Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
wolff 22.10.01 13:57
« Bez nadpisu
Hufe proto ne, ale nemám zapotřebí, aby jsi se ozval v nevhodnou dobu, aby si někdo nemyslel,že mám třeba prvidelné hovory s magorama. Mám furt stejný auto. Narozdíl od tebe umím jezdit, tudíž nepotřebuji každého půl roku nové auto. A taky mám značku auta, která se nesere jako VW, či škoda.To by jsi mohl vědět. STejně se neozveš srabe! Raději tady budeš furt urážet a vymýšlet si nesmysly. -
wolff 22.10.01 13:53
« to Oidipus
Máš nazory jako Huf. možná seš on. Stejná blbost. Když bych měl ještě k té Alfě (u ní je klimatizace automatická, narozdíl od fabie), což je rozdíl jako mezi trabantem a Ferrarim. V ceně asi 30 000 Kč. jinak Karizma má pravdu. Někdo tady psal o rozdílu v max. kroutícím momentu při 2t. otáčkách a při 5. otáčkách. Ty 2t. nedostaneš na TDI dřív než na té Alfě 5t., neboť ten motor se vytáčí daleko rychleji. Další rozdíl je v tom, že Alfu můžeš točit do 6500, kdežto TDI do 4500. Výsledkem je, že ve zrxchlení jsi s 1,6 76 kW TS vždy rychlejší než 1,9 TDI 74 kW. Můžeš řadit daleko později (Myslím tím ve vyšších otáčkách, ve kterých je výkon nejvyšší).No spíš při optimálních otáčkách, které jsou obecně posunuty výše. -
« kus chybí
V předchozím příspěvku mě vypadl kus textu.
Omluvte prosím malou netechnickou chybu, která není na vašem přijímači. Je způsobena syndomem pondělního rána :-))
Chybí tam věta: Známej tuhle 120cku má. Jezdí... atd.
Za chvíli začne působit kafe, takže pak si to radši přečtu po sobě eště jednou :-)
PeeKaa -
« a jedeme dál... (podruhé)
Sakra, nějak se mi to kouslo :-)
No ale co jsem chtěl říct - je zajímavý pozorovat při hádání i někoho jinýho... :-)
Ke sporu Karizma vs. Huf.
Karizma> máš pravdu - to auto je fakt zajímavý, pokud chceš bejt "nenápadnej a rychlej". I výbava je super. Ale pokud chápu Hufa, tak chce bejt "vidět" kamkoliv přijede. Jeho úpravy auta nespočívaj jen v motorový části, ale i ve "vizuálním tuningu". Ale můžeš se vsadit, že i když tohle auto je nadupanější, když bude stát na parkovišti vedle hufovy fabky - nikdo si ho nevšimne.
V tomhle jsem trochu jsem trochu jinej (ale přesto Hufa chápu). Můj sen je mít sportťáka s kastlej š120. Jezdí závody a tak si občas pohraje i s obyč. motorama - neznám lepší zážitek, než ve š120 vyblikávat na dálnici ve 170 bavoráka... Ty ztuhlý úsměvy za těch 10T stojej. Škoda že to nejde udělat na stand. podvozku. To bych do toho šel asi taky. :-)
Ad - otáčky a výkon motoru - to už tady někdo minimálně jednou vysvětloval - možná ATX.
Jedno je ovšem fakt - i kdyby měl Karizma pravdu (a asi má, protože to zní logicky), právě ty otáčky jsou problém. Než se ty dostaneš na těch 5T otáček auto co má 200Nm ve 2T už bude dávno za horama. To je právě důvod, proč dýzláci v těhlech testech vítězej.
(pokud se pletu, tak mě pls opravte)
Tohle sem sice nepatří ale... Hufe - mít "víc než jednu" babu bejvá výsadou pubertálních teenagerů nebo sexuálních štvanců. Beru obě varianty, ale chlubit se tím? Mimochodem - to musí šíleně lízt do peněz, ne? Mě stačí i jedna ;-) (ale možná vydělávám málo...)
PeeKaa -
« Turboefekt
Niekto si vsimne, niekto nie. Mne sa stava ze ked si sadnem do TDI tak mi pri prvom pohnuti zdochne motor lebo otacky nestihnu vystupat a ja uz pustam spojku. A nie je to v nastaveni spojky. Proste mi to vadi, nemozem za to. Jasna vec ze ked mas nad 1500 otacok to to ide ako gula, vtlaci ta to do sedadla skoro ako dopravne lietadlo pri starte. Ale urcite by som radsej bral porovnatelny (vykonovo) benzin. -
matuS 22.10.01 08:03
« Bez nadpisu
101magic: ja som isiel s passatom 1.9 tdi
(cervene D a I) a ten turboefekt tam bol, ta jedna sekunda na to
presne pasuje. tym netvrdim, ze je ten motor zly
a to ze je passat smejd hovorim uz asi rok a nikto ma neberie
vazne :-) (logicky, ked je v nom viacej hluku ako v nejakej fabii...uz
len toto uvazte...dokonca aj znalec Huf povedal, ze zakladny podvozok
nic moc...)
uau, a ideme sa hadat, kto pretiahol viacej bab naraz!!! -
« Re: Hufova Fábka
all> A proč si sakra myslíte, že tím autem žiju? Když parkuju u Carrefouru, tak je mi fuk, jestli mi do toho nějaká baba ťukne dveřma nebo co. Je to jenom kus plechu. To ale zase neznamená, že by měl byt moc konfekční a fádní. Dejte se dohromady. Vaše mé psychologické profily mě dobře baví. Mkral si občas vrzne se starou a už je z něho kasanova. Směšné. Určitě si připadá jako král, když ji k tomu koitu zas jednou překecá :o))))) -
« Re: Hufova Fábka
Karizma> Tvé sny jsou zajímavé. S3 by měla čip hned a 19" kola taky. To je fakt.
Renaulta už ne. To spíš Ibizu Cupra 1,820VT čipnout, snížit, rozšířit a vůbec. Aston Martin Vanquish je nejlepší. Proč bychom tady měli paběrkovat.
Ty máš GDI nebo jenom 1.6?