Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  10:33

« Re: Neosvětlený auta...

...taky svitim hned co nastartuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  10:15

« Neosvětlený auta...

Jo taky se mi to stalo...

Nevím jestli někdo znáte silnici MB-HK, ale asi u jičína vede silnice mezi takovejma valama. Večer, i když je ještě celkem vidět, tak tam je už šero. No a právě zpoza toho valu z boční cesty mě tam vjela (bez blinkru) neosvětlená 120. Nevím při jaký rychlosti se dělá losí test (60?), ale já si ho zkusil při 80-90. Měl jsem dost stažený půlky, když jsem cejtil, jak se auto na jednou na jedný straně dost "nadlehčilo"... Ale dal jsem kontra a spadlo to na všechny 4. Nejdřív jsem byl z toho vyděšenej, ale pak se to změnilo v agresivitu a musela mě manželka držet, protže jsem měl sto chutí to auto zastavit a řidiči dát do huby.

Já svítím i v létě v při plným slunci. Zjistil jsem, že když svítím jen při zhoršený viditelnosti, tak na to někdy zapomínám. Takhle to člověk má automaticky - sedne do auta, nastartuje a rosvítí světla...

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  10:12

« Re: abs, brzdy a pneu

Jo, urcite to hodne ovlivnuje kvalita pneu a to je i dokazany, ale my jsme se tu bavili o brzdne draze za predpokladu, ze na to obe auta budou stejne! Stejne pneu, stejne brzdy, stejna hmotnost...
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  10:06

« abs, brzdy a pneu

Jo - nevím kdo to tady poznamenal, ale je to svatá pravda.

Nejvíc dělaj pneu - švára děla ve vývoji (u nejmen. automobilky :-) na podvozku a tvrdí, že při dnešní kvalitě brzdnejch systémů brzděj všechny auta zhruba stejně...

Ovlivňujou je hlavně 3 věci:

- pneu (kvalita)

- pneu (šířka)

- hmotnost auta

(samozřejmě i další "drobnosti" jako velikost "brzd" atd, ale tady předpokládm přibližně stejnou velikost a né mamuty jako u porsche)

Většina levnějších aut dopadá húř v testech proto, že na ně daj výrobci 13 nebo 14 šity...

PeeKaa

Co si myslíte vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  09:47

« Re: Airbag

Howard a Octavie je v pr....! To nastve, ja jednou potkal auto v deset vecer neosvetlene na silnici a posledni dobou se mi taky stava, ze potkam auto na dalnici, kteremu nesviti zadni svetla, to fekt parada, jeste kdyz po ty dalnici jede 80km/h, to se clovek docela zapoti! Nekteri ridici jsou fakt blbci! Jeste se te zeptam, komu to dali za vinu? Rekl bych ze tobe, protoze nase zakony jsou na dve veci... Jinak se nedivim, ze se citis blbe, to by asi kazdy!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  09:39

« Re: RE: ABS

Jako osobni priklad muzu uvest srovnani Felicie a Scenica, oboje s ABS, Scenic navic EBD+ brzdovy asistent! U Felicie spinalo ABS hodne brzo, tudiz i na suchu bylo brzo citit chveni pedalu, zatim co ve Scenicu se mi ABS jeste nikdy na suchu neaktivovalo a vzdy jsem stal skoro na miste! A myslim ze i Felda mela 4-kanal!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  09:34

« Re: RE: ABS

ATX, nemas pravdu, videl jsem tento test i s BMW 520(myslim, uz nevim presne je to docela dlouho) a je to presne jak jsem psal! Hodne zalezi na nastaveni ABS, tzn. kdy zapne. Pokud zapne brzo, v tom pripade je brzdna draha vetsi, pokud vydrzi do te doby nez se kolo zastavi, je brzdna draha stejne dlouha, jako kdyz bude brzdit zkuseny(opakuji zkuseny) ridic na suchu bez ABS, za podminky, ze nezablokuje kola, ale bude vyuzivat maximalni brzdny ucinnek brzd! Tento test se drive vetsinou pouzival pri testovani pneu na stejnych autech, na stejnem povrchu a za stejnych povetrnostnich podminek! Jedno auto bylo vzdy vybaveno ABS a druhe nikoli! A temer vzdy u auta s modernim ABS byla draha kratsi nez u auta bez ABS, pravda na suchu byla tato draha temer stejna, ale cim byl povrch kluzci, tim delsi byla draha vozu bez ABS!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  09:27

« Re: to mráček

ATX - Kdesi som cital, ze najvacsieho brzdneho ucinku za dosahuje pri 20% preklze kolies. Takze ked budem mat auto s nastavitelnym ABS, skocim za tebou a nastavis mi ho tak (pripadne urobime dve alternativy: suchu - 20% preklz a mokru - klasika) a samozrejme chiptuning, lebo dalsie auto bude diesel. :-) BTW ako sa daju chipovat motory dCi(120PS) od Renaultu? BTW2: Existuje otvoreny K&N filter aj pre moje Clio?
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  08:50

« RE: ABS

Fuj hrubku tam mám :(
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  08:49

« Re: ABS

ABS se nedá vypnout za jízdy pojistkama :-) Vypnout se ABS urcite dá, stací když se přeruší jeden vodič. Sice potom bude svítít chybová kontrolka ABS, ale to neva. Jo taky bysme nemeli zapomenout na to že existuje nekolik verzi ABS coz je asi ta zasadni vec u brzdne drahy. 1 generace byla asi do roku 91, potom byl BOSCH II, a ted jsou 4 kanalové ABS. Takže my co máme první verzy tak budeme mít z logiky věci delší brzdnou dráhu, než 4 kanál...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  08:16

to howard: Když jsem zkoušel ty airbagy, byl jsem z toho docela dlouho špatnej. Zajímavý je, že šel ven jenom můj boční, oba přední zůstaly v klidu. To druhý auto mi to napálilo zepředu na levou stranu v úhlu asi 45 stupňů.
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  08:10

« ABS

to mracek: Nevzpomeneš si, kde jsi to srovnání viděl? Jinak se bavíme furt dokola a každý může mít tu svoji pravdu.
    to autokomplex: Já jsem viděl, že někdo deaktivoval ABS v Mercedesu (za jízdy se pohrabal v pojistkách :o))))) ) v nějakym filmu - potřeboval se otočit do protisměru hodinama v plný rychlosti. Ve filmu to vypadalo fajn, já bych tam ale to ABS radši nechal. Tak, jak tam je, mi zcela vyhovuje a cítím se s ním dobře. Na suchu skoro jako by tam nebylo a na mokru a sněhu se dá auto aspoň pořád řídit.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 04.10.01  01:30

Bohuzel jsem tuto nedeli vyzkousel oba predni airbagy (bocni nemam), i kdyz naraz sel do praveho predniho kola vicemene z boku. Pritahovace pasu zapracovaly tak, ze jsem se jej (aspon myslim) ani nedotkl, ale popalil mi ruku (coz me prekvapilo). Videl jsem je uz jen vyfukovat - byly hodne rychle. V aute byl dym, ktery si vysvetluju odpalenim pritahovace pasu, ale zadny vyrazny smrad ani bily prasek ci neco podobneho.

Skoda je uz ted pres 200 litru a ze servisu mi tvrdi, ze jsem mel velkou kliku, protoze podvozek i karoserie se ani nepohly (Octavia RS). Zatim nevim, co si o tom mam myslet a jestli to auto jeste budu chtit - uvidim, az to spravi.

Druhe auto bylo na odpis (starsi 323 sedan) a u me to vypada na predni poloosu, pomackany blatnik a jedny dvere - vic nevim, musel jsem do Nemecka a auto nechal v Cesku, takze vse vyrizuje nekdo jiny.

Abych to dokoncil - jel jsem 30-40 km/h a nedal prednost neosvetlenemu autu za sera. To se mi za 10 let jezdeni, a jezdim celkem dost, jeste nestalo a jsem z toho spatny. Proto lidi prosim svitte, sede auto za sera, kdyz jsou za nim jeste stromy, se opravdu da prehlednout - z vlastni zkusenosti :(

• « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  23:13

« to mráček

Nemáš pravdu, bez ABS je brzdná dráha kratší, ale rovná!!! Dokonce jsem slyšel, že poslední typy ABS se dájí upgradovat jakoby "chiptuningem". ÚDajně se dá nastavovat, kdy začne brzdit, jak moc, kdy vypne, na jak dlouho, atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  23:11

« to tomcat

Hodně lidí si nechávají dodělat ABS "vypínací" a věř, je to velký rozdíl! Každopádně na nějakém špatném povrchu s "obyčejným" řidičem je ABS dobrý pomocník i za cenu delší brzdné dráhy.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  21:33

« Re: Re:

Huf> vitaj zpatky :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  21:28

« Re: Jsem zpět..

luf> ale jo, Yaris je mozna konstrukcne lip vyreseny, dyt nerikam, ze neni. Jen si dovoluju tvrdit, ze v Yarisu je min mista (podle tech cisel), nez ve Fabii. I kdyz "jen" o 2 cm. Ale v Octavii tech 22 mm co vzadu pridali pri nastaveni predni sedacky do zadni polohy treba kurefsky poznas ... jeste ze ja mam predni sedacku spis v nejake skoro predni poloze :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:55

Mam 215/60/15 v předu Pirelli P5000 pro odvod vody a v zadu Pirelli P6000 pro trakci. Jenže Cadillac je těžkej jako kráva, takže chvilku brzdí...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:30

tomcat-rikal jsem si totez... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:28

to Huf: To je asi telepatie. Zrovna jsem si říkal, že o Tobě nějak dlouho nebylo slyšet. A hned takový nástup :o))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…