Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
Teraz v piatok som isiel z Popradu do Bratislavy a spat cca 700 km aj po meste v BA a dosiahol som dosiahol som priemernu spotrebu cca 6,1 l/100 km. Takze ja som velmi spokojny s Fabiou 1,4 44kW a to mam zatial nabehanych len 5000 km.
-
Sice mam 50kW, najazdenych 30200km. Spotreba v meste (BA) leto - 8l/100km, zima - 9l/100km. Prave cez vikend som urobil R. Sobota -> Bratislava - 280km, spotreba 5,7l/100km, priemerna rychlost 88km/h. Dost som to hnal, mimo mesta 110-120km/h, dialnica 140km/h, ved priemerna rychlost hovori svoje kto pozna tu trasu. A bola nedela poobede - dost velka premavka. -
Comfort 44kw; najazdených 22800km, dlhodobá 5.3-5.2; 30%mesto, zvyšok okresky/diaľnica; denne 100km (50 do práce, 50 domov), najnižšia spotreba na tejto trase 4.7; všetko podľa PP, ručne som ešte neprerátaval (holt tá matematika, brr...)
Igi -
« fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
Aka vam vychadza priemerna spotreba na fabiach 1.4 44 kw? najazdil som na nej asi 5.000 km a pod 8 l/100 km som sa nikdy nedostal ;-( a bolo jedno ci som tomu drel max. 160 km/h (viac to neslo), alebo som chodil pohodovo. Dokonca po meste mi spotreba vychadzala az 8.7 l, co je sakra moc na take auto ;-( -
« to Jazzman
Je to v tom, že není důležité kolik čeho je na setrvačníku, ale na kolech a tak stejně kolik ta masa, která se má hýbat dohromady váží. Ten vtip ohledně zrychlení dieselu vs. benzinu spočívá v tom, že diesel má mnohem težší převod na kolo, čili i potenciálně vysoký kroutící moment motoru je na kolech relativně stejný jako u benzinu. Toto ovšem platí tak do 3-4 převodového stupně. Proto budou motory např. 1.6 benzin 140Nm a 1.9 diesel 240 Nm dejme tomu do 100km/h stejně rychlé. Ovšem od této rychlosti už nemá benzinový motor co spřevodovávat a diesel je podstatně rychlejší. Celá tato atrakce je jenom proto, že vysoký kroutící moment v nízkých otáčkách je základním předpokladem nízké spotřeby. Není problém udělat motor benzin 1.0, který bude mít 85PS v 8000 1/min a 110Nm v 7000 1/min. Každopádně díky vysoko položeným hodnotám jej bude nutno udržovat ve vysokých otáčkách, budou velké ztráty v převodech a spotřeba bude 15l benzinu na 100km. -
« Re: Znovu Karizmě(ovi) o motorech
oidipus: já jsem sice v Hondě Civic 1.6/81kW zatím nejel, ale teď jsem se díval na technické parametry (nižší hmotnost, vyšší výkon) a oproti tobě bych nikdy neřekl, že v porovnání s Fabií TDI je to *. A také bych nikdy neříkal, že Fabia TDI/74kW zrychluje výborně až do 190 (vždyť to už je její max. rychlost) i když je to relativní a každý si pod pojmem výborné zrychlení představuje asi něco jiného. Já osobně bych hovořil o výborném zrychlení ve vyšších rychlostech až tak někde u Octavie RS. -
« Re: mrackovi
oidipus-no ja asfalt diky ASR taky netrham! Jiank si myslim, ze neni problem se na 3 dostat pres 140, natoz na 4! Takze by jsi to asi taky nevyhral! :-) Ty jsi asi nadseny tim zatahem v nizkych otackach, ten se mi taky libi, pro normalni jizdu je to paradni!
-
« Re: Karizmě
Právě, že jel a s výkonově porovnatelným zážehovým motorem mi TDI 74kW v nižších otáčkách připadlo bezesporu výkonější, ale ve chvíli kdy člověk se zvyšujícími se otáčkami ještě čeká citelnější nárůst výkonu tak už pomaličku začíná vadnout(3t.otáček), poté čekáš na nějakou výraznější výkonovou špičku, která se ale vůbec nedostaví a po překročení hranice 4t. máš nejvýšší čas na přeřazení (citelný úbytek výkonu). -
« Karizmě o 2l
No samozřejmě že 2.0l např. od Hondy jsou lepší, ale taky je skoro kvůli ceně nezahlídneš.
Zato ty od VW, Fordu, Opelu, a ostatních nesportovních aut jsou horší a o těch já mluvím.
Proto jsem použil slovo "většinu" a ne slovo "všechny". Ale toho by sis všimnul, kdybys nechtěl být v opozici za každou cenu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

to bolo hrozne - rozvrzgane, a furt sa srali nejake drobnosti
ropa> neviem ako je to mozne, ale v tutok v sydney klesa asi treti
den cena benzinu. dneska som videl dokonca za 79centov liter, pricom
minuly tyzden to bolo cca 85