Škoda Fabia
« Re: Škoda Economy Run 2001
monsoon: "....Sám tvrdíš, že hlavně záleží na lehké noze, tak proč v zápětí nadáváš na auto Yaris...." Na Yarise jsem nevyslal ani jednu jedinou nadávku. Když tak mě přesně řekni v kterém MÉM příspěvku a radši i které slovo a v kterém řádku. Pokud libovolnou nadávku na Yarise v mých přispěvcích nenajdeš, tak bych byl rád, kdyby sis příště nevymýšlel! Spíš jsem narážel na onoho člověka (nechce se mi už hledat, kdo to přesně byl), který se chlubil spotřebou kolem 5-ti litrů u litrového motoru Yarise - což jistě sám uznáš není nic velkolepého (na to, jak podle vás tento moderní motor svými vlastnostmi předbíhá "zastaralé" MPIčko od Škodovky) . A jinak pro tvoji informaci - ty škodovky nebyly žádné speciály, ale obyč. sériové auta a mohl se tam přihlásit se svou škodovkou každý (kategorie Amatér). -
« Re: Škoda Economy Run 2001
to mispul - To jsou sice zajimavé leč o běžném provozu nic nehovořící ektrémy. Sám tvrdíš, že hlavně záleží na lehké noze, tak proč v zápětí nadáváš na auto Yaris. Ty si dokážeš odporovat dokonce v jedné větě. Zajimavá by byla spotřeba toho samého řidiče na té samé trati s Toyotou. Jenže ta tu není. A jelikož tu není tak je tvůj závěr scela ujetej. Já spíš než ty auta obdivuji "mistrovství" těch řidičů. Nemám však další informace zda jsou ty auta uprovována, odlehčována nebo ne. To by jsi také mohl říct "kam se sere Yaris" se spotřebou když ve speciálu byl vytvořen rekord 0,9L/100km. Rozhodně v těchto závodech (i když za plného provozu) nejde o běžné ježdění, ale o extrémní.
« Re: Skoda Economy Run 2001
Za 1 - je to SKODA Economy Run -- tam zadnej Yaris nepojede :-)
Za 2 - myslim ze jejich styl jizdy neni pro normalni jezdeni -- co nejdrive 5 (pokud mozno ob rychlost 1-3-5), do kopce se to co nejvice tyra, co nejlehci noha, z kopce vypnout motor, vypustit brzdovou kapalinu :-) (kdo potrebuje brzdit, nejede ekonomicky), prehustit pneumatiky...
Dekuji nechci, radeji jezdim za 9, obcas prohrabnu, obcas to vytocim za 2/80, 3/120. Nerikam, ze bych nechtel motor s malou spotrebou, ale musel by mi pri tom poskytovat stejnou dynamiku jako muj 2.0i. -
« Re: Jsem zpět..
Já platím 1090,- u Kooperativy povinné a 5900,- havar - vše (i krádež), ale pouze sosedicí státy. Vzhled je věc vkusu, mě zas přijde hnusná Fabie, to už byla hezčí Felicie. Nejvíc se mě líběj Peugeoty, ze Škodovek Octávie. Za nejodpornější auto pak považuji Multiplu. Brrr. Když ce podívám na Multiplu... tak jsou i ty nejpíčovější auta krásný. Vzhledově skutečně vypadá Yaris menší, je to však jenom klam (možná záměr). Uvnitř je stejné pohodlí jako ve Fabii. Tuším, že je dokonce i vyšší než Fabie. Kola od bicykla tam skutečně nemám. Nevím co tam má za kola ten tvůj soused "co parkuje vedle" nebo co tím chceš nanznačit, techničák připouští 14", já je tam mám. Ale i na třináctkách jezdí hodně aut v této třídě. -
« Škoda Economy Run 2001
Právě jsem si přečetl článek v autorevue o závodu Škoda Economy Run 2001. A koukám, že mám ještě co dohánět. Posuďte sami:
"...A výsledky? Kdo neviděl, neuvěří, protože jde opravdu o hodnoty z oblasti snů. Posuďte sami: Absolutní vítěz kategorie benzínových motorů, posádka ing. M. Knížek – M. Knížek dosáhla s vozidlem Felicia 1.3 50 kW z r. 1999 spotřeby necelých 2,9 litru/100 km při průměrné rychlosti přes 55 km/h........Ale k dalším výsledkům. Podobně fantastické jsou i výsledky dieslových motorů: Vítězná posádka manželů Hykešových dokázala ujet 100 km s Octavií TDI 66 kW s pouhými něco přes 2,6 litru nafty (!) a jejich vítězství bylo již třetí v řadě za sebou. Nejlepší Fabii s benzínovým motorem stačilo na 100 km 3,5 litru paliva (manželé Pačesovi), s dieselem 2,7 litru nafty (posádka J. Novotný – J. Čermák). Zajímavý je také výsledek posádky M. Ondráček – J. Vodička s Octavií 1.8 Turbo: 3,9 litru benzínu na 100 km při průměru přes 56 km/h!
......."
Jenom pro informaci se jednalo o 330km-ovou trať jetou v plném provozu cestama 1. třídy. Je vidět, že i s benzínovýma "plečkama" MPI (a to nehovořím o motoru Felicie 1.3 !!!!!!!!) se dá jet za levno a informace kohosi o spotřebě "geniálního" motoru litrového Yarise (kolem 5l/100km)se zdá v tomto světle zcestná. ;-) A tak se potvrdilo to co jsem říkal někdy minulý čtvrtek, že v té samé kategorii aut ani tak netáleží na motoru, jako na lehké noze a umění řidiče. ;-) -
« Re: Jsem zpět..
Yaris som si šiel vyskúšať, keď som kupoval auto. Pravdu povediac, vôbec ma neoslovil, aj napriek tomu, že ako bonus ponúkali klímu.
Teraz som rád, že ho nemám :)) Parkujem dnes vedľa jedného dole pred firmou, a poviem vám, to auto vyzerá hrozne - niečo ako polovica z Kindervajca na kolesách od bicykla. Neviem presne (nepamätám sa) aké má rozmery ale pri pohľade naň vyzerá menšie. Motor môže mať dobrý, neviem objektívne posúdiť, ale tvar je pre mňa otrasný - akosi mi k chlapovi nesedia tie krivky, skôr by som to tipol na auto pre ženu. Yaris = ďakujem, neprosím! Inak zaujímalo by ma Monsoon, koľko platíš havarijné poistenie? Ja to mám za 6900 Sk (všetky riziká, celá Európa okrem Ruska). -
« Re: Jsem zpět..
Víš co? už raději mlč... ty už si tady naplácal spoustu bludů... postupně jsem s toho usoudil, že jsi s Yarisem vůbec nikdy ani nejel a soudíš leda podle obrázků. Naposledy jsi ho předražil asi o 35tisíc a nyní si tomu dal úplnou "korunu".
Prostor v Yarisoj je v této kategorii aut největší a je s Fabii plně srovnatelný. Dokonce je v něm paradoxně v zadu víc placu než v Octavii. O jízdních vlastnostech Yarisu nevíš zhola nic tak tady opět neplácej bludy a nějaká pitomá přirovnání. Hovoř raději o tom v čem máš osobní zkušenost. Já vím... já jsem ten blbeček co nemá ani třetinu tvejich moudrostí, ale alespoň tu nekecám o něčem o čem nemám ani šajn. Za jízdní vlastnosti Yarise by se nemuselo stydět auto střední třídy. Každý kdo Yarise vlastní a jezdil i střední třídou, to potvrdí. Já jsem dříve jezdil Galantem, Escortem a jinejma, takže vím o čem mluvím. Ty víš zřejmě prd... jinak by jsi tu neplácal takové totální hlouposti.
Škodovka se prodává, protože to je v čechách tradice, kupovat škodovky a je zde averze na japonce. Není to jediné, ale hodně to ovlivní. Zákazníka ovlivňuje mnoho faktorů. Mimo jiné si myslím, že se zde prodá i hodně jinejch aut. Když se podívám z okna na parkoviště. Tak jsou tam mezi desítkama aut dvě Fabie. Takřka rok tam nepřibyla žádná (jedna je známého, který na ni už dávno nadává). Jinak je tam spousta různejch jinejch aut. Takže s těma tvejma soudama bych byl opatrnější. Prostě kážeš stále jen bludy a bludy a neověřené nesmysly. -
« Jsem zpět..
uff,
po menší pracovní zaneprázdněnosti jsem zpět.
> to monsoon - tahle debata nebyla od začátku o tom, kdo má lepší motor ale o tom, proč si lidi kupujou tu "plečku" fabii a né yaris - pokud by sis přečetl i moje příspěvky, všiml by sis, že jsem nikdy nepochyboval o kvalitách motoru Yarise. Jen se mi zdá, že za něj chce poněkud moc... Cenově srovnatelnej je litrovej motor, a i o něm jsem už řek svý.
Jó a někdo se tady zmínil i o tom, na co jsem zapoměl... Prostor a jízdní dojem. Srovnávat Yarise a Fabku je jako srovnávat normální kočárek s kočárkem pro panennky.
O jízdních dojmech se tady už rozpovídávalo víc lidí, ale dá se to shrnout jednou větou. Máš dojem že řídíš o třídu větší auto...
Netvrdím, že je Yaris nebo dokonce Toyota špatná. Tvrdím jen, že škodovka nabídla za rozumnou cenu rozumný auto. A proto se tak prodává.
PeeKaa -
« Re: MS402 <- MP3
Koupil jsem MP3 Discman a ta kazeta byla v baleni, problem byl v tom, ze byla brzdena a plastova ozubena kolecka uvnitr delala v tichu pomerne hluk. Tak jsem ji "vyvrhnul" a je klid jen si musim pohlidat aby hrala 1 stopa (jde tam strcit dvema zpusoby). Tady je rada od MARCa (www.autohifi.cz)prepinani vstupu pomoci AM/FM(neni treba mit zasunutou kazetu, ale musi se pajet :o) ..staci na tuneru zjistit kdyz prepnes na AM na kterem vyvodu tuneru se objevi napajeci napeti podle schematu se to da urcit jednoduse..ten vyvod odsajes osavackou a zalepis aby spoj nevedl potom uz jen staci na vystup L a R z tuneru napojit pres kondiky Mp3 a je to :)...
Hodne stesti ROOOM -
« Re: MS402
Na to je jednoduchá rada - prodává se linkovej vstup přes audikazetu výrobce Hama, stojí to 280,- Kč. Sám to používám pro MP3 diskmana, je to bezva.
Do autoradia zaseuneš konvertor a autoradio si "myslí", že přehrává kazetu.
Na internetu se to také nabízí, ale asi za 700,-
V obchodě je to levnější a fakt je to dobrý.
« MS402
Nemate nekdo obrazek, popis ci knowhow, jak dostat do tohoto radia vstup? chtel jsem novy radio ale nechce se mi ho zbavovat protoze tyhle seriovy moc nikdo nechce tak se udajne ani moc nekradou... Tak si chci koupit MiniDisc/CD nebo CD-MP3 a hodit to na vstup toho radia... slo by to?????? DIK