Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Jsem zpět..
Je pravda, že když si přečtete libovolný časopisy o automobilismu (já většinou AutoBild), tak při představování novinek je rozvor náprav velmi často dáván do velmi úzké spojitosti s prostornosti interiéru. To se nedaá nic dělat a asi na tom něco bude. ;-) -
GRRRR...
Nebudu už nikoho urážet - toby se to tu zvrhlo...
Ale okopíruju ti tvůj příspěvek - 4251 - tvá věta:
"Prostor v Yarisoj je v této kategorii aut největší a je s Fabii plně srovnatelný"
TAK CO TO TADY PROBOHA TVRDÍŠ.
A naposledy - ad rozvor náprav: (tvá věta)
"Jestli si myslíš, že pohodlí cestujích dělá rozvor náprav tak jsi fakt úplnej *"
Prosím - vysvětlete mu někdo, jakej vliv má rozvor náprav na pohodlí cestujících. Ať mu to nemusí vysvětlovat *. Děkuji
PeeKaa -
« Re: Asi si koupim Škodovku....
To Saab> Dík - konečně dobré přirovnání - N5110. Víš proč se v tenhle mobil tak dlouho vyráběl? Protože BYL TAK DOBREJ, ŽE HO VŠCIHNI KUPOVALI. A to zvlášť pro ženský.
Hrozně se směju, když vidím ty zoufalý ženský s nadupanejma mobilama (s 97 funkcema) u kterech si neuměj ani změnit vyzvánění. SAMOZŘEJMĚ, ŽE EXISTUJOU výjimky, ale pro velkou část národa to byl dostatečnej mobil.
Jeho výhody
- dlouhá výdrž a jednoduchý ovládání
z něj dělaj favorita i teď. Kdyby byl duální, neváhal bych a koupil bych ho manželce. Ideální investice.
Možná mu chybí vibrační vyzvánění, WAP, profily atd. ale KDO TO VYUŽIJE. Prosím vás - možná máte chuť napsat - já já já, ale uvědomte si, že vy nejste normální - jste "odborníci" co se dostanou i na internet. ovládání mobilu je pro vás snadný - ale co obyčejný lidi? A podobný je to i s autama. Je sice super, že tohle auto je má o 3% lepší výkon v těhlech otáčkách, ale kolik lidí to využije? Ten kdo víc jezdí si koupí LEPŠÍ AUTO. S výkonem 70kW a víc...
To Saab> K těm crash testům. Určitě víš, jak se testujou crash testy. Pak i možná víš, jaký je procento nehod s podobným scénářem. Daleko víc je nehod "face to face". A pokud si pamatuješ z fyzika alespoň něco málo, pak je ti určitě jasný, jak by to dopadlo, kdyby se srazil Yaris s Fabii.
(malá nápověda - kdopak je těžší? :-))
Jsem proradník - zařek jsem se, že už mu neodpovím, ale přesto mi to nedá, sledovat jeho bezmocnost. (44 a 50) Monsoone - víš proč? To je jednoduchý - marketingová politka. Tobě to bude připadat jako lumpárna (a to je), ale je to běžný. Nebo si snad myslíž, že se od sebe většina procesorů liší?
:-))
To samý je u televizí, elektroniky atd. - stejný šasi a vnitřek (u jednoho výrobku záměrně zrušená funkce XYZ (jednoduchým zapájením) a cena o 5T míň).
Setkáváme se s tím všude, tak proč se tomu divit u aut??
To - Mig - ano, v zásadě platí - co je těžší - je bezpečnější. Samozřejmě je to ovlivňěný desítkama různejch faktorů - (deformační zóny, materiály, konstrukce..), al FYZIKU NEOŠÁLÍŠ...
PeeKaa -
Pitomec seš leda ty a ignorovat takového troubu jako si ty mě bude také potěšením. Někdo tady snad tvrdil, že jsou ty rozměry jiný - Octavie je "papírově" rozměrnější a přesto je v ní v zadu menší prostor asi vůbec nechápeš co je to dobře konstrukčně obestavěný prostor - takže nápodobně PITOMČE. O zavazadlovém prostoru tady nebylo nejmenší zmínky, ale to nemá cenu se bavit s někým kdo něco vytrhává z kontextu. Než mě začneš urážet tak si nejdřív přečti co jsem napsal a nebudeš potom za troubu. Jestli si myslíš, že pohodlí cestujích dělá rozvor náprav tak jsi fakt úplnej *. (ostatní prominou já s těma urážkama nezačal) -
to mig: V Euro NCAP se zkouší čelní náraz konstantní rychlostí (něco kolem 60km/h) proti pevné zdi. To znamená auto s 800kg má menší kinetickou energii (1/2*m*v2) než 1100kg-ová Fábka. Když tyhle dvě auta do sebe ve stejné rychlosti vrazí, tak budu určitě radši sedět ve Fábce. Těch pár procent v LABORATORNÍM testu Euro NCAP tě určitě nezachrání. V tomto LABORATORNÍM testu jsou ty auta skoro stejný (****), ale v praxi ti Yarise tento náraz zdemoluje daleko víc. Toť můj názor. ;-) -
to tomcat - To já bych v tej Volze sedět nechtěl ani omylem, nechápeš co jsou to třeba deformační zóny - kde je má Volha - co je to bezpečnost interieru a tak dál a spousta dalších věcí, které dělají moderní auto moderním a bezpečnějším. Podivej se do historie automob. průmyslu (perfektní pořad o tom jde v současné době na Spectru) Jak velké to byly vozy a při jak malejch rychlostech se v tom zabíjeli lidi. Nebylo nic vzácného, že víčko odkládací schránky cestujícím amputovalo nohy a podobně. Já bych teda raději seděl v tom Yarisu. Tvoje názory jsou dost zastaralé. (možná by tě ve Volze zachránil erbeg:))))) -
Je to trošku zpátky (příspěvek 4251), ale přesto se ozvu.
Ad. 1)"Prostor v Y. je v této kategorii největší!"
Tak to každej asi mluvíme o jiným Yarisovi, případně myslíš jinou kategorii.
Zavazadlový prostor>
fabie - 248 l
yaris - 208 l
Délka>
škoda - 3960
Yaris - 3610
Rozvor>
škoda - 2462
Yaris - 2370
Vnitřní rozměry
Výška nad zadními sedadly
škoda - 930
Yaris - 910
Podélní prostor vpředu
škoda - 1100
Yaris - 1030
šířka (vpředu/vzadu)
škoda - 1390 / 1390
Yaris - 1370 / 1400
To je jen výpis těch nejdůležitějších údajů.
Na zbytek se podívej sám.
(omlouvám se všem, ale padnou zde poněkud ostřejší slova, určená však pouze osobě pod nickem Monsoon)
Ty pitomče, když už něco tvrdíš, ověř si aspoň jestli to je pravda. Přímo na tomhle serveru máš k dispozici rozměry.
Tím jsem s tebou skončil a veškeré tvé příspěvky budu ignorovat. O tom kdo tady rozhazuje bludy se mohou přesvědčit všichni.
Kolika pitomcům tady ještě budeme muset přepisovat volně dostupné údaje? Tenhle blbec mě stál 20 minut času...
Ad cena - koukal jsem na netu na několik prezentací Toyoty
Pokud jsem uvedl špatné ceny, pak se omlouvám všem příznivcům této značky, ale maj holt prodejce 50 let za opicema.
Např.
[odkaz]
Yaris za 308 nemá airbag u spolujezdce, okna v el, centrál, posilovač...
TAK CO VY NA TO?
pEEkAA
-
to mig: Když by se srazila Volha s Yarisem, raděi bych seděl v tý Volze, i když určitě nemá žádnou hvězdičku :o))))))
to monsoon: s tím, že si Škodovka mohla odpustit šachy 44/50 kw naprosto souhlasím. Když se rozhodli dávat tam tenhle motor, měli vybrat jednu variantu a nedělat fóry.
to Saab: Všiml jsem si jak hvězdiček, tak hodnot a vím co znamenají. Na druhý straně v reálných podmínkách často platí čím těžší, tím lepší. A proto si myslím, že rozměry a hmotnost Fabie vyváží v praxi těch pár procent navíc, když celkově to oběma vyšlo na ****. -
TOMCAT > Pises ze u teba je bezpecnejsie co je vacsie a tazsie. Tak asi najbezpecnejsia bude Volga :o). To bol zart, neber to osobne. Vsetci sa tu pozerate len a len na bezpecnost pri naraze. Co tak aktivna bezpecnost? Podla mna prave lahsie auto byva lepsie ovladatelne, rychlejsie meni smer a ma mensiu bocnu zotrvacnost. A k aktivnej bezpecnosti okrem brzd a podvozku prispieva najme motor. Nie je jedno, ci obehnes niekoho za 10,12 alebo 15 sekund. A hovorit tu o pruznosti Skoda motorov je zbytocne, pretoze pruznost moze byt u nej na trojke/stvorke/patke lepsia, ale ked aj na mensom zivsom motore podradis, tak ju trhnes bezproblemov. Na skodovke uz nepodradis, pretoze straca vykon uz pri nizkych otackach. Moja skusenost> isiel som na Felde 1.6, predbiehal som ako som zvyknuty z Corolly. Rovnaky vykon maju, ibaze v inych otackach (a samorejme ma 1.6 vyssi krutiaci moment). Takze predbieham na trojke a pred 5000 otackami prestal motor zrychlovat, tak som musel rychlo supnut stvorku. Potom sice zase tahal v nizkych otackach,ale to preradenie tam bolo. S modernym motorom (alebo aj s 15 rokov starym japonskym:o) by som to tocil do 6.000-6.500 a bez problemov by som to obehol a urcite to v tych vysokych otackach je zivsie ako ta 1.6. Porovnaval som to schvalne s 1.6, pretoze 1.3 ma podobny priebeh vykonu/krut.momentu, akurat ma o 7 koni menej. Moje prve auto bolo Uno 1.3D. Mal vykon 45 koni, ale nebol velky problem "urobit" feldu 1.3 na krizovatke (iba do nejakych 80 km/h, pretoze tam koncila trojka a potom to uz moc nezrychlovalo), pretoze to auticko vazilo 800kg. Poslednu vetu berte s rezervou, viem ze keby sa clovek na felde snazil, tak nebol tym Unom obehnutelny, berte to len ako smutny priklad, pretoze Felda sa s 1.3 44kW jazdnymi vlastnostami blizila dost k tomu Unu. -
Ty hvězdičky, to je jenom zprůměrovaný, ale jasnej vítěz je Yaris. Jenže ty si napsal, že je míň bezpečný - takže o těchto emocích já jsem psal. Prostě něco nevidíš, protože to ani vidět nechceš. Samozřejmě, že jinak si každej kupuje auto který se mu především líbí (a nejenm vzhledem). O tom se tady nikdo nepře. Jde o to, že když si koupíš Škodovku protože u tebe vzbuzuje ty kladný emoce, tak je to naprosto v pořádku, je to tvoje volba a tvoje prachy, ale pořát tam budeš mít ten starej motor. Kdyby byla Škodovka "fér" (na urovni) tak by ti za ty tvoje peníze dala lepší motor. Nejenže jsem však u Škodovky nezaznamenal nějakou pozitivní snahu, ale naopak dost "sprostý" market. šachy. Proč mě tady teda někdo neodpoví proč je zde motor 44Kw a 50Kw když je to jeden a ten samej motor. To nemá s emocema nic společného, to je prostě švindl jak vzbudit zdání většího sortinentu, jenom to musíš vidět. Emoce lidem nasazujou tlustý tmavý brejle. -
Saab 02.10.01 08:46
to tomcat: Lumir má pravdu, Yaris je bezpečnější. Možná sis toho na EuroNCAP nevšiml, možná jsi to záměrně neviděl, ale když se koukneš na ty výsledky detailněji, tak zjistíš, že každé auto je ohodnoceno body a procenty ochrany a výsledky jsou tyto:
Skoda Fabia 1.4 Classic: Test Scores: Front 12(75%), Side 14(78%), Overall 26(76%), Pedestrian 12(33%)
Toyota Yaris 1.0 Terra: Test Scores: Front 13(81%), Side 16(89%), Overall 29(85%), Pedestrian 13(36%)
Ještě zdůrazním, že vyšší číslo = bezpečnější auto -
to Lumír: Nevím, jakej crash test Yaris vyhrál, nebo nevyhrál, fakt je, že v euroNCAP mají oba čtyři hvězdičky. V případě, že mají dvě auta obdobné výsledky v crash testu, považuju za bezpečnější to těžší a větší. A to je Fabia (delší o cca 30 cm, pohotovostní hmotnost větší o cca 300 kg). Jeslti jsou tohle překroucený fakta, ať si každej posoudí sám. Co se týče dalších věcí - netvrdím, že jsem odborník na auta, já s nima jenom jezdím. A s těma emocema jsi mimo ty - samozřejmě, že emoce hrajou při výběru auta strašně velkou roli. Srovnatelnejch aut je na trhu v každý kategorii hodně a lidi si kupujou ty, co se jim líběj. Neboli ty, co u nich vzbuzujou kladný emoce. -
« Re: mig
To já dobře vím, ale to není omluva. Myslíš, že kdyby na tom trhu bylo to samé auto s moderním motorem a za stejnou cenu, že by se neprodávalo... prodávalo. Jenže není takže kupující musí vzít zavděk tím co je nebo sáhnout hloubějc do kapsy. Je to přesně o tom o čem sem už dávno psal. Škodovka zneužívá výhodného postavení na trhu a tak proč by se namáhala. Vlastně je to přesně jak jsi napsal. Ten zákon trhu je kapánek nerovnej, Škodovce tu nadržuje dokonce i legislativa. -
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!