Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: rejp
Jo určitě Trabant kombi a ted jsem si vzal třičtvrtě milionu a koupil si Passata. Seš normální? S tou přepážkou má Eagle pravdu v tom je ten vtip taky, ale já počítám cenu, kterou opravdu za vůz zaplatím. Mimochodem je mi 24 a tchyni nevozim, neb žádnou nemám.Nebudeme ale srovnávat auta o 2 třídy rozdílnější. Ve Fabii jedeš 160 km/h a už neslyšíš vlastního slova. V passatu jedeš uplně pohodově. No a když to ve Fabii do někoho napereš /nebo on do tebe/, tak z tebe nic v tom malým autě nezbyde, to snad chápe každej. A už vidim jak mě bere s Fabií - přemejšlejte trochu. Jo a mimochodem mám ještě půl roku starou OCtavii Combi 1.9 TDI Elegance 81KW. Nedá se to s Passatem srovnat /i když oproti Fabii super/. Já vim o čem mluvím, už jsem s ní taky párkrát jel. -
« Monsoonovi k palubním počítačům
No do té Škodovky ho aspoň montujou, ale např. taková Honda Civic ho nemá vůbec a u Peugeotu 307 je doplatek za počítač sice jen 6000,- Kč, zato ho však neumí dát ani do palubky a navíc jestli jste ho viděli, tak font, kterým jsou údaje zobrazovány velmi připomíná počítače Atari z let dávno minulých. Ne, že by to snad byla vada pro kterou se tyto auta nedají koupit, ale přinejmenším svědčí o pokrokovosti těchto výrobců. -
« Re: Sněhulákovi
To, ze Huf vozi v kufru akorat tak tenisovou raketu vubec nezastira. Urcite si nekupoval Fabku proto, aby vozil celou rodinu i s tchyni. Myslim, ze nejde srovnavat tyto auta, protoze slouzi uplne k jinemu ucelu. Cena tveho Passata je s dani neco pres 780 tis. Kc a urcite jsi zapomel rici, ze proto aby jsi statu zaplatil mene kacek, tak jsi si musel nechat nainstalovat prepazku. Jo a s tvymi 97 kW by te Hufova Fabka nechala daleko vzadu... -
« starej
A už je tady další - "starej"...
Je to odborník na automobily, (předpokládám, že má titul strojního inženýra a pracoval 6 let v BMW a poslední dobou se živí jako nezávislý odborník pro Porsche) takže nám může říct jakej je Fabie hroznej šmejd. Je totiž pod jeho úroveň - jezdí Passatem (kdyby chudák věděl kolik dílů maj tyhle "šmejdy" stejnejch...)
Nepochopil, že Huf spíš než na dovolenou ve čtyřech pojede do brna na tuning sraz...
Co se týče výkonu, ani bych se nedivil, kdyby pasata strčil do kapsy...
Je sice fakt že v sérii má pasat o 22kW víc (96 vs 74kW), ovšem o kolik je to po tuningu?
(co ty na to hufe)
Samozřejmě je i nutné uvážit hmotnost - tam má výhodu fabia - minimálně metrák.
Srovnání ceny bez dph a hufovy celkový ceny není zrovna košér.. Taky by se tady mohl objevit někdo, kdo bude tvrdit, že takovej šunt jako je vw pasat (a za takovu cenu) si může koupit jen ..... (dosaďte sami). že by si radši koupil základní model BMW (765t). To je "auto" - a ne nějakej * od vw :-))
PeeKaa
-
« malá auta
Proč se lidi zajímaj o malý auta? To je lehký. Aspoň jednou parkoval ve větším městě, apk určitě ví proč :-)
Když si vzpomenu, jak jsem kdysi parkoval s kombíkem, tak mi ještě vstávaj vlasy hrůzou na hlavě.
Fabie není špatná, ale jsou chvíle, kdy toužím po SMARTU...
PeeKaa -
« tak panové uklidněte se.
To, že jsem s Hufa vytáh kolik je mu let, ještě není důvod z něho dělat tatínkova mazánka. Mám 25 letého dobrého kamaráda který je milionář a od rodiču nedostal ani vindru (a také nekrade - ziskal prachy vlastní prací a jeho manželky (dokonce nemají ani auto) - že je to divné..., vůbec ne, jenom si to někteří lidi neuměj představit). Věk mě zajímal z jiného důvodu. Když mě bylo 24, také jsem uvažoval úplně jinak. Bohužl jsem tenkrát měl plat 1400,- a 1000 stály jedny "džíny" a bylo tehdy nemyslitelné je nemít. Věk není žádná zásluha a "pitomci" se mohou nacházet v každém věku. Rozdíl je jenom v tom, že v každém věku má člověk různé priority a také později po různých "životakotrmelcích" jinak uvažuje. Nelíbí se mi, že z něho děláte "naivního mlaďase", který utrácí tatínkovi peníze - třeba to tak není. -
« Re: Hufova Fábka
Asi si to nepochopil mladej, snažil jsem se ti vysvětlit, že ja jsem si koupil Passata za stejny peníz jako ty a je to nebe a dudy. Fabii bych koupil akorát mojí mámě. Chápu, že si ten šmejd koupí někdo za 300 000 ale za 670 000 to si vážně blázen. Nikde jsem nepsal, že je TDI motor od Škodovky. Jo a máš v tý Fabce kůži, climatronic, 6 airbagů atd. asi těžko. Jo a když s ní budeš chtít jet na dovolenou třeba ve čtyřech - tak kam dáš věci? A ani nemůžeš říct, že to máš jako sporťák, vždyť ten výkon je směšnej. Si asi naštvanej, že sis jí koupil a teď nás tady všechny oblbuješ jak je to super kára a že strčíš všechny do kapsy. Je mi tě líto ty tuningovej experte. -
« Re: Jsem stejného názoru
Saab - nemas celkom pravdu, keby boli peniaze, tak sa kupuju male auta do mesta a dochadzanie do roboty a velke auta na cesty s celou rodinou. Vsimni si, ze malych aut sa preda (na zapade) tolko, ako vsetkych ostatnych. Podla mna je to v europe najsilnejsi segment. Ale tiez nesuhlasim, ze im patri buducnost - stredna trieda urcite nevymizne, skorej zmizne nizsia stredna, ta sa pretransformuje na tie MPV (Scenic, Civic 5D, Almera Tino, P307 atd.) -
Kodl> To, co jsi popsal se nazývá tuning. Za 700.000 neexstuje auto, které bych nemusel hodně upravit, aby jezdilo jak já potřebuju (hlavně podvozek, kola a motor). Audi S3 je nejlevnější sériovka, kterou bych nemusel předělat, abych se za ni nestyděl a bych se v ní nebál jezdit. -
Saab 19.10.01 10:44
« Re: Jsem stejného názoru
to monsoon: pochybuji že budoucnost patří malým autů, natož aby se vyrovnali autům střední třídy. Zatím je trend spíše větších aut, v oblibě jsou teď malé MPV z nižší střední jako Corolla Verso, Almera Tino, Renault Scénic atd. Kdyby u nás nebyli tak nízký platy, tak by malých aut bylo mnohem míň. Já jezdím Corollou a Saabem 9000 a vždy když přesednu ze Saaba do Toyoty, tak je ten rozdíl dvou tříd hodně poznat. -
Jo a ještě pro Hufa nekupuju si auto za 700 000 na to, abych ho přivez domu přečipoval ho, koupil novy kola a jinak se v něm nimral/musel bych bejt vul/. Koupim ho přeci už vybaveny jak potřebuju. Mimojiné se tim poruší záruka. Takže když ti ten motor vyplivne /jako že to je u Škodovek docela častý/ tak ti novej nedaj. Můžeš si jít a za 300 000 koupit novej. Tak kluci neblbněte s těma Škodovkama. Jo a nehádejte se s tim klukem, jak zastává Saaby. Lepší auta se hledají těžko. Jak to někdo může srovnávat s jakoukoliv Škodovkou - nechápu. Saab jeden z nejpokrokovějších výrobců aut. Když dávaly do auta airbagy tak jsme tady měli všichni embéčka, tak sklidněte s těma Fabiema hormon a vraťte se na zam. -
« Re: Sněhulákovi
To Huf Passata posoudit neumím, ale lepší auto než Fabii (a také dobře vybavené) si představit umím. S těma doplňkama jsem nemyslel autolektroniku (zde je rozsáhlý výběr od levných po superdrahý - "hi tech" v elektronice je také drahá záležitost a jsou lidé kteří to kupujou) to je něco jiného. Já měl na mysli například ten palubní počítač kterej mě škodováckej dealer nabízel za 10t. to je prostě hnusně předraženej doplněk. (za suprovou studentskou kalkulačku jsem dal 700korun). A co ten palubní počítač dělá 3x za sekundu provede jednoduchej propočet dat z řídící jednotky - směšně lacinej čip. Někteří výrobci to montujou do aut už jako samozřejmost bez změny ceny. Škodovka to před rokem (nevím cenu dnes) nabízela za doplatek 10t. Když si naporoučíš do auta takové podobné doplňky, tak máš drahé auto jehož "skutečná" cena však vzrostla jen málo. Pouze to (jak to tu už někdo řek) bude lákat zloděje. Holt musíš být skutečný nadšenec Škodovky když dáš za Fabku 670t. Můžeš prozradit svůj věk (jestli to není tajný).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!