Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« For all>
Vaše příspěvky "co je lepší" už mě absolutně omrzely (mimo michalův hledně bab - tak to je...). Auto přece vybírám i podle citu, ne? Kdybych uvažoval, jako Vy (někteří), zkončil bych u Kie Klarus, neboť ta je za její cenu naprosto bezkonkurenční. Možná bych volil Hyundai nebo Daewoo. Vzal bych to nejlevnější z 8 palubními počítači a 24mlhovkami. -
« Re: to peekaa (srovnání clia a fabie)
to mracek> vybrat 1 motor a 1 vybavu - to ti pripada logicke?
1.) Zakaznik chce NOVE auto bez naroku na komfortni vybavu. Nejlevnější renault o objemu 1,2 stojí 305T nejlevnější fabie (classic a ne junioor!) stojí 280T. Rozdíl 25T. Mám ještě něco dodat?
2)Zákazník chce co slušně vybavený auto za co nejmíň. Renault zase 305T..
(navíc ABS,
boční airbagy,
ale chyběj:
mlhovky?!? - příplatek 3500kč
palubní počítač - vůbec nelze (??!!)
reflexivní přední sklo (3900 kč)
Fabka Comfort 317T (o 12T víc..). Navíc i podélně stavitelnej volant, palubní počítač. U škodovky ABS za ABS+MSR 18T za boční airbagy 8T.
Ovšem za 13T existuje paket bezpečnost, kterej obsahuje tohle vše...
Co z toho plyne - pokud chce někdo levný nový auto - je to jednoznačný - fabi je levnější.
Nejvíc se prodá fabií classic 1,4 ne? :-)
Když už hledíte na výbavu, tak jednoznačný to není. Z hlediska bezpečnosti nabízí clio určitě víc. Pokud však považujete abs a boční airbagy za zbytečnost a jste hračička, může pro vás být fabie výhodnější. Nehledě na to, že nabídka doplňkové výbavy pro renault je dost chudá a spousta věcí je až v lepší výbavě se silnějším motorem. škodovka jich nabízí mnohem (2x až 3x) víc. Doplňky jsou navíc levnější. Např u renaultu za 35 manu clima u šk. za stejnou cenu automat.
Zajímavý je taky, že škodovka nabízí "přidání" spousty "luxusních" serepetiček, který u renaultů najdete jen v těch nejdražších výbavách. (vysouvací ostřikovače světlometů, vyhřívaná sedadla, 8x repro), navigační systém...) O spoustě paketů ani nemluvě.
Tak co vy na to?
PeeKaa
PS: zdroj weby škody a renaultu -
« Re: To: Ruprecht a jiní
igi.h: Moja rec. Ked som kupoval Fabiu, april 2000 neboli tie auta co dnes. TO jedna vec. Druha je ze mam na nej nieco cez 30.000 km a keby som auto kupoval teraz kupil by som Fabiu. Alebo Fabiu Kombi (sme 4 skoro dospeli ludia a ten kufor niekedy chyba). Som spokojny aj ked som s nou mal problemy ale vsetky vyriesili v servise k mojej plnej spokojnosti. A do mesta ako je BA je podla mna od Fabie lepsie auto len Hummer. TAK! -
« Re: svet motoru
to je svata pravda , ale vsichni nemaji moznost se v tech autech svest a ve vsech stupnich vybavy a .... , takze si myslim , ze by se nemelo v casopisech protezovat vzdy nejake auta , ja vim ze jsme u nemecka a protezujou se vsechny nemecke auto , stejne jako v italii se urcite protezuji italska , ale testovat by se melo bez predsudku -
« Re: svet motoru
bok: Nejlepší je skočit si na nějakej autosalón a udělat si o těchto věcech vlastní názor. Kvalitu plastů a provedení, velikost interiéru (Nějaký centimetry napsaný v oficiálních letácích normálnímu člověku stejně nic neřeknou a daleko lepší je sednou si do toho auta) atd. lze porovnat i ve vystaveném autě. Já to tak udělal a například POLO u mě kleslo až na poslední místo. Další auta nebudu rozepisovat, protože by se zase našlo plno "znalců", kteří na to mají jiný názor. Já jim ho neberu, ale nenechám si od nich vzít ani ten svůj! ;-) -
« svet motoru
v poslednim cisle sveta motoru se testovala fabia , clio , corsa , punto a je pochopitelne ze to vyhrala fabie , ale uz vice zarazejici je ze druhe skoncilo punto u ktereho navic chvalili kvalitni plasty. Nejhorsi je , ze posledni skoncila nova corsa , o ktere napsali ze ma lacine plasty. tak ted nevim , co si mam myslet vzdyt v jinych casopisech se o puntu pise , ze ma lacine plasty a tady uplny opak , to same plati pro corsu, tak nevim , myslite si ze jsou recenzenti a ted to nemyslim jenom na ty ze sveta motoru , spis na ty druhe , objektivni , nebo lobuji pro ruzne automobilky. -
« Re: To: Ruprecht a jiní
Ruprecht>Najväčšiu spotrebu? Je to možné, ale dnes na tvoju (a určite aj ďaľších) veľkú radosť som urobil svoju dennodennú trasu za 4,6 namiesto obvyklých 4,7 :)) Čo ty na to ako odborník na spotrebu Fabií?
Inak stále dookola tá istá pesnička, že ktoré auto je lepšie. Veľa z nás auto kupovalo vtedy, keď nebolo z čoho vyberať (zopár mesiacov dozadu) - nebolo nové Clio, ani nové Punto, ani nová Corsa; na výber bola Fabia, 206, Yaris, staré Clio, staré Punto, stará Corsa... No prašť jak uhoď...
Ak by som mal momentálne vyberať uvažoval by som medzi novou Corsou alebo Fabiou. Vzhľadom na to, že som s mojiu Fabiou spokojný na 100%, znova by som sa pre ňu rozhodol. Stačí? -
"-- skrytý --" 05.11.01 17:12
« Corsa C
1,2 16V 55 kW, max.rychl. 170, skut. objem 1199 ccm, 4x Airbag, 14" kola, ABS - 369.800 Kc. Kombinovana spotreba 6,3. Nizsi povinny ruceni nez u 1.4 MPI. Stejny havarijni - u Allianz.(Predtim, nez jsem v tyhle Corse sedel (a jel po nemecky dalnici 165 km/h), bych o ni ani ja jako o moznem malem aute vubec neuvazoval, ted uz jo. Pridal jsem si ji v duchu k Fabii a Peugeotu 206 do mnoziny kandidatu.)