Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  19:48

« Re: MM

;)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  17:23

« MM

Také mě to uchvátilo! MM v 1.4 74kW - chiptuning nemožný a po běžném zásahu se rozpadnul kondenzátor v ŘJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  17:15

« Re: detail

peekaa: samozrejme bola rec o slovenskych cenach - a ked si zoberes slovenske ceny Fabii a slov. ceny Clii, tak je to zial dost jednoznacne v prospech Renaultov...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  17:12

« Re: Zase 44 vs. 50 kW

luf: no dobre tak si sa nepredvadzal... :)
    ja tak ako ty rozhodne bezne nejazdim, aj ked, ked som mal este Tipo 2.0 16v/147koni, tak som tiez jazdieval inac nez teraz. :-) Ale clovek starne...

nemyslim, ze by 44kW bola hlucnejsia ako 50kW (poznam obidva)- ale asi bude classic MPI (moj pripad) o kusok hlucnejsi ako comfort MPI (classic (aspon ten moj), totiz nema tlmiacu vypln zo spodku kapoty - planujem dokupit).

Co sa tyka toho posilovaca - nehovorim, ze by niekomu nestacil- porovnaval som to s Fabiou - a oproti nej sa mi zda pri toceni na mieste o dost tuhsi.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.01  17:04

« Kogika

Tak jsem se zase docala pobavil. Přečetl jsem si některé starší vstupy (většinou jen přihlížím). Peekaa ty zde při psaní asi moc logiku nepoužíváš, že? (Napsal jsi "....odhadem 25 let na nikoho nemluvil...") v reakci na vstup, který jsem také četl a logicky mě vyšlo, že tu zřejmě (asi) dříve žili pouze jenom komouši a nikdo jinej. I v některých dalších názorech postrádám logiku. "Komouši" to na čele napsáno nenosili, ale okolí je dobře znalo. Dovol abych tě poučil....Byli organizování doslova na každé "hroudě", v každým zapadákově a v každé fabrice. Všude měli své ústředni malé či velké organizace a jejich členy okoli dobře znalo a byli dost nepřehlédnutelní.
    Do Motor Cafe tohle vůbec nepatří, takže se vám všem omlouvám za nemístnej vstup, ... ale když mě to fakt pobavilo.... s takhle nablblejma názorama se člověk nesetká hnedtak.... to je lepší než jít na "Chaplina"....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.01  15:25

« Re: ?koda Economy Run 2001

sancova na plno je fajn, problem je, ked zakazdnym preletis ten double semafor tesne pred odbockou na stanicu...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  14:14

Element asi uvadi cenu 536 900 v Sk a ne Kc,nicmene i cena 461 900 Kc je k nehorazna.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  14:13

To bola cena na Slovensku v SKK (nech sa Skoda hanbi - priplatis si 70000 a mas auto strednej triedy)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  14:07

« Re: Re:

mig - nebudem to skusat ani nijako dokazovat, ale verim, ze by som sa tam na tych 130 mohol dostat aj so seriovym autom (konkretne mojim Cliom). Ale mozno mam iba velke oci, tak isto ako s tou jazdou na 5-ku hore Kolibou. BTW 90km/h sa tam da ist bezpecne stale (od tunela az po tu blbu pravouhlu krizivatku).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  13:55

« detail

to element> snažím se to pročítat znova a znova, ale zřejmě se tam vloudila chybička...

Fabia Elegance 1,4 74kW nestoji 536 900 (jak na tu cenu proboha přišel?), ale 461 900. Viz - web škodovky. V Comfortu dokonce jen 393 900,-.

Ale i tak uznávám, že s comfortem srovnatelná verze Dynamique je za míň (355 nebo 369).

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  13:52

« Re: Re:

Predpoklada Magneti Marelli, aj ked som to nikdy nevidel...
    >Element> no, neprehanaj, 130 z Koliby na seriovom aute nizsej triedy s motorom 1.4, to je asi len sen. Mozno este tak s komplet sportovym podvozkom. Tu cestu poznam, je tam dost zakrut a kvalita tiez nie je valna.... mozno tak Clio 2.0 sport
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  13:19

« Re:

co je to "vstřikování MM" ?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 09.10.01  13:05

« Bez nadpisu

Tak mám svoje první zkušenosti s Fabií v mých rukách...A nejvíc co mě na tom autě uchvátilo bylo vstřikování MM s velkým - MADE IN ITALY (mimochodem 1,4 74 kW).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  12:39

e1ement - neperehanaj, viacej ako 100 som tadial urcite nesiel. A ked sa to niekomu z vas zdalo vrazedne, tak sorry, nechcel som vas vyplasit. Pri takejto jazde manzelka este kludne spi, sranda zacina az niekde dalej (skoda, ze uz je matuS prec, on si ju uzil, ked som to napalil do zakruty az na hranici moznosti auta, mohol by vam povedat)
    skl - no som z toho dost vyvedeny z miery, ze sa mi nepodarilo dosiahnut to, aby 5-ka hore na Kolibu tahala a este aj zrychlovala, ale 5-ku ako udrziavaciu rychlost som tam mal istu dobu zaradenu. BTW vobec som sa nepredvadzal, keby si so mnou jazdil dlhsie, vedel by si, ze jazdim tymto sposobom stale (ked je teply motor). Ten obmedzovac to nebola nahoda, obcas sa mi to stane, ked chcem prudsie vyrazit, nejako zabudam radit :-) A posilovac mam, staci aj mojej manzelke, aby mohla tocit na mieste; keby sa ale dalo, ja by som ho najradsej nemal a mal strmsi prevod volantu. Inak nejako sa mi nezda, ze by bolo moje auto hlucnejsie oproti tvojej Fabii, ale viezol som sa iba kusok. Mam pocit ze 50kW Fabia je tichsia (tu som mal moznost vyskusat viacej).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  10:44

Jasne ze to nebol priemer, skor maximalka, aj ked na niektoych rovinkach by sa tam dalo dat takych 130...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  10:39

Niekto tu pisal, ze motor je priskrteny z planovanych 60kW. Tak to by som asi tolko neprehanal. 1.4 8 ventilova by tych 60kW dala iba pri urcite dobre vysokej spotrebe. Osem ventilov je osem ventilov a osobne si myslim ze to mohlo byt projektovane tak do tych 55 kW, ked vezmem v uvahu celkovu zastaralost koncepcie motora.
    >Blavaci>kto to isiel s cim na Kolibu 120? Snad nie to Clio 1.4? Dole kopcom by to prichadzalo v uvahu s vrazednym prejazdom vsetkych zakrut pri nulovej premavke, ale hore kopcom? Mozno som zle pochopil a jednalo sa len o chvilkovu najvyssiu rychlost niekde na trase...asi najskor.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  09:39

« Re: Škoda Economy Run 2001

To je právě to.... Když si přidáš zhruba 15 tisíc tak už koupíš například Nissan Tino nebo něco jiného nesrovnatelně lepšího. Jojo je to moc drahéééé
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  09:24

Sakra uz ani pisat neviem... malo byt samozrejme cenovej.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  09:22

Detail je 1.4 74kW elegance fabia stoji 536.900,00 co sme asi uz o kusok v inej kategorii ako Clio za necelych 400... Tym samozrejme nechcem povedat ze fabia nieje dobre auto. Pri tejto zenovek kategorii sa robia vzdy kompromisy :(
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.01  07:51

peekaa: Podívej se na stránku "www.cimbu.cz". Podle prezentace vypadají dost solidně. Máš tam pro každý motor i křivky výkonu a toč. momentu před a po chiptuningu. A navíc si to můžeš na vlastní oči překontrolovat u nich na motorové stolici. To už by mělo být dost prokazatelný. A navíc, když s tím dám dohromady tvrzení některých lidí tady o "umělém potlačení výkonu" tohoto motoru z výroby, tak by to možná mohlo po "odblokaci" tohoto potlačení fungovat. Spíš by mě zajímalo, jestli potom netrpí více převodovka nebo libovolná jiná část motoru.
    cimrman: Do vačky, hlavy atd. bych určitě nešel. To už je fakticky dost zásah do motoru a podle mého subjektivního názoru (upozorňuju, že je vyvracitelný pouze výrobcem z M.B. !!!!!!!!!) to bude mít dost negativní vliv na životnost celého hnacího ústrojí (potažmo spolehlivost). A vzhledem k tomu, že před větším výkonem dávám určitě přednost spolehlivosti a životnosti, tak tahle možnost u mě nepřipadá k úvahu. BTW: Všiml jsem si, že chiptuning tohoto motoru (44kW Fábia) je z těch malooběmových nejdražší. Hmmm. Poměrně zajímavý. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…