Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:24

« Re: Re:

Samé *. Pokud Vám auto nebrzdí, je to víceméně pneumatikama. Já tam teď obuju 215/40R16(asi CSC) a jsem si jist, že i s ABS zastavím na suchu o poznání dřív, než nějaký sériový pekač o stejné hmotnosti bez něho.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:06

« Re: Re:

Hodne zalezi na nastaveni ABS! Totiz nejvetsi brzdy ucinek nastava tesne pretim nez se kolo zastavi! Toho dosahnou vsechny auta stejne, jenze v momente, kdy auto bez ABS se dostane pres tuto hranici, kola se zastavi a auto se tzv. klouze! Zatimco auto s ABS se pres tento moment defakto nedostane, protoze v momente kdy se kolo zastavi, spina ABS. To pak kolo znovu pusti a vzapeti ho zase zastavi-tim ziskava dalsi maximalni brzdny ucinek a toto se opakuje nekolikrat za sekundu!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:01

« Re:

ace2, tak to neni pravda, videl jsem testy stejnych aut s ABS a bez ABS a jedine kde auto bez ABS zastavilo rychleji bylo kameni nebo snih, protoze to pusobilo jako klin!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:54

« Re:

to ace2: Zajímalo by mně, jestli to někdy někdo zkoušel se dvěma identickými auty s a bez ABS. Když opravdu fest zabrzdím na suchu, ABS dvakrát chrupne a auto stojí a nevěřím, že by se to bez ABS mohlo nějak moc lišit. Ale nevím, nemám ABS vypínací(to asi nikdo), takže jsou to jenom dohady....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:47

« Re: probliknutí palubky

Stavalo sa mi to na Skode 100, ale tam som to neriesil, auto bolo starsie ako ja. Niekde bude spatny kontakt alebo uzemnenie, ak to nerobi moc casto, tak sa na to vykasli. Servis by ti rozobral celu palubku a nemozes si byt isty, ze ti ju posklada tak, ako treba.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:44

« Bez nadpisu

No to každej řidič :-) Na suchu nebo na mokru se kola zablokujou a tedy se auto zastavi rychleji nez kdyz se kola protaceji. A muzu vam rict, ze ten rozdil na suchu je vážně velký. Si takhle šlapněte až na zem a jen "ttttttttt" a stále jedete :-) ale zase se da vyhnout bez problemu prekazce. Vyhoda je ze ABS auto neroztoci kdyz je kazde kolo na jinem povrchu. Je to jiny a chce si na to zvyknout. Ale bzdi to samozrejme hur, to je bez debat. Fyzika je fyzika
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:35

« Re: Jsem zpět..

lufe - asi tě zklamu, ale já nezaplatil ani korunu :-)

A proč v ní není ABS a 4 airbagy? Protože by to zvedlo cenu a je to v podstatě zbytečný. 2 Airbagy stačej. Jezdím max ve 2. a na ty mý rychlosti a jízdní styl to bez ABS zvládnu.

BTW někde jsem četl, že na suchým povrchu dokáže dobrej řidič zabrzdit rychlejc než ABS...
    (teda - né že bych byl dobrej řidič :-)

Nevíte co je na tom pravdy?

PeeKaa
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:26

« probliknutí palubky

Mám dotázek.

Zdá se mi, že když mám zapnutý světla, tak mi občas problikne palubka. Jakoby na desetinku sekundy zhasne a zase rosvítí.

Nestalo se vám to někomu?

Je taky možný, že se mi to zdá, protože když jedu večer z práce tak mám do očí vypálenej obraz z monitoru... A kolikrát jsem rád že vidím na cestu.

Mám si dojít očnímu nebo zajet do servisu? :-))

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:22

« Re: Airbag

No jde to hrozně rychle....

Ve chvíli, kdy cejtíš, že to naráží a hází tě to dopředu je před tebou najednou zeď. Než se vzpamatuješ je po tom. Airbagy se vyfouknou jen zčásti. Nevím co je v tom za náplň, ale smrdí to hrozně "chemicky".

Jo - eště něco - bylo to cca při 65-70.

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:22

« diskusia

No, je vidno ze tato diskusia k nicomu nepovedie, pretoze kazdy aj tak ma tu "svoju" pravdu. Je zbytocne porovnavat tieto dve auta, pretoze su natolko rozdielne, ze clovek co chce Fabiu by si nikdy nekupil Yaris a naopak. Mozno ze zhodne su len podobnou cenou a tym ze su to auta v rovnakej triede. Ja koncim akukolvek argumentaciu, majte sa.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  15:40

« Re: Airbag

Já jsem jednou zkoušel boční airbag. Funguje to skvěle, byl jsem jako v peřince. Jenom kabina byla plná čmoudu z toho, jak vybouch. Jinak jsem jeho aktivaci nejdřív ani nezaregistroval, v malý chvilce se toho stalo nějak moc.....
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  15:33

« Motor 44 kW

Včera jsem se svezl ve Fabii 44 kW, abych na vlastní kůži otestoval ten strašlivý 1,4 MPI motor. Výsledek: Jede to docela v pohodě. Co se týče zrychlení, není to žádná raketa, ale v dané třídě není s nejslabším motorem asi nikdo žádný sprinter. Chovalo se to i docela tiše, hluk se mi zdál nižší, než u mnohých 16V motorů. Celkový dojem: jednoznačně kladný, poměr cena/výkon vynikající.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  15:29

« Re: Jsem zpět..

fija - to bol iba priklad ako dobre je dane auto konstukcne vyriesene. V skutocnosti je Yaris vo vnutornom priestore iba o 2 cm mensi!
    diamant -Na strankach ENCAP su aj vysledky zranenia spolujazdca pri pouziti airbagu, neajko moc slavne to nedopadlo. BTW ked je Fabia tak super bezpecna, preco nie su standartom 4 airbagy a ABS?
    peekaa - mam z teba pocit, ze si vsetky svoje tazko zarobene peniaze dal za Fabiu, tak teraz musis za kazdu cenu presviedcat najma seba, ze si urobil dobre. "Usetril" si 50tis na motore, mas fakt pocit, ze si usetril?
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  15:06

« Airbag

Kdo že vyzkoušel Airbag ? To mě docela zajímá ? jaký to je ? co se děje a tak ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  13:26

« Re: Asi si koupim Škodovku....

ruprecht> ale N5110 je "dobrá" jen pro někoho.

Pro moji manželku je SUPER, ale pro mě je to historie. Mě by tam chyběly desítky věcí, který ale manželka nevyužije...

A s Fabií je to stejný - z tvýho pohledu je to historie (motorově), ale spoustě lidí stačí. A to díky (alespoň jednomu z několika) argumentům.
    (o nich jsem se tady už zmiňoval -servis - počet, cena...)

Ale pokud někömu vadí bejt součástí masy "škodovkářů" - pak není problém si koupit cokoliv jinýho. Uznávám, že v cenové kategorii (+-20T) lze najít dost zajímavých vozů..a ať žije korea :-))

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  12:24

« Re: omluva

Jo vyber je tu dost velkej, Corsa - Punto - Swift - Yaris - 206ka - pak i nejaky starsi typy z nizsi stredni tridy (Astra + korejci). Vsichni nabizeji za cenu kolem 260tis zaklad. Kazde ma svoje vyhody i nevyhody oproti Skode. No az si budu kupovat novy auto, pro mne je skodovka davno se svym marketingem ze hry :-) jenze halda lidi, (bohuzel pro ne) takhle neuvazuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  12:09

peeka: U Nokie 5110 bych tomu veril, sam ji mam. Jenze analogie se Skodovkou je trosku jina. Proc se nevyrabej dal S1xx, on se z nich dela uz jen ten motor a ne proto ze by byl DOBREJ! Nokie totiz mela vlastnosti ktere analogicky tento motor nema (vydrz-spotreba, spolehlivost?, ...)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  12:06

Mispule, az budes sedet v tezsi fabii a trefis strom, zed, tatru s piskem nebo jinou pevnou prekazku, tak se ta kineticka energie projevi tak, ze vsechno co se na tebe bude hroutit bude vazit xkrat vic a bude se to mackat a mackat ... Navic tebou uvedeny priklad je platny pouze pro 100% celni naraz, v NCAP to testuji v malem uhlu, takze v realu by to bylo vsechno uplne jinak. Cili to mas prast jak uhod. Vzdy zalezi na stesti a ne na tom jestli mas o par kilo vic. Stejne je zajimave, jak skodovaci chteji vzdy ze vseho vytezit, aby dokazali ze jejich auto je ve vsem lepsi, i kdyz objektivni vysledky (NCAP) tvrdi neco jineho.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  11:33

« Punto

S tím Puntem to máš asi pravdu, mě se taky zdá lepší, jenže jenom při pomyšlení na jméno výrobce se osypu. Brrr, nikdy! Žádné auto od Fiatu bych si koupit nemoh, mám z nich "noční můry" po OTŘESNÝCH zkušenostech s Tipem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  11:09

« Re: omluva

monsoon: Tak teď už tomu vážně nerozumím! Na začátku této diskuze o Yarisu versus Fábii tady někdo argumentoval tím, že za stejný prachy je Yaris o mnoho lepří. Na jiným fóru byly divoká diskuze o tom, že nové Punto má větší výbavu, lepší motor a je levnější než Fábka (po detailním prostudování www.fiat.cz jsem to nakonec musel uznat). Dále "antifábisti" (to není urážka, pouze označení skupiny diskutujících!!!!!) tvrdí, že je nová Corsa je oproti Fábce super a levnější! To už máš dost slušný výběr, když nepočítám "Matizy" apod.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…