Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.02.04  15:50

« Re: to pkod

nemyslel jsem nepresnost pristroju ale hlavne chybu zpusobenou vlivem jineho rozmeru pneu. palubni pocitac se da porovnet podle kilometrovniku na dalnici (pri jizde v jednom pruhu). Potom se porovnaji ujete kilometry podle PP a skutecne. Skutecnou ujetou vzdalenost taky rekne GPS. Jen jsem to chtel upresnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  15:34

to Huf: ja GPS nemam a ani s tim neumim. Jestli nekdo mate nejaky info k cemu se to hodi, jak se to pouziva atd., tak to muzete klidne napsat.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  15:22

Huf: Mazdy maju posledne roky hnusne presne tachometre. Merali sme to s TomAntom stopkami na 1 kilometri (dialnicne patniky; viac merani, rozne rychlosti) a podla nich bolo tacho absolutne presne - cize realna odchylka bude minimalna ;) Ma to nevyhody - je vacsia sanca na pokutu ;))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  14:48

« Re: to kneza

ja totiz v desti na motorce jezdim desne vopatrne ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  14:32

ty hufe, jak to tak sleduju, tak bys mne skoro udelal, na sprintu 0-100. Ja myslim, ze bych tam uz mozna musel soupnout trojku, ale do tech 100 km/h bych ti ujet mel. Takze az tam budes mit ty siroky valce, a pojedes kolem, dej vedet. Ale jen za hezkyho slunecnyho pocasi!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  14:32

« to STAVROS

PP není vždy přesný. Nemáš možnost půjčit si GPSko?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  14:31

« to pkod

Rychloměr má kladnou odchylku zcela záměrně. PP ji mít nemusí. Ten fígl s nulováním ale neplatí vždy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  14:29

« to kneza

Jasně že má. Jednak jsou o cca 3cm užší a jednak mají o 3mm menší poloměr. Jenže ty letní chcípliny Michelin Pilot Primacy nejsou taky plnohodnotné 205ky. Když ji postavím (zbyla mi taková rezerva) vedle zimní 205/45 Pirelli Snowsport, tak ta Pirellka je ve styku s vozovkou o minimálně 1cm širší ;o) Na druhé straně mé letní 215/40 CSC2 jsou o skoro 2 cm širší než ty Pirellky ;o) Mají v tom bordel ;o)

BTW, mám už objednané do zásoby pneu 225/40R16W. Mám široké ráfky, tak to testnu. Bude sranda.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  13:39

« Re: to STAVROS

aha no ale treba taky zadnou chybu nemaji, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.02.04  13:23

no pisete ze ukazuje pal. poc. stejne jako tachometr ale to vubec nevypovida o realne rychlosti. Obe zarizeni si berou udaje ze stejneho cidla a tim maji stejnou chybu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  12:57

to Huf: i ja to necham¨az bude teplejc, jinak kdyz jedu 100 km/h, tak palub. poc. ukazuje 99 km/h. Jinak se v tom stourat nebudu. Je jasny, ze Fabka jede o poznani lepe.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  12:48

to Huf: má vliv na toto měření rozměr gum? Já tam mám teď na zimu 185/55/15 podle TP. Měření 0-160 a 0-200 nechám až po výměně na letní. Jinak zatím nejlepší čas 80-120km/h(IV.)je 5,2 s plnou nádrží a sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  12:28

« to STAVROS

To není zlé. Škoda, že je to nepřesné o odchylku na tacháči. Už jsi to kalibroval?

BTW, zkus 0-160 a 0-200. To je zajímavý údaj ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.04  15:59

« Re: Uchytenie motoru

Sakra, sak to pocut jak na 10 rocnom starom aute. Niekde som pocul ze je problem s uchytenim motora, zatial mi to nikto nepotvrdil, zeby tlmice, nezda sa mi to. Ti skodovaci nevedia poriadne uchytit motor, do prcic co to je za firmu, kurňa. Najskôr olej v chladiacej, tesnenie hlavy valcov, ako sa to moze stat, sak to mali vymenit cele auta s peknou omluvou, paraž mizerna. Uz viacej žiadna škodovka. Pozrite sa na tie japončíky, šak to chodi samo...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.04  15:31

to Huf: tak jsem meril tu moji Mazdu jak si rikal a mam tam
    80-120km/h(III.)......5,5s
    80-120km/h(IV.).......6,5s
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.04  07:20

« Re: Uchytenie motoru

Aj mne vrzga, hlavne teraz v zime a mam tiez pocit ze bud tlmice alebo silent bloky ale nezistoval som nic viac. Tiez mam r.v. 2000, najazdenych 62tis. km.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  20:19

« Re: to rbaron

Huf: To je sice hezký, ale například tahle stará Chevelle ze 68. roku váží něco přes 1500 kg a je to trochu jinej kus auta, je tam osmiválec, jedno rameno na nápravě je tlustý asi tak třikrát jako u Fabie a přesto tam ta bezpečnost byla. Zmiňuju to proto, že jsem včera omylem koukal na Vanilkové Nebe a tam ji na férovku pošlou z mostu přes zábradlí. Dopadne do kamenný stěny dole (výška tak 8m + rychlost). To auto má naprosto neporušenou kabinu. Ještě ten odkaz:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  18:22

« Re: leve el. zrcatko

mno uz jsem si zvykl jezdit bez nej, co mi zbyva... nechce se mi davat zase dalsich 5 tycek za novy :((
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  18:12

« Re: leve el. zrcatko

smarty> zkus Michala. Ovsem zalezi, jak na to spechas, asi dost, co ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.04  18:03

« leve el. zrcatko

Cay. Nevite nekdo kde sehnat levne leve elektricke zrcatko na fabii? Nejaka * si ho ode me "vypujcila" takze mi z kary vysi pouze draty :((
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…