Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Sněhulákovi
Ty si asi opravdu mimo. Jak si muzes koupit auto pro holky /*/ za takovy penize. Tenhle tyden jsem si objednal VW Passat 1,9 TDI 97 kW, Highline Variant/kombi/ kůže, climatronic atd. atd./ servisni intervaly 50 000km. Cena bez DPH 640 000,- a neříkej že je ta malinka Fabie bezpečnější a rychlejší. -
« Jsem stejného názoru
Malá věž do 15t, která slušně hraje je podstatně lepší řešení než drahá, která je v podstat stejná jenom "ověšená" různejma "blbinkama". S autama je to naprosto stejný. Budoucnost je v malých autech, který maj dobrý podvozky a svejma parametrama dohání střední třídu. Začíná jich být čím dál víc. U nás se do tohoto "trendu" zapojila Fábie. Ale zapomeňte na 44Kw motor. To je další nemožnej extrém. Jel jsem na Invex služební Feldou (44Kw) a to je lehčí než Fabka. - Hrůza, vůbec to nejde za plynem. Nedovedu si představit jak tenhle motor tahá plně zatíženou Fabii a sem rád, že nemám vlastní zkušenost. -
« fabie za 550t
Ještě k tématu...
Fabie za 550t mi nepřipadá nějak extrémní - někomu malý autíčko prostě stačí a chce ho mít dobře vybavený. V praze bych si to netrouf (zmizelo by mi do tejdne), ale ne menším městě to musí bejt bez problémů.
Ad. příklad s elektronikou - já si radši koupím malou věž za 15t, která sice nenabízí to co její větší bráškové za stejnej peníz (měnič, doubledeck, sobwoofer..), ale je malá (= skladná) a mnohem líp vybavená. Tím samozřejmě nechci říct, že je to nejlepší, ale mě to tak vyhovuje.
PeeKaa -
-
« Fabie vs. Octavie
Auto do 550t je koukám zajímavý téma. Je mi jasný, že OIDIPUS je v jádru zarytej škodovkář
(nazdar brácho :-)), takže sebelepší argumenty a návrhy jinejch značek jdou do...
Pokud jde o volbu fabie vs octavie, rozhodoval bych se podle toho, jestli jde o auto pro rodinu nebo pro mladýho kluka, kterej si chce spíš "zazávodit". Pro Oct. mluví větší kufr a lepší "image", fabie je menší (obzvláště na některých místech v praze je to výhoda k nezaplacení) a má lepší podvozek.
Abych pravdu řekl, sám nevím do čeho bych šel. Srdce mě táhne ke škodovce, rozum by možná bral hondu... Ne že by škodovka byla horší, ale v mém okolí se s podezřelou razancí ztrácejí oktávky.
A koupit si pěkný auto, jen aby nějakej * měl nový náhradní díly - děkuji nechci.
Ještě mě tak napadlo (neberte to úplně vážně) - výhoda nafty oproti benzínu je v tom, že nafta "sama nehoří". Takže i při vážnější nehodě se nemusíte bát, že to vybuchne.
Já vím, že i u benzíňáků to moc nehrozí, protože tam je zařízení, co odpojí přívod paliva, ale tohle mě tak napadlo, když jsem nedávno zahlíd v TV nějakej seriál o policajtech. Viděl jsem asi 10 minut a za tu dobu tam vybuchlo asi 5 aut. Člověk pak má vsugerováno - náraz auta = krásnej a efektní výbuch.
Mimochodem ty poldové jezděj v bmw a mercedesech!
PeeKaa -
« Re: Hufova Fábka
Huf - aj ten tvoj TDI ma to skoro sekundove opozdenie po stralceny plynoveho pedalu kym to naberie tlak a otacky? Lebo na klasickom TDI ma prave to vytacalo ze ked som stlacil plyn tak az po chvili nabehli otacky. Na rozdiel od benzinu kde ich mas skoro okamzite. Asi preto jazdia zavody s dieslom iba tahace. -
« Re: Sněhulákovi
to huf - nejsem evidentně ten typ co sy myslíš - jenom nejsem extrémista v žádném směru. A Fabie za 550tisíc je sakra extrém. (připadá ti palubní počítač za 10tisíc normální?) Podle mě jsou lidi co tohle kupujou velmi extrémní, protože když přijdou do jiného obchodu (třeba s elektronikou) tak už se tak extrémě nechovaj. -
Saab 19.10.01 06:59
« Re: Alternativa od Saaba
to Huf: nevím který motor přesně máš a jak ho máš chipnutý, ale pokud máš u 4.000ot. 250Nm, tak je to lepší než Octavia 1.9TDI 81kW s úpravou na 97kW a 307Nm - ta má totiž po chipu při 4.000ot. cca 230Nm a taktéž zde od 2.500 ot. dochází k prudkému poklesu. -
« Hufova Fábka
Huf- prosím tě Hufe a jak ta tvoje Fábka jezdí? Jestli se nemýlým tak jsi před časem uvedl, že změříš časy (akcelerace, pružnost atp.) a zveřejníš je tady. Je to už dost dloho a stále nic. Stále jenom čteme jak je skvělá (no taky za ty peníze aby ne). Tak si vem stopky a běž to naměřit (ale poctivě!!!). Časy vyseknuté od boku u počítače nikoho nezajímají. -
« Re: Alternativa od Saaba
Saab> Já mám točáku habaděj. Tipuju, že u 4.000 mám ještě tak 250NM. Nechci slepě chválit diesely, ale jede fakt dobře. Kdyby se dělala Fabia 1.8 20V turbo, tak bych ji čipl na 132kW a bylo by. Takhle ale nemám na výběr. Silnější Fabia se nedělá. 2.0 to natřu na pohodu. -
"-- skrytý --" 18.10.01 22:44
« Re: P 307 2.0 HDi
stale to je lepsie, ako 12l v meste pri benzine (zacpa na zacpu) a za 10l pri 140-160kmh na dialnici ;) a rozdiel o 0.3l oproti TDI od VW? koho to zaujima, vsak ano. je to tak o * ako tie vsetky reci, kto spravi aku spotrebu a koho auto zerie menej. -
« Názor wolfa
Wolfe, skvělý je když si koupíš Alfu 147 za 550 tis. s 1.6, máš plyn prošláplej až do karoserie, motor na 7000 ot. hučí jak blázen a kolem tebe prosviští každej Blbec s Fabií PD a neví už jak by tu nohu na plynu ještě odlehčil a stihnul vidět jak se potíš za vrzající palubkou.
Teď ale vážně: Radši si koupím Fabii s perfektním motorem než vyšší třídu s motorem průměrným. To že si koupíš větší a atraktivnější kastli vidí všichni kolem, ale s tím motorem pak jezdíš ty sám. Prostě až budu mít víc peněz, koupím si auto vyšší třídy s adekvátním pohonem. Je mi teprve 24, takže času mám na to snad ještě dost.