Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Wolffovi
Podle parametrů, průběhu točivého momentu a použitých technologií. Oba jsou 16V, oba 77 KW(jen u Octavie je 75 kW), oba s podobným průběhem toč. momentu i výkonu. Žádné variablilní časování, ani přímý vstřik, ani valvetronic apod.
Jen Golf má navíc 6 Nm.
Podívej se na motor Hondy Civic 1.6 Vtec II - o tom by se dalo říct, že se od standartních 1.6 liší. -
« Re: Fabia 1.0 za 249000 Kč
ta levna fabie je fakt hroznej *...
Ale zajímavý je, že se ve španělsku prodává!!!
Ad pokles výroby - pokud ALESPOŇ TROŠKU sledujete zpravodajství, určitě jste zaregistrovali, že všechny prodeje klesaj...
Holt ládínek furt hrozí... A kdo by si kupoval auto, když neví co bude za 14 dní.
PeeKaa -
« k čemu je ř. páka...
Ad. vlk v rouše beránčím - jo to je moje krevní skupina. (ovšem o mojí fábii se to říct nedá :-)
se 44kW nemůžu předjet ani feldu 1,6. Ovšem když vedle mě sedí omezovač otáček (opačného pohlaví), nepředjel bych tu felcku ani ve ferrari.
Jel jsem včera mazdou 323 1,4 a zapomněl jsem že vedle mě sedí a za nájezdem v holešovicích na dálnici z prahy směrem na ústí jsem trojku a čtyřku vytočil až nad 5 t. Když jsem se pak pootočil vpravo a viděl její výraz (ještě se provokativně držela držátka nad veřma), "zklidnil jsem hormon" a dělal jako by nic :-)).
S tou řadící pákou - to je přesně ono - pokud chceš "dobrý zrychlení" musíš furt MOTOR DRŽET NAD 4T (nebo rychle podřadit). Což je oboje ztráta minimálně 1-3s. U dýzla stačí přišlápnout plyn.
PeeKaa -
« Re: Wolffovi o motorech
No s 1.6 75kW z octavie bych tu 1.6 z Alfy moc neprirovnaval. Ta archaicka 1.6 z oktavky je tusim prekopana (ostatne u skody to uz jinak neumej) 1.6 74kW, coz je dlouhozdvihovej nizkootackovej, dvouventilovej motor (neco jako 1.6MPi 55kW, akorat to ma jine sani), ATX me asi opravi. Ta alfa bude mit minimalne ctyrventilovou techniku a kdovi co jeste. -
Hmm, souhlas že je to *, stejne jako 1.4Mpi, az na to poškození slibně se rozvíjející image Škodovky. Protože tu image vidim na prumerna auta za silne nadprumerne ceny :-) To jste uz cetli ze skoda chce na dva dny stopnout vyrobu, aby nedelali auta na sklad. Duvody jsou nizsi prodeje v zahranici, asi uz tam pochopili :-))) Cechum to bude trvat o neco dyl, nebo nekteri skocej do marketingove finty Fabie 1.0MPi. -
« Re: el. okýnka> wolff
Ač s tebou v lecsčems souhlasím -- co se týče el. předních okýnek - ehm tam si se přehlédl nebo fabuluješ...
Fa comfort má ve sérii el. přední okýnka.
BTW - o autorádiu a dálkovým ovládání bych se nezmiňoval. (Asi) díky vysokejm provizím není problém to z prodejce vymámit k novýmu autu. Ale nedoporučuji velkýho prodejce, kde se prodá hodně aut...
A alfu a škodu bych nesrovnával - je to jako srovnávat volvo a subaru (ÚPLNĚ JINÝ AUTA) - nemyslím kvalitativně, ale celkovým pojetím a stylem jízdy v nich.
Mimochodem zajímala by mě současná kvalita alf (odevšad slyším jen kritiku - teda na starší modely), tak bych chtěl vědět, jestli se to už zlepšilo. Jeden známej tvrdil, že když měl jeho strejc 33ku, tak pod ní víc ležel než jezdil. Teď má 156ku a je to lepší, i když slovo skvělý nepoužil. Na auto týhle třídy to prej moc vrže (25T km). Zajímal by mě nezaujataj pohled a z auditoria fiat jsem dost zmatenej..)
PeeKaa
-
« Re: Znovu Karizmě(ovi) o motorech
OIDIPUS: 1) Já jsem nesrovnával přímo motor Fabie TDI s Alfou 147 1.6, to tady srovnávají jiní, tak mi tu Alfu nepodsouvej (Alfa není má krevní skupina a na víc neznám výkonovou křivku ani převody u motoru 1.6). Můj příspěvek č. 4621 jsem psal v obecné rovině a rovným dílem se týkal jak dýzlů tak benzínů. 2) Zajímavé pro mě je, jak píšeš, že ti nejde o to, aby auto mělo co největší výkon, ale přitom zároveň chceš aby bylo dostatečně pružné do 160 nebo ještě lépe až do 190, bez ohledu na to zda jedeš do kopce nebo po rovině. Mysli si co chceš, já ti jen říkám, že na tohle už potřebuješ celkem slušný výkon a 74kW na to rozhodně nestačí a je jedno zda-li je to TDI nebo zážehový motor, nebo motor Škody (respektive VW) nebo Alfy tady se jedná čistě o max. výkon. 3) Nějak sem si nevšiml, že by Škoda začala do svých Fabií montovat motor TDI PD/85kW, vím pouze o variantě se 74kW. Prosím tě řiď se oficiálními údaji a ne těmi co někdo, někde naměřil (já jsem také četl v odborném časopisu test a tam u této Fabie naměřili max. kroutící moment jen 230Nm). 4) Můžeš mi prozradit v jakém autě doposud jezdíš nebo jsi jezdil? Podle toho jak tady básníš o výrazném zátahu Fabie TDI PD/74kW ve vyšších rychlostech tak bych si tipnul, že buď si s ní tou vyšší rychlostí ani nejel (a pravděpodobně sis vše jen odvodil podle zátahu v menší rychlosti) a nebo pokud ano, tak jsi doposud jezdil asi jen ve Škodě 105 nebo 120. 5) Při porovnávaní motorů se spíše dívej na výkonovou křivku než na křivku točivého momentu. -
« Re: a jedeme dál... (podruhé)
peekaa-ad otáčky a výkon motoru: od čeho je v autě řadící páka, no přece aby se pomocí ní udržoval motor v optimálních otáčkách (tj. v oblasti max. výkonu) když je třeba a kromě toho ve stejné rychlosti má benzín vždy vyšší otáčky než dýzl. Ad já a Huf: já ho také chápu, že chce mít výrazné auto nejen po stránce výkonové ale i po stránce estetické. Já si taktéž na okatý exteriér vozu moc nepotrpím. Mám rád, když je vůz vyjímečný spíše svou technikou než tuningovými doplňky (spojlery, mračítky, výfukem, samolepkami) . Jednoduše líbí se mi takové auto o kterém lze prohlásit, že je to „vlk v rouše beránčím.“ -
« TDI vs benzin
Ja som vzdy obdivoval TDI kvoli papierovym hodnotam pruznosti,akceleracie a spotreby. Osobne som soferoval iba BMW 325TD so 147 konmi a islo to celkom pekne. Na druhej strane benzinak podla mna vzdy ostane tym sportovejsim motorom. Nie je nad to, vytocit 1.6 od Hondy do 7000ot a potom supnut dalsi stupen a pokracovat v orgiach. Na TDI som nieco take nezazil, kvoli tomu, ze tam trebalo radit na dalsi uz pri 4000. Nehovorim o zrychleni ale pocite zo sportovej jazdy. Nie je mozne zrovnavat 1.6 benzinak s 1.9 TDI -vykonovo snad ano, ale nie cenou ani urcenim. TDI NIE SU urcene na sportovu jazdu (az na vynimky). Su ovela drahsie ako benzinaky. Ked zrovnavat tak VW 1.9TDI a 1.8T. A to ta 1.8T isla teda sakra lepsie ako 1.9TDI! Na druhej strane si vypytala svoj podiel benzinu. Dieselove motory su vzdy tazsie ako benzinaky, takze co ziskas na vykone, stratis na horsich jazdnych vlastnostiach (vzdy!). Diesel bude vzdy tazsi, ak ma motor vpredu,tak sa vacsinou stava auto viac nedotacave ako s benzinovym motorom. Mal som moznost jazdit v M3, co ma porovnatelny krutiaci moment ako 325TD........vysledok si domyslite (ked stale porovnavate len rovnaky vykon-porovnajte motory s rovnakym tocakom-ale to bude mat benzin omnoho vyssi vykon ako diesel s rovnakym tocakom). -
wolff 22.10.01 15:02
« Bez nadpisu
Tak k tvém znalostem. jak si přišel na to, že ta 1,6 za 520 000 Kč je horší než v Golfu(asi blouzníš, ne?). Za druhé, dyť ty píšeš samý bludy. Aby jsi neřekl, tak sem si najel na škodovácký stránky a snažil sem se TDI PD Comfort vybavit podobně jako 147 v sérii. (Ono to úplně nejde). Ale tady je výsledek. Auto na přání - Fabia
Comfort
1.9 TDI 74 kW 5-stup. mech.
Barva: Bílá Candy
Interiér: Streetlight žlutá/Onyx+šedá/černá. Za příplatek - boční Airbagy, klimatizace, litá kola, elektricky otvíraný přední okýnka!, dálkové ovládání, autorádio!(to nejlevnější) - cena cca 526 900 Kč. Může si to zkusit každý. Poté zjistíme, že se už opravdu nemáme o čem bavit.
Jinak TDI PD 74(4000) kW (zrychlení 0-100 11,5 s, max speed 185 km/h, obrázek motoru je dost zajímavý, neboť v momentě největšího toč. momentu stojí výkon za nic...).Alfu si jistě najdete sami...
-
« Wolffovi o motorech
I kdyby ta Alfa 147 1.6 byla rychlejší ve sprintu na 0-100 km/h(jako že není ani podle parametrů a o praktickým měření ani nemluvě), tak mezi 50-160 km/h bude tak 2 krát pomalejší - a to mluvím o rovině a ne o kopci.
A to, že TDI bude mít 2000 ot. později než A147 5000 to se ti asi taky jen zdálo.
Vždyť ten motor 1.6 77kW je ještě horší než 1.6 75 kW v Golfu nebo Octavii. Běž se zeptat do konference o Octavii jaký je v praxi rozdíl mezi 1.6 75kW a TDI 81 kW ( a to je slabší motor než TDI PD). Pokud se tam dozvíš, že 1.6 je pružnější a rychlejší, tak se podívej jestli ti to nenapsal Octavie - to je taky odborník na motory 1.6, s ním by sis mohl dobře pokecat - to je tvá krevní skupina - ten se svou 1.6 v Octavii předjede i Porsche.
-
Tot veru des,sam jezdim v 1.4 Comfortu - ac nemuze byt o zadnem "komfortu" ani rec,ale myslel jsem ze se uz vic Skodovka zmrsit neda - no da,a to veeelmi hooooooooodne.Vazne,motor jak z Favorita - i ten byl lepsi,design jak od Nemcu - pokud chce nekdo tuto "Skodovku" tak jedine aby z toho vyhazel sedacky zridil korbu urizl strechu a vozil v tom hnuj!!!Jenze to je hodne drahej valnik. -
« Znovu Karizmě(ovi) o motorech
Já jsem myslel, že jsme v konferenci o Fábii a ne o traktorech. Zatímco sériová Fabia TDI PD má kroutící moment nad 200 Nm od 1600 až do 3000 a až u maxima v 4500 to jde teprve na 125 Nm, tak u Alfy 147 krouťák ve tvaru střechy ...120 - 130 140 -130 -120 ...vrcholí při 4000 ot na 140 Nm.
Navíc TDI PD využívá nejvyšší výkon 85,8 kW(jak bylo v několika nezávislých testech naměřeno, a kr.m. 255 Nm/2150ot.)
Navíc u TDI jinak řadíš - abys byl neustále v rozmezí 2000 - 4000 ot/min.
Ale nejsem tak naivní, abych si opravdu myslel, že ty ten rozdím mezi TDI PD a 1.6 pochopíš.
-
« Fabia 1.0 za 249000 Kč
Už jste to viděli? Fakt síla. Schránku v palubce někdo ukrad (alespoň to tak vypadá). 13ti palcový kola nemaj ani poklice (což by zas tak nevadilo, kdyby ovšem ty plechový disky neměly tak neskutečně husnej tvar). A pohled do motorového prostoru to je taky zážitek (v ničem si nezadá s pohledem na motor opodál stojící Dacie). Zrychlení 0-100 za 22 s nechávám bez komentáře. Celkově jsme to nějak nepochopil - copak stojí těch pár prodaných kousků téhle zrůdy za poškození slibně se rozvýjející image Škodovky? -
wolff 22.10.01 14:11
« Bez nadpisu
Tak to asi ne. A jestli jo, že sem jel ve 14 dní staré Fabii Comfort s mechanickou klimatizací? Víš vůbec jakej je rozdíl mezi automat. a mech. klimatizací? Co znamená oddělená klimatizace? ap. zajdi se mrknout na Alfy, tam ti to rádi ukáží. Myslím, že ve škodovce tuto možnost budou mít teprve s příchodem Superbu...