Škoda Fabia
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
16V 55 kW má opravdu nižší spotřebu. Stejnou trasu jsem jel s 50 kW MPI a s 55 kW 16V a podařilo se mi udělat 0,5 litru. Způsob jízdy byl vždy stejný... Ale ten cenový rozdíl je obrovský a za ty peníze se 16V motor nevyplatí, pokud počítáte jen se spotřebou a ne s jízdními vlastnostmi. -
« Re: Mám problém
Mám stejný problém - vzadu to nepříjemně puká. Přéští týden mi budou do Sedanu dávat potahy, tak se mi na to podívají, slíbili to. Myslím si ale, že nikdo ve Škodovce neví, čím by to mohlo být, protože Sedan je hodně mladé auto. PS. Škodovka neumí asi dělat sedany ;) -
« Re: Mám problém
vydra: kdysi tady přesně tyhle problémy už někdo rozebíral. Nepamatuju si to už přesně, ale to lupání zezadu bylo tuším od uchycení zadních sedadel a v té palubovce je nějaké místo, kam se musí nalepit (zevnitř) samolepka. Ale už si fakticky nepamatuju, jestli jsem to nepoplel. Jestli máš dostatek času, tak listuj pospátku několik set příspěvků a někde to tam bude. ;-) -
to matuS - jenze na neutral zase dal dojedes (nemyslim tim s kopce, ale pri dojizdeni tak, aby nebylo treba brzd), kdyz brzdis motorem tak par setinek usetris a pak musis zase drive pouzit motor - takze nula od nuly posla. Napsal jsem, ze radím "co nejdrive", ale to neznamena, ze to nerozjedu, jenom to s tím pretacenim motoru moc neprehanim.
« Mám problém
Mám následující problém. Ani ne u měsíc staré Fábie Sedan se začaly ozývat podivné zvuky 1) ze zadní části vozu (takové klepání nebo praskání při přejíždění i drobných nerovností) a 2) z palubní desky (asi vpravo od volantu - když do toho bouchnu, na chvíli to přestane, ale jen na chvíli). Byl jsem s tím v servisu, závadu uznali, ale nevědí čím to je. Bojím se, že při hledání závady ještě něco zničí. Pokud máte podobné zkušenosti (s těmi "pazvuky") napište co s tím. Díky. -
Saab: Když jedeš víc než 10km/hod (cca), tak ti PP počítá přímo spotřebu v l/100km i při neutrálu. Takže vidíš spotřebu přímo (a nemusíš jí přepočítávat přes l/hod) a ten rozdíl je fest znát. Ono asi na tom něco bude, že je všeobecně známý fakt brždění motorem pro šetřílky pononných hmot. A tvá čísla vycucaná z prstu na tom nic nezmění! ;-) -
Saab 26.10.01 10:33
Takže pokud bude při těch 90km/h spotřeba 5l a při neutrálu 2l za hodinu, tak při těch 90 spotřebuješ na 150m 0,0075 litru benzínu. Na neutrál po 200m při 2 l/hod spotřebuješ 0,0062 litru benzínu. Mě vyšel levněji neutrál. Pro přesnější měření bychom museli mít přesný hodnoty. -
"-- skrytý --" 26.10.01 10:11
« Re: fabiaci aku mate spotrebu 1.4 44kw?
Ja som sa prave vcera pozrel na dlhodobu spotrebu: (11500km) 6,7. Jazdim vacsinou po meste a nemam pri jazde zapnutu aktualnu spotrebu na PP :-) Rano idem rozospaty a to sa mi vtedy nechce ist na spotrebu a vecer zase unaveny :-) Aj tak sa mi zda, ze ta spotreba nie je zla, urcite je tam este rezerva na jej znizenie.
Ale ten 1.4 16V 55kW bude urcite uspornejsi. Na Slovensku by som si vask musel priplatit 68k SKK, co sa mi zda dost nehorazna suma za tento motor. 55kW by malo byt zlatou strednou cestou a cenova politika skodovky z toho urobi nadstandard. To mi celkom vadi, ale inak som s mojou fabiou spokojny :-)) -
« Re: Fabia 1.4 16V/74kW a N95 - smarty
Co ja si pamatuju (uz tam N95 netankuju vubec) Tak minimalne to bylo silene poznat v od takovych 140ti nahoru, kde uz se tomu vubec nechtelo a max. bylo tak 160kmh (coz znamena rekneme 12-13kW dolu - nechce se mi to ted pocitat). Dalsi zajimavej postreh byl, ze ta prodleva na plynu se snizila (skoro zmizela). Ale co se tyce jizdnich vlastnosti tak N95 je horsi a JE! to poznat -
Saab 26.10.01 09:00
to matuS: s tím neutralem to není tak jednoduché. Uvedu příklad: jedeš po okresce 90 km/h a blížíš se k městu/obci kde musíš zpomalit na 50 km/h. Aby jsi toho zpomalení dosáhl můžeš vyřadit do neutrálu 200 metrů před cedulí, zatímco aby jsi na stejnou rychlost zpomalil se zařazenou rychlostí, tak musíš sundat nohu z plynu 50 metrů před cedulí. A teď je lepší jet 200m na neutrál nebo jet 150m stále 90km/h ? Ty hodnoty jsem střelil od boku, ještě jsem to nikdy neměřil, tady jde o podstatu problému. -
matuS 26.10.01 08:43
moonsoon>preto mas taku velku spotrebu, lebo moc skoro radis a vyhadzujes
neutral. musis radit v idealnych otackach, aby si bol stale v najvyssom
krutiacom momente a ked chces viacej zrychlit, je nutne podradit, inak
sa treba hrat s plynom velmi jemne. ak brzdis motorom, auto ma nulovu
spotrebu, ak ides na neutral, tak ma spotrebu (nejaku malu, ale ma)