Škoda Fabia
« mf dnes
V dnešní MFdnes (24.10) je schodou okolností Toyota Yaris.
Vychvalujou její techniku, vyzdvihujou relativně velký vnitřní prostor, chválej kvalitu a bezpečnost. Ale asi jsou to taky "blbci", protože si dovolili drze říct že je to auto vhodný "jen na kratší vzdálenosti" "v interiéru jsou lacině vyhlížející plasty" "pořizovací cena je vyšší" "má menší kufr (o 50l míň než fabie)". A dokonce si DRZE DOVOLILI NAPSAT, že ve žere 5l mimo a 8l ve městě!!!
K dovršení všeho je tam názor nějakýho vedoucího nákupu z AAA,
(jen tak - mezi námi děvčaty - o AAA si nedělám iluze...)
kterej tvrdí, že by si vybral (z tý třídy) fabii nebo yarise (Y se mu líbí a má nižší povinné ručení, kdežto fabie má "výhody domácího automobilu, výborné jízdní vlastsnosti a a výbornou kvalitu). Ostatní vozy (206, corsa..) DRZE nevybíravě odsuzuje...
No to je skandál :-)
(ale antifabijáci a příznivci yarisu vědí své - jde o škodou podplacenéhé autorý, kteří jsou zároveň člený páte kolony rozvracečských agentů a pomlouvačů placených VW)
:-)))
PeeKaa -
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
Priateľu, áno, machrujem, Fabia 44kw je najlepšie auto na svete atď atď, a ty si najmúdrejší a najlepší človek, čo bol kedy splodený.
Musím však uznať, že trpíš komplexom menejcennosti a filtrujes si svoje choré pocity tu, lebo v rubrike Yaris je mrtvo ako na cintoríne.
Keď máte v robote "tu línou potvoru", tak sa s tým zmier alebo zmeň zamestnanie - a ako to, že si nepresvedčil šéfa aby namiesto nej kúpil Yaris??? Možno som brzda premávky s priemernou rýchlosťou 78km/h, ale ty s tvojimi názormi si určite brzda ľudstva...
A tvoj príspevok teda je osobný, zamysli sa nad sebou.
Původní zpráva: (autor: monsoon)
To máš teda pravdu všichni tady blbečci nejsou, ovšem ty co tvrděj, že 44Kw Fabie má průměrnou spotřebu 4.7l "blbečci jsou" a to teda pořádný protože tady pěkně machrujou. A neříkej mi, že o tom nemám ani šajn. Tuhle línou potvoru máme v práci a jezdím s ní a vím dobře kolik žere. Jestli si někdo koupí 1.4ku motor s výkonem 44Kw na poměrně těžké auto a pak jezdí s "muší" nohou aby měl spotřebu 4.7l tak je buď vadnej protože jezdí nějakým dost podivným způsobem při kterým se musí stávat brzdou provozu, nebo prostě kecá a pak je ubohej "blbeček". Sorry není to nic osobního.
« 1.6 vs 1.9TDi, spotřeba a jiné...
to matuS> je jasný, že po 100T by auto nemělo vrzat....
Ale který auto nevrže. Jel jsem v pár autech a žádný to nesplňovalo. (honda, mazda, škoda, fiat...) Teda teď nemyslím vrzání na normální silnici, ale poctivý dlažky nebo kočičáky.
Ad spotřeba> už to tady píšu podruhý, ale "ARGUMENTOVAT SLUŽEBNÍM AUTEM JE NESMYSL" s ním každej jezdí jako blázen. U nás má služební mazda (1,4) spotřebu okolo 10l a taky se s ní dá jezdit za 7... Prostě lidi si hrajou se služebním autem na závodníky a zkoušej co se "dá". Nevím kolikrát to ještě budu psát, ale ZKUSTE UŽ NĚKDO POCHOPIT, ŽE JÍZDA VE SL. AUTĚ SE NEDÁ SROVNÁVAT S NORMÁLNÍ JÍZDOU.
Ad. 1.6 vs 1.9tdi
Mají prvdu obě strany. Opravdu věřím že při rychlosti X (třeba 80) může být 1,6 benzín rychlejší než tdi.
Ovšem musí se podřadit (zvýší se otáčky) a pak teprve to auto vystřelí dopředu. moje LOGICKÁ otázka zní. Kolik sekund ztratí 1,6 přeřazením a o kolik mu za tu dobu ujede TDI.
Všechny tyto argumenty platí pro normální ježdění - pokud někdo motor furt vytáčí, pak může být rychlejší než tdi. Ale kolik z nás takhle jezdí? a jak dlouho se to dá vydržet (hluk)?
Ad spotřeba Fabie 1,4 44kW
Hned na začátek bych chtěl poznamenat, že takový ty tabulkový údaje město/mimo/průměr... jsou na nic. Ono je město a Město. Lojzovi z Kolína to může ve městě žrát 6l a Pavlovi z Prahy 9l. Rozdíl je totiž v tom, že zatímco v kolíně je jeden semafor a pokud jedete po hlavní, projedete město bez zastávky. Zatímco ve větším městě (nemusí to bejt jen praha) pojedete od semaforu k semaforu a pod 8l se třeba nedostanete. Záleží i na době - pokud je ráno špička, je to asi jiný než průjezd v 8 večer... Záleží i na náladě řidiče a na jeho "noze".
Ale abych byl konkrétní - u mě se mění spotřeba v rozmezí 5! litrů. Od 6l (s omezovačem na pravém sedadle), průjezdnou prahou mimo špičku a melancholickou náladou... až po 11 litrů, když mám chuť motor točit, rozjíždět se s pískotem gum a brzdit na semforech se skřípěním brzd :-). Pokud se zkombinují pouze některé faktory, pohybuje se spotřeba mezi těmito hodnotami.
Mimo město takový rozdíly nejsou, spotřeba je 5-7 litrů (5l normální silnice cca 100km/h) 7 l dálnice cca (150 km/h). (oba tyto údaje platí pro jízdu bez omezovače :-), tzn s předjížděním a občasným "výstřelkem". Při jízdě s omezovčem snižte rychlost o 10 km/h a spotřebu o 0,5 až 1litr.
:-))
to igi.h> máš naprostou pravu co se týče toho ježdění. Problémem je, že ve spoustě měst maj zpíš "červenou vlnu" a nedaří se mi to chytit tak, že bych projel všude na zelenou. A nediv se, že tě tady maj některý za blázna. Oni jezděj trošku agresivnějc a nepochopěj, že jsou lidi co nikam nespěchaj. O hlavě ani nemluvě :-).
Zajímalo by mě, kdyby jsme se někdy sešli (v reálu) třeba v hospodě - jestli by to skončilo rvačkou... :-)))
A ještě jedna drobnost - (teda spíš otázka) - je tu spousta lidí (odborníků :-)), který fabie nemaj a ani se o ně nezajímaj. Jedinou jejich činností zde je vyhazování hlášek typu "fabie je *" "fabii bych si nikdy nekoupil" "než fabii to radši XXXX" Zajímalo by mě, proč tedy teda jsou? Co je nutí neustále klikat na odkaz vedoucí k tomuto auditoriu? Proč nejdou předávat svá moudra jinam. Existují auditoria "felicia-totální *", "škodovci-postrach slinic" případně auditoria jejich oblíbených značek. VYSVĚTLETE MI TO PROSÍM NĚKDO!
PeeKaa
Saab 24.10.01 11:01
« Re: 1.6 benzín X 1.9 TDI
to fija: až teď jsem si všimnul, že jsem neuvedl rychlosti, takže jsme zrychlovali ze 70 km/h a při 110 km/h jsem musel brzdit.
to matuS: to se s tou bezpečností teda moc nevyhráli, navíc to vypadá, že to železo je jen vepředu, protože při nárazu z boku je Fábia horší než Polo, Clio a Punto, kteří jsou o více než 200kg lehčí.
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
Mate jeden problem, ktery jste jeste doted nepochopili, kdyz budete takhle na spotrebu jezdit s Yarisem, tak se nebudete bavit o 5ti ale o 4 l/100km. Tam je prave rozdil v tech autech. Dasli rozdil je ten, ze vetsine lidi ta Fabie zere pri normalnim jezdeni kolem sedmi. Yarisakum i kdyz to budou honit jak blazen to nebude brat pres sest. Je to samozrejme o ridici, ktery dokaze i s Fabii 44kW zaject solidni spotrebu, jenze bohuzel i v aute, protoze s jinym by se u toho tak "nenadrel" :-) -
matuS 24.10.01 09:57
peekaa>to monsoon> Ehm. argumentovat jízdou ve SLUŽEBNÍ škodovce je špatné. Ke služebním autum se lidé chovají jako "j. bond - auto na jedno použití". Služební auto má po 10T zažito co domácí vuz po 100T.
to sice moze byt pravda, ale ani auto po 100kkm by nemalo vrzgat,alebo netahat,alebo hucat. 100kkm je normalna hodnota.
saab> fabia je tazka, lebo ma mohutne vystuhy, aby bola bezpecna. cize ziadne
technicke finesy a pod, ale len zelezo, ktore ma deformovatelne zony -
« Re: 1.6 benzín X 1.9 TDI
mistre tesari :-)))))) dulezity bude konkretni prubeh tocaku a vykonu konkretniho auta pri konkretnim prevodovem stupni. Netusim, kolik muze mit to BMW na ctyrku a na petku tocak a vykon v rychlosti, ze ktere jste zacinali. Ale rikam, ze ja bych se svym autem, pokud bych jel 100, nepodrazoval :-))) -
Saab 24.10.01 09:51
« Re: 1.6 benzín X 1.9 TDI
to fija: ano přeřadil, i mistr tesař se někdy utne :-) Když nepodřadíš, tak to předjíždění bude trvat déle. S TD velké zkušenosti nemám, ale u turbo benzínu to tak je. Se SAABem 9000 2.3turbo je zrychlení na 4ku lepší než na 5ku. Jako příklad můžu uvést data SAABu 9-5 2.3turbo Aero po úpravě na 280k a 410Nm. Zrychlení 80-120km/h na 4ku je 5,1s a na 5ku. 8,2s nebo zrychlení 70-110km/h na 3ku za 3,8s a na 5ku 8,5s. Takže důležitější je asi výkon než točák. -
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
V piatok som siel opacnym smerom, ako uz aj niekolko krat, je to skoro rovnake. Nadmorska vyska BA (centrum - Primacialne namestie) je 139 m. n. morom a RS je 209 m. n. morom. Takze tych 70 metrov mozem mat vplyv na spotrebu. No nepostehol som to extra, nikdy nemas rovnake podmienky, vietor, premavka, atd. Ked idem normalne idem na 5l/100km. Teraz som to hnal (normalne jazdim 100km/h mimo mesta aj po dialnici). Ako som pisal, 6,2l/100km som mal BA -> Chorvatsko -> BA (3 dospeli ludia, batozina) a tiez som siel ako tento vikend (mesto 60, mimo mesta 110, dialnica 140) spolu cca 1500km. -
« Re: 1.6 benzín X 1.9 TDI
ehm, musel preradit, ne podradit :-)))) To je celkem rozdil, ono kdyz jsi u omezovace a PODRADIS, tak se nedivim, ze ty jedouce za nim ses mu skoro kouknul, co ma v kufru :-))))))))
Ale ja nechapu, proc nejel porad na petku, ja bych asi nepodrazoval ... :-))) -
Saab 24.10.01 09:27
« Re: 1.6 benzín X 1.9 TDI
Věk toho BMW je odhad, zezadu jsou všechny stejný :-) Corolla je z května 1993 a má najeto cca 120-130.000km. Pointa nebyla v tom, že jsem mu stačil (nemusel jet až na podlahu), ale v tom, že musel podřadit, aby mu to jelo, protože už byl ve vysokých otáčkách, zatímco já držel stále trojku a ještě jsem měl rezervu (v otáčkách). -
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
ono maximalka uvadena v TP neni to, co to ktere auto jako relativne nove dokaze vyvinout. Dle tacho tu rychlost skoro u jakohokoliv auta prekrocis, nekdy i o vic nez 20 km/h (otazkou je, kolik je to v realu, malokdo z nas ma nervy si to presne nechat zmerit od fizlu). Koneckoncu, v TP je uvadena "povolena maximalni rychlost", ne "dosazitelna maximalni rychlost" .... -
« Re: 1.6 benzín X 1.9 TDI
ono pokles o 20Nm v rozmezi 130-150 Nm je zhruba 14%. Tocak Fabie TDI je max. 240 Nm, ale v rozmezi 1500-4000 otazek se drzi nad 180 Nm, tedy do 25% poklesu. No a kdyz vezmu otacky do 3500, tak neklesa pod 200 Nm. Rozdil je, ze diky zprevodovani udela na konkretni prevodovy stupen (treba petku) toto rozmezi otacek zhruba 70-180 km.h, u toho benzina to rozmezi 2000-6000 otazek muze vyjit podobne. Takze je to oboji celkem jedno.
Stary 525TD byl mechanicky turbodiesel, celkem bez elektroniky, tu mel castecne myslim az TDS. Presneji by to rekl Zadek524. V kazdem pripade tezko porovnavat 10 roku stary BMW, ktery zrejme muze mit nalitano hrube pres pul milionu kilometru. Tvoje Corolla je jak stara, a kolik ma najeto ? Ver mi, ze primovstrikove diesely jsou o neco lepsi nez stary (i kdyz spolehlivy a osvedceny) BMW sestivalec 2.5 TD...... -
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
to monsoon: Myslím, že je normální, že se lidi občas tak trochu vytahujou. Není ale normální jim za to hned nadávat. Jestli je každej, kdo občas trochu nadsadí parametry svýho auta blbeček, tak je nás hodně. Já taky řikám, že mám maximálku 250 i když vím, že podle dokumentace to má jen něco přes 230.

A ti ktori nemaju fabie a riesia si svoje mindraky tu tak u mna nemaju ani stipku respektu. Serem na nich a keby ste videli ako mi to trha zily (nijak) tak by vam to bolo jasne. Oni totiz musia pisat sem lebo Fabia im kole oci. Jednak vzhladom ale aj zaujmom verejnosti. Mam ju uz viac ako rok a pol a stale sa ludia za nou obezraju. Preco asi? Zeby si v duchu mysleli ze som * lebo mam take * auto? Zaver nech si urobi kazdy sam.