Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.10.01  19:30

« Golf vs. Fabia

S Golfom som nabehol 60 kkm a musím povedat, že aj keď je o triedu vyššie, tak pri šoférovaní to ani nepocítite. Vovnútri je miesta viac vo Fabii(Golf je 05/99, tak možno teraz je to už lepšie, neviem) a jazdné vlastnosti sú lepšie u Fabie. Jediné, čo je lepšie u Golfu je kufor. Ale za tú cenu? A to ešte nepočítam mnohú prvky výbavy, ktoré u Golfu musíte platiť extra (za ten palubný počítač by som u VW vraždil!!!!)
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.01  18:27

« Tak už fakt naposled

Těď bych se chtěl ještě zeptat Autokomplexe: Octavia TDI 66 kW nemá vzadu kotouče, no nad tím by se před čipem snad daly zavřít oči, ale co po čipu? To by pak asi chtělo ještě je dozadu domontovat, ne? To by bylo nejmíň dalších 15 táců + čip taky nejmíň 15 - to je dohromady 30. A to už by byl fakt lepší ten 1.8T.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.01  18:10

« Dovětek ješte ruprechtovi

Kdybych měl těch 700 tisíc na Golfa se stejným motorem a výbavou, tak už radši koupím BMW 3xx na leasing, tam už by aspoň ten třídní rozdíl stál za to(mezi Golfem a BMW oproti Fabii a Golfu).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  18:06

« Re: Dovysvětlení

Kup Koktavku a neres to!.Pokud chces auto v nafte a s velkym kufrem do 550KCC,tak jedine Octavie.V primem srovnani s konkurenci obstoji jedine koncernove Toledo,jinak zadna jina znacka nema tak velky kufr(obvykle 350l)ani tak dobry diesel.Pokud ale chces benzin a na objemu zavazadloveho prostoru ti tak nezalezi dalo by se neco najit.Stastnou ruku...Bude to Octavie ne? :o)).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  18:01

« Dovysvětlení k dovysvětlení

Předešlé dovysvětlení je věcně správně jen ta slova o Fabii a Golfu tam nepatří. To byl jiný přízpěvek určený ruprechtovi.
    Chlapi, sory, že v tom dělám bordel, ale jsem už z těch RE: nějak zmatenej. Navíc mám trochu popito, a tak už vám dám dneska pokoj!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  17:54

« Dovysvětlení

Můj přízpěvek č. 4534 o Golfu a Fabii je reakcí na Monsoonův 4527.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  17:46

« Ruprechtovi o Fabii a Golfu

Fakt je, že to modrý podsvícení v Golfu je pěkný a potahy jsou taky kvalitnější, ale jinak je to Octávka bez kufru. Jestli víš opravdu o takovém rozdílu Golfu a Fabie, ať už v rozměrech, jízdním komfortu nebo v použité technice, tak nám to zděl. Jinak je zařazení do tříd pouze imaginární.
    Vždyť Golf není o nic větší než Octávka - ani rozvorem, ani šířkou a kolik je místa v Octávce víme všichni. To, že si u Golfa můžu přikoupit stmívací zpětný zrcátko, loketní opěrku je pro mě bezpředmětné.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  17:30

« Re: Sněhulákovi

No tak mě, proboha, nějaký z těch suprových aut napověz a nenapínej mě! Ale vem to až od motorizace vyšší než 1.8 a nezapomeň na klimu, počítač, elektriku, litý kola a použitelnej kufr.
    Zvědavostí celý hořím!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  16:56

« Re: to oidipus

chtel jsem jen uvest takovou poznamku a skodovacke zaslepenosti. predem chci rict ze si nemyslim ze jsou skodovy spatne auto ale :-) jen si vspomente jak se az do posledni chvile ve vsech mediich vychvalovala felicie jake to neni absolutne nejlepsi auto (ne ze by byla spatna ale nejlepsi neni) , ale okamzite po uvedeni fabie na trh se v testech propadla na posledni misto a samozrejme nejlepsi je fabie , je lepsi nez cokoliv jineho , je lepsi nez oktavka je lepsi nez nez golf , no nedej boze aby nebyla nejlepsi ve sve tride , je proste nejlepsi. V tom pripade nechapu proc kdyz je tak best tak proc se tak dobre neproda v zahranici. (pro ilustraci napriklad milion fiatu punto za rok a neco -samozrejme celkove) .
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  15:55

Monsoon: Nevim cim by byla Oktavia oproti Fabii zastarala, mozna se jen vyrabi dele. Podvozek ma dobrej a pozink ma taky. No a TDicka od VW, at uz jsou v kteremkoliv aute jsou spicka. Nevim jestli by jsi za podobne prachy poridil stejne vykonne HDi od PSA nebo DTi od Opla. Na druhou stranu za 550tis clovek muze koupit benzina kterekoliv jine znacky, levneji nez slavne TDi, bude to zrat v realu o neco malo vic a nebude si clovek po nastartovani pripadat jak ve traktoru. Jenze to by musel byt asi japonec. Co treba Almera :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  15:49

« Re: to oidipus

No srovnavat Fabii s Golfem chce uz hooodne skodovacke zaslepenosti. Vzdyt ta auta jsou uplne odlisne tridy. Mozna tak Oktavku srovnavat s Golfem, jsou taky na stejnym podvozku, akorat oktavka ma vetsi kufr.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  15:11

VW
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  15:11

tak REKNI!!!!! v TDI ve WV kvalite... na nejaky benzinovy chudacky je 550litru skoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  15:09

« Re: Potahy na sedadla

Ja mel presne ten samej problem. Svetly interier. Po mesici byly sedacky jako prase. Tak jsem si nechal udelat tmave sede potahy na zakazku (bocni airbagy atd..)

No rekl jsem si ze si to natahnu sam (a to jsem ani nevedel ze to natahnuti "odbornikem" stoji tolik)... ALE JE TO HOKNA UPLNE SILENA... tolik sprostych slov jsem dlouho nerekl :-) pocitej tak 4-5 hodinek. A je to improvizovane - tzn. uchytil jsem to kde se dalo. Ale je to tam a libi se to :-) Preju hodne zabavy
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  15:08

Kdybych si měl vybrat jedno s těch dvou tak jednoznačně Fabie (Octavie je velká jen na pohled - jinak má pak už jen velkej kufr) a je to krám, fabie je modernější, má celopozink a našlo by se toho ještě hodně v čem je lepší než Octavka. Ovšem to je pouze úvaha. Kdybych měl dát ve skutečnosti 550tisíc za Fabii tak bych musel bejt dokonalej idiot a navíc idiot na hlavu padlej. Člověče!!!! rozhlédni se!!!! jaký suprový auta se za ty prachy jiný daj pořídit.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.01  14:36

« Potahy na sedadla

Zdravim, mam v umysle si bachnut potahy na sedadla. Tie svetlo zlte v Comforte sa dost spinia a je mi ich luto. Nasiel som fajn potahy, aj farebne aj materialovo. Len som sa dopocul ze sa maju dat natiahnut k "odbornikovi" a ze to stoji cca 1500,- SKK. Kedze potahy su za cca 2000,- SKK tak sa zda cena za ich natiahnutie neprimerana. Mate v tom niekto skusenosti? Alebo mozete poradit potahy / ich natiahnutie niekde v okoli BA? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  14:24

« to oidipus

Nech na hlavě s tím zátahem od 1500 1/min. V praxi je ten průběh u Fábie TDI 100PS a Octávie TDI 90PS skoro stejný. Vem si obě auta a projeď je. Ten efekt zátahu v nižších otáčkách dělá až motor TDI 130PS s chipem.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  13:13

« Re: turbomotory

Karizma> Jo, má to hlavu a patu. Nesouhlasím zcela, ale beru to. Tatova 20VT má KN filtr, tak možná proto se mi zátah nahoře jeví dobrý.

Mně nezajímají otáčky, ale zátah. Pokud auto táhne od 1.500 jako prase (kompresor v XKR) jsem spokojený.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.01  13:05

« Pakety

Nevíte někdo co je doopravdy obsahem paketu Plus III pro Fabii Combi Comfort? Těch několik odpovědí na oficiální stránce Škody-auto je celkem v rozporu. A tudíž to na tom jejich tiskovým asi neví.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  12:47

« Re: DILEMA

O tom, že bych čipnul TDI 66 jsem taky uvažoval, ale potíž je, že tento motor je starý - nemá ani VTG a tudíž je sice dostatečný krouťák po čipu okolo 265 Nm, ale až asi od 2000 otáček, zatímco od 1500 po 1850 ot. je pod 100 Nm. Opačně u VTG a ještě líp u PD je krouťák kolem 200 Nm(před čipem) k dispozici už od 1500 ot. Výsledkem je mnohem menší turboefekt - který je v praxi dost znát. V tom, že je Fabie předražená s tebou souhlasím, a taky bych ji raději koupil nejmíň o 50 tis. levněji. Ale např. Golf ve stejné výbavě s motorem PD stojí kolem 750.000 a přitom rozdíl v prostoru není prakticky žádný a jízdně je Fabia lepší. Tady jde fakt už jenom o tu Image!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…