Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  22:09

« Re: Škoda Economy Run 2001

greggie: no, bol som pri tom a musim povedat, ze e1ement az tak neprehana...
    proste luf sa potreboval predviest..:) na sancovej predvadzal obmedzovac otacok a tak..:)
    ale zase na 5ku tu kolibu nezvladol, ako sa pred tym chvastal..:)

kazdopadne za to, ze mi dal zasoferovat tak mu to auto aspon trosku pochvalim..:)
    (Clio 1.4 16v). Takze: oproti mojej Fabii 44kW - motor: slabsi spodok, ale podstatne lepsi
    a hlavne dlhsi zatah vo vyssich otackach (to sa dalo cakat); o nieco hlucnejsi (aj napr.oproti 1.4 74kW vo fabii);
    trochu hlucnejsi a menej komfortny podvozok. Zatah motora ale nebol do kopca zly vzhladom na to, ze
    sme boli v aute traja... A potom nejake divne servo (som sa nejak zabudol opytat- luf,mas ty
    tam vobec servo, alebo som nieco nepochopil ?:) Okrem toho tvrdsie pedale, tazsie radenie...
    Cize zjednodusene - Clio = (oproti F.) menej komfortu a viacej sportu.

Nebyt toho, ze som vcera sedel (ako spolujazdec) v kolegovej F. 1.4 74kW Elegance tak by
    som snad aj povedal, ze to Clio je celkom fajn auto..:)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  18:34

to luf: no podla toho co viem od e1ementa alias peklo 120 hore na kolibu je tych priemernych 120 u teba asi dost realnych :))
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.01  16:39

« Sviecky v MPI motoroch

Chcel by som vediet ci treba kontrolovat sviecky priebezneako pri starsich 120. A ak ano po kolkych kilometrochkedze vymenny interval je 60 000 km
    Diki za odpoved Stevo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  16:27

Taky si myslim ze tyhle veci nemaji v tehle motorech cenu. Jedina zajimava uprava 1.4 motoru je podle me pridani turba (od ATX). V te chvili by to bylo kruuuuut :-) Ale ovsem ta cena neco pres 100 tacu, to uz musi byt clovek poradnej nadsenec do veci.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  15:08

Hmm, já bych se k tomu připojil...

ATX se taky o něčem takovým zmiňoval - chip+sací potrubí (doufám že se nepletu), ale určitě to nebylo na 53kW - to se mi zdá moc...

I z tý debaty jeho auditoriu jsem pochopil, že s těmahle nízkoobjemovejma motorama se moc kouzel dělat nedá... (teda za rozumnej peníz)

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  13:12

Mel jsem na Felde 1.6 jejich cip a znát to bylo.
    Jenze to stalo cca 2 500,- bez papiru. Za ty prachy to stalo. Za 12 200,- to podle meho uz
    nestoji. To uz radeji MotorExcel. Vacka, hlava,
    cip za 19 200,-. Efekt bude urcite podstatne vetsi. 65 kW, 127 Nm.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  12:48

Samozřejmě, cena je 12.200,- ;-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  12:47

A propó - když se tady furt omílá ten přiškrcenej 44kW motor. Uvažuje někdo z vás o chiptuningu? Např. u Cimbu autosport? Ze 44kW jsou schopni na počkání za 12.2000,- udělat 53kW (s 0,5 litrovou úsporou paliva). Jenom přeprogramováním paměti + výměnou sacího potrubí. Žádný fyzický zásah do motoru. Trošku si s tou myšlenkou pohrávám, ale chtěl bych znát názory někoho, kdo již toto podstoupil (a případně ujel dostatečné množství km na objektivní zhodnocení vynaložených peněz).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  12:19

smarty - ja jazdim zasadne v noci - ciste svetla, ciste predne okno, vykonny motor a moze sa letiet :-)

BTW netvrdim, ze urobim priemernu rychlost 120 hocikde, ale na trase, ktoru poznam za dobrych podmienok. 100km/h mi nerobi problemy nikdy, ani na neznamych cestach.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  11:56

no ale moc economy top nebylo to je fakt ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  11:52

ja mel pri jizde z Nameste do Brna prumer 118kmh ;) Byl krasnej slunecnej den tak to lakalo trosku auto protahnout a tu trasu znam nazpamet
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  11:28

« Re: Zase 44 vs. 50 kW

to madvad - no az budes se sousedem zase u piva, tak ho nech ode mne pozdravovat a rekni mu, ze to porovnani s rusama neni dost na miste. "Ivani" umeli jen brat a poroucet, kdežto koncern VW Skodovce take neco bezesporu dal a nebylo to malo. Kde by asi dnes byla Skodovka kdyby si dal hrala na svem vlastnim pisecku. Meli se dat do holportu s japoncema, mazna by dnes tyhle problemy s motorama nemeli.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  11:23

« Re: Zase 44 vs. 50 kW

Motor 44kW je přiškrcený - původně byl projektován na cca 60kW. Vše je marketingová a ekonomická politika - btw myslíte, že by někdo kupoval drahý německý motory, kdyby byl k dispozici levnej škodováckej?

(neoficiální zdroj š-a :-)

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  11:20

« hmmm

Asi jsem máslo...

Obvykle dodržím co jsem slíbil, ale tady prostě musím reagovat...

Mám v tom totiž hokej. Nedokážu rozeznat co byl přízpěvek od pravýho monsoona a co od "ukradenýho". Každopádně tento příspěvek mě naštval, ať je od kohokoliv.

Mimochodem - jak je možný si nechat ukrást "nick"? Odhaduju to na dvě možnosti - buď ho někdo nemá hodně rád (a pak ho lituju) a využil svých znalostí a nabořil se dovnitř...

Druhá možnost je stupidní heslo. Což bych od odborníka nečekal. :-) Takže fakt nevím.

Mimochodem - jak poznal komunistu? Je mu 40, takže odhadem 25 let na nikoho nemluvil? Jooo vlastně komunisti se poznaj snadno - jsou to * co kradou a maj to napsaný na čele.

K těžkým frajerovi - přiznám se že to co jsem napsal jsem použil poprvé (a doufám že i naposled) a to jen díky tomu, že mě "někdo druhej" obvinil, že tomu "asi vůbec nerozumím, když takhle kecám". Když jsem pak uvedl argumenty svého názoru, už se neozval.

Inu - debata na úrovni

Netvrdím, že jsem ředitel zeměkoule, ale počítače je obor ve kterým vynikám. :-) (na druhou stranu jsem zas "manuálně levej") A přiznám se - nejvíc mě vaděj osobní útoky bez argumentů.

Jo eště k jedný věci se musím vyjádřit. Nesnáším, když někdo argumentuje věkem. Od dětských let slýchám okolo sebe (není to určeno jen mě) - jak ty tomu můžeš rozumět - je ti jen "xx". Nechci tím říct že starší lidi jsou hloupý, ale snad se mnou budete souhlasit, že argumentovat věkem je poněkdu dětinské. (mimochodem je mi 28)

Mrzí mě, že se to "trochu zvrhlo", ale snad i to patří k inetu. Ode mě je to poslední příspěvek tohoto rázu.

V jednom z minulých příspěvků jsem udal svůj mejl. Nevím jestli mi na něj napsal nepravej danula nebo monsoon, ale opakuji ho znovu. "pkr@email.cz". Pokud má někdo nějaký osobní problém (nebo dotaz), ať ho prosím ventiluje na tuto adresu. Zde už nehodlám reagovat na žádný osobní útok nebo poznámku.

Ještě jednou se omlouvám všem, kteří jsou nuceni číst tento offtopic příspěvek.

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  09:40

« Re: lidé čtěte.... :-) ad Yaris -> 110

Nemam nic proti Fabii, az na jeji marketingovou politiku, nemam Yarise, nemam rad lidi, kteri si zakladaji image na aute, menecenost z nich totiz pak primo vyzaruje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  09:34

Hufe ty musis mit asi hodne velkej komplex, kdyz musis samicky lakat na auto, jeste k tomu na takovou stavebnici ala (dodelej si sam) jako je Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  09:33

Jak si pripadate panove vy ve Fabii s imitaci motoru? Jako kingove ze? Nebo jako muzealni kusy :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.01  09:14

« Zase 44 vs. 50 kW

Podla mojho skromneho nazoru je aj 50 kW motor este stale "priskrteny". Urcite je stavany aspon na 55-58 kW. Ale VW si "strazi", aby mu jeho dcery nepreskocili jeho vlastne produkty. Zaujimave je, ze VW vobec nebrani Skode, aby montovala tie trpaslicie 37 kW motory. Moj sused pri pive stale opakuje, ze mu to pripomina Rusov, ako nam kedysi davno nedovolili montovat motor o objeme 1500 ccm.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.10.01  20:06

« Zase 44 vs. 50 kW

Konečne som si našiel trochu času a prečítal som si už staršie porovnanie 44 a 50 kW Fabie na iDnes. Ak to niekto čítal. Čo si o tom myslíte? Mne sa nechce zdať, že by 50 kW Fabia bola až taká lenivá oproti 44 kW. Jedine ak by testovali ešte tú verziu s iným prevodom. Lebo v súčasnosti majú obe Fabie rovnaké prevody a aj ten stály prevod je rovnaký. Krivky výkonov a točivého momentu hovoria v prospech 50 kW verzie. Tak kde môže byť háčik?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.10.01  20:02

« Re: akumulátor

Mám síce len Felku, ale svetlá mi svietia na voľnobehu stále slabšie, než v otáčkach vyšších. To je normálne. Inak ešte keď som mal Favorita, tak som ho asi týždeň odstrojoval na lakovanie a týždeň skladal. Každý deň mi hralo autorádio a niekoľko dní aj svietilo osvetlenie interiéru. Baterka sa vybila na konci druhého týždňa. Takže rádio a dokonca ani parkovačky batériu za noc nevibijú. Navyše ja mám v aute ešte spústu ďalšej stále zapnutej elektroniky, do práce to mám 4km a ráno obyčajne svietim a vyhrievam sklo + zrkadlá. Z práce občas odskočím niečo vybaviť do mesta a potom domov. Samé krátke trasy. Ja by som problém hľadal skôr v elektronike - mohol by občas ostať nejaký sootrebič v neidentifikovateľnom stave. Asi by som si nainštaloval ampérmeter (vo vetve do poistkovej skrinky - štartér to nebude) a pri opúšťaní vozidla by som ho nejakým tlačidlom na chvíľku aktivoval a skontroloval tak odber.

Aj dobtá baterka sa môže poškodiť. Stačí, ak sa pri prejazde väčšej nerovnosti nejaký olovený úlomok dostane cez separátor a vyskratuje jeden článok. A neverili by ste, aké množstvo úlomnkov je v takej batérii. Bratanec zase kúpil novú baterku a tá sa do týždňa sama vybila aj keď bola odpojená. Navyše mu neuznali reklamáciu. Inak ja by som podozrieval kontrolku dobíjania. Ak je vyhorená alebo má zlý kontakt, tak sa alternátor nenabudí a nedobíja. Nemôže to byť tvoj problém?

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…