Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: To: Ruprecht a jiní
To: Ruprecht - hoodně jinejch a lepších aut ve stejný třídě? To jako Punťo, Corsa, P206, Yarouš nebo Fiesta? Vždyť sám musíš uznat, že z těchhle aut je Fabia největší nejen opticky. A to už vůbec nemluvím o výbavě. Zpravidla je to tak, že za dobře vybavenou Fabii dostaneš jiný konkurenční vůz coby holátko, ale to už je tady omletá písnička. Kdybys tohle auditko bedlivě sledoval, už asi stokrát tady několik lidí uvádělo konkrétní čísla, takže to tu nebudu papouškovat. -
Diamant 04.11.01 19:34
« Re: Motor Fabia 1.
szm.sk akosi zlostí, takže už tú stránku neaktualizujem. Aktuálna stránka je na [odkaz] a nakoľko je platená, tak predpokladám, že už tam zostane aj definitívne. Inak sa chystám pripraviť aj grafy prevodových stupňov (rýchlosť v závislosti na otáčkach). Mali by byť pre Fabiu aj pre Octaviu. Kto by chcel, tak už mám Feliciu 1,3 MPI/50 kW. -
« Re: Junior
Fabia Junior je příšerná a může si jí koupit akorát naprostej magor, u kterýho sou na prvnim místě náklady na provoz a tak dále. Auto vypadá jako kdyby si dělali lidi ze škodovky srandu. Myslel sem, že nic horšího než Octavia 1,4 MPI už nás nemůže potkat, ale pletl sem se. (A to se často nestává:-!)
P.S. když se nad tim zamyslíte tak ta cena je dost nadnesená. -
« Re: nafta v USA
Ono je to asi tak, ze po ropnej krize sa vydali predpisy, ze sucet spotrieb vsetkych modelov aut od jedneho vyrobcu nesmie presiahnut istu hranicu, tusim 23mil/gallon. Samozrejme, tym boli znevyhodneni vyrobcovia vacsich aut a povedzme taky Dodge/Chrysler, ktory produkoval obrovske lode a pickupy mal s tym velky problem. Neviem aky je osud tejto vyhlasky dnes, asi uz nie je platna, lebo to bol skutocne vymysel nejakeho uradnika, ktory urcite musel mat povod niekde v nasich krajoch...
Inac, co sa tyka konstrukcie motorov: moj '87 Ford Taurus SW V6 3.0L automatic mal OHV rozvod (teda Skodovka nie je posledna na svete) a ten isty motor, vraj modernizovany, (ha-ha...) s takym istym rozvodom pouzivaju dodnes. Max. otacky 4500, vykon a tocivy moment zhruba dvakrat taky ako u Favorita, pricom max. dosahuje medzi 2000 a 2500 ot./min. Spotreba: zmiesana mesto/mimo 10L (23mpg), mesto s klimou do 12.5L (19mpg), mimo mesta 8.5L (27mpg), rekordna na 200mil tiahlych klesaniach v Ohiu 7.1L (33mpg). Cena benzinu: polovicna oproti Slovensku. Zarobky: 6 az 10 nasobne. Naco setrit...?
K nafte: KAZDY clovek okrem zopar znalych veci v USA vam povie, ze diesel je "no good" na emisie. Boli iste pokusy montovat nejake diesle do americkych modelov, ale klepat po cestach som z osobakov pocul akurat tak Made in Germany. Nafta je samozrejme drahsia ako najlacnejsi benzin a nie vsade sa da kupit a ak ano, tak sa este moze stat, ze len s pistolou pre trucky. Preco by si teda mal priemerny Americky obcan kupovat diesel? -
« Re:
Ne ne. Race bude. Kvůli Tobě mám ještě Letní 215/40R16. To abych Tě lépe předjel :o)) Ty budeš vyrábět kouřovou clonu (protože jsi antitalent), zatímco já se lehce (jen s jemným písknutím) odpíchnu a ukážu Ti, jak dokáže jet auto na téměř surovou ropu ;o)
BTW, Ty máš 185ky, že? Já taky. Na zimu. Je to má noční můra. A přitom jsou určitě na asfaltu lepší, než Tvé letní... -
wolff 02.11.01 19:48
« Bez nadpisu
No Hufe, k té tvé poznámce. Já už těch tvých přítroublých keců tyd měl tak dost, že sem zde napsal i své číslo s vědomím, že sem pojedeš na tuning sraz. Jestli si myslíš, že každý má tolik času jako ty, aby čekal na to až si rozmyslíš, že chceš se svojí Fabií "dostat na *", tak ti můžu říct, že se mýlíš. Spousta lidí v této zemi má i užitečnější práci...
P.S. Ruprecht má smozřejmě pravdu. Spousta lidí si plete Fabii s Ferrari (viď Hufe) a pak to na silnicích takhle vypadá.
Co se týká otřesných zážitků - Zažil sem, že proti mě couval týpek (se škodovkou) na wxitu z dálnice. -
Jo a jeste: nejsem duchodce, fekal mi nevyhovuje. Snad jen to, ze kdybych mel potrebu si kupovat nove auto, tak bych rozhodne nesel do Fabie. Asi to bude tim, ze ma clovek trochu rozhled a vim co se da u jinych znacek za stejne penize poridit. Mozna si ho diky diskusi v MC taky rozsiris :-) -
« Junior
Tak jsem dnes videl na silnici Fabii Junior :-) Predni i zadni naraznik v krasnem cernem plastu :-) to se moc nepovedlo. A tohle bylo jeste v kombinaci s bilou barvou auta, takze dost udesny. No uvidime jak si na to lidi zvyknou. Nemate uz nekdo specifikace toho 1.0 motoru ? Prý je to Škodovka, ale prý zase nějaký uplně nový motor a ne zmensena 1.4. Zrychlení nekdo psal 25 sec. coz je opravdu už dost drsný :-( -
Fidaku: ted nevim na ktery muj prispevek si takto z cesty reagoval, zrejme jsi to jeste nepochopil. Zadnym komplexem netrpim. Jen se znazim chudakum, co si koupili predrazene prumerne auto (nebudu jmenovat) pomoct, aby se jim trozsvitilo, pochopili ze nemaj Ferrari, a ze se da za stejny prachy dnes poridit hooodne jinejch a lepsich aut ve stejny tride. A vlastne kdo chce kam, pomozme mu tam, nebo spis nechme ho tam. Netvrdim ze fabie neni lepsi auto, nez xx procent toho co tady jezdi. Jenze neni lepsi nez yy procent toho, co se tady prodava :-)