetľlovať, načo je dobrý. Proste keď máte vyšší "točák" ako keby ste mali zaradený o niečo nižší prevodový stupeň. Ja osobne nemám rád motory, ktoré treba vytáčať. Viem o čom hovorím. Mal som možnosť jazdiť s Microu 1,0. Je taktiež menšia a ľahšia ako Fabia, takže by to mala byť "raketa". Keď som sa prvý krát pohýnal, tak mi to asi trikrát zdochlo. Otrasné, taký motor. A to som zvyknutý na vyše tonovú Feliciu Combi 1,3. Zadok sa tomu pri prejazde nerovností pohupoval zo strany na stranu - horšie ako kedysi vo Favorite.

mispul> už som to v nejakej konfere rozoberal. Zhruba 30.000 km som najazdil na N95 a ďalších 30.000 na V-Power 95. Keď zoberiem, že v tých prvých 30.000 bol aj zábeh, tak sa ten V-Power mal prejaviť ďaleko výraznejšie. Lenže mne vyšla výpočtom spotreba, ktorá sa líšila len v stotinách. A to nie je žiadna úspora. Už netankujem V-power! A budem si za svojim názorom stáť, lebo som za tie viac ako 3 roky zapisovania nevynechal ani jedno tankovanie. Kto z vás porovnával spotreby za tak dlhé obdobie?

luf> Neviem, ako by si dopadol Fabia vs Clio (asi dobre), ale ja som ešte v začiatkoch prdaja Fabií narazil s Golfom TDI 81 kW na jednu MPI 50 kW a nestíhal som sa diviť. Boli 2 hodiny v noci, takže sa dalo závodiť. Ja som sa chcel na neho iba pozerať zozadu, nie predbehnúť. Lenže v technických úsekoch mi stále unikol. Ja som už nemohol ísť rýchlejšie, lebo to už začínalo byť nebezpečné. Samozrejme na rovinke to Golf veľmi rýchlo doriešil. Takže VÝKON NIE JE VŠETKO.

P.S.: Nové Clio nie je zase až tak nové. Je to len facelift predošlej karosérie. Nie NOVÉ AUTO. Iste, že dostalo aj nové motory a interiér. Ale je to len facelift.

• « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  20:36

To PeeKaa o prodejnosti skodovek v Anglii:
    Muzu potvrdit z prvni ruky. Skoda Fabia je momentalne nejlepsi volba v kategorii tzv supermini. V poslednich testech porazila i novou Corsu. Fabie se prodavaji velice dobre s jakymkoliv motorem, dokonce i s tou "starou pleckou" 1.4 MPI (50kW je nejslabsi verze na trhu v Anglii) Karty mozna zamicha nova Fiesta, to se brzo uvidi.
    Uvedu dva priklady, ktere jsou mozna k neuvereni.
    Pred par lety (tehdy zacinaly Octavie) jsem projizdel kolem dealershipu Mercedesu. O par mesicu pozdeji jsem tudy zase projizdel a misto tricipe hvezdy se pred budovou skvel emblem Skody. Asi prodej skodovek byl lukrativnejsi nez Mercedes :-)
    Dalsi priklad. Minuly mesic jsem sel na zkusebni jizdu Octavie RS k dealerovi do High Wycombe.
    Zrovna od nej odjizdel starsi pan, hrdy najitel noveho RS-ka. Na protiucet tam nechal Bentley Turbo R!! To znamena, ze to s image skodovky uz asi nebude tak spatne. Ten dealer se mi potom pochlubil, ze jeho rocni obrat dosahuje 5 milionu liber! Lehce si spoctete, kolik asi tech skodovek musi prodat. A to je maly dealership, nic okazaleho, proste mala budova priplacla k benzinove pumpe.
    Mimochodem, to RS-ko byla uplna fantazie. Pokud prace vydrzi (o situaci ve svetove ekonomice urcite vite sve a tady to uz zacina bolet) tak Skodovka, doufam, bude moje dalsi auto. A kdyz ne RS-ko, tak mozna slabsi Octavie a nebo aspon dlouha Fabie. Skodovka ma tady suverenne nejlepsi pomer cena/hodnota.
    Anglicanum dosel humor o Skodovkach, zvlaste kdyz jde z tlusteho do tenkeho. Uz ani nepamatuji, kdy jsem slysel posledni vtip.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.09.01  16:35

« Re: musim sa pridat

fija, vy mate s tym berlingom od zaciatku tolko radosti, asi ako my s alfou :(
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:37

« to mispul

Kroutící moment na kolech není stejný jako na motoru (to by se auto ani nerozjelo!), nýbrž výkon je stejný na kolech jako na motoru, pochopitelně ponížený o ztráty v převodech. Uvedu li názorný příklad, motor: 4000 1/min, 100kW, 150Nm, 3 přev. stupeň 1,2:1, diferenciál 3,5:1, kolo=630Nm, 952,4 1/min, výkon na kole s 20% ztrátami 40kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:31

« to luf

1. Hodnotím to jedno Clio, ve kterém jsem jel.
    2. Dlouhodobým pozorováním jsem přišel na ženskou logiku ohledně převodových stupnů. Je to asi takto: "chci jet pomalu-nízký stupeň, chci jet rychle-vysoký stupeň" Jako u mixéru, žehličky nebo soustruhu - navolím a jedu. No a když se někde zbrzdí, tak platí to, jak chtěla jet před zbržděním, čili pokud chtěla jet rychle, nechá zařazený vysoký stupeň a plynem se dobere k požadované rychlosti, jenom pouze v situacích, když i po dlouhém manévrování s plynem auto nenabírá rychlost, na méně frekventovaném místě zavzpomíná na autoškolu a podřadí...
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:29

« Octavia vs Megane

Sice je to diskusia o Fabii ale pozrel som si cennik Renaultu a Skody. Ked som porovnal Megane Combi 1.6 16v Expression a Octavia 74kW MPI Ambiente tak aby ta Oktavka mala tu vybavu co Megane, stala by o 60k Sk viacej, co je 10%. Nesedel som teda v tom megane nikdy dlhsie ako pol hodinu ale subjektivne sa mi to zdalo podobne. U Clia ale nie, tam by som skor volil Fabiu (alebo Punto) koli velkosti. V Cliu som si pripadal ako v malom aute.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:06

To spektrum co si napisal by som posunul kusok vyssie - dobre ide od 4500 do 6500 a prijatelne od 2500 do 4500. Ale skus presvedcit manzelku, aby podradila aspon na 4ku, ked ma plne ruky prace s tocenim volantom :-) Ale uz som ju naucil podradovat pri predbiehani na 3ku a potom sa iba divi, ako dobre sa predbieha. A ja sa tiez divim, ze necha 3ku zaradenu aj po skonceni obiehania.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…