Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.10.01  07:16

« Re: Saabovi

Za ty prachy třeba Mégan, Mazda 323 nebo Almera - nevím přesně jejich data a ceny, ale zkus se kouknout, měli by být velmi podobné, obzvláště u Renaultu.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.10.01  07:11

« Re: turbomotory

No vidíš, já považuji za vysokootáčkové až od 7.000 ot., jako třeba Honda S2000 apod. A teď malé srovnání Toyota Corolla T Sport 1.8 VVTL-i má 141kW (bez turba !), max. 225 km/h, a zrychlení za 8.4s. Škoda Octavia RS 1.8T má 132kW, max. 235 km/h, zrychlení 7.9s. Vše jsou data výrobce. Já bych ale stejně zvolil Corollu :-) Corolla bude v prodeji od ledna. Jinak průběhy turbomotorů SAAB máš na [odkaz] - do úvahy ber ty horší grafy - ty jsou před malou úpravou. Zkus najít nějaký graf vysokootáčkového motoru a srovnej to.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.01  00:00

« Re: turbomotory

to Saab: za vysokootáčkový motor obecně považuji motor, který má max. výkon okolo 6 500ot./min, ale opravdu vysokootáčkové motory jsou až agregáty od Hondy nebo od BMW a to v případě M3. Pokud má turbomotor max. toč. moment od 2 do 5t. otáček tak nárůst výkonu je sice strmý, ale rozhodně není tak strmý jako u atmosférického motoru, který má stejný max. toč. moment až v 5t. otáčkách. A pokud jde o bezpečnost a zrychlení tak správný vysokootáčkový motor má i správně odstupňovanou převodovku to znamená do lehka, aby se motor udržoval v patřičných otáčkách kde má již dostatečný výkon. Kdežto přeplňované agregáty mívají většinou odstupňování do těžka, aby mohli lépe využít právě výkon v nižších otáčkách. Nakonec atm. motor reaguje na sešlápnutí plynu rychleji než turbomotor. No a kdybych chtěl vnést do svého příspěvku trochu sarkasmu tak bych obrátil tvoji větu "Možná je to tím, že vysokootáčkové motory ožijí někde u 4.000, zatímco turbomotory už dávno táhnou", na možná je to tím, že vysokoot. atm. motory ožívají v 6t. zatímco turbomotory už dávno slábnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  22:49

OIDIPUS> 195/65R15 jsou otřesné galusky tak na zimu. Děsný profil zaručuje záludné a plavavé jízdní vlastnosti. Navíc šířka styčné plochy bude max. 160-170mm. Hnus. Co na nich vidíš, nechápu. Jsou to malé a úzké kola. 15" liťáky mám na fabii na zimu a nijak zvlášť odvázaný z toho nejsem...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  22:37

A co pak az na to nasadis papuce jako HUF 215/45 R16 :))
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.10.01  21:59

« Re: DILEMA

AUTOCOMPLEX> Nemám nemecký Autobild. Nevieš posunúť niečo viac?

OIDIPUS> Záleží od toho, čo uprednostňuješ. Aj ja mám celkovo lepší dojem z Fabie. Je modernejšia po technickej ak po dizajnovej stránke. Jazdné vlastnosti neviem posúdiť, nakoľko som potrebný počet km nenajazdil, aby som to dokázal objektívne posúdiť. Viem, že motor TDI-PD je vo Fabii hlučnejší než TDI 81 kW v Golfe (to je tak narovnako s Octaviou). Ale na druhej strane je ta Fabia aj napriek výkonovému handicapu omnoho čipernejšia a aj progresívny účinkok posilňovača človeka vie potešiť. Octavia zase reálne ponúka lepší image a aj viac miesta na zadných sedadlách (aj na dĺžku aj na šírku). Ostatná použitá technika je rovnaká. Ja by som aj tak skôr volil tú Fabiu. Hoci ako si písal, Fabie sa predávajú skôr v lacných verziách a tým pádom dosť strácajú kredit.

• « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  18:15

« Sněhulákovi

Xsara Picasso nebo Almera Tino jsou vozy spíš pro rodinu, a tu já ještě nemám. Navíc v Picassu už jsem jel, nelíbí se mi interiér, motory jsou taky nevalné (alespoň v mé cenové kategorii) a Fabia je také o hodně lepší v jízdních vlastnostech.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  17:59

« Saabovi

No to sice jo, ale s o hodně horšími motory a v trochu jiné výbavě. Nebo víš o autě za ty peníze, který bude mít 250 Nm krouťák, bude celý v elekrice a s klimatizací? Já sem našel fakt jen tu Octávii, dokonce jsem se v obou i projel: pro Octavii vyznívá jen vyšší image - ale jen pro to, že Fabii skoro všichni kupují v úplným základu, s galuskama, barevně nepovedeným interiérem a bez elekriky, komplu, klimi atd. V tom nejvyšším provedení s pneu 195/65 je to fakt obrovskej rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  17:35

Za ty prachy bych mozna koukal i po Xsara Picasso nebo Almera Tino. Prece jenom dat za Fabii takovy nekrestansky penize ....
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 15.10.01  16:15

« Problémy

Nemáte někdo bližší info o problémech VW s pohonem 4x4 u Golfu, Audi a Octavie ? Údajně může dojít až k odpadnutí zadní nápravy a slyšel jsem něco o 50.000 autech.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 15.10.01  16:14

Za ty prachy máš na výběr hodně aut nižší střední třídy, já bych zvolil raději tu Octavii, vyšší třída je lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 15.10.01  16:11

« turbomotory

to Karizma: zajímavá úvaha, co považuješ za vysokootáčkový motor ? Turbomotory SAABu mají strmý nárust výkonu až k 5.500 otáčkám a max. točivý moment od 2.000 do 5.000 otáček. Možná je to tím, že vysokootáčkové motory ožijí někde u 4.000, zatímco turbomotory už dávno táhnou. A to že nejsou tak rozšířeny je tím, že udělat kvalitní a spolehlivý turbomotor není jednoduché jak si myslíš. Navíc je to přínos pro bezpečnost, protože v nenadálé situaci kdy potřebuješ zrychlit máš k dispozici téměř v jakýchkoliv otáčkách velký točák bez nutnosti podřazení a ztráty cených vteřin.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 15.10.01  13:58

« Bez nadpisu

Bez komentáře!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  13:38

Za takovy prcek jako Fabie, bych nedal ani polovinu tech tvejch 550ti tis. Octavia je jasny vitez. Je to ubohost Skody, ze ty auta stojej skoro stejne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  13:33

« to diamant

Německý Auto, motor-sport.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  13:15

Ja jazdím na Fabii Combi 1.9 TDI PD Comfort (15t km) a som s tým autom úplne spokojný. Tak je asi jasné čo by som vybral ja.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  13:03

« DILEMA

Položil jsem tento přízpěvek v konferenci Octavia, pokládám ho i zde: Mám 550 tisíc na nové auto. Vybírám mezi Fabií Combi 1.9 TDI PD Elegance a Octavií Active 1.9 TDI 66kW. Octavia budí sice dojem většího a dražšího auta, ale Fabie je zase konstrukčně a bezpečnostně vyspělejší, navíc s lepším motorem. Co byste si vybrali vy? U mě zatím o chlup vítězí Fabia.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  11:38

« Re: zajímavé VW motory 1.0

Huf>Přiznám se zde, že mě daleko více oslovují vysokootáčkové atmosférické motory než ty s přeplňováním a k tomuto závěru mě vedly tyto závěry: a)u turba slabší nárůst výkonu v oblasti vyšších otáček b)s tím souvisí také nevýrazná výkonová špička. Vím, že turbomotory obecně mají vyšší výkon v nižších otáčkách, ale v praxi mi tato výhoda přijde podstatnější snad jen v lepší pružnosti v nižší rychlosti při jízdě na vyšší převod. stupeň a naopak v nejnižších otáčkách mají velmi sporadické chování. Můj pocit je takový, že atmosférické motory mají mnohem přirozenější výkonovou křivku než přeplňované, kde se do 2t otáček obvykle nic neděje, poté přichází obrovský nárůst výkonu a ve vysokých otáčkách mi zase schází poněkud citelnější nárůst výkonu. c)nemůžu se ubránit dojmu, že dohánět výkon pomocí přeplňování je jakási berlička, která svědčí o tom, že výrobce není schopen vyrobit pořádný atmosférický motor viz. 1.8 20V/92kW, který byl naprosto nepovedený a tak, aby z něho udělali konkurenceschopný agregát tak VW byl nucen do něho aplikovat turbodmychadlo. Z toho vyplývá, že i z hodně podprůměrné atmosférické jednotky lze udělat dobrý motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  07:21

« Re: Chiptunning 1,4

vubec nic o tom nevim a delam se jenom dulezitej!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.10.01  18:55

« Re: zajímavé VW motory 1.0

Nezabúdajte, že Mr. Murphy, ktorý sa nezvykne mýliť, povedal, že 80% výsledkov = 20% nákladov. Platí to aj naopak. Ale hlavne PLATÍ TO!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…