Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
Monsoon, ja viem, že tu nie sú blbečci, ale jeden blbeček si asi ty, lebo tvrdíš niečo o čom nemáš ani šajnu. Ozvi sa, keď budeš v BA, odveziem ťa k sebe domov a potom naspäť do BA... Inak pozri si výsledky Economy Run, a až potom tu obviňuj.
Vidíš vidíš, aj taká stará plečka ako 1.4 MPI 44kw dokáže urobiť slušný výsledok, keď nesedíš za volantom ty. A za koľko jazdíš ty s tým tvojím vreckom na ryžu???
Původní zpráva: (autor: monsoon)
to jako 4.7l/100km průměr???.... A potom zazvonil a zvonec a pohádky byl koneeeec. běž si tyhle pohádky vyprávět někam jinam, tady zase všichni úplný blbečci nejsou.
-
"-- skrytý --" 23.10.01 18:38
« Re: Chci, aby mi dal Wolff zapravdu
Vezmete taky v uvahu co tady uz nekde dnes uvedl ATX: TDI ma tezsi zprevodovani, t.j. mensi "zesileni" krouticiho momentu pri prenosu na kola proti lehcimu prevodu benzinaku. Pokud chci od benzinaku dynamiku musim ho vytacet na nizsich prevodovych stupnich (pokud mam kultivovany tichy motor, tak ta jizda ma pak neco do sebe). Platim za to samozrejme vetsi spotrebou. Ja mam navic hodne tezkou petku. Ale presto je mne uplne fuk, ze na petce je zrychleni z 80 na 130 30.2s (dle MFDnes), protoze pri predjizdeni na okresce podradim na trojku a z tech 80 na 130 jsem behem nekolika vterin (petka je dynamicka od 150 vyse). A pokud to nedelam prilis casto, tak to ani na spotrebe nepoznam. Jen tak mimochodem, minuly tyden jsem byl v Californii a docela mi bylo prijemne, ze jsem kolem sebe slysel jen bzukot nezapachajicich a tichych benzinaku. -
« Chci, aby mi dal Wolff zapravdu
Ty seš z toho vytáčení úplně vedle.Jenže k tomu, abys ten motor vytočil potřebuješ sílu - kroutící moment. A ten je u 1.6 nedostatečný- bavím se o autech nižší střední třídy, ne když se dá do Matize nebo Clia.
Motory 1.6 se do aut nižší střední montují jako ty nejslabší pohonné jednotky, aby si je mohlo víc lidí koupit.To co říkáš o tom podřazení by platilo, kdybys dal to auto na jeřáb a pak vytáčel ve vzduchu. V praxi máš ale kolo na vozovce, musíš brát v úvahu hmotnost auta a to, že se nejede pořád jenom dolů. Navíc vůbec nebereš v úvahu zpřevodování u 1.6 a u TDI PD, které je mirně řečeno jiné. Než se dostaneš s tou 1.6 na 180 km/h, tak už většinou končí dálnice nebo začíná kopec. Projeď se někdy v TDI PD a potom ti ta 1.6 bude připadat jak líný sen. Uvidíš, že mi dáš zapravdu!
-
« Re: Reakce na Wolffovu poslední reakci
OIDIPUS-jestli chces, abyti dali vsichni zapravdu, ze je pro tebe TDI nejlepsi, ano dame ti za pravdu! Jde totiz o to, jestli ti ten motor vyhovuje! Jak to vypada, tak jo! A jentak mimochodem, ja muzu v klidu predjizdet s 1,6 na 5 v 70km/h a to auto bezpecne zrychluje, ale pri stejne rychlosti muzu mit klidne zarazenou 2, pri ktere si kola jeste pisknou a to auto ma spravne fascinujici zrychleni! A 180km/h muzu jet taky vpohode s dostatecnou rezervou! -
« reakcia na posledny Oidipov vstup
Dobre, tak nezrovnavajme konecne 1.6 s 1.9! Zrovnajme ju s benzinovym motorom rovnakej ceny. Potom to bude minimalne 2 liter, ktory bude vo vsetkych jazdnych vlastnostiach lepsi.(ak neratam stary VW 2.0 115koni) Budem mat akurat vyssiu spotrebu. Takze zostava len moznost porovnat 2 motory, ktorych cena bude taka, aby povedzme po odjazdeni 80-100tis.km boli naklady na ich prevadzku(aj s pociatocnou cenou)rovnake. Potom mozme zrovnat ich jazdne vlastnosti,lebo budu v rovnakej uzitkovej kategorii co sa tyka nakladov. Opakujem ze 1.9TDI povazujem za spickovy motor, ale VW si zanho necha zaplatit. -
« Reakce na Wolffovu poslední reakci
Už se prober. To, že sis přečetl, že má Fabia TDI PD maximálku 185 Km/h je věc jedna. Podle tachometru má maximálku 207 km/h , což beru s ohledem na několika testy měřenou odchylku tachometru za asi 19O km/h. Nad tuto hranici už sice zrychlí jen z kopce, ale do té doby dychtivě zrychluje, o čemž si u 1.6 můžeš nechat jenom zdát(navíc plně naložená a s 5 osobami.)
Já jsem nikdy nepodceňoval benzínové motory, ani to že se s nimi jezdí závody a s naftovými ne.
Já tvrdím, že v normálním provozu je TDI PD mnohem výhodnější než 1.6, jak spotřebou, tak provozními vlastostmi. Mám rád když dupnu v 50km/h na plyn a předjedu v mžiku kolonu, nebo když za cedulí konce města přidám a všichni jsou daleko vzadu. Nebo když jedu po dálnici a táhne to 180 km/h kopec nekopec a stále to má rezervu. To jsem v 1.6 nezažil.
Kdybych byl Huf, tak rovnou z prodejny jedu na čip. Já si ale ten 1 záruční rok počkám.
-
« Re: TDI vs benzin po 2he
migu, VW mel 1.8 turbo cca 162 kone uz v Golfu II. Pruser byl ve spotrebe a hlavne v zivotnosti. Ten motor proste vydrzel 120-130 tkm. TDI 150k vydrzi zhrubva 250 tkm, tedy 2x tolik. Proto jsem k tomu daval srovnatelne 1.8T, ktere vydrzi zhruba stejne tak. -
« to jsem si nemohl nechat ujít
Pardón za mírný offtopic, ale tohle mě dostalo, takže jsem si to nemohl odpustit vám to neukázat.
Jóo, TY KDO POVAŽUJOU ŠKODOVKU ZA * AŤ PROSÍM NÁSLEDUJÍCÍ ŘÁDKY PŘESKOČÍ... díky
Narazil jsem na web o škodovkách, kde se popisujou různý vylepšení pro starší škodovky.
Je to docela zajímavý čtení, když si uvědomíte na co česká koumavá hlavička nepřijde. Upozorňuju, že pro někoho (ATX ať se radši nedívá) to může být silný kafe.
Nejzajímavější (čtěte nejzvrhlejší) mě přišel článek, kde nějakej maník zkouší rvát do š120 silnější motory. A poté co urval obě polosy a zničil spojku se rozhodl pro kompletní přestavbu a hodlá do zmiňovanýho auta motor z fabie 1,4 50kW. Nevím jestli se mu to povede (držím mu palce :-)), ale ten jeho popis vypadá docela zajímavě.
Jo ještě to nejdůležitější - URL:
[odkaz]
Přeju příjemnou zábavu
:-))
PeeKaa -
« Re: oidipus>TDI vs benzin
no jo, porovnavas hrusky s jabkama. Ja myslel, ze jsi normalni. Tak promin. Ja porovnaval srovnatelne - Golf TDI 1.9/110kW a tou Hondou Civic VTEC. Srovnatelna auta, aspon relativne. A ani to, jak jsem psal, neni fer. Kdyz srovnavat, tak srovnatelne. -
« TDI vs benzin po 2he
Zasa tu bolo zrovnanie, aby aj 1.9TDI mala 16V, lebo to ma benzin.Ale turbo na benzin je tiez povolene. Dobre, takze sme skutocne pri zrovnavani motorov, ktore nie su. 1.8T ma 20 ventilov, 1.9 TDI ma 8 ventilov.Obe maju 110kW.Cital som test, kde boli tieto dva motory v rovnakom aute -GOLF GTI. Zrychlenie navlas rovnake, pruznejsie bolo TDI. Menej zralo, ale stalo oproti benzinu o tolko viac, ze to neprejazdis ani do nejakych 80tis.km. Ale zasa zrovnavame high-tech diesel s benzinom,ktory sa moc nevydaril(to je pravda-bez turba mal napriek ocakavaniam z 5 ventilovej techniky maly vykon-125koni). Mozem argumentovat aj mensimi turbami-stara Mazda 323 mala 1.6 turbo so 160 konmi.Urobila by akukolvek Fabiu ako trabanta. Nech ma Fabka aj 100 Nm viac, co ked vdaka motoru vazi cez 100kg viac, je vpredu tazka, nedotaca oproti benzinu atd. Ja tu nechcem povedat tento motor je zly a tento je dobry. Len tu sa vela ludi snazi presvedcit o tom ze nic lepsie ako TDI neexistuje. Co sa tyka spotreby/vykon urcite nie. Ale ked zaplatim za TDI s porovnatelnymi jazdnymi vlastnostami ako ma benzin o 100tis. viac, tak to je na zvazenie ci sa mi to niekedy vobec vrati. -
« Ako deti
Pripada mi to tu chvilami ako stare zname hadky co je lespie, ci MS Windows alebo Linux, ci Visual Basic alebo Visual C++. Vsetko zalezi od toho na co to chces, preco to chces a za kolko to chces. Taketo zabomysie hadky ktorcyh sme tu svedkom sa daju jedine ignorovat. Najlepsi je traktor Zetor TDI.

a samozrejme MPI. :)))