Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  15:03

« Re: Karizma a motory

Oidipe, Oidipe, než něco napíšeš tak nejprve přemýšlej. 1)Ty se tady oháníš krouťákama a při tom ani neuvádíš otáčky, neboť kroutící moment bez uvedení otáček je absolutně nic neříkající hodnota. 2)Jak je všeobecně známo tak výkon jsou otáčky krát krouťák, takže např. 250Nm ve 2t,. je asi 50kW, kdežto 140Nm v takových 5t. otáčkách je už 70kW, jak sám uznáš tak 70kW je víc než 50kW. Tady názorně vidíš jak se situace změní když se krouťák začne uvádět správným způsobem. 3)To, že máš např. 250Nm jen ve 2t. ti zajišťuje, že auto bude pružné právě v těchto otáčkách tedy víceméně v nižšších ryhlostech ale pokud nemáš u dieselu dostatečně vysoký krouťák (tedy výkon) ve vyšších otáčkách nebo u zážehu dostatečné otáčky byť s nižším krouťákem tak je ti ta hodnota ve 2t. ve vyšších rychlostech na nic. 4)Přece nejsi tak nivní a nemyslíš si, že auto s max. výkonem 74kW je stějně dynamické nebo ještě dynamičtější než jiné totožné auto, ale s max. výkonem např. 100kW. A pak i to TDIčko s 330Nm ve 2t. je pořád jen asi 66kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  14:48

« Re: Karizma a motory

OIDIPUS- ty jsi asi profik... :-))) Jedna vec, ktera ti v tom udela jasno- tocivy moment nahradis prevodem, vykon nenahradis nicim!Proto ta Alfa, kdyz podradi bude pruznejsi!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  13:29

« Karizma a motory

Já toho o motorech sice vím málo, ale ty jak vidím úplný *.
    Projeď se někdy v autě, který má krouťák 140 a pak vtom co ho má 250 a uvidíš, že právě v pružným zrychlení mezi 80-160 bude ten rozdíl nejmarkantnější. Navíc to TDI můžeš čipnout na 330 Nm a pak... no to si ty ani neumíš představit.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  11:56

« Re: Wolff a 147

Oidipe, jestli ti jde o to, aby auto ještě citelně zrychlovalo ve vyšších rychlostech dej me tomu od 120, 130 výš, tak na to právě potřebuješ dostatečný výkon. Standardních 74kW na tohle již nestačí.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  11:51

« Re: Wolff a 147

Podle mne i motor 1,6 v Alfe dobre pojede! To totiz neni motor 1,6 ala Octavie z 55kW!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  11:17

« Wolff a 147

No klima je u obou, palubní počítač není za tu cenu u Alfy - takže už jen ty 2 Airbagy (hlavové).
    Mně nejde o to, aby auto mělo co největší výkon nebo aby bylo první v disciplíně 0-100,ale chci, aby bylo dostatečně pružné v rychlostech, které používám (do 190, nejčastěji však 80-160) - bez ohledu na to jestli jedu do kopce nebo po rovině. A to ten rozdíl 110 Nm dostatečně zajistí. Alfa má prostě ráz sportovního auta, má na to postavený skvělý podvozek a motor 1.6 je v tomto voze stejně absurdní jako třeba 1.6 v Porsche nebo 1.0 ve Fabii. Je to prostě pro lidi co chcou vypadat, že májí na takový skvělý auto. Já si myslím, že lepší je si dobře zajezdit ve Fabii než se trápit v Alfě.
    Mimochodem slovo nevím je od slova vědět a ne od slova vypatlaný, a tak se tam piše měkké i.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  02:05

« Re: Hufova Fábka

Hufe, jenom by mě zajímalo co budeš dělat až se do Fabie někdy začne dávat motor 1.8 20V turbo/110kW (nebo nedej bože 132kW). Když si představíš, že jiná Fabie se sériovým motorem to natře tvýmu vytuňenýmu TDIčku tak to je na zešílení.
    Já si myslím, že Audi S3 by tě jako sériovka také moc neuspokojila. K dané hmotnosti je to za ty prachy slabý, takže by jsi dříve nebo později sáhl po chipu, aby to alespoň trochu jelo a s pneu by to bylo to samé. 225/45 R17 to jsou oproti tvým současným moc velký balóny, takže by to chtělo nějakou 18" alternativu.
    Za 700 000 bych věděl o sériovém autě, které by tě už mohlo docela uspokojit, v případě kdyby jsi s pořízením měsíc počkal. Faceliftovaný Renault Clio Sport 2.0 16V/124kW. Vzhledem k nižší hmotnosti a vyššímu max. výkonu (oproti tvé Fabii) je to auto tak o dvě výkonostní třídy výš (asi tak na úrovni sériové S3) a výbavou se tvojí Fabce taky vyrovná: 4 airbagy, ABS, sportovní volant v kůži, sportovní sedadla, metalíza, kola 195/45 R16 + navíc: automatická klima, xenony, dešťový senzor, reflexivní čelní sklo, hliníkové pedály, autorádio s CD měničem, speciálně vyladěné výfukové potrubí, co víc si za tuto cenu přát. Tak tohle auto je podle mě opravdová raketa ve své třídě, kterému nic neschází. No a kdyby jsi byl opravdu velký puntičkář tak jediné co bys mohl tak vyměnit by byly maximálně tlumiče a pružiny. Ale v jednom tohle Clio má nevýhodu, a tím je spotřeba. Za 5l by jsi nejezdil. Prostě auto, které už pořádně jezdí si něco žádá.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  23:20

« Re: Jsem stejného názoru

2 Saab-aby si lidi kupovali vetsi auta nebo jiny, tak se musi zmenit i mentalita lidi a to bude jeste dlouho trvat!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.01  22:05

« Re: malá auta

huf, uz s tym sebaonanovanim prestan. uz je to trapne. a cisto moj osobny nazor, urcite 99% ludom tu je naozaj uplne jedno, ci niekoho v tom svojom popolniku predbehnes, alebo nie. ja napriklad miesto masturbacie nad svojim autom radsej dobre pretiahnem svoju frajerku. je z toho vacsi uzitok ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.01  22:00

« Re: Monsoonovi k palubním počítačům

u p307 nie je palubny pocitac v palubnej doske? a kde? jeho vystup je na multifunkcnom displayi, kde je este vystup radia, cd menica a ostatnej elektroniky a stavovych hlasok z nej. teda aspom tak si to pamatam po tom rychlom zhliadnuti. ale mozno si to pamatam zle :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.01  21:45

« Re: Hufova Fábka

to huf: ,,Za 700.000 neexstuje auto, které bych nemusel hodně upravit, aby jezdilo jak já potřebuju''. tak nam to porozpravaj, co ty potrebujes, lebo inak by si sa hanbil, ako pises. ;) forum fabia sa da naozaj v poslednej dobe citat ako humorna vlozka na MC. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 19.10.01  20:20

« Re: Jsem stejného názoru

to monsoon: tak to jo, jenže jsi jako příklad uvedl Fábii a ta patří do kategorie malých vozů stejně jako Clio, 206, Corsa atd.

to luf: já to vidím asi takhle, vstupem do EU porostou platy (jsem optimista :-), když budou někdě u 30tis (průměrný), tak už se nebudou Fábie kupovat jako rodinná auta, ale začnou se kupovat auta o třídu nebo dvě víš, čímž dojde u nás k poklesu jejich prodeje. A platy porostou a dostanou se až na nějakých 60tis., pak se prodej malých aut možná zase o něco zvedne, protože je budeme kupovat manželce do práce, dceři do školy apod. přesně jako na západě. Ale i tak to nebude tolik co dnes.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.10.01  19:52

« Někdo tě už musí umlčet

Tak a pokud jde o toho blbečka. Už mě opravdu ty tvý výplody začínají s...t, že je tady mám furt před očima. Dojeď do Brna, někdy tak kolem 10 a 11 hodiny večer. Dáme si závod do kopce se stopkama s pevným startem. Kdysi sem chtěl Kohoutovičák, ale ten bohužel teď opravují. Takže bysme si dali Kremačku(Kopec kolem Ústředního hřbitova). Prvně pojedeme oba s tvým autem, ten druhej bude mít v ruce stopky a pak s mým. Od světel dole na křižovatce po křižovatku nahoře. Uvidíme kdo bude nahoře dřív a o kolik. Pak to zveřejníme. Moje tel. číslo je 0604 704 683. Prosím nevolej mi, pouze mi pošli SMS, kdy můžeš přijet. Paliva si nech do auta co nejméně, ať je co nejlehčí. Mě dej dostatečně dopředu vědět. CIAO
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.10.01  19:46

« to Oidipus

U 147 je pouze vyšší spotřeba (což myslím, že není zase až tak podstatná iformace u auta za 550). Rozdíl o 4airbagy a klimatizaci a palubní počítač a...taky není k zahození. Výkonově by ty auta byly na tom stejně. Max. rychlost má Alfa vyšší, stejně tak jako lepší zrychlení, tak nevým co žvaníš o prošlapávání podlahy...To je vážně.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  18:38

« to kodl

No, nechci se tady do toho moc montovat, jel jsem jenom asi v 400 autech s TDI, ale Passat TDI PD dunivě hučí ze všech TDI nejvíc. Každopádně, kdyby jsi někdy Kódle měl pocit, že těch 96kW není pro Passata to pravé ořechové, mohu ti ho naladit - 119kW a 402Nm (odbržděno Praha Jarov).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  18:02

Ach jo, ja tyhle debaty o malych/velkych autech zacinam mit nerad. At si kazdej jezdi v aute jakym chce - kdyz se Hufovi libi fabie za ty jeho prachy - proc ne. Ja bych si ji sice nekoupil, ale kdyz se mu libi - proc ne. Na druhou stranu, passata bych si taky nekoupil. Me se treba hodne libi Chrysler P.T. Cruiser Convertible - to ale asi bude stat ponekud vice :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  17:44

Kodl> Fakt jsi laik. To nevadí. Ale jsi starej a to je paráda. Nevadí, že Ti budu říkat Tati? V kombíku bude vždycky víc hluku než v limu nebo menším autě.

Jinak, Passat má v základu celkem průměrný podvozek. Budeš s tím něco dělat nebo Ti nebude vadit, že Tě v zatáčkách předjede malá Fabia Hufnágl a zmizí v nedohlednu.

Kdybych chtěl dodávku, koupím si něco většího.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  15:44

V malym autě je zákonitě víc hluku než ve velkym. Jinak by si lidi nekupovali Mercedesy, ale všichni by jezdili v malých autech pro holky.
    /Fabie/. Jo a mimojiné u nás v práci má kolega Fabii a je to opravdu síla. Za cenu 300 000 to jde, ale za 670 000 je to volovina.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  15:26

Kodl: Ve Fábii jsi určitě nejel. Jinak bys netvrdil takový koniny, jako že při 160 km/h není slyšet vlastního slova. Já bych dokonce řekl, že v tom pasatu je hluku při této rychlosti o něco víc. Né sice od motoru, ale od podvozku a kol. Pro tvoji informaci: jel jsem v obém, u pasata pouze jako spolujezdec ale to na vnímání hluku určitě nemá žádný vliv.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  14:54

to luf: máš pravdu s tim parkovánim a nechápu tu narážku od PEEKAA na Bratislavu. Nejseš blbej?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…