Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.10.01  02:52

« Bez nadpisu

marekl> Pri podrazení má motor vždy vetší spotrebu

skus ist na 5tku rychlostou pri 1200ot a skus to iste
    na stvorke alebo trojke, spotreba klesne. tak mi to ukazovalo na
    xedos9 a aj na c5tke.

Na druhou stranu nekdy je zase výhodnejší podradit, rychle zvýšit rychlost a potom se vrátit na vyšší rychlostní stupen
    toto je pravda, akurat si myslim, ze je to vzdy vyhodnejsie, iba ak nikoho nebrzdis a mozes
    sa rozbiehat 3-4km
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.01  13:58

« Re: Spotreba na volnobeh

Dodam jeste ze mam Fav 40Kw. - Privod paliva vypina az pri 2100ot a drzi vypnutej az do 1600ot,pak zase zapina,skoda ze nevipina driv u tech nizsich otacek.Nevi nekdo jak upravit aby uz zastavil privod paliva uz pri 1500ot,motor moc nevytacim a jak jedu skopce tak ta mrcha nevypne privod paliva.Nez jsem mel PP tak jsem si myslel ze vypina a jak setrim benzin,to jenom jsm si mohl myslet...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.01  07:16

« Re: zajíždění auta

to mkral - když jsem kupoval Toyotu
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.10.01  21:53

Ja mám Feliciu Combi 1,3/50 a skoro vždy mám 0,9 l/h. Samozrejme u teplého motora. Len výnimočne mi tam skočí 0,8. Ale podľa návodu od PP by to malo byť práve okolo 0,8 l/h. Inak ten počítač mám tiež správne skalibrovaný a v praxi ukazuje len o nejaké stotinky viac, ako je vypočítaná spotreba podľa tankovania. Raz však príde na výmenu auta. Preto sa už v predstuhu pýtam, či neviete, ako kalibrovať PP u Fabie? Podľa toho, čo sa tu píše, tak jej PP zvykne ukazovať o dosť menej, ako je skutočnosť.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.01  18:07

Pir>Na Felicii 1.3 MPi mi PP ukazuje u zahřátého motoru 0.9 - 1.0 l/hod stejně jako tobě. U Fábie rodičů 1.4 16v 55kw ukazuje 0.7 - 0.8 l/hod. Nevím mělo by to být přesně naopak už kvůli třikrát uložené klice a menším třecím odporům motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.01  16:40

« Spotreba na volnobeh

Ja mam sice Fav. ale zajimala by mne spotreba Fabiji na volnobeh podle PP,a jestli se i mezi tema auty lisi spotrba na volnobehu.Mne ukazuje 1 l/h zridka 0.9 l/h u studeneho hned po nastartovani 2.8 l/h ,za mrazu to asi bude asi mnohem vic.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.01  11:13

« Re: Fabia 1.4 16V/74kW a N95 - smarty

Já se s dovolením také připojím, protože jsem pročítal i předcházející příspěvky k palivu a mám podobný názor.Jezdil jsem na 98 a po nějaké době jsem přešel na 95.Finanční rozdíl je veliký(až 4Kč/l) a úspora to nikdy nevyváží. Když je tam 98, tak opravdu motor jde skvěle za plynem a je to jeho parketa.Pak mi to nedá a asi jedu svižněji a využívám hodně vysoké otáčky-no a výsledkem je nárůst spotřeby.S 95 jsem spokojený a myslím si, že pokud nevyužívám trvale maxima výkonu,tak to snese na běžný provoz určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.01  11:02

takze jezdis na N95?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.01  10:47

« Re: drobná oprava

Rychlým nástupem zvyšujícího se klepání v oblasti tlumiče a kola(tak během tří dnů a pak to už bylo stejné).Při jízdě po nerovnostech jako klasický volný čep.Jednoduchá diagnostika.Na montážní jámu, jeden houpe s autem tak, jako když se dříve "zkoušely "tlumiče na předku,levá a pravá strana.Druhý v jámě vezme celý čep(je malý) do dlaně a je to cítit.Upozorňuji, nehledat zvuky,není slyšet, protože houpání je jen pozvolnější než nerovnosti, které jdou rázem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.01  08:16

monsoon: Mám krátkou feldu 1.3(50kw) a mám průměrnou spotřebu taky kolem 6.0 l/100km. Mám namontovaný dobře seřízený palubní počítač a vždy, když tankuji porovnávám načerpaný a spotřebovaný benzín podle PP a liší se to vždy jen o nějakou desetinu. Musím, ale podotknout, že olej v motoru měním co deset tisíc, používám značkovou polosyntetiku, svíčky měním co třicet tisíc. Občas tankuji shell V-power a 98 natural, ale vždy jen u značkových čerpaček. Zajížděl jsem jak jsem myslel, že to bude nejlepší. Prvních 1tkm jsem motor vytáčel maximálně do 4tis.ot/min a po ujetí první tisícovky jsem dobře zahřátý motor vytáčel až do omezovače. Motor si dobře sedl a zatím žádný problém najeto mám zhruba co ty 63tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  22:06

« Re: Mám problém

Myslím, že u Sedanu je problém v pevné desce za zadními sedadly, která ze sedanu dělá sedan :-) Je to vlastně příčka mezi boky karosérie a při menším namáhání (jízda do zatáčky) se zkříží a pukne.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  22:03

« Re: Re:

Smarty: kopec - neutrál nebo pětka?

Záleží na konkrétním kopci. Pokud to bude slabé klesání, kde by mě zařazená rychlost zdržovala, nebo když mi kopec pomůže ke zvýšení rychlosti, jedu na neutrál. Když však vidím, že bych pod kopcem stejně musel brzdit, mám tam pětku. Při dojíždění při malých rychlostech je nutné někde u 1600 ot/min postupně přeřazovat dolů, motor totiž jinak automaticky otevře klapku a spotřeba vzroste.

• « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  21:59

« Re:

Matus: "ked chces viacej zrychlit, je nutne podradit"

Tohle právě není pro jízdu na spotřebu úplně nejlepší. Při podřazení má motor vždy větší spotřebu a spíš se doporučuje jet na vyšší rychlostní stupeň až co to jde. To platí i do kopce. Na druhou stranu někdy je zase výhodnější podřadit, rychle zvýšit rychlost a potom se vrátit na vyšší rychlostní stupeň. Záleží opravdu na situaci a předvídavost je v ježdění na spotřebu to nejdůležitější.

• « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  21:40

Mam tenhle motor taky a je to tak ,jak pises.Prakticky zadna prodleva,rychla reakce na plyn,znatelne lepsi zrychleni.Jeste jsem si vsiml,ze zvuk na 98 je jaksi jadrnejsi,na 95 motor jakoby ztichne-pri takove te normalni jizde.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  21:29

« Re: drobná oprava

Prosim te ,jak se to projevovalo,ty vytlucene klouby kosti stabilizatoru. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.10.01  20:38

« Re: Spotřeba

Ja som tú spotrebu meral. Už si nepamätám hodnoty (to som mal ešte nové auto a PP bol pre mňa novinkou). Ale výsledok je ten, že so zaradenou rýchlosťou je spotreba aj tak nižšia. Proste mať stále zaradenú rýchlosť a je to.

N98 je naozaj odolnejší proti samovznieteniu. A to samovznietenie hrozí pri vysokom kompresnom pomere alebo pri malom motore, ktorý podáva veľký výkon a tým pádom je viac tepelne namáhaný. Ja si myslím, že do 1,4/74 stačí pri bežnej jazde (vrátane občasného predbiehania) N95. A to bez straty výkonu či točivého momentu. Veď kvoli komresnému pomeru to nepotrebuje (10,5:1). Taký istý má napríklad aj 2,0/85. 1,4/50 má kompresný pomer len o niečo nižší (10,0:1). Ak by však chcel niekto jazdiť blízko maxima, či veľmi často zrýchľovať, N98 vrele odporúčam.

• « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  16:00

« Re: Re:

Saab: Tvoje vypocty su asi OK, ale ked budes porovnavat jazdu z kopca na neutral a so zaradenym stupnom (napr. 4, 5), tak vyjde nizsia spotreba so zaradenym stupnom.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.01  15:30

to monsoon: kedy naposledy ti predajca a aky povedal, ze mas zabehavat, pripadne ako? mne naposledy pri kupovani skodovky pred 6 rokmi.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.01  14:49

« drobná oprava

Na fabii 74kW se mi ozývalo při každém rozjezdu cvakání na pravé straně.Po mnoha ujištěních a informacích, že jsou to destičky v brzdiči mi to nedalo a hledal jsem a našel.Matky hnacího kloubu a prý existuje přípis fabriky, že se tato závady vyskytuje.Vyměněny a je klid.Jinak po 50 tis. nejen po městě úplně vytlučené klouby kostí stabilizátoru-výměna 2000Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.01  14:45

« Re: Mám problém

Jo palubovka je starej znamej problem. Ja na radu HUFa do teho bouchal co to dalo, ale stejne to za chvilku delalo znovu a DESNE! me to sralo. V servisu se mi na to podivali (ale nevim co s tim) delali, udajne nekde neco podlozili molitanem - palubku prej VUBEC! nerozdelavali... tak nevim...

Praskani vzadu co si pamatuju tady lidi psali, ze je to nejakej cvocek na operadle zadniho sedadla... zkontroluj to
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…