Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

07.10.01  11:27

« Re: Škoda Economy Run 2001

To Luf: prumernou rychlost 120 km/h tezko udelas na silnicich treti tridy vedouci pres vysocinu.... Tudy prave vedla velka cast trasy; 55 km/h je normalni pohodova cestovni rychlost.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  10:58

« Re: akumulátor

Ja si snad dam tu praci a najdu ten test!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  10:54

« Re: akumulátor

ATX, tak jsou asi hloupy, kdyz namerili autum s ABS mensi brzdnou drahu nez vozum bez ABS!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  16:48

« akumulátor

Osobně jsem zažil 2 akumulátory, které jakož to zánovní (cca 1/2 roku staré) skončily. Projevovalo se to stejně, jak tady píšete, čili baterie byla jakoby nedobijitelná, sotva se držela, až umřela úplně. První skončila postupně, nemožností ji dobít a druhá ve stádiu umírání po přejetí kolejí umřela definitivně. Je to vada baterie, kdy je jedna nebo více desek zmetkem a tyto se částečně nebo úplně utrhnou. Dá se to diagnostikovat proměřením vnitřního odporu akumulátoru a v případě pozitivního nálezu, dnešním zalitým akumulátorům není žádné pomoci.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  16:42

« to mracek

Nemáš pravdu, vezmu li v potaz normální, komerční ABS, které je v 90% aut, je brzdná dráha s ABS vždy delší oproti autu bez ABS, i když bude blokovat koly. Jedinná výhoda ABS je zaručená ovladatelnost auta, neovlivněná řidičem.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  13:41

« Re: lidé čtěte.... :-) ad Yaris -> 110

to tomcat - myslím si naprosto totéž - v životě to tak skutečně bývá. . . .
    Ještě tady musím uvést některé věci na pravou míru protože si toho ne každý všimnul. Psal jsem to sice jinde pro AUTOKOMPLEXCZ a protože se mi to nechce znovu psát tak to sem pouze okopčím. > ......Dlouho jsem tu také nebyl, měl jsem hodně programovaní. Nyní už moc nevím kdo je kdo. Krádež logu mě silně namíchla. Jakkoliv mohou být moje názory vyhraněné, podle někoho třeba i ujeté, tak jsou ale moje. Jsou tu zase i někteří co se mnou souhlasí. Můžeme se tu hašteřit, dokonce si i ponadávat. Dozvíš se tu zajímavé věci i úplné pitomosti. To je celkem jedno, ale NIKDO SE ZA MĚ VYDÁVAT NEBUDE. Takovou drzost měli akorát komouši a s těma jsem se nikdy nebavil. Nakonec jsem si řek, že všichni tu nejsou stejný a zůstal jsem. Myslím, že díky mému rejpání do "škodováků" a díky Toyotě každý rychle a bezpečně poznal nový Log. Osobně mě skoro nikdo nevadí byť by to byl sebevětší obdivovatel Škodovky a sebezarytější nepřítel "japonských pekáčů". Jeden člověk mě tu však vadí (naučil jsem se ho už nevnímat). Je to ten "těžkej frajer" co mě tvrdil, že kdybych měl jenom třetinu znalostí s IT co má on, tak že bych se zbláznil radostí. Takovýhle "jed" - to je i na mě dost těžká káva. Nevím sice kde bere tu jistotu, že zrovna ON je ředitel zeměkoule, ale asi to tak bude když to říká zrovna ON. Mě bude v lednu 40 a mám 4 děcka (2.5, 12, 16, 19) dvě holky dva kluky a normálně tu snáším urážky lehkého i těžkého kalibru a sám se také nežinýruju když se namíchnu, ale těžký (dost namyšlený) frajery teda moc rád nemám. Lidi, kteří skutečně něco vědí, bývají spíše skromní. Ale to jsem dost odbočil od aut - takže se nezlob jestli jsem ti v tom udělal menší zmatek a jestli se tu ještě někdy objeví danula tak to nejsem já...... <
    .... Vím o sobě s N A P R O S T O U jistotou, že nejsem buzík. A přesto jezdím Yarisem (a klidně jsem na něj "přesedlal" s Galanta se kterým jsem jezdil 5 let).... což považujte za pádný důkaz, že Yaris není auto pro buziky nebo jen pro baby. Kdo si myslí opak, měl by se zamyslet sám nad sebou a poradit se o sobě s psyhiatrem, protože právě s jeho myšlením nebude asi něco v pořádku.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  13:34

« Re: Škoda Economy Run 2001

Dostal jsem se k diskusi až teď, takže Škoda Economy Run je už trochu off-topic. Ale protože jsem se letošního ročníku zúčastnil, myslím, že k tomu mám co říct. ***

Jde o soutěž sériových, neupravených automobilů, a to se pečlivě v servisu před startem kontroluje. Gumy jsou nahuštěny přesně podle techničáku. Styl jízdy je při soutěži opravdu jiný než při běžné jízdě. Jede se opravdu tak, aby se co nejvíc využil časový limit, žádná akcelerace, co nejrychlejší řazení na co nejvyšší rychlostní stupeň, maximální předvídavost (křižovatky). Jak jsem zjistil, hodně řidičů z kopce opravdu vypíná motor, my jsme to nedělali, protože s Fabií bez posilovače to je trochu jiné než s Feldou. Nemyslím si ale, že bychom při tomto způsobu jízdy nějak brzdili provoz. Nevím, jak ostatní, ale jakmile se za mnou objevilo auto, okamžitě jsem jel ke krajnici, takže mohlo v pohodě předjet. ***

Náš výsledek byl 4,15 l/100 km a přiznám se, že jsme věřili, že se dostaneme pod čtyři litry (Fabia Combi 16V/55 kW). Jenže to by tam nesměla být druhá etapa mezi Vysokým Mýtem a Žďárem nad Sázavou přes Vysočinu :-) Spotřebu jsme na této etapě nedokázali dostat pod 4,7 l. Navíc nám v průběhu první etapy ušlo kolo (dojeli jsme s tlakem 1,6), takže příště to může být jen lepší. ***

V běžném provozu jsou spotřeby účastníků soutěže samozřejmě vyšší, ale nijak extrémně. Ve městě i na dálnici jezdím pod 6 l/100 km, po normálních cestách pod 5. (Předevčírem jsem dosáhl svého nového městského rekordu: 10 km se studeným motorem po Brně za 4,8 l/100 km. Jízdní průměr byl 48 km/h, takže jsem nejen nikoho nebrzdil, ale i předjížděl :-)

• « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  13:02

« Re: Asi budu mít zase problém

To: Mispul. Pokud to nebude ta žárovička v kufru, tak bych nechal změřit nabíjecí proud a případně zkusit poměřit napětí baterky po jízdě a pak po několikadenním odstavení. Jestli vůbec udrží kapacitu. Už jsem taky viděl baterky, co byly blbě naformátované, nebo se prostě nepovedly.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:58

vy mate starosti o tom, kdo je a neni homosexual... :-))) Ten se totiz pozna asi podle auta :-))) kazdy si koupi auto, ktere se mu libi a vyhovuje! Myslis, ze homosexualove nemaji taky Fabie? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:56

mispul-jo a jeste aby jsi si nemyslel, ze to delalo porad, kdyz to bylo poprve, tak byl tak na pul roku klid, a po trech letech to slo poradne dolu! Ta baterak dal pri startu ani ne 9V, coz uz nestacilo k nicemu!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:54

mispul-uz feldu nemam. Ja jsem jezdil denne, tak se to stacilo dobijet, ale kdyz jsem nechal auto dlouho stat, tak jsme pak nenastartoval. Bylo to ale baterkou, ta byla KO! Stalo se mi to poprve hned po roce a prisel jsme na to, ze v servisu baterku nekontrolujou (myslel jsem, ze kontrolujou vse, kdyz uz si ten servis platim) a nebyla v baterce destilka. Tak se tam potom dolila, ale uz to nebylo ono, zkratka uz byla KO a cim dal horsi! Mne to teda stacilo, protoze jezdim denne, ale jinak to bylo na dve veci!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:26

monsoon> Ti hráblo, ne? Já proti homosexuálům nic nemám, ale nemuseli by být tak impertinentní jako Ty ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:24

to ladaH, HUF: Taky považuju Yaris za spíš dámské vozidlo, myslím ale, že to, jestli někdo jezdí Yarisem nebo ne nesouvisí s jeho mužností nebo případnou debilitou. Obecně si spíš myslím, že ti, co chtějí zakrýt svoji chabou mužnost volí větší auta, zejména pak off-roady. Ti, co jsou si jistí, vědí, že ve velikosti, tvaru ani tuhosti AUTA to není.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  10:23

joed: Zkusím ještě oddělat plato od kufru a podívat se, jestli vůbec ta žárovka se zavřením dveří kufru zhasíná (případně nějak neproblikává). V tu neděli jsem přijel ze 150km cesty, takže baterka musela být dobytá dostatečně. V tom servise měřili celkový odebíraný proud: po vypnutí motoru cca 110mA, po nějaké době (asi 20 min) se el. přepne prý do nějakého stand-by režimu a to už nevím kolik bralo, ale prý to bylo v pořádku. (Kvůli tomu volali i do MB). Nejhorší by byl nějaký občasný kraťas závislý na teplotě, vlhkosti a kdoví na čem ještě. To bych se šel rovnou picnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  10:03

Podobný problém měl kámoš u feldy, tam to bylo způsobené tím, že při málo zavřených dveřích mu svítilo osvětlení kufru. Při krátkých a méně častých jízdách dopadal čas o času jako ty. Projdi všechny spotřebiče, které jsou trvale pod napětím (osvětlení, ventilátor chlazení aj.), jestli něco neodebírá proud. Pak to chce jedině kontrolu dobíjecí soustavy, jestli dodává potřebné napětí. Jinak, pokud jezdíš málo a na krátké jízdy(do 10 km) se starty a s osvětlením, nestačí se baterka dobíjet u žádného auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  09:18

mracek: A už se ti to nestává?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  08:31

Stavalo se mi to samy na Felde a nevim cim to bylo!
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.01  08:21

« Asi budu mít zase problém

Lidi, kdo mi poradí? Jednoho dne někdy minulou zimu jsem si na své Fábce všiml, že když jde motor na volnoběh, tak trochu pohasínají přední světla. Nevěnoval jsem tomu nijak zvlaštní pozornost, ale za několik dní jsem přišel k Fábce a měl jsem ÚPLNĚ vyfluslou baterku (neblikala dokonce ani ta LEDka ve dveřích!!!!!!!). Vzhledem k tomu, že jsem byl v záruce, tak mě zadarmo odtáhli do servisu, přes noc nabyli baterku (prý je v pořádku) a zkontrolovali odběr - a na nic zvláštního nepřišli (vzhledem k tomu, že jsem mimo jiné trochu dělám i do akumulátorů, tak by mě děsně zajímalo, jak změřili kapacitu olověného akumulátoru a ještě ho přes noc stihli nabýt - kecalové). Od té doby byl klid a auto svítilo na volnoběh i v otáčkách stejně. Ale včera večer jsem si všiml, že na volnoběh už zase ty světla pohasínají. Auto stálo od neděle v klidu. Podotýkám, že parkuji bez vyjímky v garáži! O tom, že bych nechal svítit světla, nobo zaplý rádio nemůže být ani řeč - rádio se samo vypíná při vysunutí klíče ze zapalování a taky světlo píská jak zběsilý (však to určitě znáte ;-) ). Kufr bývá dovřený - to kontroluju. Takže mě zřejmě čeká v brzké době jedno hezký ráno, kdy přijdu do garáže a už nevyjedu. Nestalo se vám někomu něco podobnýho, případně nevíte čím by to mohlo být? Protože ti odborníci v servisu minule na nic nepřišli tak počítám, že teď přijdou na to samý - a bohužel už si to budu asi platit. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  08:10

A přečet sis fakt odpověď 145??? :-)

Já se na ni koukal a jediny co me z ni zaujalo, je, ze ruprecht nechape :-)

A 164 je taky o ničem - nevybrals dobrý čísla :-)

Víš problém je v tom, že danej příspěvek byl hlavně o jízdních dojmech a řízení auta. A příspěvky kterýs vybral odpovídaj spíš na tu "druhou část". Já osobně nemám nic proti Y a netvrdím, že je JEN pro ženský. Mě nejde o to, že někdo tvrdí, že si v něm připadá jako buzerant. MĚ JDE O TO, CO SE V TOM PŘÍSPĚVKU PÍŠE O JÍZDĚ V AUTĚ....

Howgh

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  08:09

Ja si myslim ze Yaris je pro samicky nebo homosexualy.Tim nechci monsoona urazit
    za to nikdo nemuze.Neco jako Tico nebo Matysek.Tuhle jsem v nem videl krasnyho
    pupouse.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…