Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  13:38

« Re: To kodl and moonson,wolff

To neres!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  13:37

« Re: To kodl and moonson,wolff

Co tady furt resite?.Nekdy me pripada,ze nastvani jste vy,protoze lidi kupujou Fabie a ne Toyoty,Fiaty atd.At si kazdej koupi co chce,nerikejte mi,ze si lidi nevyzkousej vic znacek,neporovnaj pro,proti,cenu,vybavu atd.Delate z lidi *...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.01  12:42

« Preklep

Sorry, monsoone, za zkomoleni Tveho nicku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.01  12:37

« To kodl and monsson

Panove, uz jste trochu mimo. I kdyz sam mam focuse, musim se fabie uz zastat (s vyjimkou skodovackych motoru, kere vsak zrejme rade lidi vyhovuji). Skoro to vypada na to, jako byste si nebyli prilis jisti svymi auty.
    Napr. podle Auto Zine's Rating v kategorii Mini Cars (B-segment) je nejlepsi Yaris - 6 hvezdicek, Fabia, Punto a P206 maji 5 hvezdicek, Corsa 4 a zbytek 3 a mene (celkem hodnoceno 26 aut).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:34

« Re: děti

No, ono to bude tím, že nic není černé nebo bílé, ale nějak šedé. Tak stejně, co je pro jednoho světlešedé je pro druhého tmavošedé. Čili, všechno má svoje plus a mínus a je na každém znás aby si vybral tu svou nejlepší volbu. Hodně názorů tady na MC je subjektivně zabarvených, ať už z principu věci, obhajoby vlastní volby nebo averzi vůči kontradiskutujícímu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:21

« děti

to wolf> El. okýnka jsou standardní výbavou verze comfort

to monsoon> Ehm. argumentovat jízdou ve SLUŽEBNÍ škodovce je špatné. Ke služebním autům se lidé chovají jako "j. bond - auto na jedno použití". Služební auto má po 10T zažito co domácí vůz po 100T. (samozřejmě existují výjimky a pokud jde o člověka, který se o své sl. auto stará a je k němu šetrný - pak beru vše zpět)

Ad škodovka * - fascinuje mě, že je v celý republice takovejch idiotů, co si ten * koupěj. Pouze NĚKOLIK odborníků ji OKAMŽITĚ odhalí. Už jsem to tady psal, ale zopakuju to, každý auto má svý klady a zápory. řekněte mi, v čem jezdíte a určitě se na to auto něco najde.

:-))

Je zajímavý, že jedinej pořádnej odborník, kterej tady je (ATX) se k tomu nevyjadřuje... Nevím pro kterou stranu je to dobře :-)) , ale o něčem to určitě svědčí. Když už o ničem jiným, tak aspoň na to, že si nehraje na mistra světa (ač v oboru, kterýmu rozumí).

Zatímco několik jinejch tady vyhazujou hlášky jak v mariáši. Bral bych, kdyby dotyčnej (či dotyčný) řekli - "dělám s autama 10 let, mám najeto 300T km s různejma autama; jsem strojní inža, dělám převodovky (konstrukci..)..." a potom bych bral sdělení typu ŠKODOVKA JE HROZNEJ *.

Nezlobte se, ale jinak to beru jako dětský vykřikování na pískovišti kdo má hezčí bábovičku.

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:13

« to wolff

1. Ty přední el. okna má skutečně každá, kromě těch nejdietnějších modelů.
    2. Když se tak kocháš tou AR 147 1.6, jel si v ní? Já ne, takže nevím jak pojede, ale 2.0 selespeed není žádná "bomba" a čekalo se od ní víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:09

« to kodl

No nevím, ale já myslel že se tady hodnotí motor TDI oproti benzinovému AR. Ten zbytek okolo, jménem Fabia bych nekomentoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:08

« Re: mrackovi

oidipus - Seriove Clio 1.6 16V ma lepsie vsetky parametre, teda aj pruzne zrychlenie, ako seriova Fabia TDI 74. BTW pruzne zrychlenie 80-130 Fabie TDI je okolo 14sec, moje Clio 1.4 to ma za 15.3sec, mate pocit, ze je to az taky hrozny rozdiel?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  11:59

« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?

Ked idem kludnou jazdou s 1.4 50kW urobim 4,9l/100km (stale mam na mysli trasu RS-BA) ak nie je velka premavka a netlacim to nad 100km/h. To je fakt a nie "pohadka".
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.10.01  11:54

« Bez nadpisu

Co se týká těch el. okýnek - je možné, že i s rádiem je dostaneš zdarma, já jen postupoval podle oficiálního ceníku. Mimochodem zásadní rozdíl mezi VW motory a AR motory je v použití TS techniky. Dokud se s tímto motorem neprojedete, tak ho nekomentujte...Hondy mají skvělé motory(měli), ale měli jeden problém. Aby skutečně táhly, tak se to muselo točit jak čuně. A tu Alfu sem uváděl proto, že stojí prakticky stejně jako ta Fabia(vím, že jsou to nesrovnatelná auta).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  11:54

« Re: oidipus>TDI vs benzin

to monsoon: Máš recht. Prostě jsou naštvaný, že si ten šmejd za ty prachy koupili, teď viděj co je to za srágoru a že v tom jezdí celá ulice.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.10.01  11:51

« to Oidipus

Poslední reakce na tvoje !odborné! články. Fabia 1,9 TDI má maximálku 185 km/h. Ale tobě zrychluje až do 190 (a určitě máš ještě rezervu, že?). To mluví za vše. Myslím, že Oidipus není Oidipus, ale Huf, neboť ten se také řídí kvalitními VW rychloměry...Ne * tady jsou buď samí zoufalci, nebo dealeři. Tady je to jedna lež za druhou.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  11:49

to Kodl - myslým, že to tady těm fanat. škodovákům těžko vysvětlíš, asi to nemá cenu. Je to stejné jako bavit se s volem o sobotě, když de v pátek na porážku. To jsou prostě ujetý lidi, který chodí spát s obrazem škodovky nad postelí, lampičku maj taky ve tvaru škodovky a ke škodovce se možná i modlej. "Škodovko naše, jenž jsi na nebesích......". Jeden cvok tady za ni dokonce dal 750t. Kdyby škodovku tahaly krávy, tak bude podle nich stejně nejlepší.... holt kdo chce kam. Já to říkám dávno.... jen ať si ji koupěj... blbost musí bejt potrestaná, jinak by kvetla věčně. Já jel služební škodovkou na Invex a už mě nikdo dál žádný další pohádky vykládat nemusí. Já tu škodovku těm škodováckejm maniakům dokonce. přeju. Co je to pořádný auto se asi nikdy nedozvědí. Patří jim to.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  11:21

Ja teda reaguju. No teda 1,9 TDI FABIA /PD teda/ má podle tabulky 74 kW tak sem nepleť 110 kW.A nerikejte furt jak je ta Fabie nejlepsi -Honda Civic 1,6 VTi má 160 koní. Takže se uklidněte, že ho ta Fabia natře. Jo a mimojiné nevim, že by Fabia někde jezdila RALLYE natož s naftovym motorem. Fabia je dobrá tak akorát do města na nákupy nebo si snad myslíte, že by si jí koupil nějakej podnikatel aby ohromil svoje obchodní partnery? Jedeš v ní 130 a hučí to jak blázen, už jsem to tady psal.A kdo tvrdí opak, tak ani v pořádnym autě nejel. Jezdim občas v 1.4 16V 100 KS, ale to je pro vás asi sračka - není to ta věhlasná supersportovní 1,9 TDI PD. Jste blázni.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:29

srovnavas TDi-PD 110kW s tou VTEC hondou 16V ? To je sice pekne, rekl bych, ze ta TDI nepojede az tak o moc hur. Ale porad je to "zastarala technika", ktera muze byti dale vylepsovana. Napr. pridanim ventilu (at jsou oba motory 16V) atd. Spravne srovnani by melo byt s osmiventilovym benzinem bez moznosti nastavovani zdvihu a casovani ventilu (tj. zadne VTEC, VVTL-i apod.), pak totiz budes srovnavat srovnatelne. Naopak, dovolil bych pridat turbo. A ejhle - mame tu srovnavani 1.8T a 1.9TDI-PD. Ta 1.8T se pri podobne zivotnosti motoru dela s max. 132 kW, klasicky ovsem se 110kW, tedy stejne jako to TDI. Pri nesrovnatelne spotrebe :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:22

« to all

Myslím si, udávání zrychlení 0-100 km/h je v dnešní době málo říkající hodnota. Jde o to, že tato rychlost je v podstatě tak malá z rychlosti maximální, že udané rozdíly se velmi překrývají a svým způsobem matou uživatele. Všechna tato čísla vypadají jako čísla a běžný uživatel s nimi také takto nakládá. Prakticky ovšem je rozdíl v tomto čísle např. 12s a 13s úplně jiný než 8s a 9s.
    Mnohem praktičtější by bylo uvádět tato čísla např. pro 0-150 km/h a 0-Vmax. Tak stejně 1km s pevným startem je mnohem více vypovídající údaj.
    P.S. Vždy se musím pousmát, když čtu reakce novinářů na to či ono nové auto a zarazím se u komentáře zrychlení "tato auta jsou si dynamicky velmi podobná, první stovku zvládne za 10 vteřin a druhé za devět" ,anebo "na to jak parametry po chiptuningu vypadají na papíře a auto se zdá být subjektivně živé, naměřené hodnoty vypovídají pouze o 1,8 vteřinovém zlepšení zrychlení na stokilometrovou rychlost". P.S. Už jenom 0-120km/h udělá mezi auty mnohem více jasno...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:56

« to element

Nemluvil jsem o aerodynam. odporu, ten je jasný. Ale vezmu li v potaz jakoukoliv kostantní rychlost, budou ztráty motor-kolo menší, bude li motor pracovat v nižších otáčkách než li ve vyšších. Sečteno a podtrženo, aerod. odpor má průhěh exponenciální křivky a mechanický odpor má průběh pilového diagramu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:47

« Re: to Jazzman

to autokomplexcz: Si si isty ze pri vysokych rychlosiach predstavuje tak velku cast spotrebovanej energie trenie v motore a prevodovke? Ja som si doteraz myslel ze to bude aerodynamickym odporom. Oprav ma ked sa mylim, ty si tu expert :))
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:42

« oidipus>TDI vs benzin

Stale zrovnavas pruznost. Casopisy zrovnavaju pruznost. Ale zrovnavaju pruznost medzi TDI a bezninakmi na tom istom prevodovom stupni. Preco? Ved kym na TDI budes mat koniec trojky, ja na Honde (1.6 16V -116PS) ju tam len vrazim a mozem sa stavit ze budem na tej trojke rychlejsi ako 74kW TDI na stvorke. Urcite. A kym ty preradis 4x, ja preradim 3x a usetrim sekundy. Na patke budes samozrejme rychlejsi, ovsem iba kym sa nedostanem do otacok. Je pravda ze mozno ked dam patku pri 160, tak do nejakych 170 nebude vyborne zrychlovat, ale ked chyti otacky tak do maximalky ucitis zase zatah. To na TDI bude skor opacne-najskor vyuzijes vysoky tocak a potom ti bude uz len klesat spolu aj s vykonom az ta nakoniec benzinak aj tak predbehne, lebo max.rychlost nezalezi od tocaku ale od vykonu (samozrejme aj od inych faktorov-hlavne aerodynamika,ale to tu rozoberat nebudeme-porovnavame motory). Ked porovnavas 1.9 s 1.6, tak skus porovnat konkurenciu-trebars 1.8 VTEC so 169 konmi.To je moderna technika rovnako ako TDI PD. Tocak bude mat mensi, objem o 0.1 litra mensi a predsa ti zamava spatnymi svetlami...alebo sa mylim nebodaj :o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…