Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  11:28

« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?

Anti economy rallye, to by nebylo s Fabii tak slozite, staci bezny kazdodenni provoz :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  11:26

« Re: Leaving 1,6 kontra TDI ; něco o dpočtu DPH

Jake rozhorcene reakce? Je to naprosto jasny a v pohode. Nikdo nemuze za to ze Fabia je jen nizsi trida a ze tam skodovaci museli navarit traverzy, aby prosla crash testy, cimz je tezka jako nizsi stredni. Srovnavat je nutno cela auta a ne jen motory. Takze jine auto stejne tridy s 1.6 (Clio, Corsa a spol.) by Fabii TDi PD 74kW natrhlo * kdykoliv a kdekoliv. Bohuzel by to odnesla spotreba, ale o tom tu rec nebyla.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  11:21

« Re: Ahááá......

Jo souhlasím.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  11:10

Pri jazde na spotrebu som si vsimol (podla PP podotykam) ze sa da ist na mensiu spotrebu pri napr. 60km/h na 4-ke namiesto 5-ky a mierne potlacenie plynu ju sice mierne zvysi ale aj to zrychluje. Pri 5-ke to iba zerie a zrychlovanie zo 60km/h je skoro nemozne.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  11:05

a. Po dvou letech není Felda stará (kupovala se právě proto, že jejich výroba končila, jinak by se zřejmě nekoupila)
    b. Podle PP jsem se "na spotřebu" jezdit naučil, i když v jiným autě..... Mimo město se dá určitě jezdit za 4.5. jenže průměr je průměr. Naše drahá vlast je vesnice za vesnicej, zatáčka za zatáčkou. V obci máš omezenou rychlost kde používání čtyřky je dost často tejrání motoru....
    Jak s toho chceš udělat průměr jen o pouhé 3 desetiny větší? Tvé dlouhodobé 5,7 se dá při šetrné jízdě uvěřit. Avšak o celý litr míň (jak zde bylo kýmsi uváděno) to už musí být scien fiction.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  10:27

monsoon: fidak má naprostou pravdu. Dokud se jezdí s autem bez PP, tak si to člověk ani neuvědomuje. Ale s PP je to jíná! Ještě jsem neviděl nikoho, kdo má PP a nemá ho "stabilně" přepnutý na okamžitou spotřebu. Apropó - dojíždění na neutrál není zrovna (u stříkaček) nejekonomičtější. Kdybys v té Feldě měl PP tak rychle zjistíš, že pouhým sundáním nohy z plynu zastavíš v podstatě úplně přívod paliva na rozdíl od volnoběhu při vyřazení rychlosti. A jsou i další perličky jak snížit spotřebu při "normální běžné" jízdě (bez nějakých drastických opatření snižující plynulost jízdy) které ty teda asi nepoužíváš. Potom se nesmíš divit, že má někdo (kdo tyto věci využívá) třeba i se stejným autem daleko menší spotřebu. BTW: Podle tebe je jízda na spotřebu nuda - podle jinýho je dravá jízda (a mnohdy i bezohledná a riskantní) taky nuda (a někdy i pěkně nebezpečná). Takže co člověk to jiný názor a není dobré hned někoho za jeho odsuzovat. Opakuju že nepatřím do žádné z těchhle extrémních skupin a jezdím si jak mám zrovna náladu - jednou na spotřebu a v klidku a jindy zase rychleji a s trochou adrenalinu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  10:12

To: Monsoon - Hodně toho spočívá v PP. Protože ho ta Felda nemá, nemůžeš očima pořád viset na spotřebě... Jinak nedělám si iluze o služební starý Feldě, která byla ještě k tomu bůhví jak zajetá. Jinak dodám mojí spotřebu - dlouhodobá cca 5,7 (najeto 8 tis. km, 16V/55kW, gumy 185/60), mimo město se dá jet pod 4,5. Např. ČB - Vranov n. D. 4,4 tam i zpět, pr. rychl. kolem 70., okresky, kopce (viz můj červencový příspěvek).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  10:07

« Re: Spotreba a sluzobne auta

Za moji se otaceji :-) Kdyz na to capnu tak se ozve tak krutej zvuk od KN filtru ze se otoci vsichni a nikdo neveri ze je to fabie :-) A to jeste az tam bude poradnej ladak ... wow.. uz se na to tesim ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  10:06

« Re: Vzduchovy filtr

Urcite nedelej takovyhle zbytecnosti ze seriovyma filtrama a jdi do KN filtru (kit)... Ovsem nevim jaky rozdil to da u 44/50 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  09:50

To mispul - me se to stejne zda neskutečně málo. Vím, ... podle čeho to posuzuji není Fabie, ale Felicie a ještě služební (i když si nemyslím, že by kvůli tomu měla být odlágrovaná). Také nepočítám knihu jízd jak jezděj ostatní (který na to kašlou), ale co najedu sám. Když jedu třeba dlouhou cestu (třeba do Frenštátu) tak projedu celou nádrž a to se pak snadno spočítá za kolik jsem jel. A i když jsem se fest snažil (dojíždění na neutrál, brždění co nejmíň - před vesnicema prakticky nebrzdím, ale nechám rychlost auta samovolně spadnout na neutrál, řazení vyššího stupně co nejdřív atdd...) tak i přes tohle vše udělám tak 5.7 nebo 5.9 a to jedem jen ve dvou. Jak může někdo udělat ještě míň ve Fabii, která je ještě těžší, tam očekávám spíš pár desetinek víc. Asi jsem teda mizernej řidič. Navíc je tenhle styl ježdění nuda. Za normálních okolností bych musel mít možná o litr víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  08:03

Monsoon: Já té spotřebě 4.7 celkem věřím. Mám momentálně 5.9 a to jezdím pohodově tak jak se mi zrovna chce. Když jsem to jednou zkusil operavdu na nejmenší spotřebu (už jsem to tady kdysi psal, ale kvůli tobě to zopakuju) tak jsem měl průměrku 4.9 . A to bylo ve městech a na okrskách. A protože (jak už tu bylo x-krát řečeno) při spotřebě záleží hlavně na šikovnosti řidiče a já si nemyslím, že bych byl nejšikovnější, tak těch 4.7 může být klidně pravda. BTW: Když někoho baví jezdit na spotřebu, tak nad ním hned nohrnujte nos. Je to stejná záliba, jak když někoho baví jezdit rychle. (Já se řadím někde do prostřed těchto dvou skupin ;-) )
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.01  22:31

« Vzduchovy filtr

Nevite, jestli se nevyplati vymenit saci vlozku v 44/50kw a dat tam nadobu s filtrem z 74kw. Podle me by mel byt propustnejsi, protoze je "sand" navrzen na vyssi otacky. Jen teoretizuji, nic konkretniho jsem nezkousel. Ani nevim, kolik by to stalo....... uvidime. Nebo investovat do sportovniho filtru ?? Dik za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  19:26

Na "mozog" tady asi nejspis leze neco tobe.... U nas se rika "trefena husa kejhla". Ja te tady nepresvedsoval, ze je Yaris super auto a nikdy jsem netvrdil, ze je Fabie * (vzdy jsem napadal Skodovku za jeji motory - coz nejsem sam a Fabi jsem jinak chvali - nauc se cist!). Ovsem kdyz tady "nekdo" napise totalní úlet (to o tej prumernej spotrebe 4.7l) a jinej to spochybní, tak se zacnes chovat jak hysterická zenska a nadavat lidem co skodovku nemaj, ze nicemu nerozumej, ze mozna ani nemaj ridicak a podobne. Zacnes do toho z nepochopitelnych duvodu tahat Yarise. Perfektne si popsal sam sebe. Naprosto nelogicke utrzky tady vybiras ty. Ale to tak bejva, kdyz na obhajobu sveho blabolu dojdou nekomu rozumne argumenty, zacne placat uplne o necem jinem. Preju ti tisice najetejch km bez nehody se spotrebou 4.7l. Mimo jine pral bych to vsem Skodovakum - kdyby to slo.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  18:47

« to wolff

Ne, ne neočekávám od něj "vysoce nadstandardní jízdní vlastnosti". Co do výkonu té 1.6, na 1.6 to asi není špatné, ale k Alfě se to nehodí. Ten 2.0 asi taky není špatný, ale ono to bude také tím, že dávno jsou prač ty doby, kdy malé auto vážilo mezi 800-900kg. Tehdy bylo na tuto váhu těch 150PS pařičný příděl. Řekl bych to tak, podvozek OK, selespeed překvapivě rychlý (tiptronic 10x pomalejší), interiér sportovně, zajímavě pěkný, zpracování se polepšilo, ale ještě to není ono. Taková 2.0 selespeed v kůži a dalšími špeky nestojí 500tkč a když vidíš jak chudince u každého světla jinak lícuje blatník a ostatní detaily, zamrzí tě to. GTA bude zajímavá, ale M3 je někde jinde, proto ta cena.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  18:35

« Re: Reakce na Wolffovu poslední reakci

fija, to mas naprostou pravdu... :-))) A hmotnost Scenica bude podobna! :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  18:34

« Re: Leaving 1,6 kontra TDI ; něco o dpočtu DPH

OIDIPUS-drive byla zluta SPZ(jeste dnes je) a bude do te doby nez dojdou, maximalne vsak do konce roku!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  17:33

« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?

tak este moje vyjadrenie k spotrebe: (MPI 44kW, najaz.6 tis.km) - medzi 8 - 9,5 litrami. Jazdim 95 % po meste,skoro vsetko presuvanie sa do 5-10km. Vobec sa nesnazim nejak setrit, jazdim, co to da... Ma niekto na MPI vacsiu priem.spotrebu ako ja ?? ;)
    Co takto zorganizovat nejaku anti-economy rally..?? :)
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.01  17:00

« Leaving 1,6 kontra TDI ; něco o dpočtu DPH

No myslím, že 1.6 do Fabie stejně ještě dlouho dávat nebudou, pokud vůbec někdy. Srovnání motorů 1.6 v autech nižší střední a Fabie PD, vzhledem k hmotnosti Fabie myslím nic nebrání, takže nevím proč tolik rozhořčených reakcí.
    Protože jsem četl v konferenci o Octávii takové blbosti jako, že se při namontování přepážky(pro následný odpočet DPH) z auta stane užitkové vozidlo a bude potřebovat žlutou SPZ, tak jsem dneska zavolal prodejci a zeptal se ho na podrobnosti: 1) Vozidla takto vybavená se začnou prodávat koncem listopadu 2)nebudou označena jako užitková, ale jako speciální montážní - tudíž budou mít běžnou bílou SPZ 3) oficiálně bude přepážka napevno - ale o šikovnosti českých rukou myslím není pochyb 4)asi bych pak šel do Octavie Combi, protože odpočet DPH můžu uplatnit a ten by byl kolem 115.000 - což už jde
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.10.01  15:38

« Bez nadpisu

Za překlepy sorry, nečtu to po sobě zpětně a píši dnes na notebooku, což mi jde jak psovi pastva.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.10.01  15:37

« Bez nadpisu

Základní 1.6 T.S. bohatě stačí na jízdu v naší republice, či pro rpzumné předjíždění a výkony určitě nejsou horší ne u PD.
    Pokud jde o tu bezpečnost, tak Punto je momentálně zcela jistě nejlepší, neboť už by mělo být sériově vybavováno 6 airbagy, což u Fabie tato možnost není ani za příplatek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…